Ειδήσεις

14 Οκτ 2008

Η αφίσα της ΔΑΠ που υποτίθεται ότι είναι επίκαιρη και χιουμοριστική αλλά προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια από φοιτητές



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιστολή Εφραίμ: Με 13 δικαστικές αποφάσεις και επικαλούμενος άτομα υψηλού κύρους, ακόμα και τη Θεοτόκο, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Εξοχώτατε Πρόεδρε της Δημοκρατίας
Κύριε Παπούλια,
Εξοχώτατε Πρόεδρε της Κυβερνήσεως
Κύριε Καραμανλή,
Εξοχώτατε Εισαγγελεύ
Κύριε Σανιδά,
Εξοχώτατα Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου,
Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,
Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!

Διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα από τότε πού η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και ο υπογραφόμενος Καθηγούμενος Αρχιμ. Εφραίμ γίναμε στόχοι πρωτοφανών και αδίκων επιθέσεων δεχόμενοι πυρά αδιανόητα και χωρίς προηγούμενο, τα οποία όμως δημιουργούν απέραντη θλίψη, πόνο ψυχής αλλά και ερωτηματικά σε όλους... Όταν προ 18 περίπου ετών ανέλαβε η Αδελφότητά μου (μέ ομόφωνες εγκρίσεις της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους και της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου) την τύχη αυτής της κορυφαίας ιστορικής Μονής της Ορθοδοξίας, όφειλα μεταξύ των άλλων να ξεκινήσω το τεράστιο αναστηλωτικό έργο –υψηλότατου κατασκευαστικού κόστους– διεκδικώντας φυσικά οικονομικούς πόρους πού μέρος αυτών προήρχετο και από την αξιοποίηση του εναπομείναντος 10% περίπου της περιουσίας της Μονής, διότι το υπόλοιπο 90% είχε ήδη προσφερθεί στον Ελληνικό λαό (Νόμος 5377/1932).
…….
Συνεχίζεται…

Κατά την διαδικασία αυτή –πού άρχισε το 1994– εξεδόθησαν οι κάτωθι απoφάσεις:

1. Απόφαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών υπ’ αριθμ. 26/1998.

2. Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών υπ’ αριθμ. 1007690/610/Α0010/5-2-1999.

3. Απόφαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών υπ’ αριθμ. 17/2002.

4. Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών υπ’ αριθμ. 1064538/5928/Α0010/5-8-2002.

5. Απόφαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών υπ’ αριθμ. 46/2002.

6. Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών υπ’ αριθμ. 1051266/10611/Α0010/π.έ./4-6-2003).

7. Απόφαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών υπ’ αριθμ. 26/2004.

8. Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών υπ’ αριθμ. 1046300/3944/Α0010/7-6-2004.

9. Γνωμοδότηση του Δ΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών υπ’ αριθμ. 15/2004.

10. Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης υπ’ αριθμ. 3822/25-1-2005.

11. Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης υπ’ αριθμ. 16651/26-7-2006.

12. Απόφαση Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών υπ’ αριθμ. ΑΒΜ: Ω07/57/18-12-2007.

13. Απόφαση Αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών υπ’ αριθμ. ΑΒΜ: Ω08/22/13-3-2008.
Τις αποφάσεις αυτές –εδώ και 10 χρόνια– τις υπέγραψαν δεκάδες Ανώτατοι Κρατικοί Λειτουργοί υψηλού κύρους, ήθους και γνώσεων (Υπουργοί προερχόμενοι και από τα δύο μεγάλα κόμματα, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μέλη Ειδικών Γνωμοδοτικών Συμβουλίων, Εισαγγελείς αλλά ακόμη και απλοί Δημόσιοι Υπάλληλοι) βασιζόμενοι σε νόμους και σε γνωματεύσεις ειδικών Καθηγητών Πανεπιστημίων. Δηλαδή τα εξέτασε, τα ενέκρινε και τα επικύρωσε η κορυφή της πυραμίδας της Κρατικής και Δικαστικής Εξουσίας. Τα ονόματα όλων αυτών είναι γνωστά και υπάρχουν.Αν το ζητούμενο είναι όμως να πειστεί η κοινή γνώμη πώς όλοι αυτοί… παραπλανήθηκαν και ένοχος είναι… “ο μοναδικός σε ικανότητες” Ηγούμενος Εφραίμ, προσωπικά τότε δέχομαι ταπεινά να πορευθώ τον δρόμο μου προπηλακιζόμενος και διασυρόμενος, με την απόλυτη ικανοποίηση πώς ως Μοναχός έκανα απέναντι στο Θεό απόλυτα το καθήκον μου.


