Ειδήσεις

25 Οκτ 2008

Και μην ξεχνάτε: Αύριο στις 4:00 τα ξημερώματα, η ώρα θα είναι 3:00

Αύριο στις 4:00 τα ξημερώματα,
.
...η ώρα θα είναι 3:00!
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ιταλική κατοχή στην Ελλάδα

Μήνυμα αναγνώστη
.....
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/10/loccupazione-italiana-in-grecia.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προκαρδιακό άλγος το αποτέλεσμα των πρώτων εξετάσεων για το Γιώργο Σουφλιά

Ηρεμία και ξεκούραση του σύστησαν οι γιατροί.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σχετικά με την αγωγή και τη μήνυση Ρουσόπουλου, θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί προσβολής προσωπικότητας

Μήνυμα αναγνώστη
.
Σχετικά με την μήνυση Ρουσόπουλου κάποτε θα πρέπει να αλλάξει αυτός ο αστείος νόμος περί προσβολής κλπ.
Είναι καθαρά παραβίαση της ελευθερίας του λόγου.
Αν κάτσεις και δεις π.χ. "John Stewart και D.Letterman Show", όπως και αλλά σόου στην Αμερική και την Βρετανία και ίσχυε η κουλτούρα και ο νόμος των Ελλήνων θα τους έκαναν μήνυση ανά ένα λεπτό. Θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί προσβολής προσωπικότητας γιατί προσβάλει την προσωπικότητα των λίγων Ελλήνων που σκέφτονται θετικά.
Είναι γραφικότητα και θυμίζει ότι σε κάποιους Έλληνες έχει μείνει το τουρκικό DNA του τσαμπουκά και του εκφοβισμού.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καλημέρα από ένα γιο Έλληνα πολίτη

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Το δύσκολο σε αυτή τη χώρα είναι να είσαι γιος Έλληνα πολίτη.
Αυτό προδιαγράφει τη δύσκολη πορεία σου στη ζωή.
Σε μια χώρα που μαστίζεται από τροχαία και με σοβαρή έλλειψη εντατικών μονάδων, πού είναι η εκκλησία και οι πετρελαιάδες να αναλάβουν τη κατασκευή ενός νοσοκομείου με 100-200 κρεβάτια εντατικής, έτσι για να δούμε και το κοινωνικό τους πρόσωπο και εγώ θα καταλάβω το γιατί η βενζίνη παραμένει υψηλά και η Βιστονίδα έγινε οικόπεδο.
Εδώ ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο για τα παιδιά είπανενα φτιάξουν και ακόμα στο βωμό του τηλεμαραθώνιου και αυτό…
Ο ελληνικός λαός ψηφίζει 300 για να βρίσκονται στη Βουλή και οι 300 σε όλους τους κύκλους εργασιών αυτής ανεξαρτήτου θέματος ή κρίσης.
Όσο λοιπόν τα έδρανα στη Βουλή παραμένουν άδεια, τόσο τα βλέμματα των Ελλήνων γερόντων θα στρέφουν προς τη γη και τόσο τα βλέμματα των Ελλήνων νέων θα παραμένουν κενά.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκπαιδευτικοί "συνεργάζονται" με συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία στέλνοντας εμμέσως τους γονείς να αγοράζουν από αυτά, τα σχολικά είδη των παιδιών τους;

