Ειδήσεις

10 Ιουν 2008

Έρευνες για απαγωγή με κάμερες και φωτογράφους…

Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσιεύει φωτογραφίες από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών στην υπόθεση απαγωγής του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Γ. Μυλωνά.
Έρευνες για απαγωγή με κάμερες και φωτογράφους!
Αναρωτιόμαστε πώς το επιτρέπουν…
Διαβάστε και: Γιατί δίνονται λεπτομερείς πληροφορίες για μια απαγωγή όταν αυτή είναι ακόμα σε εξέλιξη;



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Euro 2008": Δεν τα κατάφερε η Εθνική μας με τους Σουηδούς...

Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική μας στο "Euro 2008".

Η ομάδα μας ηττήθηκε 0-2 από τη Σουηδία.
Τα σημαντικότερα λεπτά του αγώνα: http://www.madata.gr/.
Τα περιθώρια στενεύουν αλλά να δούμε τι θα γίνει στον αγώνα της Β΄ Αγωνιστικής με τη Ρωσία, το ερχόμενο Σάββατο.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το αίμα δεν παρασκευάζεται στα εργαστήρια, δεν πωλείται, δεν αγοράζεται, μόνο δωρίζεται...

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, το Σάββατο 14 Ιουνίου 2008, ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου θα πραγματοποιήσει αιμοληψίες στην αίθουσα «ΑΚΤΑΙΟΝ» από τις 8.30 έως τις 13.30.

- Το αίμα δεν παρασκευάζεται στα εργαστήρια.
- Δεν πωλείται.
- Δεν αγοράζεται.
- Μόνο δωρίζεται.
- Σκέψου, χαρίζεις πέντε λεπτά από τον χρόνο σου και σώζεις μια ζωή.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ρόδου
Αθανάσιος Κοσσιώρης
''''''''''''
Γιάννης Μ. Νέγρης



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μεγάλη online ψηφοφορία από το "Taxalia"

Μεγάλη online ψηφοφορία από το taxalia

Μια μεγάλη και απλή ψηφοφορία ξεκινά σήμερα το "Τaxalia", το Νο1 blog της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις πρόσφατες αναταραχές στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Καλούμε τους αναγνώστες να ψηφίσουν για 10 ημέρες, αν είναι υπέρ ή κατά της ίδρυσης ιδιωτικών (καθαρά ιδιωτικών) πανεπιστημίων.
Από το αποτέλεσμα θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.
Θα είναι χρήσιμο για όλους, να δούμε πώς πραγματικά βλέπει η κοινότητα των bloggers και των επισκεπτών τους, το θέμα.
Για να ψηφίσετε πατήστε εδώ. Απομένουν πέντε μέρες...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποια σχολεία κρίθηκαν ακατάλληλα στις περιοχές που έπληξε ο σεισμός

Αποτελέσματα ελέγχων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων στους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας
Από τις συνολικά 202 αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν, μετά από συνεννόηση και υπόδειξη των Νομαρχιών, σε αντίστοιχες Σχολικές Μονάδες, 24 Σχολεία κρίθηκαν ακατάλληλα.
Συγκεκριμένα:
……………
Συνεχίζεται

Νομός Αχαΐας :
Πραγματοποιήθηκαν 88 αυτοψίες, από τις οποίες προέκυψαν οι εξής 9 ακατάλληλες Σχολικές Μονάδες:
1. Γυμνάσιο Λουσικών
2. Δημοτικό σχολείο Βραχναίϊκων
3. Δημοτικό σχολείο Πηγαδίων
4. Δημοτικό σχολείο Σαντομερίου
5. 2ο Δημοτικό σχολείο Κάτω Αχαΐας
6. Δημοτικό σχολείο Μετοχίου
7. Δημοτικό σχολείο Κρίνου
8. 8ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πατρών
9. Συγκρότημα Πάγκουρα - Πειραματικό σχολείο Πατρών


Νομός Ηλείας:
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 114 αυτοψίες, από τις οποίες προέκυψαν οι εξής 15 ακατάλληλες Σχολικές Μονάδες:
1. Γυμνάσιο Λύκειο Λεχαινών
2. Γυμνάσιο Λύκειο - Μουσικό γυμνάσιο Βαρθολομιού
3. 2ο Δημοτικό σχολείο Πύργου (ακατάλληλες 2 αίθουσες)
4. 2ο Δημοτικό σχολείο Πελοπίου
5. Γυμνάσιο – Λύκειο Καράτουλας Δήμος Ωλένης
6. 4ο Δημοτικό σχολείο Αμαλιάδος
7. 1ο Δημοτικό σχολείο Αμαλιάδος
8. Γυμνάσιο - Λύκειο Σιμόπουλου
9. Δημοτικό σχολείο Μυρσίνης
10. Δημοτικό σχολείο Κορυφής
11. Δημοτικό σχολείο Δάφνης
12. Δημοτικό σχολείο Νέας Μανωλάδος
13. Δημοτικό σχολείο Βάρδας
14. Γυμνάσιο Βάρδας
15. Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Οι προσπάθειες του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, εστιάζονται πλέον στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών, προκειμένου οι σχολικές μονάδες που παρουσιάζουν πρόβλημα να μπορούν να λειτουργήσουν με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

....
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από εδώ και πέρα σκοτωθείτε άφοβα στις Εθνικές Οδούς. Η κυβέρνηση θα διορίζει όσους θα αφήσετε πίσω σας…

Κοινωνική προσφορά του υπουργείου Εσωτερικών

Από εδώ και πέρα σκοτωθείτε άφοβα στις Εθνικές Οδούς. Η κυβέρνηση θα διορίζει όσους θα αφήσετε πίσω σας…

Γονέας ή ένας αδελφός ή μία αδελφή προσώπου που απεβίωσε στο δυστύχημα του Μαλλιακού την 27η Σεπτεμβρίου 2004 θα προσλαμβάνεται στο Δημόσιο.

Ρε, δε φτιάχνετε κανέναν δρόμο...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πολιτική που «τορπιλίζει» τις προσπάθειες των ογκολογικών -αντικαρκινικών νοσοκομείων και προκαλεί αναστάτωση στην κοινότητα των καρκινοπαθών

Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, κατέθεσαν σήμερα, 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη του ΚΤΕ Υγείας, με θέμα την πολιτική της Ν.Δ. στον τομέα της Υγείας, που τορπιλίζει τις προσπάθειες των ογκολογικών -αντικαρκινικών νοσοκομείων και προκαλεί αναστάτωση στην κοινότητα των καρκινοπαθών.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Επερώτησης:
…………..
Συνεχίζεται

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο

Θέμα: «Η κυβερνητική πολιτική Υγείας της Νέας Δημοκρατίας τορπιλίζει τις προσπάθειες των ογκολογικών-αντικαρκινικών νοσοκομείων και προκαλεί αναστάτωση στην κοινότητα των καρκινοπαθών».

Ο καρκινοπαθής στην Ελλάδα υποβάλλεται σήμερα σε μία σκληρή και συχνά με ανίατη κατάληξη δοκιμασία της υγείας του, αλλά και σε μία άνιση μάχη με τις δυσλειτουργίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συγκεκριμένα με το σύστημα πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου. Τα μεγάλα αντικαρκινικά-ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας, η ενσάρκωση της εθνικής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας απέναντι στην επάρατο νόσο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπόκεινται στο ίδιο καθεστώς εγκατάλειψης και απαξίωσης που διέπει το δημόσιο τομέα
Υγείας ελέω υπουργικής ανεπάρκειας και κυβερνητικής αδιαφορίας.
Τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και σε αυτόν της θεραπείας και αντιμετώπισης του καρκίνου η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδειχτεί τουλάχιστον κατώτερη των περιστάσεων με συνέπεια την ταύτισή της με την αύξηση του αριθμού των ασθενών στις λίστες αναμονής (φθάνει και τους 5 μήνες, ενώ η αντίστοιχη λίστα για ακτινοθεραπεία αγγίζει τους 3 μήνες) για τη θεραπεία μίας αρρώστιας που δεν περιμένει ποτέ και κανέναν.
Η χώρα μας απέχει κατά πολύ από τα διεθνή ιατρικά κριτήρια που έχει θέσει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (Π.Ο.Υ.), θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των καρκινοπαθών. Από την στιγμή που θα χειρουργηθεί ένας καρκινοπαθής θα πρέπει να υποβληθεί σε συμπληρωματική θεραπεία εντός 21 ημερών, σύμφωνα με την Π.Ο.Υ. Μετά από τον χρόνο αυτό υπάρχει ο κίνδυνος επαναπληθυσμού των καρκινικών κυττάρων και όταν η θεραπεία δεν αρχίζει έγκαιρα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τοπικής υποτροπής της νόσου.
Σύμφωνα με στοιχεία από την Π.Ο.Υ. κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 11 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις με καρκίνο. Αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί και εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 16 εκατ. μέχρι το 2020. Ο καρκίνος είναι από τις πρώτες αιτίες θανάτου παγκοσμίως και το 70% αυτών συμβαίνουν στις χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα. 7,6 εκατ. (ή 13%) άνθρωποι πέθαναν από καρκίνο στο σύνολο των 58 εκατομμυρίων θανάτων το 2005 και ο αριθμός αυτός αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια το 2020. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, όπως και στην Ελλάδα,
ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι πιο συχνές αιτίες θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως το χρόνο είναι: Καρκίνος του πνεύμονα με 1,3 εκατ. θανάτους, του στομάχου με σχεδόν 1 εκατ. θανάτους, του ήπατος με 662.000 θανάτους, του παχέος εντέρου με 665.000 θανάτους, του μαστού με 502.000 θανάτους.
Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα πεθαίνουν κάθε χρόνο 20.000 άτομα εξαιτίας του καπνίσματος, η Κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται, αναβάλλει, και δεν εφαρμόζει το ήδη υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για τον περιορισμό του καπνίσματος. Από τον Μάιο του 2006, διακηρύττει ο υπουργός Υγείας, προετοιμάζεται με «ταχείς ρυθμούς» νομοθετικό πλαίσιο για την απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού στους ανήλικους, αναβάλλοντας την εφαρμογή των παλαιών διατάξεων για μετά το 2010 για να μην συγκρουστεί με τα συμφέροντα που αντιδρούν στην εφαρμογή, και στη
χώρα μας, του πλαισίου της Π.Ο.Υ. που υπογράφτηκε το 2003 από τον τότε υπουργό Υγείας κ. Στεφανή εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (η Ελλάδα προήδρευε) και ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο επί Ν.Δ. Δεν έχουν επίσης εφαρμοστεί η αντίστοιχη κοινοτική οδηγία αλλά και η υγειονομική διάταξη του 2002. Πρόσφατη έρευνα της Ελβετικής Επιτροπής κατά του Καρκίνου, με τίτλο «Πρόοδος στον έλεγχο του καπνού σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, 2005-2007», διαπιστώνει ότι η Ελλάδα υποχωρεί κατά 8 θέσεις, καταλαμβάνοντας την προτελευταία.
Στον τομέα των μεγάλων ογκολογικών νοσοκομείων του λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης, όπου ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται ραγδαία, παρατηρείται πλήρης εγκατάλειψη από ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές, υποβάθμιση των υπηρεσιών τους, με αποτέλεσμα τη μετακύλιση καρκινοπαθών προς τον πανάκριβο ιδιωτικό τομέα. Στο Δημόσιο κάθε πεδίο - δηλαδή η ακτινοβόληση ενός συγκεκριμένου σημείου - κοστίζει 15 ευρώ, ενώ στον ιδιωτικό τομέα χρεώνεται ως και 50 ευρώ. Από τη στιγμή που κάθε συνεδρία ακτινοθεραπείας περιλαμβάνει πάνω από 5
πεδία, είναι φανερό ότι το κόστος φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη για τους ασθενείς. Ένας κύκλος μερικών απλών ακτινοθεραπειών μπορεί να ξεπεράσει τις 7.000 ευρώ.

