Ειδήσεις

19 Ιουν 2008

Καταγγελία για ευθανασία σε νεογέννητα σκυλάκια

Μήνυμα αναγνώστη
……….
Στις 2.6.08 κυκλοφόρησε ένα mail ότι κάποια κουτάβια στην Καλλιτεχνούπολη και στη Ραφήνα κινδυνεύουν, από τους κατοίκους, που σημειωτέον τα γέννησαν οι σκύλες τους και όχι αδέσποτες, με ευθανασία τη Δευτέρα πρωί-πρωί! Βλέπετε όλα τα ανθρώπινα όντα, πιστέυουμε ότι έχουμε εξουσία πάνω σε κάθε τι έμψυχο ή άψυχο και φυσικά δικαίωμα να παίρνουμε τη ζωή των ανυπεράσπιστων πλασμάτων, σβήνοντας τα λάθη -συνέπειες της ανευθυνότητας μας!
…………
Συνεχίζεται

Άρχισε ένας αγώνας, για να στείλουμε όλοι mail διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο, στο grafeio-dimarxou@0164.syzefxis.gov.gr προκειμένου να ενημερωθεί και να κινητοποιηθεί.
Απάντηση δεν πήρε ποτέ κανένας απ αυτούς που στείλαμε mails.
Στις 4/6/08,μην έχοντας καμία ενημέρωση για τα κουτάβια, ζωόφιλος επικοινώνησε με τη γραμματεία του Δημαρχείου Ραφήνας και του είπαν ότι ''ο Δήμαρχος ενημερώθηκε χθες'' (3/6/08) και… ''ανέθεσε το θέμα στον αρμόδιο υπεύθυνο''.
(Άραγε, ποιος είναι αυτός ο αρμόδιος? Υπεύθυνος του Δήμου στο Πρόγραμμα περισυλλογής αδέσποτων?)
Η γραμματεία επίσης μας ενημέρωσε ότι ''γνωρίζουν ποιος εγκατέλειψε τα κουτάβια'', πράγμα που γνωρίζουμε και εμείς: οι κάτοικοι!
Όταν της αναφέρθηκε η περίπτωση της καταγγελίας, η απάντηση ήταν «δε γνωρίζουμε το νομικό πλαίσιο!'». Ερωτήθηκε και αν τα κουτάβια ζουν και η απάντηση ήταν ''Μάλλον!''.
Τελικά, της τονίστηκε ότι είναι υποχρέωση κάθε Δήμου να τα προστατεύσει και αρκέστηκε σ ένα ''Προσπαθούμε, αλλά…''.
Αλλά τι? Αλλά είναι πιο δυνατοί και πιο γρήγοροι οι κάτοικοι και θα τα ξεκάνουν πριν κουνηθείτε να τα πάτε σε καταφύγιο? Έχει άραγε ο Δήμος πρόγραμμα όπως θα όφειλε και κυνοκομείο για τα αδέσποτα?
Επειδή δεν μπορούσε να πάει κανείς άμεσα εκεί, με τηλέφωνα και mails σε φίλους μάθαμε ότι υπάρχει ''καλός φιλοζωικός σύλλογος'' και ''χώρος που φιλοξενούν αδέσποτα''(όχι δηλαδή του Δήμου, για άλλη μια φορά, αλλά σωματείου!),οπότε ''μάλλον εκεί θα τα πήγαν''.
Περιμένοντας τα νεότερα,σήμερα,15/6/08,12 ολόκληρες μέρες αφού ο Δήμαρχος έλαβε γνώση, λαμβάνουμε mail από άλλο ζωόφιλο με φωτογραφίες, για κουτάβια που κινδυνεύουν από τους κατοίκους στην Καλλιτεχνούπολη με ευθανασία!!!
Τα κουτάβια δηλαδή,12 μέρες μετά την ενημέρωση του Δημάρχου και την…ανάληψη από τον ''αρμόδιο υπεύθυνο'' είναι ΑΚΟΜΑ στο δρόμο!
ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΡΑΓΕ ΠΑΙΡΝΕΙ Σ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ''ΑΡΜΟΔΙΟ'' ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ?
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα mails διαμαρτυρίας του αναφέραμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε να βρεθούν σπίτια για τα κουτάβια μέσω αγγελίων,αρκεί να ζήσουν και να είναι σε ασφαλές μέρος!(Αλλά είπαμε, απάντηση καμία!).

Kλειάννα Μαλαματίνα

http://strayshelp.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ασθενείς, καταδικασμένοι σε θάνατο ή αναπηρία μετά από εγκεφαλικό η άλλο αγγειακό επεισόδιο, σώζονται πλέον με μια νέα χειρουργική μέθοδο

Δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, καταδικασμένοι σε θάνατο ή αναπηρία μετά από εγκεφαλικό η άλλο αγγειακό επεισόδιο, σώζονται πλέον χάρις και στην «Ενδαγγειακή Χειρουργική», που άλλαξε τον τρόπο αποκατάστασης των αγγειακών νόσων!
«Έτσι λοιπόν σήμερα επτά στις δέκα περιπτώσεις ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής και το 50% των περιφερικών αρτηριακών βλαβών αντιμετωπίζονται θετικά και οι ασθενείς αποφεύγουν το θάνατο η τον ακρωτηριασμό».
…………
Συνεχίζεται

