Ειδήσεις

6 Οκτ 2008

Δίκη για την υπόθεση Άλεξ – Η κατάθεση του πατριού, το σενάριο της «Μπαρμπούτας» και οι αντιφάσεις

Με την κατάθεση του Δημήτρη Σιαΐνη, πατριού του 11χρονου Άλεξ, ολοκληρώθηκε σήμερα, η ακροαματική διαδικασία στη δίκη των πέντε ανήλικων αγοριών, που κατηγορούνται για την εξαφάνιση του μικρού μαθητή στη Βέροια, το Φεβρουάριο του 2006.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής του, στην κεκλεισμένων των θυρών αίθουσα του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Σιαΐνης φέρεται να εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι πέντε ανήλικοι κατηγορούμενοι διέπραξαν το έγκλημα για το οποίο κατηγορούνται, υιοθετώντας το σενάριο της «Μπαρμπούτας» και της μεταφοράς του άψυχου σώματος του 11χρονου αγοριού στο γνωστό ρέμα, που βρίσκεται στην πόλη της Βέροιας.
Φέρεται μάλιστα, να κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν την μεταφορά αυτή.
………….
Σύνεχίζεται…

Πάντως, όπως ανέφεραν συνήγοροι υπεράσπισης των ανήλικων κατηγορουμένων, ο συγκεκριμένος μάρτυρας υπέπεσε σε σειρά αντιφάσεων σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, αλλά και με την προ ημερών κατάθεση της συντρόφου του Νατέλας. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, υπάρχουν ανακολουθίες στα όσα κατέθεσε αναφορικά με τις τηλεφωνικές κλήσεις που είχε με τη Νατέλα κατά το επίμαχο διάστημα της εξαφάνισης του μικρού Άλεξ.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος του ανήλικου Ρουμάνου επανέφερε στο δικαστήριο το αίτημά του περί κλήτευσης ειδικού πραγματογνώμονα για το θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου της Νατέλας, που όπως είπε γινόταν για διάστημα δύο μηνών, μετά την εξαφάνιση του παιδιού της.
Στο μεταξύ, αίτημα να εξαιρεθούν από τη διαδικασία δύο αστυνομικοί που έχουν κληθεί να καταθέσουν αύριο ως μάρτυρες, υπέβαλλε προς το δικαστήριο ο συνήγορος των δύο Ελλήνων κατηγορούμενων. Επικαλούμενος άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ισχυρίστηκε ότι οι δύο συγκεκριμένοι αστυνομικοί της Βέροιας απαγορεύεται να εξεταστούν ως μάρτυρες, επειδή συμμετείχαν σε προανακριτικό στάδιο στις έρευνες για την υπόθεση.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, οπότε το δικαστήριο θα εξετάσει το παραπάνω αίτημα.


Επιπλέον, εκλήθη για κατάθεση η αδελφή του ανήλικου Αλβανού.


…….
Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με τον τίτλο «Οι νέοι σκληροί καιροί» και μια φωτογραφία από το Σικάγο του 1931 κυκλοφορούν οι «Τimes»

Στο άρθρο υπό τον τίτλο «Το τέλος της ευημερίας;» εξετάζονται οι ομοιότητες μεταξύ αυτής της οικονομικής κρίσης και της κρίσης του 1929 και προτείνονται λύσεις.

........
"Η συντριβή της Γουώλ Στρητ λέγεται ότι ξεκίνησε τη «μαύρη Πέμπτη» στις 24 Οκτωβρίου του 1929, όταν ο βιομηχανικός μέσος όρος του Dow Jones μειώθηκε 2% - εν τούτοις στην πραγματικότητα η αγορά «γλιστρούσε» νωρίτερα, από το Σεπτέμβριο..."
..
Από: http://kefaloniapress.gr/
Περισσότερα: http://www.time.com/time/business/article/0,8599,1846450,00.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι αγελάδες ζηλέψανε τσι γίδες που βγήκανε στο Νίκο Μάνεση και πήρανε τσου δρόμους για τη… Φάλαρη

Ζηλέψανε που 'λετε, πατριώτες, οι γελάδες που είδαν τσι γειτόνισσες, τσι γίδες στο Νίκο Μάνεση, την Κυριακή, πρώτη μούρη στην οθόνη του «Alpha» και σου λένε: "Τι είμαστε εμείς; Κατώτερες; "
Και βγήκαν σήμερα Δευτέρα πρωί, πρωί να βοσκήσουν επί του οδοστρώματος της νέας επαρχιακής οδού των 6 εκατ. ευρώ, της γνωστής Φάλαρης. Θαυμάστε τες!
Πιστοί στη παράδοση οι κτηνοτρόφοι μας, συνεχίζουν να ταΐζουν τση γελάδες τους στα ίδια βοσκοτόπια των παππούδων τους. Το ότι περνάει τώρα η δρόμος τση Φάλαρης μέσα από δαύτα δεν σημαίνει τίποτε.
Περνάνε με το αγροτικό, ρίχνουν το καλαμπόκι δεξιά αριστερά στο δρόμο και οι γελαδίτσες βόσκουν στο... κατάμαυρο γρασίδι τση ασφάλτου…
Φρέσκο γαλατάκι, νόστιμο τυράκι , χωριάτικο, ε;
..........
Υ.Γ.: Οι φωτογραφίες στάλθηκαν από κινητό αγανακτισμένου οδηγού που κάθε μέρα πηγαινοέρχεται Αγία Ευφημία - Αργοστόλι. Τα δε σχόλιά του δεν μπορούν να δημοσιευτούν.
Δήμαρχε, βάλε ταμπέλα: "Δρόμος μόνο για ζώα" πριν είναι αργά. Όπου να ΄ναι θα συμβεί το ατύχημα και θα σφυράτε όλοι αδιάφορα... ότι δεν ξέρατε τίποτε...
Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εξοργιστικά πράγματα ακούγονται στη δίκη για το θάνατο του Μιχάλη Φιλόπουλου – Για συλλήψεις στα σπίτια και για πιέσεις κατηγορούμενων στην Ασφάλεια

Μάρτυρες δίνουν άλλοθι στους κατηγορούμενους για το θάνατο του 25χρονου Μιχάλη Φιλόπουλου στα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Λαυρίου, τον Μάρτιο του 2007.
Η μητέρα ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων στην κατάθεσή της σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είπε ότι ο γιος της ήταν σπίτι την ημέρα των επεισοδίων.
Ότι είναι τοξικομανής και το επίμαχο πρωινό, είχε πάει στο πρόγραμμα μεθαδόνης και μετά, όπως είπε, γύρισε στο σπίτι.
Και υποστήριξε ότι ενώπιον της ανακρίτριας "μπερδεύτηκε" από τη συζήτηση και ότι υπέγραψε την κατάθεση χωρίς να της την αναγνώσουν και χωρίς η ίδια να μπορεί να τη διαβάσει γιατί δεν είχε τα γυαλιά της.
Η αρραβωνιαστικιά άλλου κατηγορούμενου υποστήριξε ότι ο αρραβωνιαστικός της δεν συμμετείχε στα επεισόδια διότι το επίμαχο μεσημέρι δούλευε και ότι τον πίεσαν στην Ασφάλεια να καταθέσει διάφορα πράγματα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πλήρης εγγύηση του κράτους στις καταθέσεις ιδιωτών ανακοίνωσε και η Γερμανία

«Πλήρης εγγύηση του κράτους στις καταθέσεις ιδιωτών ανακοίνωσε η Γερμανία» επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα La Stampa:

«Και αυτό λίγες ώρες μετά την κριτική της κυρίας Μέρκελ προς την Ιρλανδία και την Ελλάδα για ανάλογη μονομερή κίνηση.
Στόχος των κυβερνήσεων είναι να αποφύγουν τον πανικό, διότι εάν όλοι οι καταθέτες αποσύρουν τις οικονομίες τους από τις τράπεζες, ακόμη και οι υγιείς τράπεζες θα καταρρεύσουν».
.......
Από: DW


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέτρος Τατούλης: Θεωρώ παράλογο να πρέπει να παραιτηθώ εγώ που κινούμαι στα όρια των θεμελιωδών αρχών του κόμματος μου και όχι κάποιοι άλλοι…

Ο βουλευτής της ΝΔ γράφει σε χθεσινό του σχόλιο στην τελευταία ανάρτηση του blog του απαντώντας στους αναγνώστες του:

Πέτρος Τατούλης είπε...
Αγαπητοί φίλοι, επανέρχομαι μετά από το λίγο διάστημα κατά το οποίο δεν κατάφερα να απαντήσω στα σχόλια σας. Θα επιχειρήσω να δώσω κάποιες συνολικές απαντήσεις εδώ, χωρίς ασφαλώς αυτό να σημαίνει ότι θα καλύψω όλους εσάς. Και μια επισήμανση. Με απορία διαβάζω τα σχόλια ορισμένων που είτε μιλούν για "κομμένα" από εμένα δικά τους σχόλια είτε με παρακαλούν/ προκαλούν να αναρτήσω τα σχόλια τους.
Για να λυθεί η παρεξήγηση: Τα σχόλια τα αναρτώ στο σύνολο τους.
……….
Συνεχίζεται…
Ακόμη και κάποια που είναι σχεδόν υβριστικά για εμένα. Εκείνα τα οποία δεν αναρτώ είναι όσα έρχονται περισσότερες από μία φορές και κάποια (λιγότερα από 20 στο σύνολο, από τότε που ξεκινήσαμε αυτόν τον διάλογο) που είναι προσβλητικά για το επίπεδο του διαλόγου που ανοίξαμε.

Οπότε, αν το λέτε αυτό χάριν εντυπώσεων (να πείτε δηλαδή και στους υπόλοιπους ότι εδώ υπάρχει λογοκρισία), θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε να το κάνετε, διότι δεν κοροϊδεύετε κανέναν.

Αν από την άλλη πλευρά πράγματι δεν δημοσιεύθηκε κάτι, θα σας παρακαλούσα στο πλαίσιο της καλόπιστης συνεργασίας μας, να κάνετε τον κόπο να το στείλετε πάλι.
α) Ξεκινώντας από το τέλος, για την δήθεν αποκάλυψη του κ. Παπαγιάννη στο «Εxtra 3» Και την εκπομπή "Αποκαλυπτικό Δελτίο".

