Ειδήσεις

24 Ιουν 2008

Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει λύσει όλα τα προβλήματα του υπουργείου του και ασχολείται με το κάπνισμα;

Μήνυμα αναγνώστη
………..
Με επίσχεση εργασίας και ταυτόχρονα με εφημερίες μόνο με προσωπικό ασφαλείας, συνεχίζονται μέχρι και την Πέμπτη -οπότε και θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου- οι κινητοποιήσεις των γιατρών του Νοσοκομείου Ρέθυμνου και των Κέντρων Υγείας, οι οποίοι δεν έχουν λάβει τα χρήματα για τις δεδουλευμένες εφημερίες τους από τον προηγούμενο Απρίλιο μέχρι και σήμερα.

Περισσότερα: http://www.goodnet.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νίκος Σηφουνάκης προς Άρη Σπηλιωτόπουλο για τη μαρίνα Μυτιλήνης: Θα εγκαινιάσετε ένα έργο το οποίο δεν ανήκει σε κανέναν φορέα.

Σε λίγες μέρες στο νησί της Λέσβου, ο υπουργός Τουρισμού Άρης Σπηλιωτόπουλος θα προβεί στα εγκαίνια της ολοκληρωμένης μαρίνας Μυτιλήνης.
Ο βουλευτής Νίκος Σηφουνάκης έμαθε για αυτό, από τις προσκλήσεις που έχουν μοιραστεί και που ο ίδιος έως σήμερα δεν έχει λάβει.
Σε επιστολή του λοιπόν προς τον κύριο Σπηλιωτόπουλο, τονίζει ότι δεν υπάρχει φορέας στον οποίο θα παραδοθεί το έργο, με αποτέλεσμα από την επόμενη των εγκαινίων ημέρα, κανείς να μη γνωρίζει ποιος θα είναι υπεύθυνος για αυτό.
………….

Συνεχίζεται
Δημοσίευση επιστολής Σηφουνάκη που έστειλε στον Σπηλιωτόπουλο


Ο Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, λαβών γνώση από τις προσκλήσεις που έχουν διανεμηθεί (που όμως ο ίδιος ως σήμερα δεν έχει λάβει !) των εγκαινίων της ΜΑΡΙΝΑΣ Μυτιλήνης απ’ τον Υπουργό Τουρισμού κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, επεσήμανε τα εξής:

Στις 13 Ιουνίου, αφού είχε ανακοινωθεί στον τοπικό τύπο η προγραμματιζόμενη έλευση στη Μυτιλήνη του Υπουργού Τουρισμού, θεώρησα «καλή τη πίστει» χρήσιμο να του απεθύνω επιστολή για τον ενημερώσω για το χρονίζον ζήτημα της ΜΑΡΙΝΑΣ Μυτιλήνης απ’ τη δική μου σκοπιά και γνώση. Την επιστολή αυτή δεν δημοσιοποίησα γιατί είχα την πεποίθηση ότι ο κ. Υπουργός θα λάμβανε υπόψη του και ανάλογα θα διαμόρφωνε το πρόγραμμά του. Δυστυχώς φαίνεται ότι στο περιβάλλον του κ. Υπουργού επικρατεί η σκληρή κομματική θεώρηση και η στενή έννοια
του πολιτικού οφέλους κι αποφάσισε να εγκαινιάσει ένα έργο το οποίο:

* Δεν έχει φορέα για να παραδώσει τη χρήση του. Έτσι απ’ την επόμενη των εγκαινίων ημέρα κανείς δεν θα γνωρίζει ποιος θα είναι υπεύθυνος πλέον για τη ΜΑΡΙΝΑ.
* Εκ των πραγμάτων βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου η εξεύρεση και ανάθεση τέτοιου φορέα για τη φετινή θερινή περίοδο είναι αδύνατη.
* Εξ όσων γνωρίζω ουδεμία ενημέρωση παρέσχε στους καθ’ ύλη ενδιαφερόμενους, που είναι ο λαός της Μυτιλήνης και η Δημοτική Αρχή που τον εκπροσωπεί.

Με βάση τα παραπάνω είτε προσκληθώ είτε όχι, ως δημότης Μυτιλήνης θα παραστώ στα «εγκαίνια».
Θα παραστώ και ελπίζω οι διοργανωτές να μην μου στερήσουν το δικαίωμα λόγου, ως έχουν χρέος.

Ειλικρινά πρόθεσή μου ήταν να μην δώσω στη δημοσιότητα την επιστολή, που προ δεκαημέρου απέστειλα στον κ. Σπηλιωτόπουλο, τον οποίο εκτιμώ και πιστεύω ότι με τις όποιες κουτσουρεμένες αρμοδιότητες του ανάθεσαν, κάτι προσπαθεί να κάνει στον τομέα του Τουρισμού, αλλά η απροσχημάτιστη πέρα για πέρα κομματική διαχείριση του ζητήματος με λυπεί.

*Συνημμένη η από 13/6/08 επιστολή του κ। Σηφουνάκη στον κ. Υπουργό Τουρισμού.

Προς:

Τoν Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης

Κύριο Άρη Σπηλιωτόπουλο

Από τον τοπικό τύπο της Μυτιλήνης 9 Ιουνίου 2008, πληροφορήθηκα – εάν είναι σωστό το ρεπορτάζ - την πρόθεσή σας να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Μαρίνας Μυτιλήνης στις 28 ή 29 Ιουνίου, παρ’ ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης της οπότε στην καλύτερη των περιπτώσεων η έναρξη λειτουργίας της θα μπορεί να ξεκινήσει όχι νωρίτερα από ένα χρόνο.

Δεν προτίθεμαι να σας αναλύσω το ιστορικό αυτού του σημαντικού έργου. Οι υπηρεσίες σας είμαι βέβαιος θα σας ενημέρωσαν, πως όταν είχα την ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού μερίμνησα για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος χωροθέτησης της Μαρίνας, την εκπόνηση των μελετών, την χρηματοδότηση και την δημοπράτηση του έργου, όπως βεβαίως και για πολλά άλλα παρεμφερή έργα.