Αυτό τόνισε σήμερα ο καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Ηλίας Μπαστούνης, σε Συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του XXIII World Congress of the International Union of Angiology , το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 21 με 25 Ιουνίου.
Όπως εξήγησε ο κ Μπαστούνης η αγγειακή χειρουργική έχει υποστεί επαναστατική μεταβολή τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά στον τρόπο αποκατάστασης των αγγειακών νόσων, οι οποίες γίνονταν παλαιότερα με χειρουργικές μεθόδους, που απαιτούσαν πολύωρες επεμβάσεις και τώρα γίνονται με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους.
Επειδή οι επεμβάσεις αυτές στηρίζονται στην προσπέλαση των βλαβών μέσα από τον αυλό των αγγείων, χαρακτηρίσθηκαν με τον όρο «ενδαγγειακή χειρουργική».
Σήμερα η ενδαγγειακή χειρουργική θεωρείται ένα ακόμη όπλο στο οπλοστάσιο που διαθέτουν οι αγγειοχειρουργοί για να αντιμετωπίσουν τις δραματικές εκδηλώσεις της αρτηριοσκλήρυνσης .
«Είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, τόνισε ο καθηγητής, η οποία προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα στον ασθενή όπως :
Μικρότερη περίοδο ανάρρωσης.
Τοπική ή περιοχική αναισθησία αντί της ολικής αναισθησίας.
Μικρότερες τομές δέρματος καθώς και λιγότερο στρες για την καρδιά σε περιπτώσεις ασθενών με συνοδές παθήσεις».
Σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί την θεραπεία εκλογής και σε άλλες μια εξαιρετική εναλλακτική μέθοδο στα πλαίσια της αντιμετώπισης των αγγειακών παθήσεων.
ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Η Ενδαγγειακή Χειρουργική χρησιμοποιείται σήμερα σε έναν μεγάλο αριθμό επεμβάσεων με κυριότερες:
Tο ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής.
Tην στένωση καρωτίδων.
Tην στένωση της νεφρικής αρτηρίας.
Tην περιφερική αρτηριοπάθεια των κάτω άκρων.
Στην περίπτωση της αποκατάστασης των ανευρυσμάτων της κοιλιακής αορτής, μιας σοβαρής πάθησης που αποτελεί την 13η αιτία θανάτων παγκοσμίως, υπήρξε μεγάλη εξέλιξη απο την εφαρμογή της μεθόδου.
Η πρώτη γενιά ενδαγγειακών μοσχευμάτων ήταν χειροποίητα μοσχεύματα ραμμένα πάνω σε ήδη υπάρχοντα stent. Λόγω της ιδιαίτερης ανατομικής μορφολογίας των ανευρυσμάτων, μόνο το 10% αυτών μπορούσε να αποκατασταθεί με τον συγκεκριμένο τύπο ενδομοσχεύματος, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την ενδαγγειακή αποκατάστασή τους.
Με την εξέλιξη όμως των ενδομοσχευμάτων το ποσοστό αυτών που μπορούν να αντιμετωπιστούν ενδαγγειακά έφτασε το 70% και είναι ακόμη μεγαλύτερο αν προστεθούν και άλλες τεχνικές, όπως o εμβολισμός των έσω λαγονίων αρτηριών με coils.
Έτσι, με την σωστή προεγχειρητική επιλογή των ασθενών επιτυγχάνεται η τοποθέτηση του ενδομοσχεύματος σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Στα πλαίσια της επιλογής των ασθενών για ενδαγγειακή ή ανοιχτή αποκατάσταση του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής, μεγάλες πολυκεντρικές μελέτες ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα πλεονεκτήματα της ενδαγγειακής μεθόδου.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΠΤΩΣΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
Αναλυτικότερα, η περιεγχειρητική θνητότητα ήταν 1,7% στην ενδαγγειακή μέθοδο έναντι 4,7% της ανοιχτής μεθόδου. Επίσης η χρήση παραγώγων αίματος καθώς και η διαμονή στο νοσοκομείο ήταν μικρότερη στην ενδαγγειακή μέθοδο.
Ακόμη και στις περιπτώσεις ρήξεως των ανευρυσμάτων που συνοδεύεται με πολύ υψηλή θνητότητα [περίπου 50%], η ενδαγγειακή μέθοδος φαίνεται να υπόσχεται καλύτερα αποτελέσματα, καθώς οι μελέτες δείχνουν να μειώνει τους θανάτους πάνω από το ήμισυ!
Φυσικά , η νέα μέθοδος απέχει από του να θεωρείται πανάκεια και δεν έχει περιθωριοποιήσει την κλασική ανοικτή τεχνική αποκατάστασης. Απαιτείται γνώση και εμπειρία έτσι ώστε ο θεράπων ιατρός να προτείνει την καταλληλότερη για τον ασθενή του μέθοδο.
Ακολούθως, η αγγειοπλαστική και το stenting της καρωτίδας υπόσχεται πολλά στην αντιμετώπιση της καρωτιδικής νόσου, η οποία είναι υπεύθυνη για τα ¾ των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, ειδικά σε ασθενείς υψηλού εγχειρητικού κινδύνου με βαριά καρδιακή ή αναπνευστική νόσο, με προηγούμενες επεμβάσεις ή ακτινοβολία στον τράχηλο, καθώς και σε ασθενείς που έχουν ήδη υποβληθεί σε ενδαρτηριεκτομή και έχουν εμφανίσει επαναστένωση.
Η ενδαγγειακή αποκατάσταση της καρωτιδικής νόσου μας δίνει τη δυνατότητα να αποφύγουμε όλες τις κλασσικές επιπλοκές της ανοιχτής μεθόδου καθώς και τον τραυματισμό κρανιακών νεύρων και την πιο εύκολη αντιμετώπιση δύσκολων ανατομικών παραλλαγών. Επειδή όμως είναι μια νέα μέθοδος, βρίσκεται ακόμα υπό μελέτη.
Στην περίπτωση της περιφερικής αρτηριοπάθειας των κάτω άκρων η ανοιχτή χειρουργική μέθοδος με χρήση παρακάμψεων[bypass] καθώς και η διαδερμική αγγειοπλαστική είναι πλέον και οι δύο ευρέως χρησιμοποιούμενες μέθοδοι.
Η διαδερμική αγγειοπλαστική με μπαλόνι είναι χαμηλού ρίσκου και χαμηλού κόστους μέθοδος αλλά σχετίζεται με πιο μεγάλο ποσοστό επαναστένωσης σε σχέση με το bypass. Σε γενικές γραμμές, η διαδερμική αγγειοπλαστική χρησιμοποιείται σε μικρές εντοπισμένες στενώσεις των αρτηριών των κάτω άκρων, ενώ το bypass σε πολλαπλές διάχυτες στενώσεις.
Παρόλα αυτά οι ενδαγγειακές συσκευές εξελίσσονται καθημερινά έτσι ώστε να αποτελούν μια καλή και ασφαλή εναλλακτική μέθοδο στην αντιμετώπιση ολοένα και περισσότερων παθήσεων των αγγείων.
«Είναι χαρακτηριστικό, συμπλήρωσε ο κ Μπαστούνης, το γεγονός ότι οι ενδαγγγειακές επεμβάσεις έχουν πολλαπλασιασθεί τα τελευταία χρόνια, πιθανόν μέχρι και 10 φορές σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία και ασφαλώς έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην μείωση των ακρωτηριασμών κατά 20-30% σε σχέση με τα περασμένα χρόνια» και κατέληξε . «Συμπερασματικά, η ενδαγγειακή χειρουργική αποτελεί πλέον ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του αγγειοχειρουργού. Η σωστή επιλογή των υποψήφιων ασθενών, η κατάλληλη εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς η σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή συνεισφέρουν στην διάσωση από βέβαιο θάνατο δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δείτε το παγκόσμιο ρολόι του internet, το οποίο αναφέρεται στα πάντα που συμβαίνουν κάθε δευτερόλεπτο που περνάει...