Όσοι από εσάς είδαν την εκπομπή προφανώς θα είδαν ότι έστειλα απάντηση μέσω e mail το ίδιο κιόλας βράδυ, η οποία έχει ως εξής:

"Διαψεύδω κατηγορηματικά τις πληροφορίες που μεταδώσατε προ ολίγου στην εκπομπή σας, τις οποίες μάλιστα θεωρώ εξαιρετικά ατεκμηρίωτες, αστήριχτες και προβοκατόρικες. Η επιχείρηση σπίλωσης του ονόματος μου από συνεργάτες της εκπομπής σας που τελούν σε εντεταλμένη υπηρεσία δεν πείθουν κανέναν. Σας αφήνω να συνεχίσετε στον ολισθηρό δρόμο που έχετε επιλέξει. Επιφυλάσσομαι να ασκήσω δε, κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.


Π. Τατούλης".


Οπότε, όπως δήλωσα ευθύς εξαρχής ουδεμία σχέση έχω με αυτήν την "καταγγελία", και άλλες συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς που έκαναν λόγο για πολιτική μου εξαγορά.

β) Στα περί παραίτησης.

Έχω επαναλάβει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα ρίξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Για πολλούς λόγους και κυρίως για το γεγονός ότι ποτέ δεν συμπάθησα τους Εφιάλτες. Την ίδια στιγμή θεωρώ εξαιρετικά παράλογο να πρέπει να παραιτηθώ εγώ που κινούμαι ακραιφνώς μέσα στα όρια και του Συντάγματος, αλλά και των θεμελιωδών αρχών του κόμματος μου και όχι κάποιοι άλλοι, οι οποίοι τις έχουν κατ΄επανάληψη παραβιάσει.

Άλλωστε, είναι ξεκάθαρο ότι τα όσα λέγω δεν εκκινούν από καμία υποχθόνια σκέψη ενάντια στην παράταξη που υπηρέτησα με συνέπεια και εντιμότητα τα τελευταία 30 χρόνια. Από αυτήν την ιστορία, δεν έχω τίποτε άλλο να κερδίσω παρά την καθαρότητα της συνείδησής μου. Αυτό πράττω άλλωστε ανέκαθεν.

Τέλος, θεωρώ τραγικό να υποδεικνύεται σε εμένα η έξοδος από ορισμένους που θεωρούν ότι αυτός ο χώρος δικαιωματικά τους ανήκει.

Η ΝΔ παρά τα όσα ορισμένοι δήθεν σκληροτράχηλοι κομματικοί επαναλαμβάνουν, πρέπει να έχει τις πόρτες ανοικτές. Για να έχει όμως ουσία κάτι τέτοιο, εντός των θυρών θα πρέπει να ενθαρρύνεται και ο ελεύθερος διάλογος. Δεν ανήκει η παράταξη σε ορισμένους. Σε λίγους. Σε κάποιους ευνοημένους.
γ) Σε συνέχεια των παραπάνω και για εκείνους, στους οποίους έχω απαντήσει κατ' επανάληψη. "Θα έλεγε ο Τατούλης τα ίδια αν ήταν υπουργός;". Καταρχήν, αν ήθελα να συνεχίσω να είμαι υπουργός, δεν θα υιοθετούσα την άμεμπτη και κάθετη στάση που διατήρησα παρά τις αντιξοότητες εκείνην την περίοδο στο ΥΠΠΟ. Στα όσα αναφέρομαι, συμβαίνουν, τώρα. Οπότε, και δεδομένων των μαντικών ικανοτήτων που δεν διαθέτω, πώς θα μπορούσα να μιλήσω για κάτι που δεν είχε ακόμη συμβεί; Δεν σταμάτησα ποτέ να λέω ελεύθερα την άποψή μου. Από το συνέδριο του ΄98 μιλούσα για την ανάγκη αναγέννησης των κομμάτων (στην κατεύθυνση των ελεύθερων, αξιοκρατικών και σύγχρονων ευρωπαϊκών οργανισμών) και αργότερα επανέφερα τις προτάσεις μου, μιλώντας για επανίδρυση του κόμματος.

Από το ΄93 έγραφα για τον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, κατά την υφυπουργία μου αγωνίστηκα ενάντια στον κρατικοδίαιτο πολιτισμό και σήμερα συνεχίζω να μιλώ για τα ίδια πράγματα.

Από το 2004 έκανα λόγο για την τεράστια μέγγενη του δημοσίου χρέους και κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες επανέλαβα στην ομιλία μου στη βουλή κατά την κατάθεση του τρέχοντος προϋπολογισμού.

Από το 92 υπέδειξα τη λύση του σκοπιανού μέσω της υιοθέτησης του πακέτου Πινέιρο και σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα ότι όσος χρόνος κυλά , περνά εις βάρος μας. Και άλλες πολλές παρεμβάσεις που μπορεί κανείς να δει στην προσωπική μου ιστοσελίδα.
δ) Όταν πρωτοξεκίνησα αυτό το εγχείρημα, είχα μιλήσει για την ανάγκη μου για έναν υγιή διάλογο με την κοινωνία, με τους πολίτες. Καλόπιστο. Ειλικρινή. Ισότιμο. Όσο κι αν εμείς οι πολιτικοί έχουμε σε μεγάλο βαθμό αυτοενοχοποιηθεί (sic) και δικαιολογημένα θέλει πολύ κόπο για να πείσει κάποιος για τις αγαθές του προθέσεις, όσο κι αν το πολιτικό σύστημα έχει ευτελισθεί από παράνομες/ ιδιοτελείς συμπεριφορές και θεσμικές παρεκτροπές. Υπάρχει ανάγκη μεγάλη να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μας, κυρίως στη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ που έχουμε όλοι εμείς (και ο καθένας ξεχωριστά) να πάμε τα πράγματα μπροστά. Για τον εαυτό μας. Τους αγαπημένους μας. Τον τόπο.
Κλείνοντας, μια παρατήρηση. Σε διάφορες δημοσκοπήσεις υπάρχει ένα ενδιαφέρον εύρημα. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, κάθε κομματικής απόχρωσης, θεωρούν ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά (πχ σε ό,τι αφορά την οικονομία). Ας προσέξουμε τον κίνδυνο που ελλοχεύει: σε καιρούς μεγάλης απαισιοδοξίας, όπως αυτή η εποχή που διανύουμε σήμερα, οι λαοί στρέφονται σε συντηρητικές επιλογές. Το αύριο είναι θολό, άγνωστο και αβέβαιο. Το παρόν πάλι είναι κακό, πλην όμως βέβαιο και γνωστό. Σήμερα, ωστόσο, δεν έχουμε περιθώρια για συντηρητικές επιλογές. Χρειαζόμαστε προοδευτικές πολιτικές και προοδευτικούς ανθρώπους που θα τις επιλέξουν, θα τις στηρίξουν και θα τις εφαρμόσουν.
Ρs. θα προσπαθήσω να απαντώ συχνότερα, αν και διαβάζω όλα τα σχόλια με ευλαβική προσοχή. Εκτιμώ εξαιρετικά τον χρόνο που αφειρώνετε σε αυτόν τον διάλογο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας δρόμος 100 χρόνια, τέσσερα χιλιόμετρα, 14 νεκροί

Το 1910 στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και για τις ανάγκες της εποχής διάνοιχτε ένας δρόμος. Το Λεωνίδιο τότε δεν είχε πρόσβαση παρά μόνο την θάλασσα.
Η απόσταση τέσσερα χιλιόμετρα.
Στην Ελλάδα το 1910 υπήρχαν ελάχιστα αυτοκίνητα, στο Λεωνίδιο
Τα ζώα με ή χωρίς κάρα ήταν το μεταφορικό μέσον για αρκετά χρόνια μετά, ο δρόμος εξυπηρετούσε άριστα τις ανάγκες της εποχής.
Αρκετά χρόνια αργότερα, επί χούντας, το 1968, ο δρόμος έγινε άσφαλτος, τότε τα αυτοκίνητα στην περιοχή ήταν 20-30...
Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν αρκετές κυβερνήσεις, αρκετά κυβερνητικά στελέχη πέρασαν από το Λεωνίδιο, πολλοί Λεωνιδιώτες πέρασαν από την κεντρική κρατική εξουσία.
Ποτέ αυτός ο δρόμος δεν ήταν στα έργα που έπρεπε να γίνουν στην περιοχή, ποτέ.
Ο δρόμος παραμένει όπως το 1910 που ήταν για ένα αυτοκίνητο, ο ίδιος με το 1968 που τα αυτοκίνητα ήταν 30...
Σήμερα είναι ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της περιοχής, χιλιάδες τα αυτοκίνητα από τους ντόπιους και τους επισκέπτες μας.
Δε νομίζω ο κατασκευαστής το 1910 να είχε προβλέψει τις σημερινές ανάγκες. Δε νομίζω ότι πίστευε ότι το έργο του είχε προοπτική 100 ετών χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση.
Τα τελευταία χρονιά, 14 παιδιά από το Λεωνίδιο έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή σε αυτά τα τέσσερα χιλιόμετρα. Και κάθε χρόνο και από ένας.
Πάνω από 10 ατυχήματα κάθε χρόνο.
Και;
Δεν αλλάζει τίποτα.
Δεν αλλάζει με τίποτα, όπως και τα μυαλά αυτών που κυβερνούν τον τόπο!
Τέσσερα χιλιόμετρα είναι, τέσσερα χιλιόμετρα ευθεία..
100 χρονιά και 14 νεκροί!
Πόσοι ακόμα πρέπει να σκοτωθούν για να γίνει κάτι;
..............

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η AGB των... blogs - Από την 22η θέση που ήμασταν την περασμένη εβδομάδα, "πέσαμε" στην 25η - Και συνεχίζουμε...

Λάβαμε και σήμερα το ραβασάκι με τα 25 πιο δημοφιλή blogs από το http://taxalia.blogspot.com/.
...........
Εμείς από την 22η θέση που ήμασταν την προηγούμενη εβδομάδα "πέσαμε" στην 25η!
......
Και έχουμε βάσιμες υποψίες ότι αν στη λίστα υπήρχαν και κάποια άλλα blogs δε θα κατείχαμε ούτε αυτήν τη θέση.
.........
Όπως για παράδειγμα τα:

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη - Επτά πτώματα εκβράστηκαν στις ακτές της σε τέσσερις μέρες - Ανάμεσά τους και αυτό ενός 10χρονου παιδιού!