Μήνυμα αναγνώστη
.......
Έχω δύο αγόρια 8 και τεσσάρων ετών, τα οποία πάνε σε δημόσιο σχολείο του Κερατσινίου, στην Τρίτη δημοτικού και στο νηπιαγωγείο αντίστοιχα.
Η λίστα του νηπιαγωγείου με τα σχολικά είδη που θα χρειαστούν τα παιδιά, ήταν παρόμοια με αυτή που παρουσιάσατε στην εκπομπή σας και κόστιζε περίπου 100 ευρώ, η αντίστοιχη λίστα της τρίτης δημοτικού στοιχίζει 200 ευρώ.
Όταν σε ενημερώνουν ότι θα χρειαστούν τα παιδιά αυτά τα πράγματα σου λένε ότι θα τα βρεις παντού, αλλά αν θα πας στο τάδε βιβλιοπωλείο δε θα ταλαιπωρηθείς γιατί συνεργάζεται με το σχολείο και τα έχει έτοιμα.
Και όντως πας στο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο και λες θέλω την τσάντα για το νηπιαγωγείο και την τσάντα για την Τρίτη δημοτικού και στα παραδίδουν αμέσως.
Περιμένατε λοιπόν ότι στο σχολικό χώρο δεν θα υπάρχει διαπλοκή; Πείτε μου ένα χώρο στην Ελλάδα που δεν υπάρχει, αν ξέρετε…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μετά από τροχαίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με αγροτικό αυτοκίνητο, επάνω σε μια ξύλινη σανίδα!

Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν στην Αμαλιάδα, λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο της πόλης.
Τριαντατετράχρονη, σοβαρά τραυματισμένη με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τροχαίο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με αγροτικό αυτοκίνητο, επάνω σε μια ξύλινη σανίδα και μετά από μεγάλη καθυστέρηση, αφού το ασθενοφόρο βρισκόταν στον Πύργο.
Η τραυματίας, αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από γιατρό που έσπευσε στο σημείο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο, όπου και νοσηλεύεται σε καταστολή στην εντατική.
Ο λόγος της μεταφοράς της ήταν ότι δεν υπήρχε αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας για να υποβληθεί σε εξέταση και κατόπιν σε χειρουργείο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δημόσιο νηπιαγωγείο ζητάει χρήματα από τους μαθητές για τα έξοδα του κτιρίου;

Μήνυμα αναγνώστη
....
Όπως γνωρίζουμε όλοι πηγαίνοντας ένα παιδάκι στο νηπιαγωγείο, η νηπιαγωγός θα τους δώσει μια λίστα για να αγοράσει ο γονιός από όπου θέλει τα σχολικά του.
Εδώ στη συνοικία (δεν αναφέρουμε την τοποθεσία γιατί δεν έχουμε ελέγξει το θέμα) οι νηπιαγωγοί ζητούνε από τα παιδάκια το ποσό τον 50 ευρώ.
Και όταν ρωτηθήκανε γιατί αυτό το ποσό η απάντηση τους ήτανε να πάρουνε μερικά πράγματα για τα παιδιά, και τα υπόλοιπα να καλύψουνε τις ανάγκες του νηπιαγωγείου δηλαδή να πληρώσουνε ΔΕΗ, ΟΤΕ και πετρέλαιο.
Επικοινωνήσαμε και με τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά δεν έγινε τίποτα.
........

StudioA-Blog: Θα επικοινωνήσουμε με τα νηπιαγωγεία που αναφέρετε και θα σας απαντήσουμε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Α, ρε κατακαημένη κούκλα… Εκεί που περίμενες τον εργολάβο, ήρθε ο «νεκροθάφτης»!

Η μεγαλύτερη λίθινη Γέφυρα της Ευρώπης, η γέφυρα Δεβοσέτου καταρρέει.
Ένα μνημείο ανθρώπινου έργου και έργου πολιτισμού ταυτόχρονα...

Μια γέφυρα κτισμένη πάνω σε κορμούς του Μαύρου Έλατου του Αίνου, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως έχει κτιστεί η Βενετία..
Μια γέφυρα που υπήρξε ο κυκλοφοριακός ιστός που συνέδεε το Αργοστόλι με τέσσερεις Δήμους, Σάμης, Παλικής, Ερίσσου, Πυλάρου και το μεγαλύτερο λιμάνι του Νομού, τη Σάμη… Τώρα τίποτε! Ούτε οχήματα , ούτε και άνθρωποι είναι ασφαλείς..
Η γέφυρα Δεβοσέτου καταρρέει… Κάθε μέρα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο βούρκο της λιμνοθάλασσας…
...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με συμπτώματα λιποθυμίας ο Σουφλιάς