http://www.poodwaddle.com/worldclock.swf

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέα επίθεση Καρχιμάκη σε Αλογοσκούφη

Συνέχεια στις καταγγελίες του, ότι ο υπουργός Οικονομίας έχει προσωπικό όφελος από την συμφωνία ΟΤΕ- Deutsche Telekom, έδωσε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του "Alpha".
«Οι εισαγγελείς ακούν, εφόσον η δικαιοσύνη είναι αδέκαστη πρέπει να παρέμβει», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την καταγγελία του ότι η σύζυγος του υπουργού Οικονομίας είναι εκπρόσωπος εταιρίας, η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας της Deutsche Telekom άρα και του ΟΤΕ.
Ο κ. Αλογοσκούφης παραδέχτηκε τη συνεργασία της συζύγου του με τη συγκεκριμένη εταιρία, αλλά δήλωσε ρητά ότι απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με δουλειές του δημοσίου.
Όπως είπε όσοι συκοφαντούν τον ίδιο και τη σύζυγό του, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. «Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να δημιουργήσει θέμα εκ του μη όντως για λόγους εντυπώσεων», απάντησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν θα δεχτούμε καμία ενέργεια που κηλιδώνει το κύρος του κινήματος και των θεσμών της δημοκρατίας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΩΡΓΟΥ A. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δεν θ' ανεχθώ καμία πρακτική, κανέναν που καταχράστηκε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων μας. Καμία ενέργεια που κηλιδώνει το κύρος του Κινήματός μας, αλλά και τους θεσμούς της Δημοκρατίας.
Και αυτό το αποδεικνύω καθημερινά, και με τις προτάσεις μου, και με τις πράξεις μου. Δεν θα σταματήσω τον αγώνα για ακηδεμόνευτη πολιτική. Ν' απελευθερωθεί επιτέλους η πολιτική ζωή του τόπου από την κηδεμονία και την ομηρία. Ομηρία, από αδιαφανή οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.
Συμφέροντα, που προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν τη βούληση του Ελληνικού λαού. Συμφέροντα, που προσπαθούν να παρακάμψουν τη βούληση του Ελληνικού λαού. Συμφέροντα, που προσπαθούν να κάμψουν την αξιοπρέπεια και το ηθικό του Έλληνα πολίτη.
Για τον λόγο αυτό, απαιτώ και απαιτούμε: Όλα στο φως. Εμείς, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε.
Απευθύνομαι δημόσια στον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του, στην κυβέρνηση που φοβάται να προχωρήσει, που δεν τολμά. Έχει ιστορικές ευθύνες.
Απαιτούμε: φως σε όλα. Για την υπόθεση της SIEMENS, για τα ομόλογα, για τις υποκλοπές, για το Υπουργείο Πολιτισμού, για την κομματική προστασία των καρτέλ, για την εγκληματική παράδοση του ΟΤΕ.
Σήμερα, σήμερα που ο Έλληνας διαδηλώνει, ο Ελληνικός λαός διαδηλώνει κατά της ακρίβειας, η κυβέρνηση δείχνει απαράδεκτη απροθυμία, απαράδεκτη αδυναμία. Δεν έχει την πολιτική βούληση, σε αντίθεση μ' εμάς, να προχωρήσει στην εκκαθάριση υποθέσεων κατάχρησης του δημόσιου χρήματος. Υποθέσεις που υπονομεύουν την Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, και την πολιτική ζωή του τόπου.
Καλώ τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στην αποδοχή της πρότασής μας για Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της SIEMENS. Τον καλώ ν' αποδεχθεί άμεσα τις προτάσεις μας για την διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος.
Να μπορέσει επιτέλους ν' ασχοληθεί η πολιτική ζωή της χώρας με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, του Έλληνα πολίτη. Είναι για μένα προσωπικά, είναι για μας, στο ΠΑΣΟΚ, θέμα Δημοκρατίας.
Απευθύνομαι σε κάθε πολίτη: Σε χρειάζομαι μαζί μου σε αυτόν τον αγώνα. Σε αυτό τον αγώνα, για ένα νέο ξεκίνημα στην πατρίδα, σ' αυτό τον αγώνα, για τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια στη χώρα μας.
Αυτό τον αγώνα, θα τον κερδίσουμε. Και θα τον κερδίσουμε μαζί.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έρευνες για εμπόριο οργάνων κάνει η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελία

Την πιθανή δράση κυκλώματος εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων ερευνά η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία αλλοδαπού ότι τρία άγνωστα άτομα του ζήτησαν να γίνει δότης νεφρού, προσφέροντάς του ως αντάλλαγμα το ποσό των 25.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την καταγγελία του 21χρονου αλλοδαπού, τρία άτομα τον πλησίασαν τον περασμένο Δεκέμβριο, και εκμεταλλευόμενα την οικονομικά δυσχερή του θέση, επιχείρησαν να τον πείσουν να γίνει δότης ενός εκ των νεφρών του.
Η Ασφάλεια προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη των δραστών και εξετάζει παράλληλα το ενδεχόμενο να έχουν πλησιάσει και άλλα θύματα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τελικά πολλοί μετακινήθηκαν δωρεάν σήμερα...

Μπορεί η ηγεσία του ΟΑΣΑ να το διέψευσε αλλά στην πράξη πολλοί οδηγοί μπλόκαραν τελικά τα ακυρωτικά μηχανήματα και πολλοί επιβάτες μετακινήθηκαν δωρεάν σήμερα.
Διαβάστε και:

Σχετικά με απόφαση των εργαζομένων της ΕΘΕΛ να «μπλοκάρουν» τα ακυρωτικά μηχανήματα των λεωφορείων και να προσφέρουν δωρεάν μετακίνηση στους επιβάτες

Διασπασμένο το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων της ΕΘΕΛ


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο λέει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς ( κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές Ανατολικής Αττικής και Ευβοίας προβλέπεται για αύριο 20-06-2008, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
………
Συνεχίζεται

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:


· να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.
· να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.


