Ειδήσεις

11 Σεπ 2008

Βίντεο που δείχνει δυο αγόρια να δέρνουν καγκουρό και τώρα καταζητούνται



Στο βίντεο αυτό, ένα αγόρι παλεύει με ένα καγκουρό. Το χτυπάει, το κλωτσάει και στο τέλος το ζώο πέφτει αναίσθητο στο έδαφος.
Ένα δεύτερο παιδί «τραβάει» το βίντεο και ακούγεται να γελάει.
Αν και δεν είναι γνωστό αν το καγκουρό επέζησε από τη βίαιη επίθεση οι αρμόδιες Αρχές της Αυστραλίας προσπαθούν να εντοπίσουν τα δυο αγόρια.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δείτε «ζωντανή» εικόνα από το «Ground Zero», την τεράστια τρύπα που σχηματίστηκε μετά από την κατάρρευση των δίδυμων πύργων

Πατήστε: http://www.earthcam.com/usa/newyork/groundzero/ ……………
Εκεί έχει προγραμματισθεί η κατασκευή ενός νέου μεγάλου ουρανοξύστη, του «Freedom Tower» δηλαδή του «Πύργου της Ελευθερίας».
Αν και επτά χρόνια μετά, οι εργασίες κατασκευής του δεν προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.
Όπως διαβάζουμε στο «DW» στην κατασκευή του εμπλέκονται 18 δημοτικές υπηρεσίες, 33 γραφεία μελετών και 101 εργολάβοι με αποτέλεσμα η υλοποίησή του, που θα κοστίσει 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ, να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή.
Και όπως ανακοίνωσαν πρόσφατα οι λιμενικές Αρχές της Νέας Υόρκης, στις οποίες ανήκει το οικόπεδο, η αποπεράτωσή του θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια περισσότερο από ό,τι είχε προγραμματισθεί.
Ούτε στην Ελλάδα να βρισκόταν…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δείτε από webcams το «Ground Zero», την τεράστια τρύπα που σχηματίστηκε μετά από την κατάρρευση των δίδυμων πύργων

Δείτε "ζωντανή" είκόνα από το «Ground Zero» στην ιστοσελίδα: http://www.earthcam.com/usa/newyork/groundzero/.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για τους "τζάμπα μάγκες"...

Μάγκας (χαρακτήρας)

Ο μάγκας, συνήθης κοινωνικός χαρακτήρας της προπολεμικής περιόδου, στυλιζαρισμένη μορφή της περιοδολόγησης του ρεμπέτικου και του μεσοπολέμου ήταν κυρίως άντρας των λαϊκών αστικών στρωμάτων που χαρακτηριζόταν από υπερβολική αυτοπεποίθηση ή έπαρση, καθώς και από ιδιάζουσα εμφάνιση ή συμπεριφορά. Συνηθισμένα στην εμφάνιση του μάγκα ήταν το μακρύ μουστάκι, τα μυτερά παπούτσια με γυρισμένες μύτες, το καβουράκι, το παντελόνι με ρίγα και το κομπολόι. Στη μέση φορούσαν τυλιχτό ζωνάρι, κυρίως για να κρύβουν τα μικρά όπλα -μαχαίρια και πιστόλια- που κουβαλούσαν. Περπατούσαν με ιδιόρρυθμο τρόπο, σα να κουτσαίνουν - από κει και το κουτσαβάκης, φορώντας μόνο το ένα μανίκι απ' το σακάκι.
Οι μάγκες εμφανίστηκαν ως κουτσαβάκηδες γύρω στα 1870 και έδρασαν περίπου μέχρι το 1892, οπότε ο τότε διευθυντής της αστυνομίας Μπαϊρακτάρης τους κυνήγησε αλύπητα. Εκτός από τη φυλάκιση και το κούρεμα με την ψιλή, έδωσε εντολή να τους κόβουν το μισό μουστάκι (υποχρεώνοντάς τους να ξυρίσουν και το άλλο μισό - θανάσιμη προσβολή για τους μάγκες της εποχής). Τους έκοβε επίσης τις μύτες απ' τα παπούτσια και το μανίκι που κρεμόταν. Το 1896 πάντως, κατά τους πρώτους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, οι κουτσαβάκηδες επιστρατεύτηκαν απ΄την αστυνομία, προκειμένου να κατασταλεί η ξενόφερτη εγκληματικότητα.
Αργότερα, μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο τύπος του μάγκα γνώρισε καινούργια αναβίωση, αυτή τη φορά συνδεμένος με την κουλτούρα της ρεμπέτικης μουσικής.
Η ελληνική λαϊκή μουσική έχει αφιερώσει αρκετά τραγούδια της στην περιγραφή και τις συνήθειες του μάγκα (βλ. Του Βοτανικού ο Μάγκας, Ε ντε λα μαγκέ ντε Βοτανίκ, Πούσουν μάγκα το Χειμώνα, ή Μάγκας βγήκε για σεργιάνι κ.ά.). Για την ετυμολογία της λέξης υπάρχουν αρκετές απόψεις:
από τη μάγκα = ενωμοτία άτακτων πολεμιστών (Αλβ.)
από το Λατινικό mango, -onis ( Ν. Ανδριώτης)
από το manika κατά τον Γ. Μπαμπινιώτη με την ερμηνεία ότι υπήρχε η συνήθεια να δίνονται σε ευγενείς ιππότες τα μανίκια των κυριών της αυλής.