Ήταν στο Σουφλί, σε ιδιωτική επίσκεψη με τη σύζυγό του, αισθάνθηκε αδιαθεσία, πήγε στο πλησιέστερο Ιατρικό Κέντρο και τώρα βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αδιαθεσία ίσως οφείλεται σε στομαχική διαταραχή, αλλά ο κύριος Σουφλιάς για προληπτικούς λόγους κάνει καρδιολογικές εξετάσεις.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια φορά και έναν καιρό ... Καλώς ήρθατε στη Wall Street

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Μια φορά και έναν καιρό σ' ένα χωριό, ένας άντρας, νεόφερτος στο χωριό, ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία. Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος παράτησαν τις δουλειές τους στα χωράφια, πήγαν στο δάσος και έπιασαν πάρα πολλές από αυτές .
Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε. Το εμπόρευμα (οι μαϊμούδες) όμως λιγόστευε , χρειαζόταν πολύς κόπος για να πιάσουν οι χωρικοί τις μαϊμούδες που είχαν εναπομείνει και έτσι σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες.
Ο Χάρης ξανά ανακοινώνει ότι θα αγόραζε τις μαϊμούδες από εδώ και πέρα προς 20 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν αρκετές μαϊμούδες από αυτές που είχαν εναπομείνει και τις πούλησαν στον Χάρη προς 20 δολάρια τη μία.
……..
Συνεχίζεται…

Σύντομα όμως οι μαϊμούδες έγιναν δυσεύρετες και ήταν δύσκολο για τους χωρικούς να τις πιάσουν οπότε επέστρεψαν στα κτήματά τους.Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε τη μία προς 40 δολάρια.
Οι χωρικοί παρατάνε ξανά τις δουλειές τους και πηγαίνουν και πιάνουν και τις λίγες που απέμειναν.
Ο Χάρης συνεπέστατος με την υπόσχεσή του αγοράζει την τελευταία παρτίδα μαϊμούδων προς 40 δολάρια. Ο Χάρης στη συνέχεια βγάζει ανακοίνωση στην πλατεία του χωριού που έλεγε: «Καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες γι' αυτό και εγώ, από εδώ και πέρα, θα σας δίνω 200 δολάρια για κάθε νέα μαϊμού που θα μου φέρνετε. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοραπωλησία ο βοηθός μου».Μόλις ο Χάρης έφυγε από το χωριό , ο βοηθός του φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει. «Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης. Γέμισε 50 μεγάλους στάβλους με χιλιάδες μαϊμούδες. Εγώ επειδή σας συμπαθώ θα σας προτείνω το εξής. Επειδή όπως ξέρετε δεν υπάρχουν πλέον άλλες μαϊμούδες στο δάσος, θα σας πουλήσω από τις μαϊμούδες που έχει το αφεντικό μου στους στάβλους όσες θέλετε για 100 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης στο χωριό, τού τις πουλάτε για 200 δολάρια τη μία.
Και μην ανησυχείτε οι μαϊμούδες είναι τόσο πολλές που το αφεντικό μου δεν θα καταλάβει ότι λείπουν μαϊμούδες από τους στάβλους , εξάλλου δεν πηγαίνει ποτέ στους στάβλους για να τις μετρήσει>>. Οι χωρικοί άνοιξαν τα σεντούκια τους έβγαλαν όλες τους τις οικονομίες (μαζί και τα χρήματα που είχαν βγάλει πουλώντας μαϊμούδες στον Χάρη, πήγαν και σε διπλανά χωριά και δανείστηκαν επιπλέον χρήματα. Την άλλη μέρα με τα χρήματα στο χέρι στριμώχτηκαν έξω από το σπίτι του βοηθού σχηματίζοντας μια τεράστια ουρά και μέχρι το βραδύ αγόρασαν χιλιάδες μαϊμούδες .Από εκείνο το βράδυ οι χωρικοί δεν ξαναείδαν ούτε τον Χάρη ούτε τον βοηθό του.
Καλώς ήρθατε στη Wall Street.
Θεσσαλονίκη 24.10.2008



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η αγωγή είναι το μόνο μέσο να πονέσει ο συκοφάντης δημοσιογράφος!