· να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς απάντησε στη Βουλή ο Γιώργος Αλογοσκούφης στο Μιχάλη Καρχιμάκη και στα όσα ανέφερε για την σύζυγό του

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ (Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Κύριε Πρόεδρε, πληροφορήθηκα ότι κατά τη διάρκεια της απουσίας μου κάποιος συνάδελφος από την Αξιωματική Αντιπολίτευση επεχείρησε να συνδέσει τις δραστηριότητες της συζύγου μου με την αποκρατικοποίηση του Ο.Τ.Ε. στη λογική του «Ο άνθρωπος είναι θηλαστικό. Ο σκύλος είναι θηλαστικό. Άρα, ο άνθρωπος είναι σκύλος». Αυτή ήταν η λογική του συλλογισμού του.
Ο συγκεκριμένος συνάδελφος δεν αξίζει απαντήσεως, γιατί συστηματικά η μόνιμη πολιτική του δραστηριότητα συνίσταται στη συκοφαντική σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων. Τίθεται όμως ένα ευρύτερο θέμα για τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος πρέπει να αποδοκιμάσει αυτές τις προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες επιχειρούν να σπιλώσουν πολιτικούς που έχουν χρόνια δραστηριότητα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο κ. Παπανδρέου προσφάτως διέγραψε τον κ. Σημίτη, αλλά έχει στο κόμμα του ακόμα τον κ. Καρχιμάκη.

Εάν δεν θέλει να γίνει γνωστό το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως το κόμμα Παπανδρέου-Καρχιμάκη, αυτού του είδους οι συμπεριφορές θα πρέπει από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να αποδοκιμαστούν.
Διότι εγώ θεωρώ απαράδεκτο να συνδέεται η δραστηριότητα μιας επαγγελματίου όπως είναι η σύζυγός μου -η οποία επί χρόνια δουλεύει για να ζήσει την οικογένειά της, να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της και συστηματικά απέχει από κάθε δραστηριότητα που έχει σχέση με το ελληνικό δημόσιο λόγω της δικής μου εμπλοκής με την πολιτική- να επιχειρείται να της γίνονται τέτοιου είδους επιθέσεις.
Το θεωρώ απαράδεκτο, το θεωρώ άνανδρο, το θεωρώ συκοφαντικό και πιστεύω ότι πρέπει να αποδοκιμαστεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Αλλιώς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι κόμμα Παπανδρέου-Καρχιμάκη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τσουκάτος: Στο ΠΑΣΟΚ έδωσα τη μίζα της Siemens!!!




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατί στην Ελλάδα δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος εναντίον της ακρίβειας;

Στην Ευρώπη έχουν ξεσηκωθεί όλοι και όσο πάει και γίνονται εντονότερες οι αντιδράσεις εναντίον της ακρίβειας που επικρατεί αλλά και της ακρίβειας που έντεχνα μας περνάνε πως έρχεται!Στην Ελλάδα γιατί δεν κουνιέται φύλλο; Γιατί οι μόνες φωνές είναι οι απαντήσεις των πολιτών στα τηλεπαράθυρα;Γιατί οι αντιδράσεις είναι μεμονωμένες και σχεδόν ανύπαρκτες;
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Συνεχίζεται

Μήπως γιατί έχουν βάλει το χεράκι τους τα κόμματα και οι υποτελείς τους τα προηγούμενα χρόνια;Μήπως γιατί έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να μην υπάρχει καν βάση για καταναλωτική συνείδηση;Μήπως γιατί έχουν φροντίσει ώστε ακόμη και αν δημιουργηθεί αντίδραση των καταναλωτών να ελέγχεται πλήρως από τα κόμματα και τους συνδικαληστάδες;Μήπως γιατί έχουν φροντίσει ακόμη και αν βγει ο κόσμος στους δρόμους να έλθουν οι πάντα πρόθυμοι (αναρχοαντιεξουσιαστές) για βοήθεια στο σύστημα και με τις προβοκατόρικες ενέργειές τους να υπονομέψουν την οποιαδήποτε προσπάθεια (το ίδιο έκαναν και με τα πανεπιστήμια μέχρι να αναγκάσουν την κοινή γνώμη να γυρίσει ενάντια στους φοιτητές).Μήπως γιατί έχουν και το δυνατό χαρτί τους καπελώματος των κοινωνικών αντιδράσεων από τους μηχανισμούς των κομμάτων;
(Θυμηθείτε το ασφαλιστικό και το καπέλωμα από το «Σύριζα», θυμηθείτε τις δήθεν υπογραφές που μάζευαν... Αλήθεια που τις έβαλαν;)Και μετά καθόμαστε όλοι εμείς και αναρωτιόμαστε γιατί έχουν φτάσει τα πράγματα εκεί.Γιατί δεν αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο;Γιατί, γιατί, γιατί;ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΒΕΡΚΩΘΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ!
………….

pluslies από greekalert

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ξανά ληστεία στα διόδια, των Αγίων Θεοδώρων αυτήν τη φορά

Τους άρεσε η ιδέα της ληστείας των διοδίων της Ελευσίνας και επανέλαβαν το... κατόρθωμα. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για τους ίδιους, αλλά χθες στα διόδια των Αγίων Θεοδώρων, άγνωστος δράστης ακινητοποίησε με την απειλή κυνηγετικού όπλου υπάλληλο που εκτελούσε βάρδια και του αφαίρεσε 1.164 ευρώ από τις εισπράξεις.
Διέφυγε με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες.
..........
Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Τραπεζάκια έξω" για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών

Το κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Λεχαινών Ηλείας, υπέστη σημαντικές ζημιές εξαιτίας του σεισμού, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να παραμένει ακόμα και σήμερα άστεγη! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο ταχείας αυτοψίας, που έγινε στις 09-06-08, το κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χαρακτηρίστηκε κίτρινο, μη κατοικήσιμο δηλαδή, καθώς τέσσερις κολώνες του έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.
Το ίδιο πιστοποιήθηκε και στο δελτίο επανελέγχου, που έγινε στις 14-06-08 και που έκρινε ότι οι ζημιές πρέπει να επισκευαστούν άμεσα.
Το κτήριο όμως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μισθωμένο, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει ο ιδιοκτήτης του να αναλάβει την επιδιόρθωση των ζημιών, κάτι, που σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή, υπολογίζεται ότι θα γίνει σε έναν χρόνο.
……….
Συνεχίζεται

Μέχρι τότε, όλες οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής είναι υπαίθριες, έχουν δηλαδή τοποθετήσει τέντες, καρέκλες και τραπέζια, έξω από το κτήριο της υπηρεσίας και ακόμα και οι νυχτερινές βάρδιες γίνονται εκεί. Τα τηλέφωνα έχουν μεταφερθεί έξω, οι υπολογιστές όμως, παραμένουν στα γραφεία της υπηρεσίας.
Μέχρι στιγμής, στην υπηρεσία έχουν σταλεί δυο χημικές τουαλέτες, ενώ αναμένονται και τρία λυόμενα, τα οποία θα εξυπηρετούν την υπηρεσία μέχρι να αποκατασταθεί το κτήριο.