Οι πολίτες του τόπου μας γνωρίζουν την ιστορία του έργου όπως και οι κ. κ. Νομάρχης Λέσβου και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης. Επιβάλλεται όμως να γνωρίζετε ότι αν και οι υποδομές κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια:

* Δεν έχει γίνει η προκήρυξη για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης της ΜΑΡΙΝΑΣ από τον ΕΟΤ, όπως οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί επιτάσσουν. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να γίνει η προκήρυξη, να κατοχυρωθεί στον πλειοδότη, η εκμετάλλευση της - εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις - να υπογραφούν οι συμβάσεις, να εγκατασταθεί ο πλειοδότης ο οποίος θα πρέπει να εξοπλίσει και να στελεχώσει τη Μαρίνα ( γραφεία, Restaurant, Bar, Ιατρείο, Αποδυτήρια, και το χώρο επισκευής σκαφών - καρνάγιο) κ.α. ο ένας χρόνος είναι ίσως πολύ λίγος.

* Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια δεν εκτελείται καμία εργασία και οι φθορές στις εγκαταστάσεις και το πράσινο - στο εσωτερικό του περιβάλλοντα χώρου -είναι μεγάλες, χωρίς να αναφέρω τον ακαλαίσθητο τρόπο που έγινε η φύτευση.

* Ο περιβάλλον χώρος νότια - προς το Ναυτικό Όμιλο - και βόρεια - προς το παρκινγκ- βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη. Με ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου έχει μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων η δυσοσμία από την απόληξη των αποχετεύσεων είναι αποπνικτική και η οριστική διαμόρφωση του χώρου με δεντροφυτεύεις κ.α. σύμφωνα με την μελέτη δεν έχει γίνει.

Πέρυσι τον Αύγουστο 2007 – προεκλογική περίοδος - με το πρόσχημα της έναρξης των ιστιοπλοϊκών αγώνων της Regatta – τους οποίους επ’ ευκαιρία σας γνωρίζω ότι το Υπουργείο Αιγαίου είχε απαξιώσει – προγραμματιζόταν να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια. Εγκαταλείφθηκε το εγχείρημα μετά και από τις ενστάσεις μου αλλά και πιθανόν διότι κατανοήθηκε το γελοίο του πράγματος.

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζοντάς σας, είμαι βέβαιος ότι δεν θα συμπράξετε σε μια τελετή εγκαινίων ενός έργου, που θα λειτουργήσει - εάν λειτουργήσει - το λιγότερο σε ένα χρόνο. Αντί εγκαινίων σας παρακαλώ να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες του ΕΟΤ να προβούν στις όποιες διαδικασίες απαιτούνται για να αναληφθεί η διαχείριση του έργου και να εγκαινιασθεί στην ώρα του.

Είμαι βέβαιος ότι συμμερίζεστε στις ανησυχίες μου, ούτως ή άλλως οι εκλογές όπως διαβεβαιώνει ο Πρωθυπουργός θα γίνουν στην προκαθορισμένη Συνταγματικά προθεσμία.

Νίκος Σηφουνάκης

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για το 2008

Από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για το 2008, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του 2008.
Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.
Επιπροσθέτως και με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, για πρώτη φορά φέτος επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα η συνεργασία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
….
Συνεχίζεται

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα ΚΕΠ, της περιοχής κατοικίας των αιτούντων.

Πληροφορίες για τους γενικούς όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής παρέχονται τηλεφωνικά στους αριθμούς 1564 και 210 5210000, καθώς και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας http://www.oek.gr/.
Παράλληλα θα αποσταλούν από τον Οργανισμό ενημερωτικές επιστολές, σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος, στους 100.000 παλαιούς δικαιούχους.

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποζημίωση 157.000 ευρώ για δυο φόνους! Ας θυμηθούμε πώς δολοφονήθηκαν στα Κατεχόμενα, ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού, τον Αύγουστο του 1996


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε σήμερα την Τουρκία, για τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, τον Αύγουστο του 1996 στη νεκρή ζώνη, κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.Το Δικαστήριο επιδίκασε 80.000 ευρώ ως αποζημίωση στη χήρα του Ισαάκ και 35.000 στον πατέρα του Σολωμού.
Επίσης, η Τουρκία θα πρέπει να καταβάλει από 15.000 ευρώ στον αδελφό του Ισαάκ και στον αδελφό του Σολωμού.
Επιπλέον, η Τουρκία θα πληρώσει 12.000 ευρώ δικαστικά έξοδα.
Σύνολο: 157.000 ευρώ για δυο φόνους.
101.000 για το Σολωμό Σολωμού και 56.000 για τον Τάσο Ισαάκ.





Συνεχίζεται...

Το χρονικό μιας πορείας προς την ελευθερία και τη θυσία

(Από: http://www.hri.org/)

1 Αυγούστου: Στα κατεχόμενα ο Ραούφ Ντενκτάς εκφράζει τη δυσφορία του για την πορεία των μοτοσικλετιστών που ξεκινά αύριο από το Βερολίνο και θα καταλήξει στην Κερύνεια στις 11 Αυγούστου, και προειδοποιεί ότι όποιος περάσει τα λεγόμενα σύνορα του ψευδοκράτους θα πρέπει να υπακούσει τις εντολές της αστυνομίας και να παραδοθεί. "Οποιος δεν υπακούσει στην εντολή θα αναχαίζεται" υπογραμμίζει.

Συλλαμβάνονται και κρατούνται από το κατοχικό καθεστώς δύο Ελληνες, ο 48χρονος Αθανάσιος Σταλίκας και ο 35χρονος Δημήτρης Γκότσης οι οποίοι έχασαν τον προσανατολισμό τους ενώ έκαναν βόλτα με το ταχύπλοο σκάφος τους στη θαλάσσια περιοχή των Κοκκίνων στη β.δ. Κύπρο.

2 Αυγούστου: Ξεκινά σε φιλική ατμόσφαιρα η πορεία των μοτοσυκλετιστών από την τελευταία, εκτός από τη Λευκωσία, διηρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπη, το Βερολίνο. Συμμετέχουν άτομα από την Ελλάδα, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Αυστρία. "Με την πορεία που θα κάνουν οι μοτοσυκλετιστές θέλουν να διαφωτίσουν όλο τον κόσμο για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων", δηλώνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών Γιώργος Χατζηκώστας.

3 Αυγούστου: Πραγματοποιείται στο οδόφραγμα της Δερύνειας η μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση των κατοίκων της Αμμοχώστου. Χαιρετισμό απευθύνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

Οι μοτοσυκλετιστές βρίσκονται στην Πράγα.