Το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», για το οποίο ακόμα αντηχούν οι υποσχέσεις του υπουργού Υγείας από τον περασμένο Νοέμβριο για προσλήψεις και για οικονομική ενίσχυση, μαστίζεται από χρόνια προβλήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού, την υποχρηματοδότηση, και την έλλειψη σε βασικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον οργανισμό στο «Μεταξά» έπρεπε να υπηρετούν 1074 άτομα, αλλά σήμερα υπηρετούν μόνο 638, ήτοι 40,5% του προσωπικού. Προβλέπονται 295 θέσεις ιατρών και
υπηρετούν 249. Το μάχιμο νοσηλευτικό προσωπικό είναι 250 άτομα, δηλαδή 57% του συνόλου των οργανικών θέσεων. Στο ακτινοθεραπευτικό χρειάζονται 6 φυσικοί και σήμερα υπηρετούν μόνο 2. Η μεγάλη αυτή έλλειψη προσωπικού δημιουργεί μεγάλες λίστες αναμονής οι οποίες φτάνουν τους 4 με 5 μήνες. Τα χειρουργεία δεν λειτουργούν πλήρως ενώ πολλά ραντεβού αναβάλλονται, φέρνοντας σε δύσκολη θέση ασθενείς και ιατρικό προσωπικό, τη στιγμή που κάθε χρόνο αυξάνεται κατά 20% η προσέλευση ασθενών. Το παθολογοανατομικό καθυστερεί ακόμα και 40 ημέρες
να δώσει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων ενώ στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) 5 κρεβάτια είναι κλειστά. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ελάχιστων εργαζόμενων χρειάζονται 2 με 3 μήνες για να ξεκινήσει ο ασθενής ακτινοθεραπεία ενώ και οι χημειοθεραπείες δεν γίνονται στον προβλεπόμενο χρόνο. Ο ψηφιακός αγγειογράφος χάλασε προ διετίας και ακόμη δεν έχει διορθωθεί ή αντικατασταθεί με καινούργιο. Το μηχάνημα της Βρογχοθεραπείας έχει έρθει εδώ και ενάμιση χρόνο και είναι ακόμα στα κουτιά. Χρειάζεται
δεύτερος γραμμικός επιταχυντής, μαγνητικός τομογράφος, λαπαροσκοπικός πύργος, και γενικότερα απαιτείται εκσυγχρονισμός των παλαιών μηχανημάτων, αφού αυξάνεται ο χρόνος, αλλά και το κόστος νοσηλείας τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τα Ταμεία.
Τα χρήματα των εφημεριών που καταβλήθηκαν για τις εφημερίες του 2008 είναι κατά 2% περισσότερα από προηγούμενο έτος. Σύμφωνα όμως με την βαθμολογική ωρίμανση και την αύξηση 3% οι πραγματικές ανάγκες για να γίνουν οι ίδιες εφημερίες με πέρυσι είναι 8%. Συνεπώς, το 2008 θα εφημερεύσουν λιγότεροι γιατροί σε σύγκριση με το 2007. Λιγότεροι εφημερεύοντες γιατροί σημαίνει πλημμελής εξυπηρέτηση των ασθενών και αύξηση της λίστας αναμονής.

Στα Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» οι γιατροί συνωστίζονται σε χώρους 2x2, που θεωρούνται γραφεία, μέσα στα οποία θα πρέπει να γράψουν τα ιστορικά ασθενών τους, να μελετήσουν τους φακέλους τους, να κάνουν την επιστημονική τους εργασία, να δεχθούν ασθενείς και συγγενείς τους και να τους ενημερώσουν. Εκεί υπάρχουν και εργαστήρια που στεγάζονται σε απαράδεκτους χώρους, ενώ αίσθηση προκαλούσε τουλάχιστον μέχρι πρότινος η μη ύπαρξη μαγνητικού τομογράφου στο μοναδικό Ογκολογικό Νοσοκομείο της
Αθήνας, μηχανήματος απαραίτητου για τη διαγνωστική προσέγγιση των ογκολογικών ασθενών. Επιπρόσθετα, υπάρχει τεράστια λίστα αναμονής η οποία σήμερα ανέρχεται σε περίπου 400 άτομα. Τα ακτινοθεραπευτικά τμήματα έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο λόγω της έλλειψης χειριστών. Η ζωή εκατοντάδων καρκινοπαθών που έχουν ήδη υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης όγκων είναι κυριολεκτικά σε κίνδυνο αφού η ακτινοθεραπεία τους καθυστερεί έως και 75 ημέρες από τον προβλεπόμενο χρόνο έναρξης, που είναι το μάξιμουμ 30 ημέρες.

Στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», διαπιστώνεται ανεπάρκεια σε εγκαταστάσεις, το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα δε λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια με συνέπεια τη διόγκωση της λίστας αναμονής στο «ΜΕΤΑΞΑ» και στο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ». Επίσης, αν και έχουν μεταφερθεί οι διοικητικές υπηρεσίες στις νέες εγκαταστάσεις δεν υπάρχει αποχετευτικό σύστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται γα τη Δημόσια Υγεία και την Υγιεινή Εργασίας. Η Κεντρική Αποστείρωση -απαραίτητη για τη λειτουργία των χειρουργείων- βρίσκεται στο στάδιο των
προσφορών. Το Φαρμακείο σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο λειτουργίας των φαρμακείων θα έπρεπε να είναι στο ισόγειο και όχι στο στον κάτω (-1) όροφο που είναι σήμερα.
Δεν έχουν προβλεφθεί χώροι για τις διοικητικές υπηρεσίες, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία έχει μεταφερθεί στο χώρο του Τεχνητού Νεφρού. Έχει προβλεφθεί χώρος μαγειρείων χωρίς τον εξοπλισμό με συνέπεια τη σίτιση των ασθενών με catering, πράγμα ανεπίτρεπτο σε καρκινοπαθείς ενώ δεν υπάρχει διαιτολόγος στο νοσοκομείο. Το υπουργείο Υγείας ζήτησε από την αρμόδια Επιτροπή του νοσοκομείου να περιορίσει τα έξοδα που αφορούν στον εξοπλισμό κατά 50% από τον αρχικό προϋπολογισμό για να δημιουργηθούν χώροι μαγειρείων.
Η προμήθεια αξονικού και μαγνητικού τομογράφου δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται πριν από το καλοκαίρι, αφού μόλις πρόσφατα έγινε η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού. Ο μαγνητικός και αξονικός τομογράφος που κατείχε το νοσοκομείο, διατέθηκαν για τους Ολυμπιακούς. Τα μηχανήματα αν και χρησιμοποιήθηκαν μόνο 13 ημέρες, παραμένουν στο ολυμπιακό χωριό, ενώ δεν έχει προβλεφθεί η μετεγκατάστασή τους στους Αγίους Αναργύρους. Το έργο ξεκίνησε το 2002 και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό -προέβλεπε παράδοση σε 36 μήνες - θα
ολοκληρωνόταν στις αρχές του 2006.
Το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν πρόκειται να φιλοξενήσει ασθενείς πριν περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό. Άλλωστε, στα μηχανήματα που θα τοποθετηθούν (όταν και αν) πρέπει να εκπαιδευτούν οι εργαζόμενοι, χωρίς να υπάρχει ακόμα πρόβλεψη στον προϋπολογισμό σχετικά με τη λειτουργία του. Το «Άγιοι Ανάργυροι» ενώ λειτουργούσε αποκλειστικά ως ογκολογικό νοσοκομείο, τώρα σχεδιάζεται να λειτουργήσει ως γενικό με μόνο 90 κρεβάτια στη διάθεση των καρκινοπαθών.

Στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», το οποίο καλείται να καλύψει τις ανάγκες όλης της Βόρειας Ελλάδας, οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε βασικά μηχανήματα έχουν οδηγήσει στη μη διαθεσιμότητα κρεβατιών για τους καρκινοπαθείς που κάνουν μακρινά ταξίδια για να κάνουν τη θεραπεία τους. Τ προβλήματα αυξάνονται συνεχώς από τη δυσλειτουργία του νοσοκομείου αφού οι χώροι δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες μίας τόσο μεγάλης περιφέρειας.

Οι ελλείψεις προσωπικού στο τμήμα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΝΛ) έχουν σα συνέπεια τη δημιουργία λίστας τριών μηνών για τους 250 περίπου καρκινοπαθείς, οι οποίοι ουσιαστικά χάνουν τη θεραπεία τους. Καταγγέλλεται μάλιστα ότι η λίστα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έχει κλείσει και νέα ραντεβού δεν ορίζονται πλέον με συνέπεια όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα, στην κυριολεξία εκλιπαρούν για ένα ραντεβού χρησιμοποιώντας κάθε μέσο προκειμένου να ενταχθούν
στη λίστα. Στο τμήμα Ακτινοθεραπείας του ΠΝΛ, το μοναδικό στον άξονα από Λαμία έως Θεσσαλονίκη, υπηρετούν σήμερα ένας επιμελητής Β', μια επικουρική ιατρός και ένας ακόμη γιατρός με βάση το Π.Δ. 407 για να εξυπηρετήσουν 80 ασθενείς σε μηνιαία βάση. Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολόγους.
Στο μεταξύ εκατοντάδες καρκινοπαθείς της Πελοποννήσου ταλαιπωρούνται και αναγκάζονται να πηγαίνουν για ακτινοθεραπεία στην Αθήνα ή στα Γιάννενα, επειδή ένας εξομοιωτής για ακτινοθεραπεία, ο μοναδικός στην Πελοπόννησο, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω παλαιότητας στο νοσοκομείο του Ρίου.

Πρόσφατα, θύελλα διαμαρτυριών από την ΠΟΣΙΠΥ, τις ενώσεις Πυρηνικών Γιατρών Ελλάδος και Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Ακτινολόγων, ξεσήκωσε η υπ’ αριθμ ΔΥΓ / οικ. 57793) υπουργική απόφαση με την οποία όπως καταγγέλλεται θα πλουτίσουν τα γνωστά «τρωκτικά» και οι πολυεθνικές που λυμαίνονται το χώρο των προμηθειών ιατρικών μηχανημάτων. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών (Σ.Ε.Ι.Π.Ι.) κατήγγειλε την Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμόν 802 τεύχος Β’ (07/05/08) του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις άδειες
σκοπιμότητας μηχανημάτων ιοντιζουσών ακτινοβολιών για ιατρικές εφαρμογές, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη απόφαση παραβιάζει βασικούς κανόνες που ενέχονται στον κανονισμό ακτινοπροστασίας (ΦΕΚ 216 τεύχος Β’ 06/03/2001), όπως η αρχή αιτιολόγησης και βελτιστοποίησης στις Ιατρικές εκθέσεις ιοντίζουσας ακτινοβολίας, που είναι αρμοδιότητα της Επταμελούς Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, καταργεί καθ’ υπέρβαση των ορίων της διακριτικής ευχέρειας και αναιτιολόγητα, τον θεσμικό και νομοθετημένο ρόλο της Ελληνικής
Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.), και ευνοείται η προσπάθεια αποφυγής της διασποράς του ακτινολογικού εξοπλισμού, η οποία οδηγεί σε μεγαλύτερη ακτινοβόληση του πληθυσμού -προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αποσβέσεις των 10χρονων μηχανημάτων- με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο Δημόσια Υγεία.

Για όλα τα παραπάνω
Επερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για την αποδυνάμωση των αντικαρκινικών νοσοκομείων και των ογκολογικών τμημάτων νοσοκομείων.
2. Για την παρελκυστική πολιτική της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας όσον αφορά τις προσλήψεις και τη στελέχωση των αντικαρκινικών-ογκολογικών νοσοκομείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
3. Για τις ελλείψεις σε βασικά ιατροτεχνολογικά μέσα διάγνωσης και θεραπείας των καρκινικών νοσημάτων στα δημόσια ογκολογικά νοσοκομεία.
4. Για την τριτοκοσμική εικόνα των χώρων σε ορισμένα ογκολογικά τμήματα που δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια λειτουργίας που θέτουν οι διεθνείς οργανισμοί στο χώρο της Υγείας.
5. Για τη μεθοδευμένη εξώθηση των καρκινοπαθών που χάνουν πολύτιμο χρόνο στις λίστες αναμονής τριών έως και πέντε μηνών στον ιδιωτικό και ασύμφορο για το μέσο πολίτη ιδιωτικό τομέα.
6. Για την απουσία στρατηγικής πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου και την εγκατάλειψη του έλληνα καρκινοπαθούς.


Οι Επερωτώντες Βουλευτές

ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΕΚΤΩΡ
ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΒΕΡΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ
ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΡΑΠΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ
ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΣΚΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΤΣΙΟΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΧΑΪΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΕΡΛΕΠΕ-ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προσφορά 200.000 ευρώ στις δύο πληγείσες Νομαρχίες, Ηλείας και Αχαΐας προσφέρει η ΕΝΑΕ

Εκτιμώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις τεράστιες ανάγκες που
προκύπτουν μετά το μεγάλο σεισμό, η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) θα προσφέρει 200.000 ευρώ στιςδύο πληγείσες Νομαρχίες, Ηλείας και Αχαΐας, ποσό που θα κατανεμηθεί ισόποσα, δηλαδή η κάθε Νομαρχία θα λάβει 100.000 ευρώ. Τα χρήματα θα διατεθούν για την υποστήριξη των πληγέντων αστέγων, δηλαδή για τη σίτιση, διαμονή και λοιπές πρώτες ανάγκες τους.
,,,,,,,,,,,,,,,,
Συνεχίζεται

Επίσης η ΕΝΑΕ θα ζητήσει από όλες τις Νομαρχίες, αναλογιζόμενες την
τραγική θέση στην οποία βρίσκονται οι πληγέντες Νομοί, να προσφέρουν όσα
η καθεμιά μπορεί για την ανακούφιση των πληγέντων.

Με την ολοκλήρωση της περιοδείας του, ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ και Νομάρχης
Μεσσηνίας κ.Δημήτρης Δράκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας βρίσκεται πάντοτε δίπλα στον
πολίτη, βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή κάθε προσπάθειας για
συμπαράσταση και ανακούφιση των συμπολιτών μας που πλήττονται από
φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές. Ο σεισμός που έπληξε την Ηλεία και
την Αχαΐα μας συγκλόνισε όλους. Η ΕΝΑΕ αποφάσισε την προσφορά 200.000
ευρώ για την κάλυψη των αναγκών των αστέγων πληγέντων. Επίσης, η ΕΝΑΕ
καλεί όλους τους συναδέλφους, όλων των Νομαρχιών, να στηρίξουν τις
προσπάθειες των συναδέλφων Νομαρχών Ηλείας και Αχαΐας, μετά από
συνεννόηση μαζί τους, για τις ανάγκες που διαμορφώνονται.

Η ΕΝΑΕ παραμένει σε επιφυλακή και στο προσεχές διάστημα, παρακολουθώντας
τις εξελίξεις, πάντοτε έτοιμη να συμπαρασταθεί στους πληγέντες, όπου και
όποτε χρειαστεί».

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γονέας ή ένας αδελφός ή μία αδελφή προσώπου που απεβίωσε στο δυστύχημα του Μαλλιακού την 27η Σεπτεμβρίου 2004 θα προσλαμβάνεται στο Δημόσιο

Το πλήρες κείμενο της απόφασης έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Διορισμός υπαλλήλων βάσει των διατάξεων του άρθρου 78 του ν. 3659/2008 (ΦΕΚ 77/τ. Α΄/7-5-2008).