Μήνυμα αναγνώστη

.......
Η μήνυση κατά δημοσιογράφου είναι δικαίωμα παντός του θιγομένου πολίτικού. Η αγωγή όχι. Αυτά μας είπαν πρωί, πρωί ο κ. Μάνεσης, ο κ. Δημαράς κ.α.
Αυτά λένε στον κόσμο ο οποίος σε ικανό ποσοστό, ιδίως εκείνοι που αρέσκονται να τσαλαβουτούν σε χωράφια που δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία του τύπου και άλλα ηχηρά.
Έλα όμως που η αγωγή είναι το μόνο μέσο να πονέσει ο συκοφάντης δημοσιογράφος! Γιατί η ποινική τους ευθύνη έχει σύντομη βραχυπρόθεσμη παραγραφή (όπως και των πολιτικών που για αυτό κατηγορούνται από τους δημοσιογράφους όταν την ίδια ώρα καταπίνουν τις δικές τους πομπές) και συνεργούντων και των δικαστών σπάνια φθάνουν στα ποινικά ακροατήρια.
Λοιπόν οι μηνυθέντες και εναγόμενοι κύριοι δημοσιογράφου, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, είτε θα αποδείξουν ότι όσα εξέμεσαν κατά του κ. Ρουσόπουλου είναι αληθή ή εν πάσει περιπτώσει εντός των ορίων της επιτρεπτής δημόσιας κριτικής, είτε θα πληρώσουν σε χρήμα.
Στην τελευταία αυτή περίπτωση, ιδίως εάν επαναληφθεί και από άλλους, θα μάθουν να αυτοσυγκρατούνται.
Αλλιώς θα γίνουμε κράτος των ατιμώρητων δημοσιογράφων.
Επ΄ευκαιρία, περιμένω από τον κ. Βγενόπουλο να εμείνει στην αγωγή που κατέθεσε κατά πολιτικού.
Δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ωραίοι είσαστε εσείς στον Alpha!

Ωραίοι είσαστε εσείς στον Alpha!
Ώστε μπορούν κάποιοι να κατηγορούν άνευ στοιχείων έναν πολίτη για παράνομο πλουτισμό, δηλαδή, κλέφτη και αν αυτός αντιδράσει, τότε να καταγγέλλουν πως επιχειρεί "φίμωση του Τύπου".
Ώστε, θέλετε οι δημοσιογράφοι να είναι στο απυρόβλητο και να έχουν ασυδοσία.
Λοιπόν, δεν συμφωνώ με τις αγωγές, ωστόσο απολύτως συμφωνώ με τις μηνύσεις αν οποιοσδήποτε θίγεται.
Ας αποδείξουν τώρα οι δημοσιογράφοι του Alpha στο δικαστήριο τις καταγγελίες τους κατά Ρουσόπουλου.
Και αν έχουν αποδείξεις, ας μη φοβούνται -ευκαιρία τους να τον ξεμπροστιάσουν.
Αν όμως, όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις τους, δεν έχουν αποδείξεις, ας λάβουν από τη δικαιοσύνη ένα μάθημα για το τι σημαίνει συκοφαντώ έναν πολίτη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατί φοβάστε τις αγωγές του Ρουσόπουλου; Δε λέγατε αλήθεια;

Μήνυμα αναγνώστη
....
Ουδείς στην Ελλάδα πιστεύει ότι ο κύριος Ρουσόπουλος είναι αθώος.
Όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα «δημοσιογράφων» - εκβιαστών, που αν κάποιος δεν ενδώσει στους εκβιασμούς τους δημοσιεύουν συκοφαντίες.
Με τη μήνυση, πάνε στο δικαστήριο, το πολύ, πολύ ζητούν συγγνώμη, γράφουν και ότι έκαναν λάθος στην εφημερίδα τους (ή το λένε στην εκπομπή τους) και νέτα ο πόλεμος.
Ο άλλος όμως έχει σπιλωθεί και έχει πληρώσει το τίμημα.

ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΑΓΩΓΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΕΝΤΡΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ.
ΓΙΑΤΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ; ΑΝ ΝΑΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ. ΑΝ ΟΧΙ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ ΣΑ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ.
ΑΛΛΙΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.

....
....
StudioA-Blog: Ποιον είδατε να φοβάτε τις αγωγές; Θεωρητική συζήτηση για την πρακτική των αγωγών κάνουμε...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα κλαμπ αφιερωμένο στους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού

Επισκεφτείτε το στο : http://clubs.pathfinder.gr/CYPRUS_/743201


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η προσπάθεια της συζύγου του Στέλιου Καζαντζίδη να παρουσιαστεί ολοκληρωμένο το έργο του

Ο Στέλιος Καζαντζίδης, απεβίωσε, στις 14 Σεπτεμβρίου του 2001.

Πέρασαν έκτοτε, επτά χρόνια. Τι έγινε μέσα στα επτά αυτά χρόνια; Αρκετά πράγματα. Συνολικά όμως έγινε μια «τρύπα στο νερό».
Θα κρίνουμε, στο κείμενο αυτό, την εξέχουσα προσπάθεια της συζύγου του, Βάσως. Την ονομάζουμε εξέχουσα, όχι για το τελικό της αποτέλεσμα αλλά γιατί ήταν, ίσως, η τελευταία ελπίδα να παρουσιαστεί το έργο του Καζαντζίδη ολοκληρωμένα.
...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με ελληνική αρχαία επιγραφή θυμούνται το ένδοξο παρελθόν τους οι Σκοπιανοί

Αυτή η πέτρινη πλάκα έχει τοποθετηθεί μπροστά στην είσοδο του κτιρίου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, στο κέντρο της πρωτεύουσας τους.
Σύμφωνα με τους ίδιους, έχει βρεθεί στην περιοχή του Βαλάντοβο. Ως εδώ όλα καλά. Την βρήκανε – λένε – «στη μακεδονική γη».
Την αναδείξανε και την τοποθέτησαν στην είσοδο του κτιρίου για να θυμούνται το ένδοξο παρελθόν τους…
Πόσο ανεγκέφαλοι μπορεί να είναι;
H ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ! ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ;
Στα Ελληνικά! Στη γλώσσα δηλαδή που μιλούσε ο Μ. Αλέξανδρος. Ο κ. Γκρουέφσκι χρειάζεται μεταφραστή για να τη διαβάσει. Το ίδιο και ο κ.Μιλοσόσκι.
.......
Από: http://www.greece-salonika.blogspot.com/

Μήνυμα αναγνώστη
....
Η επιγραφή και η μετάφρασή της είναι τα εξής:

Αρχαία Ελληνικά-Μακεδονικά
"Μακεδονιαρχων των ναων τη πατριδισυν παντι τω κοσμω τω θκτ' ετει."
.....
Μετάφραση
"Των αρχόντων των Μακεδόνων την πατρίδακαι παντός του κόσμου το θκτ έτος."
..
Μανόλης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κτηματολόγιο: Υπάρχει και η περίπτωση, που για το ίδιο ακίνητο καταβάλλονται δύο παράβολα από το ίδιο άτομο

Σχολιάστηκε δυσμενώς και δίκαια, το γεγονός ότι για το ίδιο ακίνητο, υπάρχουν περιπτώσεις που καταβάλλονται πολλά παράβολα, από πολλά άτομα.
Υπάρχει όμως και η περίπτωση, που για το ίδιο ακίνητο καταβάλλονται δύο παράβολα από το ίδιο άτομο, γεγονός ομοίως πολύ άδικο.
Πότε συμβαίνει; Όταν κάποιος έχει για το ίδιο ακίνητο ποσοστό πλήρους κυριότητας και ποσοστό ψιλής κυριότητας, του ζητάνε, διπλή δήλωση και φυσικά, δυο παράβολα.
Παράδειγμα σύνηθες. Γονείς αγοράζουν ένα ακίνητο, κρατάνε την επικαρπία και γράφουν την ψιλή κυριότητα στο παιδί τους. Στο διάστημα που ζει μόνον ο ένας γονέας, το παιδί κατέχει μισή πλήρη κυριότητα και μισή από την ψιλή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εισαγγελέας ζήτησε από τα νοσοκομεία της Αττικής πλήρη στοιχεία ταυτότητας ατόμων