Δεν θα δεχθώ όμως ποτέ σαν Έλληνας με απλό κοινό νου, πώς όλοι αυτοί οι άνδρες του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όλων των παρατάξεων, καθώς και οι επίσημοι Ανώτατοι Κρατικοί Λειτουργοί πού πέρασαν μάλιστα αυτά τα χρόνια από το Μοναστήρι μας και μάς συνεχάρησαν για το τεράστιο, μοναδικό έργο μας –όπως και γραπτά ακόμη το χαρακτήρισαν– όλους αυτούς πού τους τιμώ ιδιαίτερα για το ήθος και τις νομικές τους γνώσεις και πού ο Ελληνικός λαός τους εμπιστεύτηκε τα υψηλότερα αξιώματα… υπήρξαν αφελείς και παραπλανήθηκαν.

Διερωτώμαι. Υπάρχουν λογικοί άνθρωποι που θα δεχθούν μία τέτοια άποψη;

Με πόνο ψυχής, συκοφαντούμενος αλλά και πνευματικά ήρεμος θα ακολουθήσω τον δρόμο πού επέλεξε για μένα ο Κύριος. Θεωρώ φυσικά υποχρέωσή μου με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω το έργο της Δικαιοσύνης.

Ειλικρινά, με την επιστολή μου αυτή με ενδιαφέρει βασικά να διαφυλάξω το κύρος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και του Ορθόδοξου Μοναχισμού εν γένει, της Δημόσιας Διοίκησης και τελευταία τον εαυτό μου.

Τώρα το αν κάποιοι θέλουν να πλήξουν τις αξίες της Ορθοδοξίας, του Μοναχισμού, την αξία των Πολιτικών του τόπου μας, των Κρατικών Λειτουργών σε όλα τα επίπεδα, καθώς και την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην Δημόσια Διοίκηση και στους θεσμούς της χώρας μας αυτό θα το κρίνει η ιστορία και ο χρόνος.

Ευχόμεθα η Κυρία Θεοτόκος, η Έφορος και Ηγουμένη του Αγίου Όρους, στην οποία είναι αφιερωμένη και η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, να αναλάβει τα πάντα, να φωτίσει όλους, να γίνουν όλα κατά το άγιο θέλημά Της.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής ΒατοπαιδίουΑρχιμανδρίτης Εφραίμ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δήλωση υπουργού Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη «Δεν γίνονται δεκτές οι παραιτήσεις»

«Ξεκάθαρος στόχος της Κυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα του Βατοπαιδίου, ήταν και παραμένει η εις βάθος έρευνα της υπόθεσης αυτής.
Άλλωστε, εμπράκτως η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις της έχει αποδείξει ότι είναι αποφασισμένη να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον.
Μας ενδιαφέρει η αλήθεια και μόνον η αλήθεια και επ’ αυτού δεν χωρεί δεύτερη σκέψη.
Ως εκ τούτου, δεν κάνουμε αποδεκτή την παραίτηση των εισαγγελικών λειτουργών, τους καλούμε να μην εμμείνουν σ’ αυτή, αλλά να συνεχίσουν, ανεπηρέαστοι από οτιδήποτε, να επιτελούν το καθήκον τους, έως την τελική έκβαση της υπόθεσης.
Στις ασύστατες και ασύστολες κατηγορίες της αντιπολίτευσης απαντούμε με απόλυτη καθαρότητα.
Σεβόμαστε διαχρονικά τον ανεξάρτητο ρόλο της Δικαιοσύνης. Θα ακολουθήσουμε απαρεγκλίτως τις αποφάσεις της».