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη :
1.Τις διατάξεις :
α) του άρθρου 78 του ν. 3659/2008 (ΦΕΚ 77/τ. Α΄/7-5-2008)
β) του άρθρου 25 του ν.3200/2003 (ΦΕΚ281/Α/9-12-2003)
γ) του άρθρου 20 παρ.21 του ν.2738/1999 (ΦΕΚ 180/Α/9.9.1999), όπως ισχύει.
2.Το γεγονός ότι από τις ρυθμίσεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
Αποφασίζουμε:
Άρθρο 1
Δικαιούχοι διορισμού
Καθορίζουμε τα άτομα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 78 του ν.3659/2008 (ΦΕΚ 77/τ. Α΄/7-5-2008), ως ακολούθως:
………….
Συνεχίζεται
……………..
Γιάννης Μ. Νέγρης

1. Γονέας ή ένας αδελφός ή μία αδελφή προσώπου που απεβίωσε συνεπεία τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο πέταλο του Μαλλιακού την 27η Σεπτεμβρίου 2004 προσλαμβάνεται στο Δημόσιο και στα νομικά πρόσωπα της παρ.1 του άρθρου 14 του ν.2190/1994, όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ.1 του άρθρου 1 του ν.2527/1997, καθώς και στους φορείς της παρ.3 του άρθρου 1 του ν.2527/1997.
2. Το κατά την ανωτέρω διάταξη δικαίωμα διορισμού παρέχεται και στα πρόσωπα που συνεπεία του ως άνω προαναφερόμενου δυστυχήματος υπέστησαν σοβαρότατο τραυματισμό νοσηλευθέντες σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Στην περίπτωση που τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου δεν επιθυμούν ή λόγοι υγείας δεν τους επιτρέπουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος διορισμού, αυτό μεταβιβάζεται, εάν πρόκειται για μαθητές, σε έναν γονέα ή έναν αδελφό ή μία αδελφή τους, ενώ για τους λοιπούς σοβαρά τραυματισθέντες σε σύζυγο ή ένα τέκνο τους.
3. Το ανωτέρω δικαίωμα διορισμού δεν αναγνωρίζεται στα πρόσωπα τα οποία έχουν καταδικαστεί με τελεσίδικη απόφαση ποινικού δικαστηρίου για το συγκεκριμένο τροχαίο δυστύχημα.
Άρθρο 2
Προϋποθέσεις
1. Για το διορισμό των ανωτέρω απαιτείται :
α) Να έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε γραπτό διαγωνισμό ή σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ ή από τους φορείς της παρ.1 του άρθρου 1 της παρούσας. Προσλαμβάνονται δε καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου από την προκήρυξη αριθμού θέσεων, εφόσον : α) επιτύχουν σε γραπτό διαγωνισμό ή β) καταταγούν σε πίνακα προτεραιότητας, σε σειρά πέραν του αριθμού των διοριστέων
β) Να έχουν, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για κάθε φορέα, τα απαιτούμενα για τις θέσεις που επιθυμούν να διορισθούν γενικά και ειδικά προσόντα διορισμού, όπως αυτά ορίζονται στη σχετική προκήρυξη.
2. Ο διορισμός, αν δεν υπάρχει κενή θέση, γίνεται σε προσωποπαγή θέση που συνιστάται με την απόφαση διορισμού στον φορέα που έχει δηλώσει ως πρώτη προτίμηση και καταλαμβάνει την πρώτη θέση του οικείου κλάδου ή ειδικότητας που θα κενωθεί στο φορέα αυτόν, οπότε καταργείται αυτοδικαίως η προσωποπαγής θέση.
Άρθρο 3
Απαιτούμενα δικαιολογητικά
Οι δικαιούχοι για διορισμό οφείλουν, εφόσον προκηρύσσονται θέσεις αντίστοιχες με τα προσόντα τους, να υποβάλουν, μαζί με την αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από την οικεία προκήρυξη, και τα ακόλουθα:
α) Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος προσώπου, στην περίπτωση διορισμού των δικαιούχων της παραγράφου 1 του άρθρου 1 της παρούσας.
β) Βεβαίωση Διευθυντή Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και ενός ιατρού αυτής από την οποία να πιστοποιείται ο σοβαρότατος τραυματισμός καθώς και η νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στην περίπτωση διορισμού των δικαιούχων της παραγράφου 2 του άρθρου 1 της παρούσας.
γ) Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 ότι δεν έχει καταδικαστεί με τελεσίδικη απόφαση ποινικού δικαστηρίου για το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο πέταλο του Μαλλιακού την 27η Σεπτεμβρίου 2004 ο ίδιος ή το πρόσωπο από το οποίο μεταβιβάζεται σε αυτόν το δικαίωμα διορισμού και δεν έχει διοριστεί με βάση τη διάταξη του άρθρου 78 του ν.3659/2008 άλλο άτομο της οικογένειας, καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις παραίτησης όλων των λοιπών δικαιούχων υπέρ του αιτούντος το διορισμό.
δ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του αιτούντος στο οποίο να εμφανίζονται όλα τα μέλη της οικογένειάς του και η συγγενική σχέση του με τον θανόντα ή τραυματισθέντα εξαιτίας του τροχαίου δυστυχήματος.
ε) Δικαστική απόφαση ή βεβαίωση της οικείας αστυνομικής αρχής, από την οποία να προκύπτει ότι ο θάνατος ή ο τραυματισμός, συνεπεία του οποίου ακολούθησε η νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, επήλθε από το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο πέταλο του Μαλλιακού την 27η Σεπτεμβρίου 2004.

Άρθρο 4
Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
……………….
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μέτρα για την άμεση ανακούφιση των σεισμοπλήκτων ανακοίνωσε η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη- Πετραλιά

Συγκεκριμένα, η κυρία Πετραλιά, από τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Διεθνή Συνδιάσκεψη Εργασίας που διοργανώνει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, αναφερόμενη στον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, δήλωσε:
«Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και οι εποπτευόμενοι από αυτό φορείς, αντέδρασαν άμεσα. Τόσο οι κεντρικές μας υπηρεσίες, όσο και αυτές του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΕΚ, έχουν κινητοποιηθεί ώστε να ανακουφιστούν οι σεισμόπληκτοι των δύο νομών. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω σήμερα, γιατί θα υπάρξει συνέχεια, ότι θα δοθούν δάνεια από την Εργατική Κατοικία, ενώ θα υπάρξουν και ελαφρύνσεις οι οποίες θα φθάνουν, σε κάποιες περιπτώσεις, ως την απόλυτη διαγραφή των οφειλών προς τον ΟΕΚ, όσων η κατοικία έχει κριθεί τελείως ακατάλληλη.
Επίσης, από την πλευρά του ΟΑΕΔ, προσανατολιζόμαστε στη χορήγηση επιδόματος 1.200 ευρώ για κάθε εγγεγραμμένο την 8η Ιουνίου 2008 άνεργο, που έχει πληγεί από το σεισμό και στους δύο νομούς, όπως και στην ανανέωση της κάρτας ανεργίας, χωρίς να είναι απαραίτητη η προσωπική παρουσία του ανέργου. Όσον αφορά το ΙΚΑ, αναστέλλεται για ένα εξάμηνο η καταβολή των εισφορών των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν πληγεί.
Βρισκόμαστε στη Γενεύη το μυαλό μας όμως βρίσκεται στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας».
...........
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακύκλωση στα... λόγια - Εκεί που οι πολίτες προσπαθούν, η πολιτεία αδιαφορεί



Υπάλληλοι δήμου αδειάζουν το περιεχόμενο κάδου σκουπιδιών στο απορριμματοφόρο. Στο ίδιο απορριμματοφόρο καταλήγει και το περιεχόμενο του κάδου της ανακύκλωσης. Τους κάδους ανακύκλωσης οι κάτοικοι των περισσότερων δήμων κάνουν... μαύρα μάτια για να τους δουν.
Την έλλειψη υποδομής επιβεβαιώνει και το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Το 2007 ανακυκλώθηκε μόλις το 24% των απορριμμάτων.
Κάδους ανακύκλωσης διαθέτουν μόλις 446 δήμοι, δηλαδή λιγότεροι από τους μισούς της επικράτειας. Συνολικά έχουν τοποθετηθεί 52.000 κάδοι, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 100.000 για να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελλήνων.
Και ακόμα και εκεί που υπάρχουν μπλε κάδοι τα απορρίμματα δεν όπως θα έπρεπε...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αφήστε τους με τα ρήγματα και τα Ρίχτερ τους, χωρίς αυτά δεν υπάρχουν!

Ψάχνουμε στο διαδίκτυο για να γράψουμε κάτι για την πρόβλεψη της ομάδας Λάγιου περί επικείμενου σεισμού με επίκεντρο στην Κεφαλλονιά.
Βεβαίως, ο καθηγητής Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευάγγελος Λάγιος είπε ότι πρόκειται για μια επιστημονική εργασία η οποία έχει καθαρά επιστημονική σημασία και φυσικά ο χρόνος θα δείξει αν θα επαληθευτεί ή όχι.
Όπως και να το κάνουμε όμως, η... "πρόβλεψη" έχει ενδιαφέρον.
Τι περισσότερο να γράψεις όμως, όταν, κακά τα ψέματα, του "Ζougla.gr" έχει το καλύτερο ρεπορτάζ για το θέμα γενικότερα;
Διαβάστε λοιπόν, το "Τώρα θα γίνει του… Εγκέλαδου!" και ραντεβού στις 30 Ιουλίου στην Κεφαλλονιά…
Μέχρι τότε να έχετε στο μυαλό σας τι λέει ο τρελοκεφαλλονίτης:
..................................
"Τρομοκρατούν τον κόσμο ότι θα κάνει μεγάλο σεισμό (και στην Κεφαλλονιά) με επιστημονικοφανείς αρλούμπες μήπως και πάρουν καμμιά ενίσχυση από τον κρατικό κορβανά!
Όσο πιο αφανείς τόσο πιό τερατολόγοι!
"Γράφτε τους" και συνεχίστε στους ρυθμούς σας.