Σήμερα ο ίδιος όρος εφαρμόζεται για τον λαϊκό παληκαρά, άτομο που επιδεικνύει προκλητικά ή επιθετικά τη δύναμή του στον κοινωνικό περίγυρο. Χρησιμοποιείται καμιά φορά και υποτιμητικά σε φράσεις όπως "κάνει το μάγκα", "τζάμπα μάγκες".
Συνθετικές λέξεις: "βαρύμαγκας", "ψευτόμαγκας".
.............
Από:Βικιπαίδεια


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απεργία πείνας κάνουν οι κρατούμενοι στις «πρότυπες» όπως τις χαρακτήρισε στα εγκαίνιά τους ο υπουργός Δικαιοσύνης, φυλακές των Γρεβενών

Απεργία πείνας πραγματοποιούν εδώ και τρεις ημέρες οι κρατούμενοι των φυλακών στα Γρεβενά.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, 250 άτομα είναι στοιβαγμένα σε τρεις από τις δέκα πτέρυγες που υπάρχουν στο κτίριο, των εξήντα ατόμων η καθεμία, ενώ φαρμακευτική αγωγή δέχονται μόνο οι κρατούμενοι που μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους.
Να θυμίσουμε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης τον περασμένο Ιούνιο είχε εγκαινιάσει το γενικό κατάστημα κράτησης Δυτικής Μακεδονίας, κάνοντας λόγο για ένα πρότυπο σωφρονιστικό ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών διαβίωσης.
............
Ελένη Κορίνη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αιχμές και από το Μεϊμαράκη

Είμαι θρησκευόμενος αλλά δεν έχω πνευματικό, είπε ο υπουργός...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Είναι θράσος να ζητάμε από το Χριστό να μας ακούσει, ενώ εμείς δεν καταλάβαμε τι Του είπαμε". Για αυτό απέδωσε το Ευαγγέλιο στη νεοελληνική

Προφανώς η εργασία του αρχιμανδρίτη Θεοδόσιου Μαρτζούχου, πρωτοσύγκελου της μητροπόλεως Πρεβέζης, είναι σε γνώση του 75χρονου μητροπολίτη Μελέτιου, ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι συγγραφέας πολλών εποικοδομητικών βιβλίων και έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο του «Η Ε’ Οικουμενική Σύνοδος».
Είναι άγνωστο αν η εργασία αυτή του πρωτοσύγκελου έγινε για τοπική χρήση, δηλαδή η Θεία Λειτουργία να τελείται στην απλή καθαρεύουσα μόνο στη Μητρόπολη Πρεβέζης, ή αν θα δοθεί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Να σημειωθεί ότι ο σεβασμιότατος Μελέτιος είναι αντιπρόεδρος της παρούσης ΔΙΣ και ίσως την εργασία αυτή να την παραδώσει στον Αρχιεπίσκοπο και στα μέλη της ΔΙΣ.
.........
Συνεχίζεται...