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σωτήρης Χατζηγάκης για τα Εφετείο Στο Ηράκλειο: «Εμείς δεν θα κάνουμε πόλεμο μεταξύ Χανιωτάκιδων και Ηρακλιωτάκιδων»


Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης στην επίθεση που δέχτηκε από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ίδρυσης του εφετείου Ηρακλείου.
Ο κ. Χατζηγάκης διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει η ίδρυση και λειτουργία και των τεσσάρων εφετείων στη χώρα (Ηράκλειο, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Χαλκίδα) αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, ώστε να μην δημιουργηθούν συγκρούσεις. «Εμείς δεν θα κάνουμε πόλεμο μεταξύ Χανιωτάκιδων και Ηρακλιωτάκιδων. Δεν πρόκειται η κυβέρνηση να βάλει τους δυο νομούς να έρθουν σε σύγκρουση. Στόχος μας είναι να βρεθεί λύση μέσα από τη συναίνεση, χωρίς λαϊκισμούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τρικαλινός Υπουργός και συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι να βρεθεί λύση μέσα από τη συναίνεση, χωρίς λαϊκισμούς. Χρειάζεται ιδιαίτερη ψυχραιμία. Επανειλημμένα έχει τονιστεί ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι προωθηθούν και τα τέσσερα νέα εφετεία. Το θέμα όμως αυτό, σχετίζεται με πολλές παραμέτρους. Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις. Προσεγγίζω το θέμα ως υπουργός υπεύθυνος δικαίου, και όχι ως κομματικό όργανο, όπως το αντιμετωπίζετε εσείς. Ένα πρόσωπο έχω ίδιο πάντα και δεν έπαιξα ούτε παίζω ποτέ παιχνίδια».
Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

To έγγραφο της παραίτησης του Ηλία Κολιούση και της Ελένης Σωτηροπούλου, των εισαγγελέων που ερευνούσαν την υπόθεση του Βατοπεδίου

Στην επιστολή παραίτησης των δυο εισαγγελέων αναφέρεται το ιστορικό της αφαίρεσης της δικογραφίας και υποστηρίζουν ότι το γεγονός ότι επεστράφη για περαιτέρω έρευνα, ενώ είχαν ήδη εκφραστεί υπέρ της διαβίβασης στη Βουλή, παρέβλεπε την άποψη τους, αφού είχαν εντοπιστεί ποινικές ευθύνες υπουργών.
Καταλήγουν δε, ότι υποβάλλουν την παραίτησή τους, επειδή στην τελευταία παραγγελία υπάρχει παραβίαση των διατάξεων του νόμου.
...........
"κλικ" για μεγέθυνση

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει από την παραίτηση των δύο εισαγγελέων που ερευνούσαν το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου

Οι εισαγγελείς Ελένη Σωτηροπούλου και ο Ηλίας Κολιούσης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από την υπόθεση, αλλά και από το Δικαστικό Σώμα.
Με επιστολή τους «βόμβα» προς τον υπουργό Δικαιοσύνης θέτουν θέμα παρέμβασης στην έρευνα τους, όπως επίσης φέρονται να θέτουν θέμα, γιατί ο φάκελος του σκανδάλου δεν έχει πάει στη Βουλή.
Η παραίτησή τους δεν έγινε δεκτή.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καταδότης ο Κούντερα;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού "Respekt", ο Μίλαν Κούντερα είχε καταδώσει τη δεκαετία του ΄50 έναν πρώην πιλότο και φοιτητή, τον Μίροσλαβ Ντβόρατσεκ, στην αστυνομία της Τσεχοσλοβακίας.
Ποιο ήταν το παράπτωμα του Ντβόρατσεκ; Είχε φύγει από την Τσεχοσλοβακία το 1948, τη χρονιά που η χώρα πέρασε στον έλεγχο του Κομμουνιστικού Kόμματος.
Παρέμεινε σε στρατόπεδο προσφύγων στο Μόναχο και στρατολογήθηκε από μια μυστική υπηρεσία που εχρηματοδοτείτο από τους Αμερικανούς και στη συνέχεια επέστρεψε στη χώρα του για να εργαστεί ως ταχυδρόμος.
Ο Ντβόρατσεκ είναι σήμερα 80 ετών και ζει στη Σουηδία.
Φυλακίστηκε μετά από τις «πληροφορίες» που έδωσε ο Κούντερα (πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα) και αποφυλακίστηκε το 1963.
Ο συγγραφέας αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του περιοδικού για την υπόθεση Ντβόρατσεκ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν θέλουν βολές τεθωρακισμένων στη Μελίτη - Για καταπιεσμένους "Μακεδόνες" μιλούν τα ΜΜΕ στην ΠΓΔΜ