Αφήστε τους με τα ρήγματα και τα Ρίχτερ τους, χωρίς αυτά δεν υπάρχουν!"

http://trelokefalonitis.blogspot.com/2008/06/blog-post_09.html



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανταπόκριση καταναλωτών στο μποϊκοτάζ του γάλακτος

Ανάρπαστο έχει γίνει το φθηνό γάλα που κυκλοφορεί στην αγορά και αυτό γιατί μόνο δυο εταιρείες πωλούν στην Ελλάδα γάλα με τιμή κάτω του ενός ευρώ το λίτρο.
Το μποϊκοτάζ πέτυχε και συνεχίζεται έως και το Σάββατο.
Θυμίζουμε: Όχι στο φρέσκο γάλα που κοστίζει πάνω από ένα ευρώ το λίτρο.
Το ακριβότερο γάλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση πίνουν οι Έλληνες καταναλωτές τη στιγμή που αυτό πωλείται από τον παραγωγό προς 42 λεπτά και φτάνει στο ποτήρι του καταναλωτή σε τιμές από 1,30 έως 1,56 ευρώ.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανεξήγητες συμπεριφορές των Εισαγγελικών αρχών οδηγούν στην ευνοιοκρατική μεταχείριση καλλιεργητή ινδικής κάνναβης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους κ.κ Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών

Θέμα: « Ανεξήγητες συμπεριφορές των Εισαγγελικών αρχών οδηγούν στην ευνοιοκρατική μεταχείριση καλλιεργητή ινδικής κάνναβης (χασίς) που συνελήφθη στην περιοχή του Βραχασίου και αφέθηκε ελεύθερος ένα γεγονός που προκαλεί μεγάλη δυσφορία και ανησυχία στην περιοχή»

Έκπληξη προκάλεσε ανεξήγητη απόφαση της μη προφυλάκισης συλληφθέντος επ’ αυτοφώρω για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης στο Βραχάσι Λασιθίου, που με πολύ αποτελεσματικό τρόπο διενέργησαν οι άνδρες της ΕΙΔΑΣΥΔΕ Λασιθίου.
……………………………….
Συνεχίζεται

Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη, ανησυχία και δυσφορία στην τοπική κοινωνία η οποία πλέον αισθάνεται ανασφαλής αλλά και απροστάτευτη, αν λάβουμε υπόψιν μας ότι ο δολοφόνος του φοιτητή Χορευτάκη μετά την δολοφονία, παρουσιάστηκε περιφερόμενος στην περιοχή αυτή, δίδοντας την αίσθηση ότι αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία.
Ταυτόχρονα όμως δημιουργείται και μια απογοήτευση στα αστυνομικά όργανα, τα οποία μοχθούν παρά τις τραγικές ελλείψεις σε δύναμη στον Νομό Λασιθίου να φέρουν σε πέρας τέτοιες υποθέσεις που ευαισθητοποιούν, την κάθε τοπική κοινωνία, αφού έχουν να κάνουν με αυτούς που παράνομα κερδοσκοπούν εμπορευόμενοι τον εθισμό νέων παιδιών, σε ουσίες οι οποίες οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Τα ίδια φαινόμενα σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχουν επαναληφθεί όταν αστυνομικά όργανα στο παρελθόν συνέλαβαν εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι στην συνέχεια μετά την σύλληψη τους απελευθερώθηκαν άμεσα.
Επειδή αυτά τα φαινόμενα είναι σε αντίθεση με την κοινή γνώμη.
Επειδή αυτά τα φαινόμενα προκαλούν ανησυχία και φόβο, στους πολίτες.
Επειδή αυτά φαινόμενα προκαλούν την δυσφορία και την απογοήτευση των αστυνομικών οργάνων που παρά τις τραγικές ελλείψεις στον Νομό Λασιθίου προσπαθούν στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι της δουλειάς τους να το επιτελέσουν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο, προσφέροντας στην κοινωνία.

Ερωτάστε:

• Ποιοι είναι ή ήταν σε ανάλογες περιπτώσεις οι λόγοι που χασισοκαλλιεργητές ή έμποροι ναρκωτικών που συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω αφέθησαν στην συνέχεια ελεύθεροι προκαλώντας τον φόβο και την ανησυχία στους πολίτες;
• Ποιες θα είναι οι ενέργειες σας προκειμένου αυτό το σύστημα, που πιθανόν κινεί αλλά και δέχεται παρεμβάσεις για τις μη προφυλακίσεις χασισοκαλλιεργητών και εμπόρων ναρκωτικών όταν οι ίδιοι οι παραβάτες προαναγγέλλουν στα αστυνομικά όργανα που τους συλλαμβάνουν ότι την επόμενη μέρα θα είναι ελεύθεροι, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ότι οι παραβάτες κυκλοφορούν ανενόχλητοι και πάνω από τον νόμο.

Ο ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Καρχιμάκης
.
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

''Προσφορές'' της Νέας Δημοκρατίας προς τους Έλληνες

''Προσφορές'' της Νέας Δημοκρατίας προς τους Έλληνες:

-Ομόλογα Ασφαλιστικών Ταμείων!
-Υποκλοπές τηλεφώνων!
-Ανώτατη Παιδεία!
-Υπόθεση Ζαχόπουλου!
-Πυρκαγιές!
-Άστεγοι πυρόπληκτοι!
-Τιμάριθμος!
-Μισθοί-Συντάξεις!
-SIEMENS! Κ. Λ. Π.


Σίγουρα κάτι θα έχω ξεχάσει.

Κύριε Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ μέχρι πότε θα συνεχισθεί η light αντιπολίτευσή σας προς τηνΚυβέρνηση;
Tι άλλο πρέπει να συμβεί σε αυτή τη χώρα; Μήπως τα ''προβλεπόμενα'' 7,2 ρίχτερ του''σεισμοτρομοκράτη'';
....................

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πραγματική αιτία για τα 6.5 Richter

Ο "Ελεύθερος Τύπος", στο φύλλο της Κυριακής 8 Ιουνίου που κυκλοφόρησε λίγες ώρες πριν τον σεισμό των 6.5 Ρίχτερ, είχε στην ίδια σελίδα τις λέξεις «σεισμός» και «μετασεισμοί» μαζί με φωτογραφία στην οποία εμφανίζονται η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
βάζετε ρε αθεόφοβοι φωτογραφία του Μητσοτακέικου κάτω από τίτλο για σεισμό;


Δε μας λυπάστε;


Η ιδιοκτήτρια της εφημερίδας Γιάννα Αγγελοπούλου πρέπει να συλληφθεί τάχιστα για ηθική αυτουργία σε σεισμό!
..............

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συναγερμός στη Ραφήνα από την εμφάνιση καρχαρία

Το πρωί ο πλοίαρχος του «Ηi Speed 3» είδε σε απόσταση 70 μέτρων από την ακτή της Ραφήνας ένα καρχαριοειδές.
Αμέσως ειδοποίησε το Λιμεναρχείο και αυτό με τη σειρά του το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Οι λουόμενοι ειδοποιήθηκαν για τον κίνδυνο να κολυμπούν έξω από τις σημαδούρες και όπως είπε πριν από λίγο ο δήμαρχος της Ραφήνας στο δελτίο ειδήσεων του «Alter», τουλάχιστον στο Δήμο του, βγήκαν όλοι από τη θάλασσα για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Έως και αυτήν τη στιγμή το λιμεναρχείο ψάχνει όλη τη θαλάσσια έκταση από το Πόρτο Ράφτη έως και το Σχοινιά αλλά δεν έχει βρει κάτι.
Στην περιοχή δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και όλες οι υποθέσεις γίνονται για κάποιο κήτος που μάλλον «έχασε τα νερά του» και βρέθηκε στην περιοχή, στην οποία συναγερμός θα υπάρχει και για τις επόμενες 24 ώρες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τη μείωση του ΦΠΑ για τα "πράσινα" προϊόντα μελετά η Κομισιόν

Σε απάντησή της προς τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητή κ. Γιώργο Παπαστάμκο η Κομισιόν δηλώνει ότι" είναι ανάγκη να εξετασθεί η χρησιμότητα του ΦΠΑ ως εργαλείου και οι δυνατότητές του για επίτευξη των διαφόρων στόχων σε τομείς υψηλής προτεραιότητας, όπως εν γένει η προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα η ενεργειακή απόδοση".
Για τον λόγο αυτό, η Κομισιόν έχει ξεκινήσει την εκπόνηση οικονομικών μελετών με τις οποίες θα αναλυθούν οι πλευρές κόστους και οφέλους που συνυφαίνονται με τη χρήση των διαφόρων ειδών φορολογικών και χρηματοδοτικών κινήτρων για την προώθηση της κατασκευής περισσότερων και καλύτερης ενεργειακής απόδοσης συσκευών και εξοπλισμού και την παρότρυνση των καταναλωτών να αγοράζουν τα εν λόγω προϊόντα.
……..
Συνεχίζεται

Ο πιθανός οικονομικός, κοινωνικός και περιβαλλοντικός αντίκτυπος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που επιβάλλονται σε φιλοπεριβαλλοντικά προϊόντα θα αξιολογηθεί στο πλαίσιο της ανωτέρω εργασίας. Τα αποτελέσματα όλων των ανωτέρω μελετών θα είναι διαθέσιμα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2008. Επιπλέον η Επιτροπή δρομολόγησε πρόσφατα διαβούλευση με ελεύθερη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων, στην οποία θα εξετασθεί η σκοπιμότητα μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Παράλληλα με τον διεξαγόμενο διάλογο και τις υπό εκπόνηση μελέτες, η Επιτροπή έχει την πρόθεση να παρουσιάσει, έως τα μέσα 2008, μια περιορισμένη πρόταση οδηγίας σχετικά με τη σκοπιμότητα μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Η πρόταση αυτή θα πραγματεύεται μόνο τις κυριότερες μεταβατικές διατάξεις στο συγκεκριμένο πεδίο, οι οποίες λήγουν στα τέλη 2010 και για τις οποίες έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη, καθώς και ορισμένες άλλες τοπικώς παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω πρότασης, η Επιτροπή σχεδιάζει να προτείνει τη δυνατότητα να επιβάλουν τα κράτη μέλη μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για την παροχή, κατασκευή, ανακαίνιση και μετασκευή, καθώς και επιδιόρθωση, συντήρηση και τον καθαρισμό οικοδομών πάσης φύσεως. Επί του παρόντος, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ περιορίζονται στις προμήθειες που αφορούν την κοινωνική κατοικία μόνο, η έννοια όμως αυτή ερμηνεύεται κατά πολύ διαφορετικό τρόπο από τα κράτη μέλη, οπότε η Επιτροπή θεωρεί ότι ο περιορισμός στην κοινωνική κατοικία
δεν είναι πραγματικά αναγκαίος σε επίπεδο ΕΕ. Επιπλέον, η παροχή δυνατότητας στα κράτη μέλη να επιβάλουν ευρύτερα μειωμένους συντελεστές στον τομέα της κατοικίας πιθανώς να συμβάλει - έμμεσα - στο σχέδιο δράσης της ΕΕ για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και την επιτυχία της ευρωπαϊκής ολοκληρωμένης πολιτικής για το κλίμα και την ενέργεια.