Στα κατεχόμενα ο Ντενκτάς αναθέτει την "εντολή" σχηματισμού ψευδοκυβέρνησης στον αρχηγό του κόμματος Εθνικής Ενότητας Ντερβίς Ερόγλου μετά την αποτυχία του γιου του Σερντάρ να σχηματίσει "κυβέρνηση συνασπισμού".

4 Αυγούστου: Οι μοτοσυκλετιστές βρίσκονται στη Βουδαπέστη.

5 Αυγούστου: Στο Βελιγράδι φθάνουν οι μοτοσυκλετιστές συνεχίζοντας την πορεία τους με προορισμό την κατεχόμενη Κερύνεια.

7 Αυγούστου: Ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη 70 Ελληνες και 15 Ιταλοί μοτοσικλετιστές για να συναντήσουν στον Βόλο τους υπόλοιπους 120 που ξεκίνησαν από το Βερολίνο.

8 Αυγούστου: Αναχωρούν από τον Πειραιά στις 7 το απόγευμα οι 200 μοτοσικλετιστές.

Στο αρχηγείο της Κυπριακής Αστυνομίας πραγματοποείται σύσκεψη όπου εξετάζεται η λήψη διαφόρων μέτρων για την αποφυγή ενδεχομένων επεισοδίων κατά την ημέρα της πορείας των μοτοσυκλετιστών στην Κερύνεια.

Στη Λευκωσία διαχέονται πληροφορίες ότι έρχονται απο την Τουρκία στα κατεχόμενα 2500 μέλη των ακροδεξιών "Γκρίζων Λύκων". Τα Ηνωμένα Εθνη και οι Αμερικανοί εκφράζουν ανησυχίες αναφορικά με την εκδήλωση των μοτοσικλετιστών.

9 Αυγούστου: Ο Κληρίδης απευθύνει έκκληση στους μοτοσικλετιστές να αποφύγουν με κάθε τρόπο τις συγκρούσεις με τον ΟΗΕ και να μην επιχειρήσουν να εισέλθουν στη νεκρή ζώνη.

Νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης καθώς και του προέδρου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών πραγματοποιείται για την εξεύρεση τρόπων διεξαγωγής της πορείας ώστε να αποφευχθούν τυχόν ενέργειες που θα οδηγήσουν σε επεισόδια.

Στα κατεχόμενα ο λεγόμενος "υπουργός Εξωτερικών" Ατάι Αχμέτ Ρασίτ επαναλαμβάνει τις απειλές Ντενκτάς ότι όποιος περάσει τη γραμμή αντιπαράταξης θα πυροβολείται απο τον τουρκικό στρατό.


10 Αυγούστου: Φθάνουν στην Κύπρο οι 300 μοτοσυκλετιστές, "οι καβαλάρηδες της ειρήνης, οι αγγελιοφόροι της ελεύθερης διακίνησης", όπως τους χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής Γιάννος Κρανιδιώτης. Τους υποδέχονται στο λιμάνι της Λεμεσού πληθος κόσμου. Συγγενείς των αγνοουμένων τους προσφέρουν γαρύφαλλα.

Ο ψευδοπρωθυπουργός Ατουν και ο διοικητής της τουρκικής δύναμης Κουντακτσί διατυπώνουν νέες απειλές ότι "όποιος τολμήσει να περάσει τα λεγόμενα σύνορα θα πληρώσει την ενέργειά του".

11 Αυγούστου: Στις 10 το πρωί πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Κληρίδη και τη συμμετοχή υπουργών, αξιωματούχων, της ηγεσίας της αστυνομίας και του προέδρου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Μοτοσικλετισών Γ.Χατζηκώστας. Για λόγους υψίστης ασφαλείας αποφασίζεται η ματαίωση της αντικατοχικής πορείας. Στη λήψη της απόφασης βάρυνε και η έκκληση που είχε απευθύνει ο γ.γ. του ΟΗΕ ο οποίος είχε ζητήσει από την κυπριακή κυβέρνηση να σταματήσει την πορεία και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτραπουν τυχόν δυσάρεστα επεισόδια.

Ο Χατζηκώστας ανακοινώνει στους μοτοσικλετιστές την ματαίωση της πορείας και τους καλεί να επιστρέψουν στη Λευκωσία. Με έκδηλη απογοήτευση οι μοτοσυκλετιστές φεύγουν απο το Μακάριο στάδιο και διασπώνται προσπαθωντας να εισχωρήσουν στη νεκρή ζώνη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν την είσοδό τους στα κατεχόμενα.

Στις 12 το μεσημέρι μια ομάδα διαδηλωτών ξεφεύγει από την αστυνομία και τη δύναμη του ΟΗΕ και κατευθύνεται προς την πράσινη γραμμή και καταφέρνουν να περάσουν το συρματόπλεγμα και εισέλθουν στα κατεχόμενα. Ανάμεσά τους ο Τάσος Ισαάκ.
Στα κατεχόμενα δημιουργούνται δυο μέτωπα συγκρούσεων των μοτοσυκλετιστών και των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων. Το πρώτο στην περιοχή Αχνας Βρυσούλλων μεταξύ Δεκέλειας και Δερύνειας και το δεύτερο στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Σοπάζ στη Λευκωσία

Στις 4.430 το απόγευμα ο Τάσος Ισαάκ από το Παραλίμνιο δολοφονείται στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Δερύνειας από ομάδα πολιτών που κρατούσαν ρόπαλα και τσεκούρια.

Οι τραυματίες από τα επεισόδια στη γραμμή της αντιπαράταξης ανέρχονται στους 41.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Κυπρου και της Ελλαδας καταδικάζουν και εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονία του 24χρονου Τάσου Ισαάκ. Ο Κληρίδης χαρακτηρίζει εγκληματική και αποτρόπαια πράξη τη δολοφονία.

Οι εικόνες του άγριου ξυλοδαρμού και η είδηση της δολοφονίας του Αναστάσιου Ισαάκ κάνουν το γύρο του κόσμου και προκαλουν αναστάτωση στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει ωστόσο χλιαρά τη δολοφονία. Ο αναπληρωτής ειδικός αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κυπρο, Γκουστάβ Φεϋσέλ επιρρίπτει ευθύνες τόσο στην κυπριακή αστυνομία της οποίας ευθύνη ήταν να αποτρέψει τους διαδηλωτες να εισέλθουν στην νεκρή ζώνη αλλά και ευθύνη των κατοχικών δυνάμεων να εμποδίσουν τους αντιδιαδηλωτες να πλησιάσουν της γραμμή κατάπαυσης του πυρός.