Στην περίπτωση αυτή οι αρχιερείς θα την παραδώσουν στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Λειτουργικής Αναγεννήσεως, η οποία θα γνωμοδοτήσει. Πάντως, όπως μας είπαν αρχιερείς, θεωρείται βέβαιο ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν πρόκειται να δεχτεί την απόδοση λειτουργικών κειμένων στη νεοελληνική γλώσσα και μας υπενθύμισαν τα «Ευαγγελικά», τα αιματηρά γεγονότα της 8ης Νοεμβρίου του 1901, όταν φοιτητές της Θεολογικής Σχολής εξεγέρθηκαν εξαιτίας της μετάφρασης του Ευαγγελίου στη δημοτική γλώσσα. Επίσης αποροούν με την πρωτοβουλία του κληρικού της μητρόπολης Πρεβέζης.

Στο εισαγωγικό του σημείωμα ο αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Μαρτζούχος, αναφερόμενος σε όσους υποστηρίζουν ότι «η γλώσσα είναι πλέον καθιερωμένη παράδοση της Εκκλησίας και δεν επιτρέπεται αλλαγή, αφού εξαγιάστηκε από τη χρήση αιώνων», απαντά: «Αποκάλυψη είναι ο Χριστός και συνεπώς τα βιβλικά κείμενα έχουν αξία (σε όποια γλώσσα) επειδή είναι Λόγος για την Αποκάλυψη-Χριστός. Καθετί που εμποδίζει τη γνωριμία με τον Χριστό πρέπει να “αίρεται” για να γίνεται εύκολος και καθαρός από εμπόδια ο δρόμος για τον Χριστό».
Επίσης σε όσους υποστηρίζουν ότι την εποχή της Τουρκοκρατίας δεν χρειάστηκε αλλαγή της γλώσσας και συνεπώς ούτε και σήμερα, ο αρχιμανδρίτης απαντά, μεταξύ άλλων: «Για τους τότε χριστιανούς δεν υπήρχε θέμα γλώσσας, όχι επειδή καταλάβαιναν τα λεγόμενα, αλλά γιατί εμπιστεύονταν τον παπά και τον δεσπότη. Σήμερα οι άνθρωποι ούτε θέλουν να εμπιστευτούν ούτε μπορούν, αφού οι ίδιοι οι κληρικοί ζουν με τρόπο αναξιόπιστο και στα κηρύγματα ακόμα “πιπιλίζουν” τη γνωστή καραμέλα, ότι τα μυστήρια τελούνται από τον Χριστό. Φυσικά από τον Χριστό τελούνται, αλλά διά των ιερέων. Αν ο κληρικός δεν παίζει ρόλο, τότε έφτασε η εποχή χειροτονίας ρομπότ.




Από την εφημερίδα «Εspresso»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγόρασαν τα άρματα αλλά τα αφήνουν να σαπίζουν γιατί δεν έχουν πυρομαχικά

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από Ερώτηση της Βάσως Παπανδρέου στη Βουλή.
Πρόκειται για 170 άρματα τύπου Leopard 2 HEL τα οποία προμηθευτήκαμε για το θωρακισμό της Θράκης, με σύμβαση που υπογράφτηκε το 2003.
Αν και έχουν περάσει πέντε χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης και τρία χρόνια από την έναρξη παραλαβής των αρμάτων δεν έχουν υπογραφεί ακόμα, οι συμφωνίες για την προμήθεια των πυρομαχικών.
………….
Συνεχίζεται…

Βάσω Παπανδρέου:Τεχνολογικά σύγχρονα άρματα που έχουν παραληφθεί αχρηστεύονται γιατί ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προμήθειας πυρομαχικών
ΕΡΩΤΗΣΗ
Α.Π.: 4689/10.9.08
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο
Θέμα: «Τεχνολογικά σύγχρονα άρματα που έχουν παραληφθεί αχρηστεύονται γιατί ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προμήθειας πυρομαχικών»
Το 2003 υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια 170 αρμάτων τύπου Leopard 2 HEL. Η χώρα μας απέκτησε ένα ισχυρό οπλικό σύστημα, με το οποίο αύξησε σημαντικά τη θωράκιση της ακριτικής περιοχής της Θράκης.
Τα άρματα αυτά επιλέχτηκαν μεταξύ των τελειότερων αρμάτων παγκόσμια, μετά από διαδικασίες και δοκιμές που διήρκεσαν περί τα τρία χρόνια (1997-2000). Η παραλαβή των αρμάτων άρχισε το 2005.
Δυστυχώς, αν και έχουν περάσει πέντε χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης και τρία χρόνια από την έναρξη παραλαβής των αρμάτων δεν έχουν υπογραφεί οι συμφωνίες για την προμήθεια και παραγωγή των πυρομαχικών.