Σήμερα το πρωί μια μηχανότρατα «ψάρεψε» άλλη μια σωρό και άλλη μια που εκβράστηκε στην ακτή, ανέβασαν τον αριθμό των πτωμάτων σε επτά μέσα σε τέσσερις μέρες.
Μάλιστα, ένα από αυτά είναι ενός 10χρονου παιδιού!
Από τα έγγραφα που βρέθηκαν στα ρούχα των πτωμάτων φαίνεται ότι ήταν ιρακινοί οι οποίοι πιθανότατα μεταφέρονταν στη χώρα μας με μικρό σκάφος, που βυθίστηκε νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης.
Οι νεκροτομές γίνονται στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ενώ την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η δήλωση των κοινωνικών φρονημάτων του Σταύρου Δαϊλάκη


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας-Πακιστάν και το πρόβλημα των λαθρομεταναστών

Μήνυμα αναγνώστη
.........
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και του Πακιστάν, η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη.
Παράλληλα διαπιστώνουμε ότι η Άγκυρα εκμεταλλεύεται το θέμα των Πακιστανών καθώς και των άλλων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών (Αφγανών, Μπαγκλαντεσιανών, Ινδών) οι οποίοι ξεκινούν από το Πακιστάν για να καταλήξουν στα μικρασιατικά παράλια και από εκεί στην Ελλάδα.
…………
Συνεχίζεται…

Το κύκλωμα προώθησης και εμπορίας λαθρομεταναστών έχει καταστεί σημαντική πηγή εισοδήματος-εισροής συναλλάγματος στην γειτονική χώρα, η οποία έχει αναδειχθεί σε συγκοινωνιακό κόμβο συγκέντρωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι αναμένουν τη σειρά τους για να μεταφερθούν στη χώρα μας μέσω του Αιγαίου. Σχετικά πρόσφατα απλώς επιβεβαιώθηκε η συνεργασία των τουρκικών «διωκτικών» αρχών, στη διεκπεραίωση των λαθρομεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η Τουρκία, μια μουσουλμανική χώρα, προωθεί με ιδιαίτερη σχολαστικότητα μάζες μουσουλμάνων προς την Ελλάδα, στους οποίους περιλαμβάνονται εκτός από Πακιστανούς, Αφγανούς, Μπαγκλαντέζους, Ινδούς και αρκετοί Αραβες. Η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία της «συμμάχου» χώρας φαίνεται ότι έχει θέση σε εφαρμογή ένα εξαιρετικά επικίνδυνο αποσταθεροποιητικό σχέδιο, το οποίο στοχεύει στην υπονόμευση του «εσωτερικού μετώπου», διοχετεύοντας σε ετήσια βάση δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνους στην Ελλάδα, με ευνόητα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα. Ηδη ο αριθμός των μουσουλμάνων ασιατικής καταγωγής έχει υπερβεί κατά πολύ αυτόν των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, εκτιμώμενος σε 400.000 τουλάχιστον. Οι αριθμοί αυτοί δεν μένουν σταθεροί αλλά αυξάνονται σε ετήσια βάση κατά 30-40.000, ενώ δεν διαφαίνεται κάποιο τέλος σε αυτήν την διαδικασία, η οποία ήδη έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Αθήνα. Το Υπουργείο των Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε για την εξόφθαλμη αυτή υποστήριξη την οποία παρέχει η Τουρκία, καλώντας τη να σεβαστεί τις συμφωνίες επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών και να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Φυσικά δεν έγινε απολύτως τίποτε και η Αγκυρα αρκείται σε γενικόλογες υποσχέσεις χωρίς καμία αξία.

Ωστόσο οι πραγματικοί στόχοι των Τούρκων είναι τουλάχιστον προφανείς. Με αιχμή τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες οι οποίοι προέρχονται από το φιλικό και επί της ουσίας συμμαχικό Πακιστάν, οι δεσμοί του οποίου κατ’ επέκταση με το Αφγανιστάν, το Μπάγκλαντές και τους Ινδούς ομόθρησκούς του είναι γνωστοί και αναμφισβήτητοι, δημιουργείται μια εύρωστη ισλαμική πληθυσμιακή ομάδα. Όταν οι μάζες των μουσουλμάνων αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα, οι θρησκευτικοί δεσμοί με τους «αδελφούς» τους στην Θράκη - υπό την καθοδήγηση και τον πολιτικό έλεγχο της ομόδοξης Τουρκίας - θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη συγκρότηση του πρώτου αμιγώς ισλαμικού κόμματος στην Ελλάδα τα ποσοστά του οποίου θα είναι περισσότερα από αυτά του ΚΚΕ. Ο ισλαμικός «δούρειος ίππος» βρίσκεται ήδη εντός των τειχών και για να ενεργοποιηθεί, θα πρέπει απλά να αποκοιμηθούμε επιτρέποντας στην Αγκυρα να θέσει σε εφαρμογή τα αποσταθεροποιητικά της σχέδια.

Τι πρέπει να γίνει;

Αρχικά να σταματήσει με πολιτική απόφαση η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών εξ ανατολών. Δηλαδή να κλείσουν τα σύνορα σε όσους αποβιβάζονται στις ακτές χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το ναυάγιο του πλοίου που μπορεί μεν να τους άφησε στην θάλασσα, αλλά προερχόταν από την Τουρκία. Το θέμα είθισται να απασχολήσει πρωτίστως την ΕΕ και κατ’ επέκταση τις ευρωτουρκικές συνομιλίες. Στη συνέχεια η Άγκυρα οφείλει να δεχθεί την επαναπροώθηση αρκετών χιλιάδων λαθρομεταναστών, λαμβάνοντας και τη σχετική οικονομική βοήθεια από την ΕΕ. Σε επόμενο στάδιο η ελληνική πολιτεία σε συνεργασία με την κυβέρνηση του Πακιστάν, καθώς και άλλων ενδιαφερομένων κυβερνήσεων να ξεκινήσει προγραμματισμένο επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών, διατηρώντας ένα προαποφασισμένο μέτρο αναφορικά με το πόσους μπορεί να δεχθεί, αλλά με βάση αυστηρώς τα εθνικά συμφέροντα. Ετσι μόνον θα ακυρωθεί η τουρκική στρατηγική και θα μπορέσει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει με επιτυχία την έμμεση επίθεση του πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου της «φίλης και συμμάχου».

Οι σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν στον αμυντικό τομέα χρονολογούνται από τη δεκαετία του πενήντα, αλλά μόλις τα τελευταία χρόνια αυτές αναβαθμίστηκαν συμπεριλαμβάνοντας τον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Με τις ευλογίες και την υποστήριξη των ΗΠΑ Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ προσέγγισαν η μία την άλλη υπό το πρίσμα της σφυρηλάτησης δεσμών μεταξύ δύο μουσουλμανικών κρατών τα οποία ήσαν στενά συνδεδεμένα με τα στρατηγικά συμφέροντα της δύσης και του ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερα μετά από την απώλεια του Ιράν και τον «εκτροχιασμό» του Ιράκ, η Ουάσιγκτον έστρεψε το ενδιαφέρον της ακόμη περισσότερο στην ενδυνάμωση αυτής της σχέσης. Οι δεκαετίες πέρασαν το γεωπολιτικό περιβάλλον μεταβλήθηκε και μετά από την 11η Σεπτεμβρίου, το Πακιστάν αποτέλεσε έναν από τους πλέον βασικούς εταίρους των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Από το 2003 συγκροτήθηκε η ομάδα στρατιωτικού διαλόγου μεταξύ των δύο ισλαμικών χωρών, η οποία προώθησε κοινές επενδύσεις και συνεργασίες, ενώ τέθηκαν τα θεμέλια εμβάθυνσης όπου αυτό ήταν δυνατό. Οι αμυντικές βιομηχανίες των δύο χωρών παράγουν τη ρουκέτα του συστήματος Grad των 122mm. Οι εταιρείες ΜΚΕΚ και Roketsan πρότειναν την από κοινού παραγωγή του όπλου καθώς και την προώθηση των πωλήσεων στο εξωτερικό. Στον ναυπηγικό τομέα το Πακιστάν παρήγγειλε το 2006 δύο περιπολικά σκάφη τύπου MRTP-33 τα οποία παραδόθηκαν τον Δεκέμβριο του 2007 και τον Ιανουάριο του 2008. Τον Ιούνιο η Aselsan ολοκλήρωσε τη συμφωνία πώλησης τεσσάρων πυροβόλων των 25 mm τα οποία διαθέτουν σύστημα σταθεροποίησης βολής για τον εξοπλισμών των MRTP-33.
Τελευταία απόδειξη της τουρκοπακιστανικής συνεργασίας αποτελεί η υπογραφή συμφωνίας για τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών F-16 του Πακιστάν από την ΤΑΙ (Turkish Aerospace Industry). Όπως έγινε γνωστό η ΤΑΙ κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό εκτοπίζοντας εταιρείες όπως η ολλανδική Fokker και η βελγική SABCA. Το συμβόλαιο που θα υπογραφεί εντός του έτους προβλέπει τον εκσυγχρονισμό 36 μαχητικών F-16 Block 15 σε επίπεδο Block 52. Οι εργασίες θα εκτελεστούν το 2010 και θα διαρκέσουν δύο έτη μέχρι το 2012. Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα από τα συστήματα που θα ολοκληρωθούν στα πακιστανικά μαχητικά, προέρχονται από την τουρκική εταιρεία Havelsan, η οποία έχει προμηθεύσει το πεδίο ελέγχου και εκπαίδευσης ηλεκτρονικού πολέμου, αξίας 28 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ΤΑΙ θα συμμετάσχει στην αναβάθμιση υποσυστημάτων της νεώτερης έκδοσης Block 52M τα αεροσκάφη της οποίας παραγγέλθηκαν από το Πακιστάν τον περασμένο Δεκέμβριο. Πρόκειται για το σύστημα αυτοπροστασίας ALQ-211(V)4 AIDEWS (Advanced Integrated Defense Electronics Warfare System) το οποίο πιθανότατα θα αναβαθμιστεί ώστε να συμπεριλάβει δέκτη DRFM (Digital Radio Frequency Memory) βασισμένο στις εργασίες που προβλέπονται για το σύστημα αυτοπροστασίας SPEWS-II των τουρκικών F-16. Η Αγκυρα ελπίζει να πωλήσει στο Ισλαμαμπάντ και κορβέτες τύπου MilGem, η πρώτη από τις οποίες παραδόθηκε στο Τουρκικό Ναυτικό στις 26 Σεπτεμβρίου. Οι τουρκικές προσδοκίες ναυτικής συνεργασίας επεκτείνονται και στα υποβρύχια, σε περίπτωση που το Πακιστάν επιλέξει τα υποβρύχια Type 214, αν και το Πακιστανικό Ναυτικό επιλέγει τη Γαλλία.
Η Αγκυρα ενδιαφέρεται να αποκτήσει σύγχρονα πακιστανικά οπλικά συστήματα, όπως η προηγμένη ρυμουλκούμενη διάταξη σόναρ που έχει αναπτυχθεί από την Pakistan’s Marine Systems και προορίζεται να ολοκληρωθεί σε πλοία (κορβέτες) υποβρύχια. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για πυραυλικά συστήματα στα οποία το Ισλαμαμπάντ έχει μεγάλη τεχνογνωσία και κυρίως για τον πύραυλο cruise Babur. Το προηγμένο πακιστανικό οπλικό σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί στα τουρκικά υποβρύχια και να πλήξει χερσαίους στόχους.
Στο παρελθόν είχαν καταγραφεί υπόγειες συνεργασίες μεταξύ των δύο μουσουλμανικών χωρών με επίκεντρο την πυρηνική τεχνογνωσία. Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας θα έχουν μελετήσει με την δέουσα σοβαρότητα τα σχετικά στοιχεία έτσι ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Συμπερασματικά η σχέση Τουρκίας και Πακιστάν, εκτός από στρατιωτική έχει και τη διάσταση της διακίνησης λαθρομεταναστών. Η Αθήνα και συγκεκριμένα το Υπουργείο των Εξωτερικών εκτιμούμε ότι θα ήταν φρόνιμο για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα να προειδοποιήσει την πακιστανική αλλά και την τουρκική κυβέρνηση, μέσω της ΕΕ, αλλά και αυτόνομα για τις συνέπειες αυτής απαράδεκτης κατάστασης. Οι δύο ομόδοξοι εταίροι καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι η χώρα μας δεν θα αποτελέσει το πεδίο εφαρμογής των μεγαλοιδεατικών μουσουλμανικών σχεδιασμών τους.