12 Αυγούστου: Ο Ραούφ Ντενκτάς αποδίδει προκλητικότατα τη δολοφονία του Τ.Ισαάκ σε οργισμένους τουρκοκύπριους

Το ίδιο προκλητικά η υπουργός Εξωτερικων της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ καταλογίζει ευθύνες για τα τραγικά επεισόδια στη Δερύνεια στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Η κυπριακή αστυνομία καταγγέλει την ειρηνευτική δύναμη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην περιοχή της Δερύνειας επειδή δεν της επέτρεψε να προσφέρει τη βοήθειά της μέσα στη νεκρή ζώνη όπως έγινε στο Σοπαζ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης καταγέλλει στους αξιωματούχους διεθνών οργανισμών και διαφόρων οργανισμών την παρουσία στα κατεχόμενα μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης "Γκρίζων Λύκων".

13 Αυγούστου: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδικάζει τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και απευθύνει έκκληση προς τις δυο πλευρές να αποφύγουν στο μέλλον προκλητικές ενέργειες.

14 Αυγούστου: Σε γενικό πένθος κηδεύεται στις 11 το πρωί ο Τάσος Ισαάκ. Χιλιάδες Κυπρίων και ολόκληρη η πολιτική ηγεσία της κυπριακής κυβέρνησης καθώς και αντιπροσωπεία της Ελλαδας συνοδεύουν τον 24χρονο Ελληνοκύπριο στην τελευταία του κατοικία. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ανακοινώνει ότι η Ελλαδα θα ειναι η ανάδοχος του παιδιού που θα φέρει στον κόσμο η γυναίκα του δολοφονημένου Τάσου Ισαάκ.

Μετά την κηδεία μια ομάδα διαδηλωτών κατευθύνεται στα κατεχόμενα να εναποθέσει λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Ελληνοκύπριος. Νέες συγκρούσεις ξεσπουν και οι Τουρκοι στρατιώτες ανοίγουν πυρ κατά των διαδηλωτων.

Στις 2.25 το μεσημέρι δολοφονείται ο 26χρονος Σολομών Σολωμού όταν άοπλος προσπαθεί να σκαρφαλώσει στον ιστό της τουρκικής σημαίας στο φυλάκιο των στρατευματων κατοχής της Δερύνειας και να την κατεβάσει. Τρία ακόμη άτομα τραυματίζονται σοβαρά και μεταφέρονται στο νοσοκομείο της Λευκωσίας.

Η Εθνική Φρουρά στην Κύπρο τίθεται σε επιφυλακή ενώ ο Κληρίδης έχει διαδοχικές συναντήσεις με συνεργάτες του και το απόγευμα πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

15 Αυγούστου: Εκθεση καταπέλτης της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κυπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της εθνικιστικής τουρκικής οργάνωσης "Γκρίζοι Λύκοι" στα αιματηρά επεισόδια της Δερύνειας και στη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό.

Ο Κληρίδης συναντάται με τον Γκουστάβ Φεϋσέλ και συζητούν τα επεισόδια των τελευταίων ημερων στη νεκρή ζώνη και τις εν ψυχρώ δολοφονίες των δυο Ελληνοκυπρίων.

Στη Νέα Υόρκη έξω απο το κτίριο του ΟΗΕ περισσότεροι από 1000 ομογενείς πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας. Κατά των διαδηλωτών όμως επιτίθεται αναίτια η αμερικανική αστυνομία η οποία αφού τραυματίζει 7 άτομα συλλαμβάνει 4 που τους αφήνει λίγη ώρα αργότερα ελευθερους.

16 Αυγούστου: Κηδεύεται το απόγευμα στο Παραλίμνι της Κύπρου σε παγκυπριο πενθος ο Σολομών Σολωμού. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Πασχαλίδης.

Ο πατέρας του νεκρού απευθύνει έκκληση για ψυχραιμία και σύνεση ώστε να μην γίνει άλλος ανυπεράσπιστος νέος στόχος των Τουρκων στρατιωτών.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παίρνει η αστυνομία αποκλείοντας την περιοχή της Δερύνειας προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια.

Σε εντονότατα διαβήματα προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και το Συμβουλιο Ασφαλείας του οργανισμού προβαίνει η κυπριακή κυβέρνηση για τις εγκληματικές ενέργειες του κατοχικού στρατού της Κύπρου.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας αποκηρύσσει το νέο αιματηρό συμβάν στην ουδέτερη ζώνη και κρίνει περιττό τον πυροβολισμό που σκότωσε τον Σ.Σολωμού. Ο προεδρεύων του Συμβουλίου προειδοποίησε όλες τις πλευρές να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση της βίας και έκανε έκκληση για σεβασμό της ουδέτερης ζώνης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής βουλής Μπεν Γκίλμαν χαρακτηρίζει απεχθείς τις δολοφονίες των δυο Ελληνοκυπρίων και ζητά την ειρηνική επίλυση του προβλήματος της διαίρεσης της Κύπρου.

Η κυπριακή κυβέρνηση απευθύνει έκκληση προς τον κυπριακό λαό να επιδείξει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και ανακοινώνει ότι τον ερχομό του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Κύπρο και τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.
17 Αυγούστου: Υπό την προεδρία του Γλαύκου Κληρίδη και του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου το οποίο εξετάζει την κατάσταση στην Κύπρο υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων. Ο Σημίτης διαμηνύει ότι περαιτέρω προέλαση της Τουρκίας στην Κύπρο θα αποτελέσει αιτία πολέμου για την Ελλάδα.

Καταπέλτης για τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής είναι η έκθεση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που δίδεται σήμερα στη δημοσιότητα σχετικά με τη δολοφονία του Σ.Σολωμού. Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών διαπιστώνει ότι δεν χρειαζόταν η χρήση πυρών από τα τουρκικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της 14ης Αυγούστου και αναφέρει ότι αμέσως μετά τη δολοφονία οι στρατιώτες πυροβολούσαν αδικάκριτα τους άοπλους διαδηλωτές.
18 Αυγούστου: Ο Ντενκτάς επαναλαμβάνει τις απειλές ότι στην περίπτωση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ τότε θα προχωρήσει στην ένωση των κατεχόμενων με την Τουρκία ενώ ισχυρίζεται ότι ο Σολωμού σκοτώθηκε από εξοστρακισμό σφαίρας.
19 Αυγούστου: Ο Γλαύκος Κληρίδης απορρίπτει την πρόταση του Μπούτρος Γκάλι για συνάντηση με τον Ραούφ Ντενκτάς χαρακτηρίζοντάς την πρόωροι. Αντίθετα ο Ραούφ Ντενκτάς απαντά θετικά στην πρόταση, ανακοινώνει ο ειδικός αντιπρόσωπος του γ.γ. Γκουστάβ Φεΰσέλ.