…………
Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια διαφήμιση που "σάρωσε" στις Κάννες. Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει...




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πόσους μήνες χρειάζονται για να διαλυθούν στη θάλασσα;

("κλικ" για μεγέθυνση)


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Νομάρχης Χίου καταγγέλλει επαναλαμβανόμενες προσπάθειες θανάτωσης περιστεριών στο νησί

Αξιότιμη Κυρία Εισαγγελέα,


Το απαράδεκτο φαινόμενο της θανάτωσης των περιστεριών στην πλατεία Βουνακίου επαναλήφθηκε για μία ακόμη φορά. Την Κυριακή 15/6/2008 γίναμε για μια ακόμη φορά μάρτυρες του αποτρόπαιου θεάματος δεκάδων νεκρών περιστεριών στο κέντρο της πόλης, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που σας επισυνάπτουμε. Πρόκειται για ένα θέαμα που δεν τιμά κανέναν μας.
Πέρα από την παρανομία που συνιστά η θανάτωση των πτηνών με χρήση δηλητηρίου, οι συγκεκριμένες πρακτικές συνιστούν σοβαρή απειλή κατά της δημόσιας υγείας, οι δε υπεύθυνοι επιδεικνύουν εκτός από βαναυσότητα και σοβαρή αμέλεια.
Είναι ανάγκη να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως κινηθείτε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Νομάρχης Χίου
Πολύδωρος Λαμπρινούδης....

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συγνώμη, αλλά η εγχείρηση του παιδιού σας αναβάλλεται επ' αόριστον, επειδή από τη Δευτέρα τα χειρουργεία θα εξυπηρετούν μόνο τα έκτακτα περιστατικά

Είμαι μητέρα τριών παιδιών και για κακή μου τύχη, έχω μπλέξει στο μπάχαλο που ονομάζεται κρατικά νοσοκομεία στην χώρα μας. Και για να γίνω πιο κατανοητή, ο γιος μου Άγγελος, 4 ετών, γεννήθηκε με κάποιες δυσμορφίες στα άκρα, καθώς και με μία σωρεία άλλων προβλημάτων υγείας, τα οποία αντιμετωπίζονται από ομάδα γιατρών, (ενδοκρινολόγο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο, γενετιστή, πνευμονολόγο, καρδιολόγο και νευρολόγο) τον καθένα από τους οποίους επισκεπτόμαστε 3-4 φορές το χρόνο, σε απογευματινά πάντα ιατρεία καταβάλλοντας κάθε φορά το "ευτελές", ποσό των 60 περίπου ευρώ, καθότι εργαζόμαστε και οι δύο ο σύζυγός μου και εγώ στον ιδιωτικό τομέα και δεν μπορούμε να τους επισκεφθούμε πρωί.
……………
Συνεχίζεται

Επίσης ο γιος μου παρακολουθεί συνεδρίες φυσιοθεραπείας και εργοθεραπείας, τρεις φορές την εβδομάδα, σε ιδιωτικό κέςντρο τα έξοδα του οποίου καλύπτονται σε ικανοποιητικό βαθμό από το ΙΚΑ καθώς και θεραπεία με αυξητική ορμόνη, την οποία καλύπτει το ΙΚΑ στο 100% καθώς το ετήσιο κόστος της, αγγίζει τις 9.000 περίπου ευρώ.
Όλα αυτά βέβαια, γίνονται με συνεχές τρέξιμο στο «Αγλαΐα Κυριακού», όπου μας ξέρουν ακόμη και οι πέτρες, καθώς η γραφειοκρατία και οι διάφορες διαδικασίες που απαιτούνται είναι απίστευτες.
Αλλά ακόμη και αυτό το παρακάμπτουμε καθώς το παιδί πηγαίνει καλά, με το όποιο κόστος, ψυχικό και σωματικό. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησής μου, ήταν οι επανορθωτικές επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα άκρα του παιδιού μου.
Συγκεκριμένα, προγραμματίζουμε από το χειμώνα την επέμβαση που πρέπει να γίνει στο πόδι του παιδιού, που κρίνεται απαραίτητη και έχει καθυστερήσει σημαντικά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ορθοπεδικού.
Το Μάιο κάνουμε όλο τον προεγχειρητικό έλεγχο, ο οποίος γίνεται ιδιωτικά για περισσότερη ταχύτητα και κοστίζει περίπου 370 ευρώ, μιλάμε με τους αναισθησιολόγους και περιμένουμε την πολυπόθητη ημερομηνία, η οποία σταδιακά όλο και απομακρύνεται προς το τέλος του Ιούνη, με την δικαιολογία ότι υπάρχει φόρτος στα χειρουργεία, μέχρι που την Τρίτη 17/06/2008 σε επικοινωνία μου με το γιατρό μαθαίνω το εξής τραγελαφικό, "Συγνώμη κυρία μου αλλά η εγχείρηση αναβάλλεται επ' αόριστον, επειδή από την Δευτέρα τα χειρουργεία κλείνουν για όλα τα χρόνια περιστατικά και εξυπηρετούν μόνο τα έκτακτα".
Αλήθεια πού βρίσκεται ο κύριος Αβραμόπουλος που αφήνει τα χειρουργεία ενός από μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας χωρίς προσωπικό και ποιος είναι αυτός που αποφασίζει ότι το δικό μου παιδί θα αποκοτήσει μόνιμη αναπηρία, καθώς το δεξί του πόδι ατροφεί όλο και περισσότερο; Συγχωρήστε μου τη φλυαρία αλλά η αγανάκτηση είναι που με πνίγει, δεν τα έχω βάλει με τους γιατρούς οι οποίοι με έχουν βοηθήσει σημαντικά και έχουν σκύψει πάνω στα προβλήματα του παιδιού μου, τουλάχιστον με ανθρωπιά, αλλά με το υπουργείο υγείας που παρά τις φανταχτερές δηλώσεις, έχει φέρει τα νοσοκομεία της χώρας στο χείλος της διάλυσης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η «Τυχερή» ξανά στο δάσος σε αναζήτηση του μικρού της