Μήνυμα αναγνώστη
......
Βάναυση παραβίαση του ιατρικού απορρήτου, καταγγέλλει το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης Act Up, ότι είναι το πρωτοφανές αίτημα που απηύθυνε μέσω του Τμήματος Ηθών(!) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στους γιατρούς όλων των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Δημήτρης Σταύρου.
Ζήτησε να «του γνωρίσουν το ταχύτερο δυνατό, πλήρη στοιχεία ταυτότητας καθώς και διευθύνσεις κατοικίας, ατόμων - ασθενών, στα οποία μεταδόθηκαν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, HIV, ηπατίτιδας τύπου Β κ.ά.».
....
Περισσότερα: http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=49485984

tvstarnews24.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο ΛΑ.Ο.Σ. λέει ότι δε θα συνεργαστεί με τη ΝΔ αλλά...

Στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ήτανε προχθές ο φιλαλήθης Γιώργος Καρατζαφέρης για να μας πείσει για τις αγνές προθέσεις του στην πολιτική.
Σκίζει τα ρούχα του τελευταία ότι δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με τη ΝΔ, αλλά αλλιώς τα είπε σε συνέντευξή της στο «ON OFF», στις 19 /10 η σύντροφος του Άδωνι Γεωργιάδη και παρουσιάστρια του τηλεσκουπιδιού: «Η στιγμή της αλήθειας».

Το απόσπασμα της συνέντευξης της Ευγενίας Μανωλίδου είναι από το site της «Ελευθεροτυπίας».
Παιδιά, αυτοί έχουν μοιράσει και τα υπουργεία.


-Τι ψηφίζατε πριν παντρευτείτε;
«Ψήφιζα Νέα Δημοκρατία. Τώρα ψηφίζω τον άντρα μου».
-Είστε οργανωμένη στο ΛΑΟΣ;
«Όχι, δεν ήμουν ποτέ οργανωμένη».
-Ωστόσο, συζητάτε τα του κόμματος.
«Όχι. Ό,τι ακούω από τα τηλέφωνα».
-Και τι ακούτε στα τηλέφωνα; Θα συνεργαστούν ΛΑΟΣ και Ν.Δ.;
«Ο Άδωνις λέει ότι επειδή δεν πρόκειται η Ν.Δ. να έχει... πώς το λένε, να δείτε...»
-Αυτοδυναμία;
«Ναι, αυτοδυναμία... Τότε ίσως να πρέπει να συγκυβερνήσουν, αν συμφωνήσουν για το Σκοπιανό ή για το Κυπριακό, δεν θυμάμαι. Πρέπει να τα βρουν στα εθνικά, τέλος πάντων».
-Θα γίνει υπουργός τότε;
«Ελπίζω να μη γίνει ποτέ υπουργός, γιατί εγώ θα χάσω τη δουλειά μου. Θα μου λέει να μην κάνω τίποτε. Και, αλήθεια, ελπίζω πολύ να μη γίνει υπουργός».
-Την τηλεόραση θα χάσετε, δηλαδή;
«Όχι, και τη μουσική. Αν πάρει κάποια θέση στον πολιτισμό -γιατί, αν το δούμε λογικά, δεν θα πάρουν οι του ΛΑΟΣ υπουργείο Οικονομίας ή Εξωτερικών, που είναι πολύ βαριά υπουργεία, κανένα Παιδείας ή κανένα Πολιτισμού θα πάρουν- πώς εγώ θα χρηματοδοτηθώ για κάποια καλλιτεχνική μου δραστηριότητα;»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια άλλη όψη του Άγιου Όρους που οι διάφοροι καλοθελητές δε μας δείχνουν ποτέ...