Ιωάννης Θεοδωράτος


Διευθυντής Σύνταξης


ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ



Από: http://egersis.blogspot.com/2008/10/blog-post_2438.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος (06/10/08)

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Πριν από 34 χρόνια ιδρύθηκε μια μεγάλη Παράταξη. Μια παράταξη που πρωταγωνίστησε στην Ιστορία του Τόπου μας. Έβαλε νωρίς, την Ελλάδα στην Ενωμένη Ευρώπη. Οδήγησε και κρατά τη Χώρα στο δρόμο της πολιτικής σταθερότητας. Άλλαξε τη διαδρομή της Πατρίδας μας και την έκανε συμμέτοχη στην πρόοδο. Είναι η Νέα Δημοκρατία, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι η Παράταξη που υπηρέτησαν κορυφαίοι πολιτικοί, χιλιάδες αγωνιστές, εκατομμύρια άνθρωποι. Η Παράταξη που υπηρετούμε, όλες και όλοι, από τα νεανικά μας χρόνια. Η Παράταξη που δυναμώνουν σήμερα, με το πάθος, την πίστη και την ορμή τους χιλιάδες νέοι. Το έδειξαν ξεκάθαρα, προχτές το Σάββατο.
Σήμερα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι πολίτες στρέφουν την προσοχή τους εδώ, σ’ εμάς.
Απαιτούν να ακούσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα...
……..
Συνεχίζεται…