Γεώργιος Παπαστάμκος

Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
.
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους

Δυστυχώς η φύση για άλλη μια φορά χτύπησε την πολύπαθη Δυτική Ελλάδα. 10 μήνες μετά τις φωτιές ο σεισμός ήρθε να καταστρέψει ότι είχε απομείνει σε υλικά αλλά κυρίως σε ψυχικά αποθέματα στους κατοίκους της περιοχής.
Για άλλη μια φορά καλούμαστε να δείξουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.
Την Παρασκευή 13-6-2008, και ώρα 11:00 – 21:00, στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, στο τέρμα του μετρό (γραμμή 2), συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς της Δυτικής Ελλάδας.
Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τους αρμόδιους φορείς, οι ανάγκες που υπάρχουν άμεσα είναι:
…………
Συνεχίζεται


κρεβάτια (ραντζάκια),
κλινοσκεπάσματα (σεντόνια και κουβέρτες),
μαξιλάρια,
φωτιστικά γκαζάκια,
γκαζάκια με μεγαλύτερη βάση και φιαλίδιο, ώστε να
μπορεί κάποιος να τηγανίσει,
μικρές κρεμαστές δεξαμενές νερού για μπάνιο,
ομπρέλες (τέντες σκίασης) με βάση.

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα παραδοθεί την επόμενη ημέρα στα σεισμόπληκτα χωριά που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές, και θα μοιραστεί από εθελοντές στους σεισμοπαθείς.
Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας που μπορούν και θέλουν να φέρουν βοήθεια, να βοηθήσουν στη συσκευασία αλλά, και στην διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας, να συμμετέχουν στην προσπάθεια μας.
Την επόμενη μέρα μπορεί να ακολουθήσει όποιος επιθυμεί την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας και να βοηθήσει στην παράδοση της στους σεισμόπληκτους.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Για πληροφορίες:
Διομήδης Στάθης
210 5722 034 – 6972 259 600 – 6977 221 775
e-mail: stathisd@vivodinet.gr και ellinesenergoipolites@gmail.com
blog: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εβδομήντα έξι γραφεία Κτηματογράφησης σε 107 περιοχές

Από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Κτηματολόγιο Α.Ε.εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών η Κτηματολόγιο Α.Ε. δημιούργησε 76
Γραφεία Κτηματογράφησης στα οποία από 17 Ιουνίου οι πολίτες θα υποβάλλουν
τις δηλώσεις τους για τις 107 νέες περιοχές που εντάσσονται στο Εθνικό
Κτηματολόγιο. Κάθε Γραφείο Κτηματογράφησης είναι αρμόδιο για τα ακίνητα που
δηλώνονται σε μία ή περισσότερες περιοχές.
Σε κάθε Γραφείο Κτηματογράφησης :
1. Διατίθενται (δωρεάν) τα απαραίτητα έγγραφα (έντυπο της δήλωσης του
Ν.2308/1995, έντυπο πληρωμής παγίου τέλους κτηματογράφησης) και οδηγίες
για τη συμπλήρωσή τους
2. Παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της δήλωσης, τις
προθεσμίες, τον υπολογισμό του παγίου τέλους κτηματογράφησης και τη
συμπλήρωση των εντύπων
3. Παραλαμβάνονται η δήλωση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σημειώνεται ότι η δήλωση ιδιοκτησίας υποβάλλεται αποκλειστικά στο αρμόδιο
Γραφείο Κτηματογράφησης είτε από τον ίδιο τον δηλούνται είτε από τρίτο
πρόσωπο. Στην περίπτωση που τρίτος καταθέτει τη δήλωση απαιτείται απλή
εξουσιοδότηση (χωρίς θεώρηση του γνησίου της υπογραφής). Στην περίπτωση
που τρίτος συμπληρώνει, υπογράφει και καταθέτει τη δήλωση απαιτείται
συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Υπάρχει η δυνατότητα συστημένης ταχυδρομικής αποστολής μέσω ΕΛΤΑ ή
courier στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Στην περίπτωση αυτή πέραν του
εντύπου της δήλωσης και των συνυποβαλλομένων κατά περίπτωση,
επισυνάπτονται υποχρεωτικά: α) απλή φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου β)
απλή φωτοτυπία εγγράφου από το οποίο να προκύπτει το ΑΦΜ του δηλούντος
(π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ κ.λ.π.) γ) το αποδεικτικό
καταβολής του πάγιου τέλους κτηματογράφησης.
.................
Γιάννης Μ. Νέγρης


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γκολ στη φτώχεια με συμπαίκτες τον Δήμο Πειραιά και τον Ολυμπιακό!

Επειδή ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ο Τρεζεγκέ, ο Μπέκαμ και ο Καραγκούνης, την ώρα που η εθνική Ελλάδος ολοκληρώνει την προετοιμασία της εν όψει της μεγάλης διοργάνωσης «Euro 2008», μια άλλη ελληνική ομάδα ξεκινάει τη δική της προετοιμασία με στόχο τα πολλά γκολ στον κοινωνικό αποκλεισμό και γεωγραφικό προορισμό τη Μελβούρνη. Πρόκειται για την ελληνική ομάδα Αστέγων.
……..
Συνεχίζεται


Η Μελβούρνη των 350.000 ελλήνων ομογενών είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει φέτος (1-7 Δεκεμβρίου, 2008) το 6ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, με τη συμμετοχή 48 ομάδων και, βεβαίως, την ελληνική.
Η ομάδα απαρτίζεται από ανθρώπους όλων των ηλικιών και των δύο φύλων που, σε κάποια φάση τής ζωής τους, πέρασαν στο περιθώριο της κοινωνίας. Άστεγοι, πρώην εξαρτημένοι, πρόσφυγες αιτούντες άσυλο, μια φορά την εβδομάδα δίνουν το παρών στο ιδιαιτέρως φιλόξενο γήπεδο που –με τη προσωπική διαμεσολάβηση του δημάρχου Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα– διαθέτει για τις ανάγκες της ομάδας ο Ολυμπιακός. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, στις 19.00, στις προπονητικές εγκαταστάσεις τού Ρέντη.
Υπενθυμίζεται ότι στην περσινή, πρώτη της συμμετοχή, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων της Κοπεγχάγης, η ελληνική ομάδα κέρδισε και έχασε ποδοσφαιρικές μάχες, αλλά κατέκτησε το πιο πολύτιμο τρόπαιο: Το Παγκόσμιο Κύπελλο Fair Play!
Στην πρωτοβουλία του περιοδικού ΓΑΛΕΡΑ να αναδειχθούν τα ζητήματα, να σπάσει η σιωπή και να πέσουν τα τείχη τού κοινωνικού αποκλεισμού εις βάρος συνανθρώπων μας, συμμετέχουν πολλοί φίλοι και φορείς.
Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Πειραιά, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και χωρίς δισταγμό στο κάλεσμα να υποστηρίξει και να συμμετάσχει ενεργά στην καμπάνια «Κλωτσιά στη Φτώχεια».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η αλήθεια για την απόπειρα Νικολουτσόπουλου

Επειδή έχει αρχίσει να γίνεται λόγος για «μαϊμού» απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Νικολουτσόπουλου παραθέτω το γεγονός όπως μου το αφηγήθηκε ο συγκρατούμενός του γιατρός, που τον έσωσε.
Ο Νικολουτσόπουλος την περασμένη Παρασκευή οδηγήθηκε, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, στο ψυχιατρείο των φυλακών.
Συνεστήθη από τους γιατρούς η περαιτέρω παρακολούθησή του όμως ο ίδιος, υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση, αρνήθηκε να νοσηλευτεί και ζήτησε να επιστρέψει στο κελί του .
Οι συγκρατούμενοί του διαπίστωσαν ότι είχε κλειστεί στον εαυτό του και αδιαφορούσε ακόμη και για την προσωπική του υγιεινή.
Χθες, ημέρα Δευτέρα, συγκρατούμενός του γιατρός με τον οποίο ο εργατολόγος έχει αναπτύξει φιλική σχέση, παραξενεύτηκε όταν είδε μισάνοιχτη την πόρτα του θαλάμου στον οποίο κοιμάται ο δικηγόρος, πλησίασε και αντίκρισε τον Νικολουτσόπουλο κρεμασμένο από την πόρτα της τουαλέτας .
Είχε χρησιμοποιήσει καλώδιο τηλεόρασης για να φτιάξει τη θηλιά.
Η παρακάτω περιγραφή είναι μακάβρια αλλά παρατίθεται για να διαπιστώσει ο αναγνώστης ότι η απόπειρα ήταν αληθινή και όχι φτιαχτή.
Ο Νικολουτσόπουλος είχε σπασμούς… Τίναζε τα πόδια, το πρόσωπο του είχε μελανιάσει και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ήταν ένα βήμα πριν από το θάνατο.
Ο γιατρός προσπάθησε να τον ξεκρεμάσει, όμως αυτό στάθηκε αδύνατον.
Φώναξε βοήθεια και έτρεξαν δεσμοφύλακες και συγκρατούμενοι. Μόλις, τον κατέβασαν ο γιατρός που γνώριζε ότι ο παρολίγον αυτόχειρας δεν θα σωζόταν εάν δεν τον οξυγόνωναν και αν δεν αποκαθίστατο η αιμάτωση του εγκεφάλου, άρχισε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Με μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή ο εργατολόγος επανήλθε .
Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό ο συγκρατούμενός του, του έσωσε τη ζωή καθώς οι αναπνευστικές δίοδοι είχαν αποφραχθεί και ο Νικολουτσόπουλος δεν θα ζούσε εάν ανέμεναν αρωγή από το προσωπικό του ιατρείου, που απέχει αρκετά.
Αυτή είναι επιγραμματικά η αλήθεια για τη... «μαϊμού» απόπειρα.
Και υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες για να την επιβεβαιώσουν.
..............
Νίκος Μάνεσης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόστιμο 40.000 στα ΕΛ.ΠΕ. από το Νομάρχη Δυτικής Αττικής

Πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ στην εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια- Διυλιστήριο Ελευσίνας» επέβαλε με απόφασή του ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Αριστείδης Αρκουδάρης, για ρύπανση που προκλήθηκε από διαρροή πετρελαίου λόγω θραύσης αγωγού το 2004.
Συγκεκριμένα, από τη διαρροή των πετρελαιοειδών η οποία διαπιστώθηκε το 2004 προκλήθηκε ρύπανση στο υπέδαφος η οποία μέχρι και το 2008 δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε ο περιβαλλοντικός όρος που αφορά την έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος διαρροής των πετρελαιοειδών , ενώ η διενέργεια της απορρύπανσης του περιβάλλοντος από την εταιρεία πραγματοποιείται χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη αδειοδότηση από τον αρμόδιο φορέα.
.............
Γιάννης Μ. Νέγρης


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατί η χθεσινή ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση «Siemens» υπογραφόταν μόνο από εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;

Η χθεσινή ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση «Siemens» υπογραφόταν μόνο από εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.Για το συγκεκριμένο κόμμα όμως, αυτή η υπόθεση ήταν μεγάλης σημασίας.Το να υπογράφουν την ερώτηση μόνο εννέα άτομα δεν είναι αντιφατικό στοιχείο; Τι λένε από το ΠΑΣΟΚ;
Τα «πηγαδάκια» της Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για «ομάδα κρούσης» και συμπληρώνει ότι είναι συνηθισμένο τέτοιες περιπτώσεις να… διεκπεραιώνονται από κάποιους και όχι όλους…
Διαβάστε την ερώτηση των εννέα βουλευτών προς τον υπουργό Δικαιοσύνης:
............
Συνεχίζεται...

Θέμα: «Πειθαρχικός έλεγχος κατά του αρμοδίου Εισαγγελέα για την παράλειψή του να ζητήσει από τους μάρτυρες να κατονομάσουν τυχόν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και να περιλάβει έγκαιρα στη δικογραφία, κατά την επιτόπια του έρευνα την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία της Siemens Ελλάς, τα απλήρωτα τιμολόγια που υπήρχαν στο «παραλογιστήριο» Siemens προς πολιτικό πρόσωπο, «χαρίζοντας» κρίσιμο χρόνο για την νομιμοφανή «τακτοποίηση» της υπόθεσης!!!»

Σύμφωνα με πληροφορίες, που ήδη έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός, ο οποίος εκτός των άλλων υποθέσεων Κυβερνητικού ενδιαφέροντος, που έχει αναλάβει, διερευνά και την υπόθεση της Siemens, φέρεται να συνέπραξε σε απόπειρα συγκάλυψης της διάστασης και του πραγματικού εύρους της υπόθεσης των απλήρωτων τιμολογίων προς πολιτικούς που αποκαλύπτεται ότι φυλάσσονταν στα γραφεία της Siemens Ελλάς.
Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Αθανασίου, έκανε αιφνίδια επιτόπια έρευνα στα γραφεία της Siemens Ελλάς και όπως, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η έρευνα είχε ως στόχο την εύρεση των εγγράφων (τιμολογίων, παραστατικών κλπ) που βρίσκονταν στο «παραλογιστήριο» της Εταιρείας σε χώρο, που είχε υποδειχθεί στις δικαστικές αρχές από μάρτυρα της υπόθεσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου κατά την έρευνά του, ενημερώθηκε για όσα πρόσφατα αποκαλύφθηκαν, όμως περιέργως, δεν συγκέντρωσε και δεν περιέλαβε άμεσα στη δικογραφία τα κρίσιμα έγγραφα του «παραλογιστηρίου», μεταξύ των οποίων και τα διαβόητα απλήρωτα τιμολόγια που εκδόθηκαν πριν ένα ολόκληρο χρόνο για αγορά υπερσύγχρονου ηλεκτρονικού συστήματος από βουλευτή της Κυβερνώσας παράταξης.
Κατά σατανική σύμπτωση, σαν να το ήξερε, ο εμπλεκόμενος βουλευτής προχώρησε στην πλήρη εξόφληση των εν λόγω τιμολογίων την Δευτέρα 2/6/08, ώστε, στις συμπληρωματικές μαρτυρικές καταθέσεις που επακολούθησαν, κατά τις οποίες φέρεται να κατονομάστηκαν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και να παραδόθηκαν στη δικογραφία τα επίμαχα έγγραφα, μεταξύ των οποίων και τα συγκεκριμένα τιμολόγια, τυπικά να έχει εξοφληθεί το χρέος. Με τον τρόπο αυτό, πέρα από τα πολλά ερωτήματα σχετικά με τις αιτιάσεις περί «προφορικών διακανονισμών» και άλλων ιδιαίτερα ασυνήθιστων πρακτικών στις συναλλαγές, υπάρχει πλέον η επιθυμητή για τους εμπλεκόμενους νομιμοφάνεια στην συγκεκριμένη υπόθεση.
Τις υποψίες για αντιθεσμικές μεθοδεύσεις του αρμοδίου Εισαγγελέα κ. Αθανασίου, με σκοπό την προστασία των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση αυτή, ενισχύουν οι δημοσιογραφικές καταγγελίες, που αναφέρουν ότι κατά την εξέταση των μαρτύρων την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή πριν από την πλήρη εξόφληση του ποσού, οι μάρτυρες δεν ρωτήθηκαν και δεν κατονόμασαν πολιτικά πρόσωπα, ενώ ΜΟΝΟ μετά την οριστική εξόφληση κλήθηκαν σε συμπληρωματική κατάθεση ως προς την υπόθεση των τιμολογίων οι σχετικοί μάρτυρες. Επιπλέον, ξαφνικά διεκόπη η πληροφόρηση των συνηγόρων από τον Εισαγγελέα!!!

Επειδή, η φερόμενη παράλειψη του συγκεκριμένου Εισαγγελέα να συλλέξει και να συμπεριλάβει στη δικογραφία κατά την επιτόπια έρευνά του την περασμένη εβδομάδα κρίσιμα έγγραφα, μεταξύ των οποίων και τα διαβόητα τιμολόγια, αλλά και η παράλειψή του να ζητήσει από τους μάρτυρες να κατονομάσουν τυχόν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, όσο ακόμα έμενε απλήρωτο το διαβόητο χρέος συγκεκριμένου βουλευτή της παράταξής σας, αποτελεί – τουλάχιστον – αμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί σημαντικά, μετά την παρεμβολή της αποπληρωμής, η νομική αξιολόγηση της συναλλαγής που αποτύπωναν τα συγκεκριμένα τιμολόγια προς προφανές όφελος των εμπλεκομένων και πρέπει να ελεγχθεί ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ.
Επειδή, η συγκεκριμένη παράλειψη σε συνδυασμό με την «ξαφνική» πρωτοβουλία για αποπληρωμή ενός εδώ και ένα χρόνο ληξιπρόθεσμου χρέους, δημιουργεί εύλογες υποψίες για αντιθεσμική πληροφόρηση συγκεκριμένου Βουλευτή για τα επιβαρυντικά για αυτόν ευρήματα της ανακριτικής έρευνας, που όμως έμειναν, μέχρι τακτοποιήσεως, εκτός δικογραφίας, όπως εκτός δικογραφίας παρέμενε, λόγω μη διατύπωσης σχετικής ερώτησης στους μάρτυρες, και η ταυτότητα τυχόν εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.
Επειδή, ο συγκεκριμένος Εισαγγελέας, κατά περίεργο τρόπο, αναλαμβάνει αρκετές υποθέσεις μείζονος Κυβερνητικού ενδιαφέροντος.
Επειδή, η διορισμένη από την Κυβέρνησή σας ηγεσία της δικαιοσύνης διακρίνεται για το ζήλο που επιδεικνύει στην αρχειοθέτηση Κυβερνητικών σκανδάλων και στην απονομή δικαιοσύνης δύο ταχυτήτων ανάλογα με τις Κυβερνητικές ανάγκες και επιδιώξεις.
Επειδή, είναι ανεπίτρεπτο ο Υπουργός Δικαιοσύνης να προκαταλαμβάνει με δημόσιες δηλώσεις του το πόρισμα ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ της εισαγγελικής έρευνας, την ίδια στιγμή που αρνείται πεισματικά να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ασκώντας πειθαρχικό έλεγχο, όπως το Σύνταγμα ορίζει στο αρ. 91 αυτού, στην «σε πολλές αμαρτίας περιπεσούσας» ηγεσία της, που η Κυβέρνηση Καραμανλή διόρισε.
Και, επειδή, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ευτελίζονται τόσο προκλητικά οι θεσμοί!