Τα εκατό (100) περίπου άρματα μάχης που έχουν παραληφθεί (από σύνολο 170) απαξιώνονται καθώς δεν διαθέτουν πυρομαχικά πυροβόλου 120χιλ. ενώ την ίδια στιγμή οι μονάδες που διαθέτουν αυτά τα άρματα, έχουν κριθεί (κατά παράλογο τρόπο) επιχειρησιακά έτοιμες.Μετά από συνεχείς καθυστερήσεις το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2008, να αναθέσει την προμήθεια 84.720 βλημάτων, συνολικής αξίας 395.470.927 ευρώ σε γερμανικές και αμερικανικές εταιρείες, με την υποχρέωση της συμπαραγωγής τους με την ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) και άμεσης παράδοσης 20.000 βλημάτων ως δανεικά, για κάλυψη των αναγκών μέχρι να παραχθούν τα νέα βλήματα.Η ΓΔΑΕΕ αντί να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για υλοποίηση της απόφασης και να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες για την συμπαραγωγή, προέβη σε λανθασμένες ενέργειες.Τα λάθη προκάλεσαν καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα η γερμανική πλευρά να δηλώσει ότι αδυνατεί να παραδώσει τα βλήματα που θα πρόσφεραν με δανεισμό, ενώ δεν έγινε αίτηση για παραλαβή όσων επρόκειτο να δοθούν από την αμερικανική πλευρά.Οι καθυστερήσεις αυτές οδήγησαν στη ματαίωση των συνομιλιών τον Ιούλιο 2008, με αποτέλεσμα τα άρματα να παραμένουν χωρίς πυρομαχικά, σε ευαίσθητη περιοχή της χώρας.Είναι παράλογο και επικίνδυνο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μην ενδιαφέρεται ώστε τα συγκεκριμένα τελευταίας τεχνολογίας άρματα που αποτελούν ισχυρό όπλο για το Στρατό και οι έλληνες πολίτες έχουν επιβαρυνθεί με δισ. Ευρώ για την απόκτησή τους, να μην διαθέτουν επιχειρησιακή ικανότητα.
Άρματα χωρίς πυρομαχικά είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να εκτελέσουν την αποστολή τους.
Επειδή επί τρία (3) χρόνια γίνεται η παραλαβή των αρμάτων χωρίς να ξεκινήσουν οι διαδικασίες προμήθειας πυρομαχικών.
Επειδή από τη στιγμή της υπογραφής θα απαιτηθούν τουλάχιστον δυο (2) χρόνια για την έναρξη παραγωγής των πυρομαχικών ενώ την ίδια στιγμή η ΕΑΣ υπολειτουργεί.
Επειδή υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις σε πυρομαχικά και ανταλλακτικά σε πολλά οπλικά συστήματα.
Επειδή η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στην προμήθεια νέων όπλων, χωρίς να έχει αξιοποιήσει τα υπάρχοντα και πρόσφατα παραληφθέντα.
Επειδή είναι αδιανόητο να επιβαρύνονται συνεχώς οι έλληνες πολίτες με τεράστια ποσά για τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας και η επιχειρησιακή τους ικανότητα να υστερεί λόγω της ολιγωρίας και αδιαφορίας της Κυβέρνησης.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
* Γιατί καθυστερούν οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες για την συμπαραγωγή των πυρομαχικών;

* Πώς θα καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες σε πυρομαχικά των αρμάτων μάχης Leopard 2HEL, που σταδιακά παραλαμβάνονται ;

* Πώς καλύπτεται το επιχειρησιακό κενό από την μη ενεργοποίηση των σύγχρονων αρμάτων Leopard 2HEL;

* Με τί κριτήρια οι μονάδες που διαθέτουν άρματα Leopard 2HEL θεωρούνται επιχειρησιακά έτοιμες χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα πυρομαχικά;

* Γιατί υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις σε παραλαβές υλικών, πυρομαχικών και ανταλλακτικών;

* Γιατί σχεδιάζεται η προμήθεια νέων όπλων χωρίς να έχουν αξιοποιηθεί όσα παραλήφθηκαν πρόσφατα;

Αθήνα, 10.09.08

Οι ερωτώντες Βουλευτές :

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Βάσω

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Βασίλης

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Αλέξανδρος

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ Μιχάλης
http://aegaio.blogspot.com/

Γιάννης Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέο blogοπεριοδικό. Καλή επιτυχία!