Στα κατεχόμενα, αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντά της η νέα υπό τον Ντερβίς Ερόγλου "κυβέρνηση" του ψευδοκράτους, τη νομική υπόσταση της οποίας έχει αναγνωρίσει μόνο η Τουρκία.
20 Αυγούστου: Το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου συνεδριάζει και απορρίπτει την πρόταση του Μπούτρος Γκάλι για υπογραφή κοινής δήλωσης Κληρίδη-Ντενκτάς.
21 Αυγούστου: Η κυπριακή κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι δεν θα δεχθεί στον στρατιωτικό διάλογο μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων την παρουσία του διοικητή των λεγόμενων τουρκοκυπριακών δυνάμεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκφράζει παράλληλα την προθυμία της ελληνοκυπριακής πλευράς για την επανέναρξη απευθείας συνομιλιών επί της ουσίας όμως του Κυπριακού επισημαίνοντας την προετοιμασία που χρειάζεται για να γίνει ένας παραγωγικός διάλογος.

22 Αυγούστου: Ο Κληρίδης συναντάται με τον Γκουστάβ Φεϋσέλ και συζητούν σειρά θεμάτων σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες του διαλόγου τους.

23 Aυγούστου: Ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου Αλέκος Μαρκίδης ανακοινώνει ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών των δολοφόνων του Τ.Ισαάκ προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

26 Αυγούστου: Οι ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι "παγώνουν" τις κινήσεις τους για το κυπριακό λόγω της διεξαγωγής των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα. Απόδειξη της τακτικής που θα ακολουθήσουν το διάστημα αυτό είναι η αναβολή της επίσκεψης στην Κύπρο του ειδικού απεσταλμένου του Αμερικανού Προέδρου, Ρίτσαρντ Μπίτι.

28 Αυγούστου: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοινώνει ότι θα ζητήσει απο τη γερμανική τηλεόραση στοιχεία για το βίντεο που πρόβαλε και εμφάνιζε τον Ραούφ Ντενκτάς να βρίσκεται στη Δερύνεια τις ημέρες των αιματηρών επεισοδίων παρακολουθώντας από κοντά τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ.

Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει ότι θα κυκλοφορήσει στον ΟΗΕ έγγραφο με το οποίο θα καταγγέλεται η νέα μαρτυρία που υπάρχει για συμμετοχή των "Γκρίζων Λύκων" στα γεγονότα της Δερύνειας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο «Άγιος Ανδρέας» στο έλεος του Εγκέλαδου... Από το 2003 το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας είχε ενημερώσει για τη δυσμενή κατάσταση του κτιρίου

Από το 2003 το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας είχε ενημερώσει εγγράφως για τη δυσμενή κατάσταση του κτιρίου και την ενίσχυσή του κατ απόλυτη προτεραιότητα, η οποία δεν έγινε ποτέ.
..............
Κ. ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΑΣΠ)

.................
Δεν είμαστε υπεύθυνοι για προσεισμικό έλεγχο
«Ο ΟΑΣΠ δεν είναι υπεύθυνος για να κάνει προσεισμικό έλεγχο. Είναι συντονιστικό όργανο με επτά όλους κι όλους μηχανικούς. Εμείς συστήσαμε μια επιτροπή για να υποδείξει τη μεθοδολογία για τη βαθμολόγηση των κτιρίων», λέει ο κ. Κώστας Μακρόπουλος, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας. Και αποκαλύπτει ότι... τώρα θα σταλούν πίσω τα στοιχεία για κτίρια που ήδη έχουν αξιολογηθεί, μαζί με οδηγίες για τον δευτεροβάθμιο έλεγχο όπου χρειάζεται. «Ο έλεγχος θα πρέπει να γίνει από όποιον είναι υπεύθυνος για κάθε κτίριο. Η νομαρχία έχει τον συντονισμό και το τεχνικό σκέλος υπάγεται στις τεχνικές υπηρεσίες του φορέα: π.χ. για ένα νοσοκομείο είναι το υπ. Υγείας».
........
Συνεχίζεται...

Η εγκύκλιος του ΥΠΕΧΩΔΕΩς απάντηση για την καθυστέρηση, τις χρονοβόρες διαδικασίες αλλά και τη διαφοροποίηση των στοιχείων καθώς έπειτα από κάθε σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ υπογραμμίζει ότι η αρχική εγκύκλιος που έστειλε ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Αλευράς, ζητούσε οι Νομαρχίες να έχουν απαντήσει μέσα σε έναν χρόνο...
Μετά τον σεισμό της Αθήνας, το 1999, ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα και το 2001 η ιδέα τέθηκε σε εφαρμογή. Η εγκύκλιος του ΥΠΕΧΩΔΕ ζητούσε οι φορείς να καταγράψουν την κατάσταση των κτιρίων και να στείλουν τις απαντήσεις βάσει ειδικού ερωτηματολογίου, μέσα σε έναν χρόνο. Η ανταπόκριση ήταν απογοητευτική, καθώς ελάχιστοι φορείς έκαναν τον Ταχύ Οπτικό Έλεγχο που ζητούσε η Πολιτεία και οι Νομαρχίες έστελναν μονοψήφιο αριθμό από καρτέλες στον ΟΑΣΠ.
Το 2005 συστήθηκε τελικά η επιστημονική επιτροπή, η οποία θα αξιολογούσε τα στοιχεία. Τα δεδομένα όμως ήταν ανεπαρκή, η ανταπόκριση ελάχιστη και δεν αποτελούσαν αντιπροσωπευτικό δείγμα. Όταν συγκεντρώθηκαν στοιχεία για 5.000 δημόσια κτίρια (από τα 80-85.000 συνολικά στην Ελλάδα) η επιτροπή προχώρησε στη μεθοδολογία κατάταξης και δημιουργήθηκε βάση δεδομένων. «Η επιτροπή έκανε περίπου δύο χρόνια για να αποφανθεί, να επιλέξει και να πιστοποιήσει τη μεθοδολογία και να ετοιμαστεί το αντίστοιχο λογισμικό», λέει ο κ. Μακρόπουλος «Τώρα στέλνουμε τα στοιχεία με βαθμολόγηση και οδηγίες για τον δευτεροβάθμιο έλεγχο».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παρά τη δυναμική αντίδραση στη Λευκίμμη το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Κέρκυρα συνεχίζεται - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Σύνταγμα