Ερωτάστε:

· Αντί να παρεμβαίνετε έμμεσα και αντιθεσμικά στη Δικαιοσύνη προκαταλαμβάνοντας τα πορίσματά της ποινικής διερεύνησης μίας μείζονος σημασίας και για την αξιοπιστία της πολιτικής υπόθεσης, γιατί δεν εκπληρώνετε τη βασική συνταγματική σας υποχρέωση να διασφαλίζετε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και να θέτετε, κατά τα οριζόμενα στο Σύνταγμα, ζήτημα πειθαρχικών ευθυνών της ηγεσίας της, όταν επιτρέπει «ακροβατισμούς» σαν αυτούς που φέρονται να έλαβαν χώρα στην συγκεκριμένη υπόθεση;
· Θα ζητήσετε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να ελεγχθούν οι συνθήκες, οι λόγοι και τα πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα που τυχόν διαπράχθηκαν σε σχέση
a. με την φερόμενη παράλειψη του αρμοδίου Εισαγγελέα κ. Αθανασίου να προχωρήσει σε άμεση κατάσχεση και περίληψη στη δικογραφία των απλήρωτων τιμολογίων συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, βουλευτών και συγγενών τους την περασμένη εβδομάδα;
b. με την φερόμενη παράλειψη του αρμόδιου Εισαγγελέα κ. Αθανασίου κατά την αρχική εξέταση μαρτύρων και πριν παρεμβληθεί η αποπληρωμή του διαβόητου χρέους, να ζητήσει να κατονομαστούν τυχόν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα;
· Γιατί, ο σε άλλες υποθέσεις λαλίστατος κ. Σανιδάς, κωφεύει μπροστά σε μια τέτοια εξόφθαλμη «ακροβασία» της ανακριτικής διαδικασίας, που μάλιστα αλλοίωσε το νομικό περιεχόμενο και κατ επέκταση τη δικαστική αξιολόγηση των ευρημάτων της; Γιατί δεν ασκεί πειθαρχικό έλεγχο στον συγκεκριμένο εισαγγελέα, αλλά αντίθετα κωφεύει, όπως κωφεύει και στην περίπτωση της εισαγγελέως, που διερευνά τις οικονομικές πτυχές της σκανδαλώδους υπόθεσης Ζαχόπουλου, αποκρύπτοντας σοβαρούς λόγους εξαίρεσης που συντρέχουν στο πρόσωπό της, ως φίλης του βασικού εμπλεκόμενου;
· Γιατί, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, μετά τις αποκαλύψεις για εμπλοκή συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, διεκόπη αιφνίδια η ενημέρωση των συνηγόρων από τον Εισαγγελέα για την πορεία της δικαστικής έρευνας;
· Αντιλαμβάνεσθε την αλγεινή εντύπωση που δημιουργείται στην κοινή γνώμη σε σχέση με την ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης, όταν εύλογα μπορεί να ερμηνευθεί η τυχαία και ξαφνική πρωτοβουλία εξόφλησης ενός εδώ και ένα χρόνο ληξιπρόθεσμου χρέους του, μία μέρα πριν τελικά παραδοθούν τα τιμολόγια στον Εισαγγελέα, ως πράξη η οποία προκλήθηκε μετά από αντιθεσμική προειδοποίηση από τον συγκεκριμένο Εισαγγελέα για την εύρεση των επίμαχων τιμολογίων, που τελικά έμειναν τυπικά... εκτός δικογραφίας μέχρι την, έστω και καθυστερημένη, «τακτοποίηση τους;
· Αντιλαμβάνεσθε ότι η προκλητική διαχείριση ΚΑΙ αυτής της υπόθεσης Κυβερνητικού ενδιαφέροντος από συγκεκριμένους δικαστές, επιφέρει πολύ μεγαλύτερο πλήγμα στους θεσμούς και στη δημοκρατία μας, από την ίδια την υπόθεση που διερευνάτε;
· Αντιλαμβάνεσθε το μέγεθος του κράτους αυθαιρεσίας που η Κυβέρνηση σας, πνιγμένη στις σκοτεινές υποθέσεις και αγχωμένη να τις συγκαλύψει, εγκαθιδρύει εις βάρος αυτού του τόπου;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Μάρκος Μπόλαρης

Χρήστος Αηδόνης

Δημήτρης Τσιρώνης

Μιχάλης Τιμοσίδης

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Μιχάλης Παντούλας

Γιάννης Σκουλάς





(9/6/08)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατί δίνονται λεπτομερείς πληροφορίες για μια απαγωγή όταν αυτή είναι ακόμα σε εξέλιξη;

Από την οικογένεια του Γεωργίου Μυλωνά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ευχαριστούμε θερμώς τους δημοσιογράφους του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου για το άμεσο και σοβαρό ενδιαφέρον, σχετικώς με την απαγωγή του κυρίου Γεωργίου Μυλωνά. Ωστόσο, η διαρκής και εντατική κάλυψη, ασχέτως αγαθών κινήτρων, φαίνεται να δυσχεραίνει την περίσταση. Παρακαλούμε για λιτή και περιεκτική ενημέρωση της κοινής γνώμης».
.........
Σε ποιο σοβαρό κράτος δίνονται λεπτομερείς πληροφορίες για μια απαγωγή όταν αυτή είναι ακόμα σε εξέλιξη; Πρέπει η οικογένεια να ανακοινώσει ότι αυτό, μόνο κακό μπορεί να κάνει;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θα δούμε και πάλι «ουρές» μη δικαιούχων του επιδόματος των σεισμοπαθών έξω από τις τράπεζες;

Το επίδομα των 3.000 ευρώ δημιουργεί κινδύνους να το εισπράξουν άτομα που δεν είναι δικαιούχοι.
Θα θυμάστε πέρσι το καλοκαίρι με το επίδομα των πυρόπληκτων το οποίο έσπευσαν να εισπράξουν σχεδόν οι… πάντες.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως, έσπευσε να ανακοινώσει ότι οι κυρώσεις θα είναι σοβαρές για όσους εκμεταλλευθούν το γεγονός ότι το επίδομα θα εισπράττεται χωρίς δικαιολογητικά.
Και εδώ που τα λέμε, τι δικαιολογητικά να βρει κανείς τέτοιες ώρες, το θέμα είναι το συντομότερο να διευκολυνθούν όσοι βρέθηκαν μετά το σεισμό, στο δρόμο.
Όσο για τις κυρώσεις, μη φανταστείτε ότι αυτές μας προστατεύουν από το να δούμε και πάλι «ουρές» μη δικαιούχων έξω από τις τράπεζες…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άλλοι αγωνιούν για τους μετασεισμούς και άλλοι μαλώνουν για την πρόβλεψη...

Οι κάτοικοι της Αχαΐας και της Ηλείας αγωνιούν για τους μετασεισμούς που μπορεί να είναι ισχυροί, κοιμούνται έξω και μετρούν τις απώλειες.
Από την άλλη, στην τηλεόραση άσχετοι και σχετικοί μαλώνουν για το ποιος πρόβλεψε το σεισμό.
Πίσω από αυτές τις αντιπαραθέσεις κρύβονται συντεχνιακές διαφορές που το μόνο που καταφέρνουν είναι να «σπέρνουν» τον πανικό.
Γιατί μια «πρόβλεψη» σύμφωνα με την οποία σε διάστημα ενός μήνα, σε έκταση πολύ μεγάλη θα γίνει ένας σεισμός, δεν προσφέρει τίποτα επί της ουσίας.
Είναι ένα επιστημονικό θέμα που θα πρέπει να απασχολεί συνεχώς τους αρμόδιους επιστήμονες και τίποτα παραπάνω.
..............
Συνεχίζεται...

Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας πολύ καλά ότι, είτε το θέλουμε, είτε όχι, πρόβλεψη για τους σεισμούς δεν υπάρχει και το μόνο που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε με τα σημερινά δεδομένα είναι να φροντίζουμε για γερές, αντισεισμικές οικοδομές.
Τι σημαίνει αντισεισμική οικοδομή;
Κατά κανόνα πρόκειται για οικοδομές που έχουν κτιστεί με νόμιμη οικοδομική άδεια και σε χρονική περίοδο που υπήρχε υποχρέωση εφαρμογής αντισεισμικού κανονισμού και που δεν έχουν υποστεί ζημιές από προηγούμενο σεισμό ή που έχουν μεν υποστεί ζημιές, οι ζημιές όμως αυτές έχουν επισκευαστεί σύμφωνα με τους σχετικούς Πολεοδομικούς Κανονισμούς.
Αυτό και μόνο είναι το θέμα με το οποίο πρέπει να ασχολούμαστε προς το παρόν μαζί με το πώς θα κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των πληγέντων…
………
Ε.Κ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θύμα απαγωγής ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλονίκης

Γυρνούσε στο σπίτι του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, χθες το βράδυ μαζί με τη σύζυγό του.
Τρεις απλισμένοι δράστες τους ακινητοποίησαν, έβγαλαν τη σύζυγο από το αυτοκίνητο και είπαν στον κύριο Μυλωνά: "Τώρα θα πάμε μια βόλτα οι τρεις μας".
Έφυγαν με το αυτοκίνητό του και στις 11:25 οι δράστες επικοινώνησαν από το κινητό του θύματος με τη σύζυγό του και της υπέδειξαν το σημείο που είχαν παρατήσει το αυτοκίνητό του.
Το αυτοκίνητο βρέθηκε και μέσα οι δράστες είχαν αφήσει το κινητό του κυρίου Μυλωνά και το ρολόι του.
Την υπόθεση ερευνά η Αντιτρομοκρατική.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...