Πέρασε περίπου μία εβδομάδα από τη μέρα που τα μέλη των ομάδων της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ και του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ συνεργάστηκαν με σκοπό να περιθάλψουν μια θηλυκή αρκούδα η οποία έπεσε θύμα τροχαίου. Η θηλυκή αρκούδα σε αναζήτηση τροφής και ακολουθούμενη από το μικρό της προσπάθησε λίγες μέρες πριν, να διασχίσει τμήμα της Εγνατίας Οδού στο δρόμο προς Γρεβενά. Αιτία του τροχαίου αποτέλεσε ο ανεπαρκής φράχτης που υπάρχει κατά μήκος της Εγνατίας ο οποίος θεωρητικά έχει κατασκευαστεί για να εμποδίζει τη διέλευση της άγριας πανίδας, με σκοπό τα ζώα αυτά να χρησιμοποιούν τα ειδικά διαμορφωμένα περάσματα (τούνελ και κοιλαδογέφυρες). Η σύγκρουση της ανυποψίαστης αρκούδας με το διερχόμενο όχημα ήταν σφοδρή και η πρώτη εξέταση από τον κτηνίατρο της ΚΑΛΛΙΣΤΩ έδειξε πως το ζώο ήταν χτυπημένο βαριά.
………
Συνεχίζεται

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε στους ειδικούς και το γεγονός πως η θηλυκή αρκούδα ήταν μητέρα ενός μικρού το οποίο μετά το ατύχημα της μητέρας του αγνοείται. Η φάση εκμάθησης και ανατροφής των μικρών κοντά στη μητέρα τους είναι ζωτικής σημασίας για τη μετέπειτα φάση ανεξαρτητοποίησής τους. Σε περίπτωση που αυτή διαταραχθεί, είναι πολύ πιθανό τα μικρά να μην επιβιώσουν.

Ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, η θηλυκή αρκούδα κέρδισε τη μάχη για τη ζωή. Αφού παρέμεινε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για περίπου πέντε ημέρες κατάφερε να επανέλθει πλήρως. Η διαρκής φροντίδα των ειδικών έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η «Τυχερή» όπως βαφτίστηκε από τα μέλη των ομάδων των δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων, είχε ένα σοβαρό οίδημα στη σπονδυλική της στήλη, το οποίο μετά από χορήγηση κορτιζόνης και αντιβίωσης υποχώρησε. Η τύχη της θηλυκής αρκούδας ήταν πως ο τραυματισμός της δεν την άφησε ανάπηρη.

Χθες το απόγευμα βρέθηκε λοιπόν το καταλληλότερο σημείο κοντά στην περιοχή όπου κινούνταν η «Τυχερή» πριν από το ατύχημα και στήθηκε η επιχείρηση επαναφοράς της στο φυσικό περιβάλλον. Η επιλογή της τοποθεσίας έγινε με γνώμονα την ελπίδα των δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων να μπορέσει η «Τυχερή» να επιβεβαιώσει το όνομά της και να επανασυνδεθεί με το μικρό της. Σε συνεργασία ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και με σκοπό να παρακολουθηθεί η μετέπειτα πορεία του ζώου καθώς και η πιθανή επανασύνδεσή του με το μικρό του, τοποθετήθηκε σε αυτό ειδικό δορυφορικό κολάρο νέας γενιάς, το οποίο θα επιτρέπει με ακρίβεια δύο μέτρων, τον εντοπισμό και καταγραφή της θέσης του ζώου. Το άγριο ζώο μεταφέρθηκε μέσα σε ειδικό κλουβί. Σε όλη της διάρκεια της μεταφοράς η «Τυχερή» φαινόταν ήρεμη μέχρι που το αυτοκίνητο πλησίασε στην περιοχή όπου κινούνταν πριν το ατύχημα. Είναι γνωστό πως η αρκούδα είναι ζώο με εξαιρετικά αναπτυγμένη όσφρηση, γεγονός που δικαιολογεί τη συμπεριφορά της «Τυχερής» όταν εντόπισε τις γνώριμες γι’ αυτήν μυρωδιές.

Η κυλιόμενη πόρτα του προσωρινού της «σπιτιού» άνοιξε, και μαζί με αυτήν άνοιξε και ο δρόμος για την ελευθερία της. Η επιχείρηση επαναφοράς της στο φυσικό περιβάλλον με τη συμμετοχή των ειδικών των δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων και την παρουσία υπαλλήλου της Διεύθυνσης Δασών του νομού Γρεβενών στέφθηκε με επιτυχία και η μαμά αρκούδα, υγιής πια, χάθηκε στο δάσος προς αναζήτηση του μικρού της.

Το γεγονός αυτό ήταν το δεύτερο που συνέβη στην Εγνατία Οδό. Για να αντιμετωπιστεί οριστικά το ζήτημα και να αποφευχθούν ατυχήματα σε ζώα και ανθρώπους θα πρέπει η Εγνατία να ακολουθήσει τις διεθνείς προδιαγραφές και να κατασκευάσει ασφαλή και αδιαπέραστο φράκτη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σύμπραξη Τατούλη με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για εκ νέου συζήτηση για το Χωροταξικό

Γράφει ο Πέτρος Τατούλης στο ιστολόγιο του:

Επιστολή στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Σε μια εποχή που η "συναίνεση" έχει γίνει του συρμού, από κοινού με δύο ακόμη συναδέλφους - τον Σπύρο Κουβέλη του ΠΑΣΟΚ και τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη του ΣΥΡΙΖΑ- επιχειρούμε να δώσουμε λίγη ουσία στον όρο, και μάλιστα σε ένα ζήτημα που θεωρούμε εξαιρετικά κρίσιμο μακροπρόθεσμα. Απευθυνθήκαμε στον αρμόδιο υπουργό, ζητώντας του να μην φέρει στη Βουλή ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο που θα "βάλει τάξη" στον χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας, από τη στιγμή που δεν έχει επιτύχει ουσιαστική συναίνεση.
………….
Συνεχίζεται