Το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Κίνημα Λευκιµµαίων Αθήνας καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Πέμπτη 26/06/2008 και ώρα 19.00 στο Σύνταγμα, απέναντι από τη βουλή. Παρά την καθολική και δυναμική αντίδραση των Λευκιμμιωτών και τις αυθόρμητες εκδηλώσεις συμπαράστασης από απλούς πολίτες και φορείς από ολόκληρη την Ελλάδα, το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Κέρκυρα συνεχίζεται! Πέρα από κάθε λογική, συνεχίζεται η κατασκευή ενός «ΧΥΤΑ» – χωματερής δίπλα στα δύο ποτάμια της Λευκίμμης και μέσα σε μια λίμνη που έχει σχηματισθεί από τα αναβλύζοντα νερά του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής με σοβαρότατο κίνδυνο για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον αλλά και δίπλα στην τουριστική ζώνη που αποτελεί την βασική πηγή επιβίωσης για την περιοχή με σίγουρη την άμεση οικονομική καταστροφή της.
....,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Περισσότερα: xyta-lefkimis.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μαϊμούδες παντού! Μετά τη Μάνη και στην Κομοτηνή και στη Χαλκιδική...

Πίθηκος τρομοκρατεί κατοίκους χωριού στη Λακωνία είχαμε γράψει την περασμένη εβδομάδα.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα όμως έχουν "σπάσει" τα τηλέφωνα του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα από ανθρώπους που έρχονται τετ - α - τετ με μαϊμούδες.
Τα τελευταία τηλεφωνήματα έγιναν από την Κομοτηνή και τη Χαλκιδική. Οι ιδιοκτήτες των χωραφιών μάλιστα, παρακάλεσαν τους υπευθύνους στην Αίγινα εάν μπορούν να μεταβούν στα σημεία που εθεάθησαν τα ζώα και να τα μεταφέρουν στο νησί.
Τι έγινε ρε παιδιά; Τρεις μαϊμούδες σε τρία διαφορετικά σημεία και σε αρκετά χιλιόμετρα απόσταση...............

Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι λέει ο Στράτος Μολυβάς για το Γιώργο Γενναίο

«Εγώ είπα στον Τσουκάτο για το ποιόν αυτού του ανθρώπου. Ο Θόδωρος δεν πτοήθηκε και τον κράτησε. Αργότερα το 1999 κατάλαβε και τον έδιωξε.
Εκείνη την εποχή τον είχαν διώξει και από το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΦΑΑ, γιατί είχε εμπλακεί σε μια υπόθεση πωλήσεως των θεμάτων για τις εξετάσεις. Είχαμε καταγγελία από τις αθλήτριες που είχε στις προετοιμασίες ότι τους κρατούσε τα λεφτά. Εμείς τον φέραμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και αποφασίσαμε να στείλουμε το θέμα στη Δικαιοσύνη».

Πέτρος Μολυβιάτης, πρώην πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όχι άλλοι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ηλεία - Διαμαρτυρία κατοίκων έξι χωριών

Εκατοντάδες κάτοικοι του νομού Ηλείας κινδυνεύουμε και φέτος να καούμε ζωντανοί, όπως οι 45 συμπατριώτες τους πέρσι το καλοκαίρι.
Κι αυτό γιατί ΔΥΣΤΥΧΩΣ μέχρι σήμερα η ΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν έχει πάρει ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ προκειμένου να μας προφυλάξει από τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης- βέβαιης για εμάς - πυρκαγιάς αλλά και να προστατεύσει το μοναδικό συμπαγές δάσος (περίπου 8 με 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα) που διασώθηκε πέρσι χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες μας.
……………….
Συνεχίζεται

Το δάσος αυτό, που αποτελείται από μεγάλα πεύκα, δρυς αλλά και άγρια πλούσια παρθένα φύση, εκτείνεται μεταξύ των χωριών Κάμενα, Λούβρο, Βασιλάκι, Υψηλόν, Άσπρα Σπίτια και Ξηρόκαμπο και έχει γίνει τα καταφύγιο για χιλιάδες πτηνά, ζώα και ερπετά που ζούσαν μέχρι πέρσι στον υπόλοιπο νομό Ηλείας.( Σας επισυνάπτουμε και σχετικό χάρτη της περιοχής).
Ο κίνδυνος να επαναληφθεί η περυσινή τραγωδία με δεκάδες νεκρούς είναι πλέον ορατός, καθώς ήδη βρισκόμαστε στο Καλοκαίρι και παρά τις γαλαντόμες και ανέξοδες υποσχέσεις των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα ,για να μην έχουμε επανάληψη της περυσινής τραγωδίας.
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΛΑΔΑΚΙ, στην κυριολεξία, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΠΕΙ για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, αγροτικών και δημοτικών δρόμων που βρίσκονται στην περιφέρεια των έξι χωριών και το δάσος είναι απροσπέλαστο.
O Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας επικαλούμενος έλλειψη μέσων και χρημάτων στην ουσία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ζητήσουμε την βοήθεια των ΜΜΕ, εκπέμποντας SOS, αφού παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας προς τους υπεύθυνους φορείς της Πολιτείας, κανένας δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που έρχεται.
Μόνο με τη δική σας βοήθεια μπορούμε να σωθούμε και μαζί να προστατεύσουμε το μοναδικό συμπαγές δάσος που απέμεινε σε ολόκληρο το νομό Ηλείας.
Κάνουμε λοιπόν έκκληση στη δική σας ευαισθησία για να μη θρηνήσουμε και πάλι φέτος το Καλοκαίρι κι άλλα ανθρώπινα θύματα.
Φτάνει πια, όχι άλλοι νεκροί συνάνθρωποι μας από πυρκαγιές.