- για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την πορεία του Τόπου μας.
- Για τις επιπτώσεις του διεθνούς περιβάλλοντος.
- Για την καθημερινότητά τους.
Βεβαιώνω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες: Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση. Έχουμε και το σχέδιο και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις. Έχουμε τη δύναμη να βλέπουμε και να διορθώνουμε τα λάθη μας. Πάνω από όλα, βρίσκεται η ευθύνη μας για τον Τόπο, η ευθύνη μας για το σήμερα και το αύριο. Πάνω από όλα, κυριαρχεί η έγνοια μας για τους οικονομικά ασθενέστερους. Για το χαμηλόμισθο, το χαμηλοσυνταξιούχο, το μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον αγρότη, τον άνεργο. Για τους ανθρώπους που δυσκολεύονται. Για τους ανθρώπους που ζουν με την αγωνία για την επόμενη μέρα. Με τη σκέψη «πώς να τα βγάλουν πέρα». Με το ερώτημα «πού να βρει δουλειά το παιδί τους».
Όλα αυτά είναι εκείνα που όρισαν ως πρώτο κοινωνικό στόχο μας την αντιμετώπιση της ανεργίας. Είναι εκείνα που μας έκαναν να αυξήσουμε, πρώτ’ απ’ όλα, το επίδομα ανεργίας, το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις του ΟΓΑ. Είναι εκείνα για τα οποία αυξήσαμε κατά 5 δις ευρώ το χρόνο τις κοινωνικές μεταβιβάσεις. Είναι, προπάντων, εκείνα που διαμόρφωσαν και ορίζουν τη μεταρρυθμιστική στρατηγική μας. Και αυτό το τονίζω:
· Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι, αναγκαίες, για να βάλουμε τέλος στη σπατάλη και τα ελλείμματα. Γιατί να πληρώνουν οι φορολογούμενοι, σχεδόν, τρία (3) εκ. ευρώ, την ημέρα, για την Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ; Γιατί να μην πάνε όλα αυτά στη στήριξη των πιο χαμηλών εισοδημάτων; Γιατί να μην πάνε στα Κέντρα Υγείας, στα Εξωτερικά Ιατρεία, στα Νοσοκομεία;
Και επιπλέον: Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες για να αυξάνεται ο παραγόμενος πλούτος και να μοιράζεται πιο δίκαια το κοινωνικό μέρισμα. Για να υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη, που παράγει περισσότερες θέσεις δουλειάς. Για να υπάρχει συνεχής ποιοτική αναβάθμιση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών: Της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι μεταρρυθμίσεις, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι ο σίγουρος δρόμος για ένα στέρεο κοινωνικό κράτος. Είναι ο δρόμος για την άσκηση πραγματικά κοινωνικής πολιτικής. Αυτός είναι ο τελικός, ο κοινός σκοπός μας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ξέρουμε ότι ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος. Απαιτεί να λύσουμε χρόνιες παθογένειες, τις οποίες υπερασπίζονται λαϊκιστές και ομάδες βολεμένων. Απαιτεί να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, που φέρνουν όφελος για όλους και ασφάλεια για τη νέα γενιά. Απαιτεί να αντιμετωπίσουμε και τις επιπτώσεις του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος. Οι εξελίξεις είναι σε όλους μας καλά γνωστές. Εδώ και ένα χρόνο, η Παγκόσμια Οικονομία περνά μια βαθιά κρίση, με απρόβλεπτη διάρκεια.
· Η έκρηξη στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, των πρώτων υλών και των βασικών τροφίμων…
- προκάλεσε τη μεγαλύτερη επισιτιστική κρίση μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
- Διέψευσε όλες τις προβλέψεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών σ’ ό,τι αφορά την άνοδο του πληθωρισμού.
- Προκάλεσε σημαντική αναπτυξιακή υποχώρηση σε μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες.
- Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη καταγράφει ρεκόρ δεκαπενταετίας.
- Τα επιτόκια ανεβαίνουν, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στα κράτη-μέλη, στις επιχειρήσεις, στα νοικοκυριά.
- Η ανεργία, σε πολλές ευρωπαϊκές Χώρες, αυξάνεται με ρυθμούς που ήταν άγνωστοι τα τελευταία χρόνια.
· Σε όλα αυτά, προστέθηκαν τώρα και οι κραδασμοί της χρηματοοικονομικής κρίσης, που ξέσπασε στις ΗΠΑ και έφτασε ήδη στην Ευρώπη. Αυτό το ασταθές και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον επιβάλλει διαρκή επαγρύπνηση. Η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, καλείται να αντισταθεί στην πίεση της διεθνούς συγκυρίας και να τραβήξει μπροστά. Με σχέδιο, με υπευθυνότητα, με αποτελεσματικότητα, με κοινωνική ευθύνη.
Ξέρουμε πολύ καλά τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης. Ξέρουμε πολύ καλά και τις εσωτερικές παθογένειες, που δυσχεραίνουν τα πράγματα. Δεν κρύψαμε -και δεν κρύβουμε- τα προβλήματα. Είναι γεγονός ότι η διεθνής κρίση προκάλεσε έξαρση της ακρίβειας, άνοδο των επιτοκίων, συγκράτηση των αναπτυξιακών ρυθμών.
Είναι γεγονός ότι τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα, εξαιτίας χρόνιων προβλημάτων στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, αδυναμιών στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στρεβλώσεων στις αγορές.
Είναι, όμως, σημαντικό το γεγονός ότι το ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα είναι απολύτως ασφαλές και φερέγγυο. Οι καταθέσεις των πολιτών σε όλες τις Τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι απολύτως εγγυημένες.
Είναι, εξαιρετικά, σημαντικό το γεγονός, ότι η Οικονομία μας, θωρακισμένη από τις μεταρρυθμίσεις, έχει ικανοποιητικά μεγέθη και ισχυρές αντοχές.
· Περιορίσαμε δραστικά το δημόσιο έλλειμμα.
· Πετύχαμε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.
· Μειώσαμε σημαντικά την ανεργία.
Είναι, προπάντων, σημαντικό το γεγονός, ότι τα έως τώρα αποτελέσματα της πολιτικής μας επιβεβαιώνουν την ορθότητά της. Επιβάλλουν έτσι τη συνέχιση, την επιτάχυνση της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής μας. Οφείλουμε λοιπόν να την ενδυναμώσουμε. Οφείλουμε να την «τρέξουμε» πιο γρήγορα. Η πρόκληση είναι για όλους μας. Και η πρόκληση είναι τώρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου. Δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις, την ώρα που τα πάντα γύρω μας αλλάζουν με πρωτόγνωρους ρυθμούς. Σε κανένα τομέα και σε καμία περίπτωση. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Ανταποκρινόμαστε αποφασιστικά.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Σε ώρες δύσκολες για την Παγκόσμια Οικονομία, έχουμε πρόσθετες υποχρεώσεις. Έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες να πετύχουμε τους στόχους μας.
Στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια κάναμε σημαντικό έργο, σε όλους τους τομείς.
· Δώσαμε λύσεις σε προβλήματα, που ούτε καν τολμούσαν να αγγίξουν οι κυβερνήσεις του χτες.
· Πετύχαμε διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες, που μεταβάλλουν τη Χώρα μας σε διεθνή ενεργειακό δίαυλο, φέρνουν μεγάλα έσοδα στο Κράτος και δημιουργούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
· Πετύχαμε σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά αποτελέσματα, που απέδωσαν χειροπιαστούς καρπούς.
· Αναγνωρίζω ότι στην πορεία μας έγιναν και λάθη. Αναγνωρίζω ότι υπήρξαν καθυστερήσεις σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Αναγνωρίζω ότι στο διάστημα που πέρασε χαλάρωσε η ομαδικότητα και ατόνησε η συνεργασία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα.
Από σήμερα δίνουμε νέα διάσταση στο πνεύμα της ομαδικότητας. Διαμορφώνουμε μια νέα δυναμική συλλογικότητα. Ενισχύουμε το άνοιγμά μας σ’ ολόκληρη την Κοινωνία. Ανανεώνουμε, Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα, τις δεσμεύσεις μας στους πολίτες. Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην παραγωγή απτού αποτελέσματος, για όλους τους πολίτες.
· Θέλω να ακούω τις απόψεις, τις προτάσεις, τις εισηγήσεις σας. Όλα όσα έχετε να μεταφέρετε, μέσα από την ίδια την Κοινωνία. Αλλά και όλα όσα προκύπτουν μέσα από τη γνώση και την εμπειρία σας.
· Η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας θα συνεδριάζει συχνότερα και με ειδική θεματολογία, έτσι ώστε να εξετάζουμε, όλοι μαζί, μείζονος σημασίας μεταρρυθμίσεις.
· Όλοι οι υπουργοί έχουν αυστηρές οδηγίες να καθορίσουν συγκεκριμένη ημέρα συνεργασίας με τους βουλευτές. Έχουν υποχρέωση να συγκαλούν τους αντίστοιχους Τομείς της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, έτσι ώστε, έγκαιρα, να είμαστε όλοι κοινωνοί και συμμέτοχοι σε κρίσιμες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Έχουν υποχρέωση έγκαιρης ενημέρωσης όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας, για τις παρεμβάσεις που ετοιμάζουν. Έχουν υποχρέωση να σχεδιάσουν και να προωθήσουν νέες δράσεις κοινωνικής ευθύνης, αλλά και νέα έργα αναπτυξιακής και κοινωνικής υποδομής, σε κάθε Νομό. Και έχουν υποχρέωση να το κάνουν τώρα! Σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς βουλευτές. Οφείλουν, επιπλέον, όσοι δεν το έκαναν ήδη, να δώσουν εντολή, τόσο στους Γενικούς Γραμματείς, όσο και στους επικεφαλής των Οργανισμών, των Επιχειρήσεων και των Υπηρεσιών που εποπτεύουν, για στενή συνεργασία με όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Έχουν υποχρέωση να καταστήσουν σαφές σε όλους όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα, ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε «κλειστές πόρτες». Να τους πουν ξεκάθαρα ότι είναι υποχρεωμένοι να απαντούν άμεσα σε όλους τους βουλευτές, όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων. Να δίνουν, έγκαιρα και υπεύθυνα, γραπτές απαντήσεις σε κάθε πολίτη:
· Για κάθε παράπονό του, που αφορά Οργανισμούς και Υπηρεσίες του Δημοσίου.
· Για κάθε τοπικό ή κοινωνικό πρόβλημα. Οι περιστάσεις επιβάλλουν να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Προχωράμε, κοιτώντας κατάματα την πραγματικότητα. Οι προτεραιότητές μας, για τους επόμενους μήνες, είναι ξεκάθαρες:
- Αφορούν, πρώτ’ απ’ όλα, την αντίσταση στις αρνητικές επιπτώσεις του διεθνούς περιβάλλοντος.
- Αφορούν τη στήριξη των συμπολιτών μας, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
- Αφορούν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα: Την ανεργία, την ακρίβεια, τις κοινωνικές ανισότητες.
Όλα τα υπουργεία έχουν αναλάβει ρητή δέσμευση...
- να κινηθούν απαρέγκλιτα στο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, που συμφωνήσαμε με τους πολίτες.
- Να προωθήσουν, άμεσα, νέες δράσεις απέναντι στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
- Να προχωρήσουν, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, στο έργο που μας ανέθεσε ο Λαός.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αναλάβαμε την ευθύνη να αλλάξουμε τα πράγματα. Και τα αλλάζουμε! Δεσμευτήκαμε στους πολίτες, να κάνουμε ακόμη πιο ισχυρό το δίχτυ της κοινωνικής προστασίας. Και το κάνουμε! Μέρα με τη μέρα, οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη.
· Κατατέθηκε ήδη στη Βουλή το νομοσχέδιο, με το οποίο θεσπίζονται συγκεκριμένα μέτρα αυξημένης προστασίας στους δανειολήπτες, όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε.
· Προετοιμάζουμε, αναμένοντας και το τελικό πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην αγορά καυσίμων.
- Καταρτίζουμε νομικό πλαίσιο που στόχο έχει να αποτρέπονται δυσμενείς αποκλίσεις τιμών του ίδιου προϊόντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
· Ενισχύουμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να ανταποκρίνεται ταχύτερα στο έργο της. Συνεχίζουμε, μαζί με τους πολίτες, τη σύγκρουση με την ακρίβεια.
· Η έγνοιά μας εξακολουθεί ταυτόχρονα να επικεντρώνεται στη μείωση της ανεργίας, στο πιο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Η απάντησή μας στηρίχθηκε -και στηρίζεται- στο τρίπτυχο «Εκπαίδευση – Ανάπτυξη - Απασχόληση». Δρομολογήσαμε παράλληλα συγκροτημένα προγράμματα...
- για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων και των γυναικών,
- για την επιδότηση της απασχόλησης ανέργων,
- για την πλήρη κοινωνική ένταξη Ατόμων με Αναπηρία.
· Πέρα απ’ όλα αυτά, δεν λησμονούμε ότι η Κοινωνική Προστασία είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την Κοινωνική Ασφάλιση.
· Εφαρμόζουμε, με απόλυτη συνέπεια, μέσα στα χρονοδιαγράμματα που ορίσαμε, το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για ένα πιο δίκαιο Ασφαλιστικό Σύστημα.
· Προχωρούμε στην καθιέρωση Κάρτας Ασφάλισης και Υγείας.
· Αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες Υγείας, σ’ ολόκληρη τη Χώρα. Και βέβαια, όπως ήδη εξαγγείλαμε, ενεργοποιούμε, σύντομα, το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, με πρώτο βήμα τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, σ’ εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
· Δεσμευτήκαμε στους πολίτες να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Και ήδη τα αντιμετωπίζουμε. Υπεύθυνα, τολμηρά, αποτελεσματικά. Η ψήφιση των τροπολογιών για την Ολυμπιακή και τον Ο.Σ.Ε., μόλις πρόσφατα, στη Βουλή, απέδειξε την κοινή βούληση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, στα μεγάλα και τα κρίσιμα ζητήματα. Απέδειξε ποιοί νοιάζονται για τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων και ποιοί δημοκοπούν ανεύθυνα. Απέδειξε ποιοί θέλουν να ενισχύσουν στην πράξη το κοινωνικό κράτος και ποιοί επενδύουν σε βολεμένα συμφέροντα, επιβαρύνοντας όλους τους φορολογούμενους.
Δεσμευτήκαμε στους πολίτες, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Και τον αγώνα αυτό δεν τον εγκαταλείπουμε. Το υπουργείο Οικονομίας επεξεργάζεται νέα, απλά, δίκαια τεκμήρια, που να αφορούν κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής.
· Καταρτίζεται, επίσης, σχέδιο αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου στο ναυτιλιακό πετρέλαιο.
· Προετοιμάζονται όμως και μέτρα, πολιτικές και δράσεις, που αποβλέπουν στη δραστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι μια διαρκής προσπάθεια, που απαιτεί τη σύμπραξη όλων. Είναι βασική προϋπόθεση κοινωνικής δικαιοσύνης.
Δεσμευτήκαμε στους πολίτες να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις για ένα κράτος πιο κοντά στον πολίτη. Το είπαμε και το κάνουμε.
- Εφαρμόζεται, ήδη, επιχειρησιακό πρόγραμμα για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την εμπέδωση της διαφάνειας.
- Καταρτίζεται νέος νόμος, που δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιούνται σε θέσεις ευθύνης οι υπάλληλοι που υπηρετούν με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου.
- Προωθήθηκαν -και προωθούνται- αλλαγές, για την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης.
- Προετοιμάζεται, σε συνεννόηση με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, η μεταρρύθμιση για μια νέα διοικητική δομή της Χώρας.
Δεσμευτήκαμε στους πολίτες να συνεχίσουμε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Κάναμε ήδη μεγάλα βήματα και προχωρούμε στα επόμενα. Βάλαμε τέλος στη στασιμότητα και δρομολογήσαμε, σε στέρεες βάσεις, την ποιοτική Αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας. Προετοιμάζουμε τώρα την έναρξη ανοικτού διαλόγου, για ένα καλύτερο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Δεσμευτήκαμε στους πολίτες να βελτιώσουμε, ακόμη περισσότερο, το επενδυτικό περιβάλλον. Και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Η αύξηση των επενδύσεων, αλλά και η βελτίωση της διεθνούς κατάταξης της Ελλάδας για την ανταγωνιστικότητα είναι απτή απόδειξη.
- Καταρτίζεται τώρα νέος νόμος για την απλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση του κόστους ίδρυσης εταιριών.
- Θεσπίζονται, άμεσα, σύγχρονα εργαλεία, για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
- Προετοιμάζεται σταδιακή και λελογισμένη απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, χωρίς απότομες ανατροπές. Εξετάζονται χρονοδιαγράμματα μεταβατικής περιόδου, αλλά και ειδικές ρυθμίσεις για ειδικές περιπτώσεις. Είναι αναγκαία προϋπόθεση, τόσο για την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού, όσο και για την αύξηση της απασχόλησης.
Δεσμευτήκαμε στους πολίτες να δώσουμε νέα πνοή στην περιφερειακή ανάπτυξη. Το αποδεικνύουμε έμπρακτα, με τα έργα που ήδη ξεκίνησαν κι’ αυτά που προετοιμάζονται.
- Δρομολογήσαμε Σχέδια που κατευθύνουν το 82% των πόρων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου στην Ελληνική Περιφέρεια.
- Προετοιμάσαμε και ολοκληρώνουμε σύντομα τα Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια.
- Ξεκινήσαμε την κατασκευή των «Δρόμων της Ανάπτυξης».
- Αξιοποιούμε το Πλαίσιο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, για έργα αναπτυξιακής και κοινωνικής υποδομής.
- Επισπεύσαμε τις διαδικασίες για την αναγέννηση των πυρόπληκτων περιοχών.
- Στηρίζουμε την επέκταση της Τουριστικής Βιομηχανίας μας σ’ ολόκληρη τη Χώρα.
- Εξασφαλίσαμε για τον Αγροτικό Τομέα, στη νέα Προγραμματική Περίοδο, πόρους για έργα υποδομών και επιδοτήσεις αγροτών, που ξεπερνούν τα 22 δις ευρώ. Στηρίζουμε τους νέους της Περιφέρειας να κρατηθούν στον τόπο τους και να αξιοποιήσουν τη γη τους ως σύγχρονοι επιχειρηματίες. Βάλαμε σε πλήρη εφαρμογή το Σχέδιό μας και συνεχίζουμε αταλάντευτα, με ολοένα πιο γρήγορους ρυθμούς.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Παρόλα αυτά, κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει καμιά διεθνής κρίση! Κάποιοι δεν βλέπουν, ούτε την άνοδο των διεθνών επιτοκίων, ούτε την έκρηξη στις διεθνείς τιμές των καυσίμων, ούτε την ακρίβεια στις εισαγόμενες πρώτες ύλες και τα βασικά τρόφιμα.
Ρωτούμε, λοιπόν: Ποιά υπευθυνότητα μπορεί να έχουν αυτοί που δεν βλέπουν ούτε καν την πιο μεγάλη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου; Ποιά αξιοπιστία μπορεί να έχουν αυτοί που υπόσχονται παροχές δισεκατομμυρίων, χωρίς να λένε από πού και πώς θα τα βρουν; Ποιά προοδευτικότητα μπορεί να εκφράζουν αυτοί που εναντιώνονται σε κάθε αναγκαία αλλαγή, υπηρετώντας τη συντήρηση και τη στασιμότητα; Ένα μόνο αποδεικνύουν: Ότι είναι μακριά από την πραγματικότητα. Ότι δημοκοπούν ανεύθυνα. Ότι υποτιμούν τους πολίτες! Ότι είναι πάντα οι ίδιοι.
Διαστρεβλώνουν και παραποιούν τα πράγματα. Στηρίζουν ομάδες προνομιούχων και κατεστημένα συμφέροντα, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Επιμένουν στην ισοπέδωση, την άρνηση, το μηδενισμό, τις ακρότητες. Ακόμη και στις πιο δύσκολες ώρες για τον Τόπο δεν βρίσκουν τίποτα το εποικοδομητικό να συνεισφέρουν, τίποτα θετικό να αναγνωρίσουν.
· Μπροστά σ’ αυτήν την ανευθυνότητα, μπροστά σ’ αυτήν την αφερεγγυότητα της Αντιπολίτευσης, οι ευθύνες όλων μας γίνονται ακόμη πιο βαριές. Ιδίως μάλιστα την ώρα αυτή, που εντείνεται η πίεση του διεθνούς περιβάλλοντος.
Απαντούμε λοιπόν, ευθέως: Είμαστε εδώ αποφασισμένοι, να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα και τη σιγουριά, που χρειάζεται ο Τόπος. Είμαστε εδώ αποφασισμένοι, να στηρίξουμε τους οικονομικά ασθενέστερους, και να προάγουμε το συλλογικό καλό. Είμαστε εδώ αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Να ανταποκριθούμε στη συμφωνία που κάναμε με τους πολίτες. Να κρατήσουμε την πολιτική στο προσκήνιο. Το οφείλουμε στην Παράταξή μας. Το οφείλουμε στη Χώρα μας. Το οφείλουμε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Οι πολίτες, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, απαιτούν ένταση δουλειάς. Απαιτούν προσήλωση στην παραγωγική πολιτική. Απαιτούν αφοσίωση σ’ αυτά που συμφωνήσαμε. Προχωρούμε σταθερά στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών μας. Εφαρμόζουμε, με συνέπεια, την πολιτική μας. Πολιτική που επιφυλάσσει θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες και που, γι’ αυτό, οδηγεί σε τρίτη εκλογική νίκη.
Η δική μου θέση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι δεδομένη και γνωστή σε όλους. Ξέρετε τις αρχές και τις αξίες που υπηρετώ. Ξέρετε την αντίληψή μου για τα δημόσια αξιώματα. Δεν φιλοδοξώ παρά μόνο να προσφέρω στον Τόπο μου. Να υπηρετήσω όλους τους πολίτες. Να ανταποκριθώ στα αιτήματα των Ελλήνων.
Στα κάθε λογής κατεστημένα συμφέροντα απαντώ ρητά και κατηγορηματικά: Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ σε βάρος του μέλλοντος της Πατρίδας μας. Έγνοια μου είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον. Έγνοια μου είναι οι πολίτες. Όλοι οι πολίτες. Αυτή είναι η κοινή απόφαση, η κοινή δέσμευσή μας.
Έτσι οφείλουμε να προχωρήσουμε: Δίπλα στους πολίτες. Απέναντι στα προβλήματά τους. Παρόντες στις συνοικίες των πόλεων και στα χωριά μας. Στο Λεκανοπέδιο, αλλά και στην Ακριτική Ελλάδα. Στους χώρους της δουλειάς, το γραφείο, την ύπαιθρο. Παρόντες στο δημόσιο διάλογο. Για την πραγματική πολιτική και όχι την παραπολιτική.
Απαντούμε υπεύθυνα στην ανεύθυνη αντιπολιτευτική συνθηματολογία. Απαντούμε στην παροχολογία, που, χωρίς κανένα αντίκρισμα, αποβλέπει στον εμπαιγμό της Κοινωνίας. Προχωρούμε στις μεταρρυθμίσεις, που εξοικονομούν πόρους για το Κοινωνικό Κράτος. Προχωρούμε σε δράσεις ευθύνης, που εμπεδώνουν αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας σ’ ολόκληρη την Κοινωνία. Προχωρούμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με στέρεα βήματα. Με ξεκάθαρες θέσεις. Με συγκροτημένο Σχέδιο πορείας. Προχωρούμε με απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.
Για μας, για όλες και όλους μας, υπάρχει μόνον ένας δρόμος, υπάρχει μόνον ένας στόχος, υπάρχει μόνον ένας γνώμονας: Το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της Κοινωνίας, το συμφέρον της Πατρίδας μας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κοιτώντας μέσα από τις τρύπες που άνοιξαν οι ισραηλινές ρουκέτες και σφαίρες κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης στο Khan Yunis