"...δεν πρέπει ασφαλώς να παραβλέπουμε ότι ένα τόσο σημαντικό για το μέλλον της χώρας κείμενο, το οποίο φιλοδοξεί αφενός να βάλει «τάξη στο χώρο» -όπως πολύ σωστά αναφέρετε κι εσείς- , και αφετέρου να χαράξει την κατεύθυνση της χώρας για τα επόμενα 15 χρόνια, δεν θα καταφέρει να διασφαλίσει την εφαρμογή του, παρά μόνο αν επιτύχει την διευρυμένη συναίνεση τόσο της κοινωνίας όσο και των φορέων. Πιστεύουμε δε, ότι η έγκρισή του από το κοινοβούλιο, αποκλειστικά και μόνο χάρη στην κυβερνητική πλειοψηφία, θα ακυρώσει δυστυχώς στην πράξη το σκοπό του εγχειρήματος και θα υπονομεύσει ουσιαστικά το πνεύμα του..."Για να προκαταλάβω κι εκείνους που το μόνο που τους απασχολεί είναι η στάση μου στην σχετική ψηφοφορία, ας σταθούμε επιτέλους στην καρδιά του ζητήματος: Θα επιλύσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τα χρόνια προβλήματα; Θα αποκτήσει η χώρα σύγχρονο χωροταξικό σχεδιασμό; Θα μπει τέλος στην συνεχιζόμενη παρανομία; Τι θα κάνουμε με την υποχρέωσή μας να επανορθώσουμε τις περιβαλλοντικές βλάβες του παρελθόντος; Ας επικεντρωθούμε σε αυτά τα θέματα, διότι η συνεχής ενασχόληση με το πρόσωπο και όχι την άποψη μόνο αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία μπορεί να θεωρηθεί. Άλλωστε, στο κομμάτι που με αφορά, πάντοτε ήμουν κι εγώ της άποψης του Βρετανού συγγραφέα ότι "οι εξηγήσεις είναι περιττές: οι εχθροί σου δεν τις πιστεύουν και οι φίλοι σου δεν τις χρειάζονται"...Δείτε το κείμενο της επιστολής...Αθήνα, 12 Ιουνίου 2008Προς: κ. Υπουργό ΠΕΧΩΔΕκ. Γεώργιο ΣουφλιάΘέμα : Συζήτηση για το Εθνικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού στην Ολομέλεια της ΒουλήςΚύριε Υπουργέ,Η συζήτηση που έλαβε χώρα στις κοινές συνεδριάσεις των αρμόδιων επιτροπών Οικονομικών και Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής για το Εθνικό Πλαίσιο Χωροταξίας ανέδειξε με ξεκάθαρο τρόπο μια απόλυτη αναγκαιότητα: η θεσμοθέτηση του πλαισίου πρέπει να αποτελέσει τον κεντρικό αναπτυξιακό χάρτη της Ελλάδας για τα επόμενα 15 χρόνια.Σε αυτό το σημείο δε, οφείλουμε δύο παρατηρήσεις, ενδεικτικές της κρισιμότητας και της δυσκολίας ασφαλώς του θέματος. Πρώτα και κύρια, είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν διαθέτει χωροταξικό σχεδιασμό, ενώ για την πλειοψηφία των εταίρων μας η σχετική νομοθεσία μετρά ήδη πέντε δεκαετίες ζωής. Δεύτερον, ο χωροταξικός σχεδιασμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε καμία περίπτωση μονοσήμαντα, ως ένα σχέδιο παραγωγής και υποδομών, αλλά ως διαρκής αναζήτηση της καλύτερης κατανομή των ανθρώπων σε συνάρτηση με τους φυσικούς πόρους και τις οικονομικές δραστηριότητες. Αυτό επιτάσσει η διεθνής εμπειρία.Η συζήτηση ωστόσο που προηγήθηκε μέχρις στιγμής στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, κατέδειξε ότι σε πλήθος ζωτικής σημασίας ζητημάτων γεννώνται ερωτήματα, που δεν απαντώνται από το παρόν νομοσχέδιο. Ζητήματα κρίσιμα που αφορούν το αναπτυξιακό μοντέλο που θα ακολουθήσει εφεξής η χώρα, την προστασία του περιβάλλοντος/ επανόρθωση των βλαβών του παρελθόντος, και τέλος την αειφόρο ή μη λογική του εγχειρήματος. Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσαμε να πούμε ότι καταγράφεται μια έλλειψη σαφούς στρατηγικής, ξεκάθαρης φιλοσοφίας και σύγχρονου οράματος.Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τις γενικότερες ελλείψεις σε όλο το Σχέδιο προβλέψεων κόστους και καθορισμού αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων (πχ στο θέμα της απεξάρτησης από το λιθάνθρακα και το λιγνίτη, αλλά και στο μείζον ζήτημα της εκτός σχεδίου δόμησης). Επίσης, ελλείπει η καταγραφή του τρόπου με τον οποίο θα επιτευχθεί η επιθυμητή συνέργια και ισορροπία μεταξύ αναπτυξιακού και χωροταξικού σχεδιασμού (επί παραδείγματι πώς θα διαχωριστεί ο ρόλος και οι μηχανισμοί εφαρμογής ΕΣΠΑ και ΓΠΧΣ). Ουδεμία σχεδόν πρόβλεψη υπάρχει για το πολιτιστικό περιβάλλον, δεν αποσαφηνίζεται το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που θα ακολουθήσουμε, ενώ τα μέτρα προστασίας για το περιβάλλον φαίνεται να μην έχουν στηριχθεί στη βάση αναλογιστικών μελετών. Και πολλά άλλα ακόμη ερωτήματα.Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι σημαντικοί κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς έχουν επανειλημμένα εκφράσει τις επιφυλάξεις τους σχετικά με τη στρατηγική κατεύθυνση και τις επιμέρους προβλέψεις του Εθνικού αλλά και των Ειδικών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού.Κύριε υπουργέ,δεν πρέπει ασφαλώς να παραβλέπουμε ότι ένα τόσο σημαντικό για το μέλλον της χώρας κείμενο, το οποίο φιλοδοξεί αφενός να βάλει «τάξη στο χώρο» -όπως πολύ σωστά αναφέρετε κι εσείς- , και αφετέρου να χαράξει την κατεύθυνση της χώρας για τα επόμενα 15 χρόνια, δεν θα καταφέρει να διασφαλίσει την εφαρμογή του, παρά μόνο αν επιτύχει την διευρυμένη συναίνεση τόσο της κοινωνίας όσο και των φορέων. Πιστεύουμε δε, ότι η έγκρισή του από το κοινοβούλιο, αποκλειστικά και μόνο χάρη στην κυβερνητική πλειοψηφία, θα ακυρώσει δυστυχώς στην πράξη το σκοπό του εγχειρήματος και θα υπονομεύσει ουσιαστικά το πνεύμα του.Ως εκ τούτων, σας καλούμε να μην θέσετε – βεβιασμένα, λίγες ημέρες μόλις πριν το τέλος των εργασιών της Βουλής- σε συζήτηση προς έγκριση στην Ολομέλεια το αναθεωρημένο Σχέδιο Εθνικού Πλαισίου Χωροταξίας, το οποίο θα προκύψει κατόπιν των τροποποιήσεων που αναλάβατε να διενεργήσετε μετά την επεξεργασία του στις Επιτροπές. Σας καλούμε να θέσετε το αναθεωρημένο Σχέδιο σε νέα, ανοιχτή, ουσιαστική και δημόσια διαβούλευση ώστε να έλθει στη Βουλή έχοντας πραγματικά εξασφαλίσει την κοινωνική συναίνεση που θα επιτρέψει την εφαρμογή του στην πράξη. Διότι, αν αυτός ο νόμος δεν μπορεί να δώσει σαφείς απαντήσεις ίσως είναι καλύτερα να μην δημιουργήσουμε ένα ακόμη ακρωτηριασμένο νομοθέτημα, το οποίο είτε δεν θα εφαρμοστεί ποτέ είτε θα δώσει περισσότερα νομιμοποιητικά ερείσματα για τους παραβάτες. Οι παραλείψεις του πολύ φοβούμαστε ότι θα ανοίξουν κι άλλα παραθυράκια, σε ένα σύστημα που ήδη πάσχει.Ευχαριστούμε για την αμέριστη προσοχή σας.
Με εκτίμηση,
Οι Βουλευτές
Πέτρος Τατούλης
Βουλευτής Ν.Δ