Κάτοικοι των έξι χωριών

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατί δεν βρίσκεται στον Κορυδαλλό ο Χριστοφοράκος που λάδωσε το σύμπαν; Τι του δίνει το δικαίωμα να απολογείται με υπομνήματα;

Τι ντροπή είναι αυτή κύριε Χατζηγάκη μας;
Γιατί ο καρατέκα της Μίζας, δεν βρίσκεται στον Κορυδαλλό;
Γιατί του δίνετε την ευκαιρία να αποδράσει ανά πάσα στιγμή, εφ΄ όσον σύμφωνα με τον Τσουκάτο "λάδωσε" ολόκληρο κόμμα;
Νομίζετε κύριε Χατζηγάκη, ότι οι Έλληνες Πολίτες είναι σκουπίδια, αναξιοπρεπείς και κάφροι;
Μας περνάτε όλους για "Πόπες Τσαπανίδες", που καλεί στην εκπομπή της στη Κρατική Τηλεόραση που πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα, τον Γιάννο Παπαντωνίου για να τον ρωτήσει, εάν έπεσε από τα σύννεφα για τα "λαδώματα" της Μίζενς;
Απαντήστε μας: Γιατί ο Χριστοφοράκος, δεν βρίσκεται στον Κορυδαλλό;
Μήπως το γεγονός ότι λάδωσε κορυφαία Πολιτικά Τζάκια και απειλεί να τα πάρει μαζί του, είναι αυτό που του επιτρέπει να χαράσσει σε σουίτες και δικηγορικά γραφεία την υπερασπιστική του γραμμή;
Έχετε απάντηση για αυτό κύριε Χατζηγάκη;
Γιατί ο άνθρωπος που λάδωσε αποδεδειγμένα πλέον το Σύμπαν και είναι ύποπτος απόδρασης, βρίσκεται εκτός Κορυδαλλού;
Τι θα μας πείτε εάν πετάξει σαν πουλί με ιδιωτικό αεροπλάνο;
Μήπως το έχει κάνει ήδη;
Γιατί πάνω σε αυτό το θέμα, βγάζουν το σκασμό όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί;
Δεν ντρέπεστε λιγάκι;
.........
Από: kourdistoportocali.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στο Καστελόριζο

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το ακριτικό Καστελόριζο, όπου άνοιξε επίσημα τις πόρτες του το νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.
………..
Συνεχίζεται

Ένα έργο δαπάνης 660.000 ευρώ, το οποίο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό, για τη γενικότερη αναβάθμιση της υγειονομικής φροντίδας των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας και της ελληνικής Περιφέρειας.Το υπερσύγχρονο περιφερειακό ιατρείο είναι στελεχωμένο με το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε συνδυασμό με τις άρτιες υλικοτεχνικές υποδομές του, προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους ακρίτες μας, συμβάλλοντας στη θεαματική μείωση των διακομιδών.Διαθέτει Μικροβιολογικό εργαστήριο, Ακτινολογικό Εργαστήριο και Οδοντιατρείο, ενώ διασυνδέεται, μέσω συστήματος τηλεϊατρικής, με το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου και με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Αθήνας. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος (INTERREG III, Ελλάδα – Κύπρος 2006) έχει εξοπλισθεί με το νέο, υπερσύγχρονο σύστημα τηλεϊατρικής, που επιτρέπει την ταυτόχρονη, αμφίδρομη επικοινωνία θεράποντος ιατρού και εποπτεύοντος Νοσοκομείου, από το σπίτι του ασθενούς.Στην επίσκεψή του στο Καστελόριζο ο κ. Αβραμόπουλος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, το Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, ενώ στο νησί βρέθηκε και ο Δήμαρχος της τουρκικής πόλης Κας, κ. Χαλίλ Κοτσέρ, ο οποίος χαιρέτησε τη λειτουργία του νέου πολυδύναμου ιατρείου.Ακολουθεί δήλωση του κυρίου Αβραμόπουλου:«Πριν από λίγο ανοίξαμε και επίσημα τις πόρτες αυτού του υπερσύγχρονου πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου εδώ στη Μεγίστη, στο ακριτικό Καστελόριζο. Ένα έργο, που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Κυβέρνηση. Είναι ένα έργο, που φέρνει υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες υγείας στο νησί, με ό,τι το πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό και βεβαίως τις υποδομές.Ο στόχος είναι σε ολόκληρη την ακριτική Ελλάδα να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Εδώ στα Δωδεκάνησα γίνεται εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια και το ένα μετά το άλλο θα ανοίγει τις πόρτες του το Δίκτυο των πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων, σε συνδυασμό και με τη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται στο σύμπλεγμα των νησιών του Αιγαίου με υπερσύγχρονα νοσοκομεία.Σταδιακά η Ελλάδα αναβαθμίζει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Αυτό το πρόγραμμα εντάσσεται βεβαίως στα ευρωπαϊκά, από την άλλη μεριά όμως έχει να κάνει και με τη χάραξη μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για την υγεία, που θα δώσει μαζί με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας.Η ελληνική περιφέρεια είναι στις προτεραιότητες της ελληνικής πολιτείας. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός, ότι το περίπου 80% από το Τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης πηγαίνει για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια.Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι βρίσκομαι σε μια περιοχή της πατρίδας μας που ιδιαίτερα αγαπώ και με την οποία έχω δεθεί και συναισθηματικά εδώ και περίπου 15 χρόνια. Εκείνο όμως που ενθουσιάζει περισσότερο είναι αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο μοιραζόμαστε με τους κατοίκους του νησιού και το οποίο ήρθε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, αποδεικνύοντας, ότι εάν κινηθούμε με σχεδιασμό, με καλό προγραμματισμό και εάν όλοι οι συντελεστές συνεργαστούν, τότε ιδού το αποτέλεσμα. Διότι μόλις πριν από έναν χρόνο και κάτι, ήμασταν και πάλι εδώ για να το θεμελιώσουμε και σήμερα για να το εγκαινιάσουμε.Το να ζει κανείς την ελπίδα, την προοπτική και το όνειρο των κατοίκων μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση και βεβαίως ανεβάζει τους δείκτες ευθύνης όλων μας απέναντι στην ακριτική Ελλάδα.Εύχομαι πάντα το καλό να μας φέρνει εδώ στο Καστελόριζο και κάθε φορά να γίνεται ένα βήμα ανάπτυξης προς τα εμπρός και προς τα πάνω. Διότι πέραν του γεγονότος, ότι αυτό το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο θα δώσει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, συμβάλλει και στην ανάπτυξη του νησιού το οποίο μετά από πολλές δεκαετίες εγκατάλειψης βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανόδου».
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σχετικά με την άσκηση ισραηλινών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο

Προς: Την Υπουργό Εξωτερικών κα Θεοδώρα Μπακογιάννη
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Θέμα: Άσκηση ισραηλινών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από αμερικανούς αξιωματούχους, περισσότερα από 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έλαβαν μέρος σε άσκηση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και την κεντρική Ελλάδα, το διάστημα από 28 Μαΐου μέχρι 12 Ιουνίου 2008. Η άσκηση παρουσιάζεται από την πηγή του δημοσιεύματος, σαν προσομοίωση (άσκηση-πρόβα) πιθανού πλήγματος των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.
…………..
Συνεχίζεται

Οι αρμόδιοι προσπάθησαν αρχικά να αποκρύψουν και στη συνέχεια να υποβαθμίσουν τη διεξαγωγή της άσκησης. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε μετά την άσκηση ότι αυτή «δεν είχε σχέση με επιθετική ενέργεια», ενώ το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας απάντησε, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ότι η άσκηση «εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών και σκοπός της ήταν η εξάσκηση προσωπικού στη σχεδίαση και εκτέλεση αεροπορικών επιχειρήσεων, καθώς και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών».

Το πλαίσιο συνεργασίας των ισραηλινών με τα ελληνικά αεροσκάφη περιλάμβανε αποστολές εναέριας μάχης, εικονικών προσβολών επίγειων στόχων, εναέριου ανεφοδιασμού και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και πραγματοποιήθηκε ανατολικά και νότια της Κρήτης και στο πεδίο βολής Κρανέας (Θεσσαλία) ενώ χρησιμοποιήθηκε και ελληνική φρεγάτα νότια της Γαύδου. Για την έρευνα και διάσωση συμμετείχαν και δυο ισραηλινά ελικόπτερα, με καταδρομείς. Τον ρόλο των αντιπάλων έπαιξαν τα ελληνικά αεροσκάφη.

Διεθνείς στρατιωτικοί αναλυτές συγκλίνουν ότι το σενάριο και οι αποστολές, όπως περιγράφηκαν παραπάνω, προσομοιάζουν απόλυτα στην απόσταση και τις καιρικές συνθήκες, με αποστολές προσβολής πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν.

Η ίδια η άσκηση αλλά και οι απροκάλυπτες δηλώσεις του αντιπροέδρου της ισραηλινής κυβέρνησης, την επομένη της διεξαγωγής της, επέτειναν την φημολογία των ημερών για πλήγμα των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και προκάλεσαν την αντίδραση του επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, αλλά και μέρους της διεθνούς κοινότητας.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων στρατιωτικής συνεργασίας σχετίζεται πάντοτε με το διεθνές περιβάλλον, τα συμφέροντα της χώρας και την αποφυγή εμπλοκής της σε ενέργειες που μπορεί να παρερμηνευθούν από άλλες χώρες. Οι συνεργασίες αυτές δεν πρέπει να γίνονται με μορφή «αυτοματισμού» και άσχετα με τις επικρατούσες συνθήκες στο διεθνές περιβάλλον.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Γιατί το Υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε τη διεξαγωγή της άσκησης, παρά τις φήμες τους τελευταίους μήνες για πιθανή προσβολή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και ενώ την ίδια στιγμή γίνονταν προσπάθειες για ειρηνικό διακανονισμό και επίλυση του θέματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

2. Αληθεύει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ότι οι ισραηλινοί σχεδιαστές της άσκησης ζήτησαν επίμονα από την Ελλάδα να εντάξει στην άσκηση του «Δοξασμένου Σπαρτιάτη» τα ελληνικά TOR-M1, ώστε τα ισραηλινά μαχητικά να καταγράψουν τον κωδικό των αντιαεροπορικών που αντίστοιχα διαθέτει το Ιράν;

3. Γιατί διαθέσατε τον ελληνικό εναέριο χώρο για άσκηση μεγάλου αριθμού ισραηλινών αεροσκαφών, χωρίς να εκτιμήσετε το κλίμα και τους φόβους που υπάρχουν, αυτή την περίοδο, στο διεθνές περιβάλλον;

4. Γιατί δεν εξετάσατε τον κίνδυνο έκθεσης και εμπλοκής της χώρας μας σε σενάρια ανεπίτρεπτα για την ουδετερότητά της, όπως επίσης και την πιθανή πρόκληση δυσαρέσκειας χωρών, με τις οποίες η Ελλάδα έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις;

5. Γιατί προσπαθήσατε αρχικά να αποκρύψετε και στη συνέχεια να υποβαθμίσετε την άσκηση;

6. Έχει μεγαλύτερη σημασία το όφελος από την τεχνοκρατική συνεργασία και συνεκπαίδευση αεροσκαφών δυο χωρών ή η αποφυγή εμπλοκής της χώρας στη δίνη προβλημάτων της Μέσης Ανατολής;

Αθήνα, 23-6-08

Οι Ερωτώντες Βουλευτές:

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Βάσω

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Αλέξανδρος

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ Μιχάλης


Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γράμμα από το 2070



Από: spyros1000.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιβεβαιώνει την πληροφορία του «ΠΡΕΖΑ TV» για διαρροή των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο υπουργός Παιδείας

Πλήρη επιβεβαίωση των όσων δημοσιεύτηκαν χθες το απόγευμα στο ΠΡΕΖΑ TV, αναφορικά με διαρροή αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έρχονται να δώσουν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη.
O υπουργός χαρακτηριστικά αναφέρει...


"Κοιτάξτε, φέτος έχει αυστηροποιηθεί στο μέγιστο βαθμό το σύστημα αλλά αντιλαμβάνεστε ότι όταν υπάρχουν 18.000 εξεταστικά κέντρα και εξεταστές - βαθμολογητές ανά την Ελλάδα, πάντοτε έχει δυσκολίες η απόλυτη περιφρούρηση. Η δική μας πρόβλεψη είναι πάντως να υπάρχει αντικειμενικότητα και αυστηρότητα σε αυτό το ζήτημα και το έχουμε αποδείξει. Νομίζω ότι η φετινή χρονιά ήταν καλύτερη από κάθε άλλη φορά όσον αφορά αυτά τα ζητήματα. Αυτό το παραδέχονται και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί."
....
Περισσότερα: prezatv.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κυβερνάμε φωναχτά, κλέβουμε αθόρυβα!

Δεν πάει άλλο. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει πάλι κυβέρνηση. Γιατί; Δείτε το βίντεο...



Από: jimmy278.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...