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χρόνια πολλά στον καφετζή...

Μήνυμα αναγνώστη

......
Ήταν 7 του Απρίλη 2008 όταν το καφενείο άνοιξε τις πόρτες του στην περιπέτεια της blogόσφαιρας.
Για έξι μήνες μας κερνάει απ' όλα τα καλά.
Σήμερα έξι μήνες μετά κάνει μια στάση για να κάνει ένα μικρό απολογισμό.Επισκεφτείτε το http://kafeneio-gr.blogspot.com/ για να μάθετε και εσείς πόσους καφέδες... έψησε, πόσα τσίπουρα... κέρασε και πόσες ποικιλίες... δημιούργησε.
........
StudioA-Blog: Καφετζή, να τα εκατοστήσεις!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατί σκάβουν οι μπουλντόζες στον Κορυδαλλό;

Από την 29η Σεπτέμβρη 2008 (κλικ εδώ για τεύχος 1) μπουλντόζες δούλευαν και συνεχίζουν έως σήμερα να δουλεύουν μέσα στο δάσος, στο Σχιστό Κορυδαλλού και μάλιστα στην περιοχή ακριβώς που κάηκαν πέρυσι περίπου πέντε στρέμματα δάσους.

http://korydallos.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
http://korydallos.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
....
StudioA-Blog: Εμείς επικοινωνήσαμε με το δήμαρχο Κορυδαλλού ο οποίος μας είπε ότι τα συγκεκριμένα έργα γίνονται για την επισκευή του δρόμου από τον οποίο περνούν τα πυροσβεστικά οχήματα.
Θα παρακολουθούμε το θέμα...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υποκριτές, κοράκια δημοσιογράφοι… αν πιστεύετε ότι μπορείτε να μας σώσετε, φτιάξτε ένα κόμμα να σας ψηφίσουμε να δούμε τι θα γίνει…

Μήνυμα αναγνώστη

Υποκριτές, κοράκια δημοσιογράφοι για να δικαιολογήσετε το μεροκάματό σας πρέπει να μας «σπάτε» κάθε μέρα τα νεύρα με διάφορες αηδίες;
Αφού σαν παπαγαλάκια και δημιουργώντας ψυχολογία μάζας καταστρέψατε τον κόσμο με το χρηματιστήριο και στην συνέχεια με τα δάνεια για την αγορά κατοικίας… αφού πέρσι στην Ηλεία «κάψατε» τον κόσμο με τα ολοήμερα ριάλιτι σόου σπέρνοντάς του τον πανικό, αφού πλέον ούτε τις κυβερνήσεις αφήνετε να κυβερνήσουν, ούτε τις αντιπολιτεύσεις να κάνουν αντιπολίτευση, αφού γίνονται εκλογές και σε έξι μήνες αρχίζετε να λέτε πάλι για εκλογές για να κόψετε τιμολόγια…
Στο τέλος θα μας οδηγήσετε στο χάος με την συνεχή χαολογία σας ...
Και αν εσείς οι δημοσιογράφοι , άλλωστε και ο κ. Ρουσόπουλος δημοσιογράφος είναι, πιστεύετε ότι μπορείτε να σώσετε εμάς και το κράτος, «ιδού η Ρόδος», φτιάξτε ένα κόμμα να σας ψηφίσουμε να δούμε τι θα γίνει… γιατί όπως λέει και η παροιμία «έξω απ’ τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε όλοι».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιος παίζει με τις ζωές των παιδιών; Μεταφορά μαθητών δημοτικών σχολείων χωρίς συνοδό

Ποιος παίζει με τις ζωές των παιδιών; Μεταφορά μαθητών δημοτικών σχολείων χωρίς συνοδό

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όποιος δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον... - Αυτή η αφίσα είχε απαγορευτει επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή

Περισσότερα: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/10/blog-post_06.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η σκήτη του Εφραίμ είναι στον Κορυδαλλό και να μην μας απειλεί με ευρωπαϊκά δικαστήρια, μιμούμενος τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ουρανούπολη, για την υπόθεση της ανταλλαγής εκτάσεων με τη λίμνη Βιστωνίδα, αλλά και τη διεκδίκηση γης από μοναστήρια σε όλη τη χώρα, πραγματοποίησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ομιλία του στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο Αλέκος Αλαβάνος χαρακτήρισε μαφία μια μερίδα μοναχών οι οποίοι «πιστεύουν ότι είναι στην άλλη ζωή η κόλαση».
«Μπορεί να μην υπάρχει η κόλαση. Εμείς ζητάμε τον κολασμό τους εδώ και τώρα. Ζητάμε από τους Εφραίμ να βρουν τη σκήτη τους εκεί που πρέπει, να γαληνέψουν στον Κορυδαλλό ή σε άλλα σημεία στα οποία θα επιβραβευθούν οι πράξεις τους», είπε ο Αλέκος Αλαβάνος.
Η σκήτη του Εφραίμ είναι στον Κορυδαλλό και πρέπει να το καταλάβει και μην μας απειλεί και με ευρωπαϊκά δικαστήρια, μιμούμενος τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ».
Όσον αφορά στην ευθύνη των πολιτικών ο Αλέκος Αλαβάνος είπε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό δικομματικό σκάνδαλο» το οποίο έγινε σε τρεις φάσεις από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
…………
Συνεχίζεται…