Δημοτική αρχή Μελίτης και κάτοικοι, εδώ και χρόνια, έχουν ζητήσει να σταματήσει να χρησιμοποιείται το πεδίο βολής, από τα τεθωρακισμένα του στρατού, αφού δημιουργούν σοβαρά προβλήματα τόσο στις καλλιέργειες όσο και στις κατοικίες, με το πέρασμα των αρμάτων και τις βολές τους.
Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, οι κάτοικοι των Λόφων κινητοποιήθηκαν, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των τεθωρακισμένων στο πεδίο βολής της περιοχής, κλείνοντας δρόμους και περάσματα με αυτοκίνητα και αγροτικά μηχανήματα.
Στο σημείο, έφτασαν αμέσως στρατιωτικοί, αστυνομικοί αλλά και ο εισαγγελέας Φλώρινας, όπου μετά από διαπραγματεύσεις με τους κατοίκους, άνοιξαν τα μπλόκα και επετράπησαν στα τεθωρακισμένα να διέλθουν, χωρίς να προκληθούν επεισόδια.
Την ίδια ώρα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, επιχειρούν να προσδώσουν χαρακτήρα διαμαρτυρίας, των υποτιθέμενων μελών της «μακεδονικής μειονότητας» που ζουν στο νομό Φλώρινας, κατά της παρουσίας του ελληνικού στρατού στην περιοχή.
.......
Περισσότερα: http://www.zougla.gr/news.php?id=9465



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

5,8 εκ ατομμύρια ευρώ "έφαγε" ο διευθυντής της ΑΤΕ Καρπάθου - Το ιστορικό και ο κατάλογος των θυμάτων

Από την εφημερίδα "Δημοκρατική" της Ρόδου
..
Τη διενέργεια κατεπείγουσας ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου που εκτυλίχθηκε στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στα Πηγάδια της Καρπάθου παρήγγειλε στο Α.Τ. Καρπάθου ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Γ. Οικονόμου. Μετά συγκεκριμένα το αποκαλυπτικό σχετικό ρεπορτάζ στο κυριακάτικο φύλλο της «δ» η αναπληρώτρια διευθύντρια του καταστήματος Καρπάθου της ΑΤΕ κ. Βικτωρία Παπαδοπούλου υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της τράπεζας, μηνυτήρια αναφορά κατά του φερόμενου ως πρωταγωνιστή της υπεξαίρεσης «μαμούθ», πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος κ Αθανασίου Τζουβάρα του Λάμπρου και κατά παντός άλλου υπευθύνου.
……
Συνεχίζεται...

Η μηνυτήρια αναφορά της ΑΤΕ συνοδεύεται από πολυσέλιδη πορισματική έκθεση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εσωτερικής Επιθεώρησης της Τράπεζας κ. Κωνσταντίνου Δημητρόπουλου με την οποία αποδίδεται στον κ. Τζουβάρα υπεξαίρεση ποσού 5.775.080 ευρώ!!!!! από λογαριασμούς 59 πελατών.


Όπως απεκάλυψε η «δ» ο φερόμενος ως δράστης την 10η Οκτωβρίου 2008 με έγγραφη δήλωση του αναγνώρισε και αποδέχτηκε ρητά και ανεπιφύλακτα ότι από λογαριασμούς που τηρούσαν διάφοροι δικαιούχοι στην ΑΤΕ ανελάμβανε κατά καιρούς διάφορα ποσά εν αγνοία τους και εν αγνοία της τράπεζας και των υπαλλήλων της και τα κατέθετε στη συνέχεια σε άλλους λογαριασμούς ατομικούς, μελών της οικογένειας του ή λοιπών συνεργατών του. Με το ίδιο έγγραφο αναγνωρίζει ότι το ποσό που υπεξαίρεσε υπερβαίνει τα 1.255.490 ευρώ (σε τόσο ύψος το είχε καθορίσει ο έλεγχος μέχρι την Παρασκευή προς επιβεβαίωση της «δ») ενώ αναλαμβάνει την υποχρέωση προς την ΑΤΡ και κάθε άλλο δικαιούμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο να επιστρέψει κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα σε κάθε δικαιούχο το υπεξαιρεθέν ποσό δηλώνοντας ότι η τράπεζα δεν φέρει καμία ευθύνη για τις εν λόγω συναλλαγές οι οποίες έγιναν με δική του πρωτοβουλία εκτός των ανατεθειμένων σε εκείνων καθηκόντων. Δεσμεύεται δε να αποζημιώσει πλήρως την τράπεζα.