To πρώτο τεύχος μας είναι γεγονός.
Ελπίζουμε να σας αρέσει αν και υπάρχουν ακόμα πολλοί τομείς που πρέπει να βελτιωθούν.
Τεχνικοί λόγοι (κυρίως) δεν μας επιτρέπουν να συμπεριλάβουμε παραπάνω από δέκα σελίδες ανά τεύχος καθώς το έγγραφο βαραίνει πολύ και δεν είναι δυνατή η αποστολή του.
Ευελπιστούμε πως σύντομα θα μπορέσουμε να λύσουμε κι αυτό το θέμα.
Μέχρι τότε στόχος μας είναι να σας κάνουμε να περάσετε ευχάριστα μερικά λεπτά από την ώρα σας.
Αν σας αρέσει προωθήστε το και στους φίλους σας. Αν πάλι δεν σας αρέσει όλο και κάποιο εχθρό θα έχετε για να του το στείλετε (ατάκα ψιλοκλεμένη από το πάλαι ποτέ ραδιοφωνικό δίδυμο Ζαραλίκος-Παπαγεωργίου).
........
Καλή ανάγνωση
......
Παν. Ι. Κ.
....
http://panic-gr.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μοιράζει βιβλία με . . .νόημα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

"Βασίσου επάνω μου" είπε μέσω του βιβλίου που δώρισε στον Πρωθυπουργό ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και έφερε τον συγκεκριμένο τίτλο .
"Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει"είπε μέσω του βιβλίου που δώρισε αυτή τη φορά στον Γιώργο Καρατζαφέρη , το οποίο μάλιστα είχε και την εξής αφιέρωση :
«Αγαπητέ φίλε Γιώργο, όσο υπάρχουν πολιτικοί που φυλάνε Θερμοπύλες η Ελλάδα δεν πεθαίνει. Ο λαός μας θέλει ενωμένους. Πάντα φίλος».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θέατρο του παραλόγου στη Βουλή .Με παραίτηση προειδοποιεί ο Γ. Μανώλης


"Αντιμετωπίζω ηθικό πρόβλημα γιατί δεν είναι αυτό για το οποίο αγωνίστηκα 20 χρόνια στην παράταξή μου και προτίθεμαι να πάω σπίτι μου" δήλωσε ο κ.Μανώλης στο Γιώργο Αλογοσκούφη σε περίπτωση που ο υπουργός οικονομίας δεν κάνει καμιά αλλαγή στη ρύθμιση για τα μπλοκάκια.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπέρ της παραίτησης του Γιώργου Βουλγαράκη και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος απο το βήμα της Βουλής

Ο Βουλευτής Πειραιά και πρώην υφυπουργός Άμυνας, Βασίλης Μιχαλολιάκος, από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Γιώργου Βουλγαράκη ζητώντας από τον πρωθυπουργό να του δείξει το δρόμο της δικαιοσύνης και της αποπομπής από το δημόσιο βίο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Ξαναχτυπάει» από το blog του ο Τατούλης την Κυριακή

Ο «αντάρτης» βουλευτής θα «ανεβάσει» νέα ανάρτηση στο ιστολόγιό του την ερχόμενη Κυριακή.
Όσον αφορά στην τελευταία ανάρτησή του [Η πολύτιμη διεθνής εμπειρία (απαντώντας στα επίμονα ερωτήματά σας)].
Αυτή, από τις 3 Σεπτεμβρίου έως σήμερα έχει δεχτεί 230 σχόλια στα οποία ο βουλευτής έχει να απαντήσει από τις 5 Σεπτεμβρίου.
Διαβάστε τις απαντήσεις του Πέτρου Τατούλη σε σχόλια αναγνωστών του blog του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άνω κάτω τα σχολεία στη Κεφαλονιά σήμερα. Δεν μπορούν να μεταφερθούν οι μαθητές λόγω της απεργίας των ταξί που εκτελούν χρέη σχολικών