Σπύρος Κουβέλης
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ


Μιχάλης Παπαγιαννάκης
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διασπασμένο το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων της ΕΘΕΛ

Αφορμή ένα δελτίο τύπου σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ θα«μπλοκάρουν» σήμερα, τα ακυρωτικά μηχανήματα των λεωφορείων έτσι ώστε να προσφέρουν δωρεάν μετακίνηση στο επιβατικό κοινό.
Το πρωί, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κύριος Κομίνης, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, είπε ότι το έγγραφο αυτό δεν εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων αλλά ένα μέρος αυτών που πρόσκειται στην ΠΑΣΚ.
Στην ίδια εκπομπή μετά από λίγο, μίλησε ο κύριος Λουλακάκης μέλος του ΔΣ της ΕΘΕΛ ο οποίος είπε ότι ο κύριος Κομίνης δεν είναι πλέον πρόεδρος των εργαζομένων γιατί τον έχουν παύσει από την προηγούμενη εβδομάδα.
Τέλος, ο κύριος Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ δήλωσε άγνοια για το δελτίο τύπου των εργαζομένων και κάλεσε το επιβατικό κοινό να ακυρώνει κανονικά το εισιτήριό του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σχετικά με απόφαση των εργαζομένων της ΕΘΕΛ να «μπλοκάρουν» τα ακυρωτικά μηχανήματα των λεωφορείων και να προσφέρουν δωρεάν μετακίνηση στους επιβάτες

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με απόφαση των εργαζομένων της ΕΘΕΛ να «μπλοκάρουν» τα ακυρωτικά μηχανήματα των λεωφορείων και να προσφέρουν δωρεάν μετακίνηση στο επιβατικό κοινό την Πέμπτη 19 Ιουνίου, από τον Ο.Α.Σ.Α. ανακοινώνονται τα εξής:
Δεν μας έχει κοινοποιηθεί και δεν γνωρίζουμε να υπάρχει καμία απόφαση και κατά συνέπεια ανακοίνωση του Συνδικάτου των εργαζομένων της Εταιρείας Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ) σε σχέση με το προαναφερόμενο θέμα.
Ως εκ τούτου, η αναφορά που υπάρχει στο Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ σχετικά με το «μπλοκάρισμα» των ακυρωτικών μηχανημάτων των λεωφορείων της ΕΘΕΛ, δεν γνωρίζουμε από ποιους εργαζόμενους έχει αποφασισθεί, αμφιβάλουμε δε για τη νομιμότητά της.
......................
Συνεχίζεται

Επιπλέον, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών με την εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής από την 1η Μαΐου του 2008 προέβη σε μείωση του κόστους των καρτών απεριορίστων διαδρομών καθώς και του ενιαίου εισιτηρίου, με στόχο την επιβράβευση των τακτικών χρηστών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που κατά κύριο λόγο είναι τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα.Θεωρούμε πως με την κίνησή του αυτή το ΥΜΕ συνεισφέρει σημαντικά -στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του- στην ελάφρυνση των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων.Υπενθυμίζεται στο επιβατικό κοινό ότι τα εισιτήρια και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας είναι τα φθηνότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα όλων σχεδόν των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ρουμάνος κρατούσε κλειδωμένες δυο ομοεθνείς του στη μια εκ των οποίων έκανε ορμονοθεραπεία με σκοπό να παράγει περισσότερα ωάρια τα οποία πωλούσε

Ρουμάνος κρατούσε κλειδωμένες δυο ομοεθνείς του στη μια εκ των οποίων έκανε ενέσιμη φαρμακευτική αγωγή για να παράγει όσο το δυνατόν περισσότερα ωάρια, τα οποία πωλούσε 600 έως 1000 ευρώ.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε αργά χθες το βράδυ και εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εμπλέκεται γυναικολόγος ο οποίος χορηγούσε τη θεραπεία και λάμβανε τα ωάρια.
Ενδιαφέρον θα έχει και η αποκάλυψη της κλινικής που δεχόταν τα ωάρια…
Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία τα ωάρια δωρίζονται, η δωρεά ωαρίων οφείλει να είναι ανώνυμη ενώ η δότρια αποζημιώνεται μόνο για τις ημέρες που θα χρειαστεί να μείνει εκτός εργασίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βγαίνει σήμερα από τον «Ευαγγελισμό» ο Ζαχόπουλος, όπου νοσηλεύτηκε επί ένα εξάμηνο

Με ιδιωτικό ασθενοφόρο θα μεταφερθεί αρχικά στο Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και όταν αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του θα εργαστεί σε εκδοτικό οίκο της συμπρωτεύουσας, ενώ θα μείνει μόνιμα στο εξοχικό του, στη Χαλκιδική.

Διαβάστε και: Πολύ σύντομα ο Χρήστος Ζαχόπουλος θα είναι το πιο διάσημο στέλεχος εκδοτικού οίκου στη χώρα μας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το i,panic πάει ένα βήμα παραπέρα...

Για τους Fans του αθλητισού είναι ήδη online το site toυ περιοδικού Top Scorer (http://www.topscorer.gr/).
Εκεί υπαρχει πλέον και το panic section http://www.topscorer.gr/default.asp?pid=21&la=1

Με συνblogικούς χαιρετισμούς
http://panic-gr.blogspot.com/


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...