Για την έγγραφη αναγνώριση του χρέους του πρώην διευθυντή, που επικυρώθηκε ως προς το γνήσιο της υπογραφής του από το ΑΤ Καρπάθου, ενημερώθηκαν τα θύματα του, που θεώρησαν ωστόσο ότι αποτελεί κίνηση αντιπερισπασμού της τράπεζας σε μια προσπάθεια να αποφύγει την αστική ευθύνη που της αναλογεί.

Χθες το πρωί σημειώθηκαν μάλιστα στο υποκατάστημα της ΑΤΕ Καρπάθου επεισόδια από πελάτες που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν απαιτώντας να αποκατασταθούν άμεσα ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι ο οποίοι ζητούσαν χθες να κλείσουν τους λογαριασμούς τους!


Εν πάση περιπτώσει μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς και με δεδομένο ότι ο φερόμενος ως δράστης πρώην διευθυντής του υποκαταστήματος βρίσκεται εκτός Δωδεκανήσου (σύμφωνα με τις πληροφορίες διαμένει στην Αθήνα) ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου ενόψει του κινδύνου εξόδου του από τη χώρα, κίνησε τη δικογραφία ταχύτατα διατάσσοντας άμεσα την προσαγωγή του.


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Όπως απεκάλυψε η «δ» η έρευνα των επιθεωρητών της Αγροτικής Τράπεζας ξεκίνησε το καλοκαίρι και εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες μετά από έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε και έχει προκαλέσει ήδη μεγάλο θόρυβο στο νησί. Η πρώτη επιθεώρηση ήλεγξε συγκεκριμένα περίπτωση δανείου σε ευρώ που είχε χορηγηθεί σε ηλικιωμένο ο οποίος στο μεταξύ απεβίωσε και οι κληρονόμοι του οποίου δεν αναγνωρίζουν χρέος που φέρεται να έχει με το υποκατάστημα της Καρπάθου διότι για την εξασφάλιση του φέρεται να έχει εγγραφεί υποθήκη σε ακίνητο στην Αθήνα που δεν ήταν της ιδιοκτησίας του! Εν πάση περιπτώσει από την έρευνα προέκυψε ότι ο πρώην Διευθυντής της ΑΤΕ, τράπεζας δημοσίου συμφέροντος, αφού βασικός μέτοχος της είναι το Ελληνικό Δημόσιο, καταχράστηκε την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του κάτοικοι του ακριτικού νησιού και με διάφορες μεθοδεύσεις αφού τους έπεισε να επενδύσουν τις οικονομίες τους σε repos του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία επαναφοράς προκειμένου να απολαύσουν υψηλότερα επιτόκια έναντι της τοποθέτησης τους σε καταθέσεις ταμιευτηρίου ή σε προθεσμιακούς λογαριασμούς και με τη χρήση πλαστών στοιχείων κατόρθωσε να υπεξαιρέσει το ποσό των 5.775.080 ευρώ. Οι 59 πελάτες που έπεισε φέρονται να έκαναν ανάληψη των χρημάτων τους από τους ταμιευτικούς λογαριασμούς που τηρούσαν υπογράφοντας τα σχετικά παραστατικά ανάληψης. Όλες οι αναλήψεις που έγιναν αναγνωρίζονται ως νόμιμες από τα θύματα πλην μιας. Εν συνεχεία ο φερόμενος ως δράστης συμπλήρωνε το έντυπο σύμφασης εξωνήσεως δικαιωμάτων επί τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου το οποίο υπογραφόταν από τους αντίστοιχους πελάτες, τον ίδιο και ετίθετο σφραγίδα της τράπεζας. Οι πράξεις όμως σύστασης repos δεν είχαν καταχωρηθεί στα συστήματα και τα βιβλία της τράπεζας και κρίθηκαν καθ’ ολοκληρία ανυπόστατες. Κατά το χρόνο της εκάστοτε λήξεως των πράξεων repos ανανεώνονταν με καταβολή των αναλογούντων τόκων σε πίστωση των ταμιευτικών λογαριασμών ή γινόταν ανανέωση με κεφαλοποίηση των τόκων. Μεταξύ των θυμάτων του δε συγκαταλέγεται και η σύζυγος συνάδελφου του στο κατάστημα της ΑΤΕ Καρπάθου!!! Από την έρευνα της επιθεώρησης της ΑΤΕ προέκυψε ότι τα αδικήματα που τέλεσε χρονολογούνται από το έτος 2002 ενώ είναι πιθανή η έναρξη τους από το 1998. Σημειώνεται με την ευκαιρία ότι από τον έλεγχο των επιθεωρητών έχουν προκύψει ενδείξεις για διενέργεια αντικανονικών πράξεων και σε χορηγικά προϊόντα (δάνεια κλπ) αλλά και αντικανονικές πράξεις σε ασφαλιστικές εργασίες της Αγροτικής Ασφαλιστικής.



ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΖΟΥΒΑΡΑ

Από την ίδια έρευνα προς επιβεβαίωση της «δ» έχει προκύψει ότι η σύζυγος του κ Τζουβάρα, η οποία δήλωσε άγνοια για τα αδικήματα για τα οποία εγκαλείται ο σύντροφος της, συνυπηρετούσε στο ίδιο υποκατάστημα της ΑΤΕ ενώ ο ίδιος είναι μέτοχος σε εταιρεία διακίνησης αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων με τα οποία εφοδιάζεται η τοπική αγορά της Καρπάθου. Επίσης είναι συνέταιρος σε Ανώνυμη Ξενοδοχειακή εταιρεία που ανεγείρει σε οικόπεδο εμβαδού 25 στρεμμάτων στα Πηγάδια Καρπάθου πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 110 κλινών.
Ως συνέταιρος του στις δύο εταιρείες είναι ο εκπαιδευτικός κ. Γεώργιος Μηναδάκης του Δημητρίου.
Η επιθεώρηση πιθανολογεί εμπλοκή του τελευταίου στο σκάνδαλο καθώς διαπιστώθηκαν περιπτώσεις μεταφοράς ποσών που υπεξαιρέθηκαν από τον κ Τζουβάρα σε πίστωση ταμιευτικού λογαριασμού του.
Πρόκειται συγκεκριμένα για δύο καταθέσεις τον Ιούλιο του 2002 και τον Αυγουστο του 2003 συνολικού ύψους 214.000 ευρώ.
Στα σχετικά γραμμάτια πίστωσης εκτυπώνεται μάλιστα το όνομα της μητέρας του κ. Μηναδάκη. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας των επιθεωρητών προέκυψε ότι ο κ. Τζουβάρας δεν κατέχει ακίνητη περιουσία στην Κάρπαθο.

Εν πάση περιπτώσει το οικόπεδο στο οποίο ανεγείρει η ΑΕ στην οποία φέρεται να μετέχει με κεφάλαιο 5 εκατ. ευρώ ο πρώην διευθυντής της τράπεζας είναι στην ιδιοκτησία του συνεταίρου του. Το έργο φέρεται να έχει προϋπολογισμό ύψους 17 εκατ. ευρώ ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς και να επιδοτηθεί από τον αναπτυξιακό. Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε τα σχέδια αυτά έχουν παγώσει. Για την ανέγερση του ξενοδοχείου η ΑΕ έχει συνάψει συμφωνία με εργολαβική εταιρεία της Κρήτης στην οποία η ξενοδοχειακή εταιρεία έχει ήδη καθυστερημένες οφειλές ύψους 400.000 ευρώ ενώ υπάρχουν προς είσπραξη το προσεχές διάστημα επιταγές ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Η εργοληπτική εταιρεία θορυβημένη ομοίως από τις εξελίξεις έχει αναθέσει σε δικηγόρο της Ρόδου τη διερεύνηση της υπόθεσης.



Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δ» μεταξύ των θυμάτων του κ Τζουβάρα περιλαμβάνονται οι κκ Μηνάς Νούαρος του Γεωργίου, Εμμανουήλ Φούντης του Ιωάννη, Βασίλειος Χατζηγεωργίου του Ιωάννη, Βασίλειος Χαλκιάς του Ανδρέα, Κων/νος Παπουτσάκης του Ανδρέα, Καλλιόπη Χριστοδουλάκη του Χρήστου, Ιωάννης Χαροκόπος του Μιχαήλ, Ζωή Βασιλειάδου του Βασίλη, Καλλιόπη Σαΐτη του Μηνά, Σοφία Χαροκόπου του Θεοχάρη, Ζωή Ζουλουφού του Κων/νου, Μηνάς Ρουσσάκης του Μιχαήλ, Παναγιώτης Σπανομανώλης του Γεωργίου, Μηνάς Γεραπετρίτης του Εμμανουήλ, Παναγιώτης Τσίρτσης του Γεωργίου, Χρήστος Κατσάνης του Αντωνίου, Γεώργιος Τσαμπουνιεράκης του Πολύβιου, Ιωάννης Κοσμάς του Λαζάρου, ʼννα Ρουσσάκη του Μηνά, Ιωάννης Βασιλειάδης του Νικολάου, Κων/νος Μηλιώτης του Ιωάννη, Ευάγγελος Παπαδόπουλος του Φώτη, Δημήτριος Ασημόγλου του Θεοδώρου, Μαρία Οικονομίδου του Ιωάννη, Χατζηνούλα Σαρρή του Εμμανουήλ, Μιχαήλ Οικονόμου του Γεωργίου, Ηλίας Τσουκαλάς του Κων/νου, Μαρία Σταυρακάκη του Αλέξανδρου, Βικτώρια Διακονή του Μιχαήλ, Θεοχάρης Χαροκόπος του Μιχαήλ, Γεώργιος Χαροκόπος του Θεοχάρη, Ιωάννης Μαργαρίτης του Σταύρου, Κυριακή Κατωγυρίτη του Νικολάου, Μηνάς Φούντης του Ιωάννη, Εμμανουήλ Ασπράς του Ιωάννη, Ελένη Βοναπάρτη του Εμμανουήλ, Ιωάννης Πέρος του Βασιλείου, δημήτριος Διακάκης του Μηνά, Βασίλειος Μιχάλης του Ιωάννη, Ιωάννης Παπαβασίλης του Μιχαήλ, Σοφία Χαροκόπου του Θεοχάρη, Ρουσσάκη Ζωή του Μηνά, Νικόλαος Τσαμπανάκης του Κων/νου, Εμμανουήλ Κρητικός του Μηνά, Σοφία Κρητικού του Ιωάννη, Θεοχάρης Χαροκόπος του Εμμανουήλ, Γεωργία Σεβδαλή του Χαρίδημου, Ηλίας Πακάκης του Ευαγγέλου, Ιωάννης Μανωλίδης του Γεωργίου, Ευγενία Κανάκη του Κανάκη, Αρχοντούλα Καρανικόλα του Ανδρέα, Γεώργιος Ζούλης του Μιχαήλ, Εμμανουήλ Καραγεωργιάδης και Μαγκαφούλα Νταργάκη του Κοσμά.


ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ Σχετικά με το σημαντικό ζήτημα που δημιουργήθηκε στο Kατάστημα της ATEbank στην Kάρπαθο από την παραβατική συμπεριφορά του πρώην Διευθυντή του καταστήματος, την οποία αποκάλυψαν οι ίδιες οι υπηρεσίες της Tράπεζας, έχουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω: H ATEbank, με τις αρμόδιες υπηρεσίες της, αντέδρασε ακαριαία και ήδη στην Kάρπαθο βρίσκεται ο ίδιος ο Διευθυντής Eσωτερικής Eπιθεώρησης, με την ευθύνη του οποίου διενεργείται κατεπείγων εσωτερικός έλεγχος, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Eπίσης, η ATEbank βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές στη Pόδο και ήδη σήμερα το πρωί υπέβαλε στον Προϊστάμενο της παραπάνω Eισαγγελίας μηνυτήρια αναφορά κατά του υπεύθυνου υπαλλήλου της. Συγχρόνως, εξετάζει άμεσα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την διασφάλιση των συμφερόντων τόσο της ίδιας όσο και των πελατών της. H ATEbank διαβεβαιώνει ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις συμβατικές υποχρεώσεις τη έναντι όλων ανεξαιρέτως των πελατών της, που συναλλάχθηκαν καλόπιστα με το Kατάστημα Kαρπάθου και εξαπατήθηκαν από τον τέως Διευθυντή, στο πλαίσιο των ανατεθιμένων σ’ αυτόν καθηκόντων του. Συνεπώς, δεν υπάρχει ούτε δικαιολογείται η παραμικρή ανησυχία ή φόβος των παραπάνω πελατών της
…….
Περισσότερα: http://www.dimokratiki.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γκάφα Γεωδυναμικού Ινστιτούτου: Ανακοίνωσε σεισμό δεκάδες φορές μεγελύτερο για το το Μαντούδι! Λάθος λόγω βλάβης, λένε από το Γεωδυναμικό