Η ομιλία του Αλέκου Αλαβάνου
Φίλοι και φίλες

Θέλω να σας πω ότι όντας σήμερα εδώ στην Ουρανούπολη ουσιαστικά νιώθω ότι επικοινωνώ με τον ουρανό. Γιατί; Όχι μόνο γιατί εδώ είναι η πύλη που μπορεί να πάρει κανείς το καραβάκι και να πάει σ΄ένα κομμάτι της γης που θα μπορούσε να ήταν επίγειος παράδεισος, αντί να καταντήσει τουλάχιστον ορισμένες μονές έδρα μαφίας και χώρος real estate και οίκος εμπορίου. Αισθάνεται κανείς ότι είναι στον ουρανό, όχι μόνο γιατί έχουμε μια πολύ καλή και πολύ θρησκευτική χορωδία που μας είπε διάφορα συνθήματα, όπως με το κήρυγμα του χρυσόβουλου. Κυρίως όμως και εγώ και οι σύντροφοί μου βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθαμε στην αποστολή αισθανόμαστε στα ουράνια, γιατί καταλαβαίνουμε ότι στον τόπο μας και σε όλη τη γη τίποτα δεν είναι μοιραίο Κι ότι όταν υπάρχουν ενεργοί πολίτες, πολίτες που παλεύουν, πολίτες που έχουν ευαισθησία, όπως εδώ στην Ουρανούπολη, όπως στην Ξάνθη, πολίτες που ξεσηκώθηκαν ενάντια στο ρεύμα, είπαν στην εκκλησία και στους διάφορους παράγοντες κάτω τα χέρια από τις ιδιοκτησίες του λαού, από τις ιδιοκτησίες των δήμων, από τις ιδιοκτησίες του δημοσίου. Τότε πάρα πολλά μπορούν να γίνουν. Και θέλουμε να πούμε …
Και θέλω να σας ότι, παρότι η πρώτη πολιτική δύναμη και η μόνη πολιτική δύναμη που φέρνει εδώ και χρόνια από την εποχή της προηγούμενης διακυβέρνησης το θέμα αυτό της Χαλκιδικής, της Ξάνθης, της Κομοτηνής, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε εμείς οι πρωτεργάτες. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που το ξεκίνησαν. Είναι οι κοινότητες εδώ οι τοπικές. Εκείνοι οι ευαίσθητοι δημοτικοί άρχοντες, όσοι υπάρχουν, όσοι αντιστρατεύτηκαν στις συναλλαγές, στα παζάρια, στις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, όσοι τόλμησαν να πούμε ότι θέλουμε μια διαφορετική εκκλησία, όχι μια εκκλησία η οποία κάνει εμπόριο. Όσοι τόλμησαν να πούνε ότι ναι το Βυζάντιο είναι στην ιστορία μας. Δεν μπορούν όμως να μας κυβερνάνε σήμερα τα χρυσόβουλα των Βυζαντινών αυτοκρατόρων και των Οθωμανών Σουλτάνων και των διάφορων Σέρβων ηγεμόνων… Και χάρη στη δική σας προσπάθεια έγινε το υπ΄ αριθμόν ένα ζήτημα που σήμερα συγκλονίζει και τραντάζει όλη την πολιτική μας ζωή.
Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια και η σημερινή συγκέντρωση είναι μια συγκέντρωση νίκης αλλά είναι και μια συγκέντρωση αφετηρίας για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια. Πρέπει η προσπάθεια αυτή να ολοκληρωθεί.
Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες. Χτες είχαμε τη συζήτηση της επερώτησής μας στη Βουλή για τα θέματα της εκκλησιαστικής και της μοναστηριακής περιουσίας. Κι είναι από τη μια από τα θέματα του Βατοπεδίου και που σας αφορά άμεσα και η δίκη που θα γίνει στις 11 του Δεκέμβρη στην Ξάνθη. Δεν είναι όμως μόνο τα θέματα του Βατοπεδίου, δεν είναι μόνο αυτά. Το Βατοπέδιο είναι στην επιφάνεια και είναι θετικό. Και προωθείται κάτω από πιέσεις και την επαγρύπνηση μια λύση.. Ξέρουμε ότι είναι πάρα πολλές υποθέσεις οι οποίες συνδέονται και με άλλες μονές του Αγ. Όρους. Είτε Διονυσίου λέγεται αυτή, είτε Ξενοφώντος …. Ξέρουμε ότι εδώ στην περιοχή τη δικιά σας της Ουρανούπολης είναι 8,600 χιλ στρμ. τα οποία ανταλλάχτηκαν με τη Μ. Βατοπεδίου. Ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν ανοιχτές κι άλλες υποθέσεις απ΄ άκρου εις άκρον της Ελλάδας. Τυχαίνει να είμαι βουλευτής Ηρακλείου. Το αντίστοιχο, το πιο το ωραιότερο κομμάτι της Κρήτης… όλο το ακρωτήριο της Β.Α. Κρήτης που βρίσκεται η Μονή Τοπλού, η οποία έχει έναν μοναχό και έναν καντηλανάφτη και οι οποίοι με τη συναίνεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και με την αποδοχή της κυβέρνησης της Ν.Δ. δώσανε τις εκτάσεις αυτές, αφού πάλι παραιτήθηκε το δημόσιο από την ένδικη διεκδίκησή τους, τις δώσανε σε μια εταιρεία Άγγλων τυχοδιωκτών που πάει να κάνει σ΄ αυτό το μοναδικό τοπίο natura, τοπίο ενός εκτεταμένου αρχαιολογικό μνημείου, πάει να κάνει γήπεδα γκολφ και χιλιάδες κλίνες ξενοδοχείων.
Σε όλα αυτά είμαστε εμείς υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε. Και να αντιδράσουμε με συγκεκριμένο τρόπο.
Χτες στη Βουλή αναγκάσαμε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί η κυβέρνηση: Πρώτον ότι θα άρει τις προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες παραχωρούσαν τις εκτάσεις τις επίδικες της Βιστωνίδας στη Μ. Βατοπεδίου, κάτω από την προσχηματική αξιοποίηση αποφάσεων των τμημάτων του Νομικού Συμβουλίου του κράτους. Και τους είπαμε, εάν βγάζουμε μια κυβέρνηση για να ακολουθεί τοις γνωμοδοτήσεις του Νομ. Συμβουλίου του κράτους, για το οποίο παραπέμπονται τα μέλη του σήμερα από τον Εισαγγελέα του Αρ. Πάγου στη δικαιοσύνη, γιατί να ψηφίζουμε στις εκλογές κόμματα, γιατί να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, όποιο άλλο κόμμα και να μην ψηφίζουμε το Νομικό Συμβούλιο του κράτους.
Μ΄ αυτή την έννοια, εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας σε τρεις κατευθύνσεις:
1. Θα προχωρήσουμε σε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τη διευθέτηση των εκτάσεων αυτών, είτε είναι δημόσιες, είτε είναι δημοτικές, είτε ιδιωτικές, με τέτοιο τρόπο που να έρχονται στα χέρια των πραγματικών κυρίων τους. Και να αμφισβητούνται τα διάφορα χρυσόβουλα και φιρμάνια και κιτάπια τα οποία επικαλούνται. Και υπάρχει ισχυρότατη νομική στήριξη. Σας διαβάζω σήμερα ένα κομμάτι από το άρθρο του καθηγητή της Νομικής του Μιχ. Σταθόπουλου σχετικά μ΄ αυτό το θέμα των χρυσοβούλων, που σας απασχολεί ιδιαίτερα. Μιλάει για το Βατοπέδιο, αλλά έχει γενική ισχύ. Λέει, η Μονή επικαλείται βυζαντινά χρυσόβουλα, που όμως δεν μπορούν να έχουν σήμερα καμία ισχύ ως τίτλοι ιδιοκτησίας. Αν αναγνωρίζονταν ως τέτοιοι στο βυζαντινό δίκαιο, δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι την αναγνώριση αυτή αποδέχθηκε και η επόμενη κρατική κυριαρχία στην περιοχή, η οθωμανική και οι άλλες..
Η έρευνα, λέει, του κύρους των βυζαντινών χρυσοβούλων στη νεώτερη εποχή είναι πάντως περιττή. Εφ΄όσον η Μονή δεν ασκούσε στην εποχή αυτή νομή στις αμφισβητούμενες εκτάσεις. Η όψιμη διεκδίκηση των ακινήτων που βρίσκεται σε αντίφαση με προηγηθείσα μακροχρόνια απραξία συνεπάγεται, ανεξάρτητα από άλλους λόγους απώλειας της ιδιοκτησίας, κατά το αστικό μας δίκαιο, πλήρη αποδυνάμωση του τυχόν προϋπάρχοντος δικαιώματος.
Οι επίμαχες επομένως εκτάσεις και στην Ουρανούπολη και αλλού στην πραγματικότητα είναι δικές σας. Και οι μονές και οι παράγοντες οι οποίοι προσπαθούν να τις καπηλευθούν παραβιάζουν το ίδιο το δίκαιο,
Το πρώτο λοιπόν. Τα χρυσόβουλα να μπουν στα μουσεία των κειμηλίων του Αγ.¨Όρους και της Μονής Τοπλού. Δεν μπορούν να καθορίζουν βυζαντινοί αυτοκράτορες τι θα γίνει στην ελληνική δημοκρατία.
Νομοθετική πρωτοβουλία επομένως του ΣΥΡΙΖΑ.
2 Το δεύτερο που θα κάνουμε είναι θα ζητήσουμε -και χτες το καταφέραμε σ΄ αυτή τη μεγάλη υπόθεση του Βατοπεδίου και της Βιστωνίδας- σε όλες τις υποθέσεις που εκδικάζονται στα δικαστήρια να παρίσταται το δημόσιο είτε διεκδικώντας τη δικιά του περιουσία, είτε στηρίζοντας την περιουσία της αυτοδιοίκησης ή των κατοίκων στην οποία τους ανήκει.
2. Το τρίτο. Θα προχωρήσουμε σε κατάθεση ερωτήσεων για μία-μία την κάθε περίπτωση και σε επίπεδο Χαλκιδικής και σε επίπεδο όλης της Ελλάδας, όπου υπάρχουν αμφισβητούμενες εκτάσεις. Μιλάμε και για μέσα στην Αθήνα το Ποικίλο Όρος, η Μητρόπολη της Λαμίας θέλει να αξιοποιήσει ολόκληρο το Καματερό και όλη την Πετρούλη.
Και τέταρτο θέλω να σας πω ότι αύριο στον αγιασμό που θα γίνει στη Βουλή η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκτιμά την μετριοπάθεια και τη διαλλακτικότητα του νέου Αρχιεπισκόπου ο οποίος θα κάνει τον αγιασμό δεν θα παραστεί … τα έδρανά μας θα είναι κενά, γιατί θέλουμε να θυμίσουμε ότι υπάρχει η Ουρανούπολη, ότι υπάρχει Βιστωνίδα, ότι υπάρχουν ανταλλάξιμα, ότι υπάρχει η Μ. Τοπλού και να πούμε ότι η καλύτερη σχέση ανάμεσα στην εκκλησία και στο κράτος είναι μια σχέση με διακριτούς ρόλους, που προϋποθέτει το νομικό χωρισμό, ώστε το κράτος να μην διαπλέκεται με την εκκλησία και ώστε η εκκλησία να ασχολείται με τις πνευματικές ανάγκες, με την κοινωνική στήριξη των πολιτών, να είναι κοντά στους ανθρώπους του μόχθου. Εμείς στο δημοτικό είχαμε μάθει για τον Χριστό να μας λέει την παραβολή του καλού σπορέα. Γιατί οι Αγιορείτες έρχονται από τους καλούς σπορείς να τους πάρουν τα χωράφια τους; Είχαμε μάθει στο δημοτικό τον Χριστό να πηγαίνει στη λίμνη Τιβεριάδας, γιατί στη Τιβεριάδα λοιπόν και από την άλλη μεριά όσοι υποτίθεται ότι κηρύσσουν στο όνομά Του έρχονται και κλέβουν την λίμνη Βιστωνίδα; Κάπου πρέπει να μπει τελεία σ΄ αυτή την υπόθεση,.
Και γι αυτό θέλω να πω αυτό που είναι σημαντικό για μας. Τέρμα η διαπλοκή εκκλησίας και πολιτικής, η οποία έχει δώσει λαβή να δημιουργηθούν τέτοιες νοσηρές καταστάσεις που μας αναγκάζει εμάς να προτείνουμε στο πόθεν έσχες των βουλευτών, μαζί με τα άλλα στοιχεία, να γράφεται και το όνομα του εξομολογητή ή του πνευματικού τους, για να ξέρουμε τι γίνεται.
Χτες πήραμε μια επιστολή από την Ιερά Κοινότητα του Αγ. Όρους, την οποία σεβόμαστε. Η οποία μας προειδοποιεί να μην κάνουμε τίποτα στην κινητοποίηση -προειδοποιεί κι εσάς- στην κινητοποίηση που έχουμε σήμερα σε αυτή την πορεία που θα κάνουμε, που θα αμφισβητεί τα δικαιώματά της με βάση το Σύνταγμα, όπως είναι η ασφάλεια στην κατοικία και το άβατο του Αγ. Όρους.
Θέλω να πω και να ξεκαθαρίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σεβαστεί το άβατο του Αγ. Όρους όσον αφορά στις παρανομίες που έχουν γίνει. Άβατο στις παρανομίες δεν υπάρχει για εμάς. Και για αυτό ζητάμε από την Ιερά Κοινότητα την ίδια ανησυχία και την ίδια ευαισθησία και τον ίδιο σεβασμό με τον οποίον αντιμετωπίζει δικά της δικαιώματα στηριγμένα στους νόμους, να αντιμετωπίσει τις κατασκηνώσεις των παιδιών της πρόνοιας που αμφισβητούνται, τα χωράφια των αγροτών, τη δημόσια περιουσία και το υψηλό ήθος που απαιτείται από ιερωμένους.
Κάνει λάθος όλη αυτή η μαφία η οποία έχει εγκατασταθεί στην ηγεσία του Βατοπεδίου και σε άλλες μονές. Κάνουν μεγάλο λάθος. Πιστεύουν ότι είναι στην άλλη ζωή η κόλαση. Μπορεί να μην υπάρχει η κόλαση. Εμείς ζητάμε τον κολασμό τους εδώ και τώρα. Ζητάμε από τους Εφραίμ να βρουν τη σκήτη τους εκεί που πρέπει, να γαληνέψουν στον Κορυδαλλό ή σε άλλα σημεία στα οποία θα επιβραβευθούν οι πράξεις τους.
Η σκήτη του Εφραίμ είναι στον Κορυδαλλό και πρέπει να το καταλάβει και μην μας απειλεί και με ευρωπαϊκά δικαστήρια, μιμούμενος τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ. Διότι δεν θα έχει καμία τύχη. Και κάπου η πρόκληση είναι μεγάλη. Και δεν μπορεί να έχουμε μια πολιτεία, η οποία να σιωπά σ΄ αυτό το θράσος αυτής της μαφίας που έχει εγκατασταθεί στην ηγεσία του Βατοπεδίου. Και ξαναλέω, δεν τους βάζουμε όλους ούτε όλες τις μονές, ούτε όλους τους μοναχούς, αλλά κάπου η σιωπή σημαίνει συνενοχή.
Τελειώνοντας θέλω να κλείσω με την ευθύνη των πολιτικών. Υπάρχει ευθύνη των πολιτικών. Πρόκειται για ένα διαχρονικό δικομματικό σκάνδαλο., όπου η κλοπή έγινε τρεις φορές, με τρεις αποφάσεις και με τη συμφωνία παράδοσης της Βιστωνίδας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο Βατοπέδιο και τυποποιήθηκε και εγκρίθηκε και από την κυβέρνηση της Ν.Δ.. Και μετά η Ν.Δ. προχώρησε ακόμα περισσότερο, στην κλεπταποδοχή. Θέλανε τα κλοπιμαία της Βιστωνίδας για να τα ανταλλάξουν με την Ουρανούπολη, με Θεσσαλονίκη, με Ολυμπιακά ακίνητα, που πάλι κλέβανε από το δημόσιο. Δεν μπορεί σ΄ αυτά τα θέματα να υπάρχει ανοχή. Κι είναι ντροπή για τη χώρα μας η Βουλή να είναι ένας παθητικός θεατής και τη ζωή της χώρας μας να την καθορίζουν μόνο τα ΜΜΕ με τις αποκαλύψεις τους.
Γι αυτό εμείς ζητάμε εξεταστική επιτροπή ώστε όλοι οι υπεύθυνοι, πολιτικοί να έρθουν μπροστά στις ευθύνες τους. Και ζητάμε και κάτι άλλο. Μία πρόταση που σήμερα γίνεται πάλι από τον καθηγητή τον κ. Σταθόπουλο. Ζητάμε παράλληλα στην ανακριτική έρευνα που γίνεται, επειδή δεν επιτρέπεται στις αρχές της δικαιοσύνης να καλέσουν τους με ασυλία πολιτικούς, να κληθούν όχι ως ύποπτοι, να κληθούν ως μάρτυρες όλοι αυτοί οι υφυπουργοί και υπουργοί που ανταλλάσανε εκτάσεις και βγάζανε χρυσόβουλα Σημίτη και χρυσόβουλα Καραμανλή καινούργια, ως μάρτυρες και να φανεί εάν υπάρχουν ή όχι ευθύνες τους, Και εφ΄όσον υπάρχουν, να μεταφερθούν στη Βουλή για να προχωρήσει στα δέοντα.
Αυτά ήθελα να σας πω. Θέλω να σας πω ότι είμαι χαρούμενος, είμαι αισιόδοξος από σας κατάλαβα ότι μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα. …..Εάν αγωνιστεί κάποιος… Σκεφτείτε αυτόν τον αρχαιολόγο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων που ανήκε η Βιστωνίδα και έστελνε απεγνωσμένα γράμματα, σταματήστε μην τη δώσετε, είναι και αρχαιολογικοί χώροι μέσα…. Στα δώδεκα χρόνια δικαιώθηκε. Μην το βάλουμε κάτω. Να είμαστε ενεργοί πολίτες, να είμαστε σταθεροί, να δώσουμε τον αγώνα και για τα εδάφη που ανήκουν στην Ουρανούπολη και στους κατοίκους της και για όλα και να έρθουμε μια μέρα να κάνουμε ακόμα πιο μεγαλύτερη γιορτή. Είμαστε μαζί σας. Καλή νίκη»
To Γραφείο Τύπου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιστολή Στέλλας Μπεζαντάκου στον Καραμανλή! - Πάρτε τον πίσω! (το Δαϊλάκη)

Σε αυτή την επιστολή η ξανθιά τραγουδίστρια εκφράζει για μία ακόμη φορά την εκτίμησή της στο πρόσωπο του Σταύρου Δαϊλάκη και ζητεί από τον Κώστα Καραμανλή να «μεταβάλει άποψη» στο θέμα της αποπομπής του. Τονίζει, δε, ότι αν δεν το κάνει, τότε θα προσβάλει τον απλό λαό που ψήφισε Σταύρο Δαϊλάκη και τον έστειλε ως εκπρόσωπό του στη Βουλή.
΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄
Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&artid=846399&catID=16

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...