Άνω κάτω σήμερα οι οικογένειες των μαθητών από τα χωριά της Κεφαλλονιάς αφού οι ταξιτζήδες αρνούνται τη μεταφορά τους στα σχολεία. Η κρίση προέκυψε επειδή τα ταξί και το ΚΤΕΛ που μεταφέρουν μαθητές από τα χωριά είναι απλήρωτοι τα δυο τελευταία χρόνια.
Το χρέος της Νομαρχίας για τις μεταφορές των μαθητών είναι περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ και έχει κολλήσει στη γραφειοκρατία. Κάποια χρήματα (περίπου 800.000 ευρώ) βρίσκονται στη Νομαρχία αλλά επειδή δεν έχουν τηρηθεί οι σωστές διαδικασίες δεν μπορούν να καταβληθούν στους μεταφορείς!
........
Περισσότερα: http://www.kefaloniapress.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπέρ της παραίτησης του Γιώργου Βουλγαράκη τάχθηκε μέσω του Αlpha 9,89 και ο πρώην υφυπουργός Υγείας, Θανάσης Γιαννόπουλος

Είπε ότι θα έπρεπε να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, την παράταξη και τους οπαδούς της ΝΔ. Μάλιστα, ο κ.Γιαννόπουλος δεν δίστασε να τονίσει ότι υπάρχουν και τα σωφρονιστικά καταστήματα για όσους εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ακόμη κι αν είναι πολιτικοί.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος πήρε στο σπίτι του το Λίο, το σκύλο που περιέλουσαν με βιτριόλι

Χρειάστηκαν δύο μήνες νοσηλείας και εντατικής θεραπείας μέχρι ο τετράποδος ήρωας Λίο, που έκλεψε τις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων, να φτάσει να απολαμβάνει σήμερα υγιής τη σπιτική θαλπωρή.
Την τελευταία εβδομάδα πηγαίνει βόλτες στο πάρκο καμαρωτός επειδή βρήκε καλά αφεντικά, που είναι διάσημα όπως εκείνος! Μετά από δεκάδες «κάστινγκ» και τηλεφωνήματα υποψήφιων «γονέων», εκείνοι που τελικά υπερίσχυσαν και υιοθέτησαν τον Λίο είναι οι ηθοποιοί Αντώνης Καφετζόπουλος και Φαίη Κοκκινοπούλου.
Το φιλόζωο ζευγάρι που έχει δύο γιους και μία ηλικιωμένη (μπόξερ) σκυλίτσα, τη Βόλτα, είχε συγκινηθεί από την ιστορία του Λίο και πρόσφατα εκδήλωσε ενδιαφέρον υιοθεσίας στον κτηνίατρο Γιάννη Κουντούρη. «Ο κ. Κουντούρης αγάπησε και φρόντισε ιδιαίτερα τον Λίο. Γι’ αυτό είχε τον τελευταίο λόγο για το ποιος θα τον υιοθετήσει.
Είχε προσφερθεί πολύς κόσμος, αλλά τελικά τον πήρε ο Αντώνης Καφετζόπουλος με την οικογένειά του» λέει στην «Espresso» η υπεύθυνη διάσωσης του σκύλου Λένα Βίκου.
........
Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=1&artid=831102


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνελήφθησαν για εξτρεμιστική προπαγάνδα μέσω διαδικτύου

Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν χθες Τετάρτη στη Σαουδική Αραβία για τη χρήση εικονικών δωματίων συζητήσεων (chatrooms) και άλλων υπηρεσιών του Διαδικτύου με σκοπό την "προπαγάνδιση του εξτρεμισμού" και την προσέλκυση νέων συντηρητικών μουσουλμάνων σε περιοχές όπου μαίνονται εξεγέρσεις.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μετέφερε νεκρό μωρό στη βαλίτσα του!

Ελεγκτές των αποσκευών στο αεροδρόμιο της Πόλης Χο Τσι Μινχ στο Βιετνάμ ανακάλυψαν με ακτίνες Χ τη σορό ενός νεογέννητου κοριτσιού κρυμμένη μέσα στη βαλίτσα ενός 20χρονου επιβάτη που επρόκειτο να επιβιβαστεί σε εσωτερική πτήση με προορισμό το Χανόι με προορισμό άλλη πόλη της χώρας.
Ο 20χρονος επιβάτης, ο οποίος συνελήφθη, είπε σε αστυνομικούς ότι το νεκρό νεογέννητο ήταν κόρη μιας συγγενούς του, η οποία του ζήτησε να το μεταφέρει στην ιδιαίτερη πατρίδα της στο βορρά για να ταφεί.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

11 Σεπτεμβρίου 2001...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...