Λόγω βλάβης του υπολογιστή, έγινε αυτό το μικρό λάθος, λέει τώρα σεισμολόγος από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Ο συνάδελφος δε θα ήταν αρκετά έμπειρος γιατί παρά το λάθος του συστήματος θα μπορούσε να είχε κάνει και άλλες μετρήσεις και να είχε καταλάβει ότι ο σεισμός ήταν μικρότερος. Ήταν ένα μικρό λάθος; Κι όμως τα 6,6 Ρίχτερ από τα 5,1 είναι ένας σεισμός δεκάδες φορές μεγαλύτερος…


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συγνώμη λάθος! Ο σεισμός ήταν 5,1 Ρίχτερ και όχι 6,6 όπως αρχικά είπαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, ούτε ζημιές ούτε θύματα.
Αλλά, ο σεισμολόγος κ. Ανουσάκης ανακοίνωσε αρχικά σεισμό 6,6 Ρίχτερ!

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 5:06 το πρωί

Χωρίς ζημιές αλλά με πολλούς μετασεισμούς που κρατούν τους κατοίκους έξω από τα σπίτια τους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θα φτιάξουν γήπεδα γκολφ για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 σε αμφισβητούμενες εκτάσεις που κατέχει η Μητρόπολη Δημητριάδος;

Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Βουλευτής Β’ Αθηνών
13.10.2008
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς: ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομίας και Οικονομικών

Θέμα: Γήπεδα γκολφ σε περιοχές μεγάλης λειψυδρίας

Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 είναι μια ευκαιρία για το Π.Σ. του Βόλου, αλλά και ευρύτερα για τους Νομούς Μαγνησίας και Λάρισας να προωθήσουν καλύτερα την ανάπτυξή τους, αλλά και να εφαρμόσουν δράσεις και πολιτικές που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα, την ανάπτυξη και την αειφορία των περιοχών στις οποίες θα εφαρμοστούν.Δυστυχώς οι αρμόδιοι φορείς -ελεγκτική και οργανωτική επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων- υπέδειξαν και επέλεξαν ως χώρο των εγκαταστάσεων τις Νηές της Σούρπης Μαγνησίας.
……….
Συνεχίζεται…

Έναν παρθένο χώρο που βρίσκεται σε κλειστό κόλπο, είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, είναι δασική περιοχή και επιπλέον υπάρχει ελαιώνας και η γη είναι υψηλής παραγωγικότητας!
Η επένδυση αυτή περιλαμβάνει την κατασκευή γηπέδων γκολφ που είναι ιδιαίτερα υδροβόρα.Και όλα αυτά σε μια περιοχή με προβλήματα νερού, τόσο στην άρδευση όσο και στην ύδρευση και για την οποία μελετάται η κατασκευή του φράγματος Μαυρομμάτη.
Σύμφωνα με ενημέρωση των επενδυτών, οι εγκαταστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε «ιδιόκτητη έκταση» 3.000 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 1.500 στρέμματα έχουν αγορασθεί από τη Μητρόπολη Δημητριάδος και τα άλλα 1.500 στρέμματα έχουν ενοικιασθεί από αυτή για 99 χρόνια!


Όμως το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι όπως μαθαίνουμε αμφισβητούμενο και οι οικολογικές οργανώσεις της περιοχής και οι κάτοικοι, έχουν αναθέσει την εξακρίβωση των στοιχείων ιδιοκτησίας.
Η επένδυση αυτή που είναι και υδροβόρα και ενεργοβόρα, σχεδιάζεται για τον νομό Μαγνησίας, είναι από τους νομούς με υψηλό κίνδυνο λειψυδρίας.
Για έναν νομό που έχουν γίνει στο παρελθόν άλλες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις , όπως η αποξήρανση της Κάρλας τα βαριά αποτελέσματα της οποίας η περιοχή υφίσταται σήμερα.
Επειδή λοιπόν η παρέμβαση αυτή που υποβαθμίζει τη χλωρίδα, την πανίδα και γενικά την οικολογική αξία του χώρου στον οποίο εντάσσεται,


Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Προτίθενται να προχωρήσουν στην απαγόρευση κατασκευής οποιασδήποτε τέτοιας υποδομής στην περιοχή Νηές;

- Θα εξαιρεθεί το άθλημα του γκολφ από τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013;

- Έχει διερευνηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, και αν ναι ποιο είναι αυτό;


Ο ερωτών βουλευτής


Μιχάλης Παπαγιαννάκης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...