Περιοχή στην έρημο του Αγίου Όρους που υπάγεται στη Μονή Μεγίστης Λαύρας και στην οποία βρίσκονται ησυχαστήρια της. Είναι συνέχεια από τα Κατουνάκια προς τη θάλασσα. Η περιοχή είναι βραχώδης, άνυδρος και ιδιαίτερα απόκρημνη.
Υπάρχουν σπηλιές ορισμένες από τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν απο ασκητές και στην επέκτασή τους ενσωμάτωσαν αυτοσχέδια ησυχαστήρια. Ονομάζονται Καρούλια, καθώς λόγω της δύσβατης περιοχής, ο μόνος τρόπος προσέγγισης ήταν με καρούλια, όπου με δίχτυ ανέβαζαν ανθρώπους και υλικά. Σε όλη την περιοχή των Καρουλίων διασώζονται δεκαέξι και κατοικούνται δέκα από αυτά. Σήμερα κατοικούν δέκα γέροντες που ασχολούνται με την ξυλογλυπτική ,την ζωγραφική και άλλα εργόχειρα.
…….
Περισσότερα: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2008/10/blog-post_24.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βαρδαρία και τέρμα η "πλάκα" - Οι "μάσκες" έπεσαν - Αποκαλύφθηκε το εβραϊκό σχέδιο εις βάρος της Μακεδονίας

Η "πλάκα" με το όνομα Μακεδονία άρχισε να γίνεται ανυπόφορη και "ανυπόφορο", όταν αναφερόμαστε σε λαούς και συμπεριφορές κρατών, σημαίνει επικίνδυνο. Αποκαλύφθηκε με στοιχεία πλέον αυτό το οποίο φωνάζουμε εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχει ούτε αμερικανικό σχέδιο εις βάρος της Μακεδονίας ούτε κάποια ανιστόρητη Κοντολίζα Ράις, η οποία θέλει να "επιλύσει" τα κρίσιμα θέματα. Οι Εβραίοι είναι αυτοί οι οποίοι κρύβονται πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις. Αυτοί μεθοδεύουν τα πάντα εις βάρος των προαιώνιων εχθρών τους και όχι Αμερικανοί. Η περίφημη Κοντολίζα Ράις δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια μαύρη "βιτρίνα" της νεοταξιτικής λογικής, η οποία αναζητά συμβολισμούς, για να δείξει ένα politically correct προσωπείο. Είναι ένα άβουλο "ανδρείκελο", που, αντί να τη βάλουν να μαζεύει βαμβάκι στην Αλαμπάμα, όπως κάνουν με τα εκατομμύρια των ομόφυλών της, την έβαλαν να παριστάνει την υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ.
……..
Συνεχίζεται…
Την αμερικανική πολιτική και ειδικά την πολιτική στη Μακεδονία τη σχεδιάζει το εβραϊκό ιερατείο της Ουάσιγκτον. Ένα ιερατείο, το οποίο μισεί θανάσιμα τους Μακεδόνες, εξαιτίας του Αντιόχου του Επιφανούς και νομίζει ότι μετά από δύο χιλιάδες χρόνια μπορεί να τον εκδικηθεί, "βιάζοντας" την πατρίδα του. Αυτός είναι το αιώνιο πρόβλημα των Εβραίων. Ο Αντίοχος, ο οποίος ενσαρκώνει γι' αυτούς τον εθνικό τους "αντίχριστο". Αυτοί οι μισαλλόδοξοι Εβραίοι σχεδιάζουν την αμερικανική πολιτική στη Μακεδονία. Από τον Κίσινγκερ και την Ολντμπράιτ τα "σχέδια" πηγαίνουν κατευθείαν στα "όργανα" που θα την εφαρμόσουν. Δεν υπάρχει καμία αμερικανίδα με το όνομα Μιλοβάνοβιτς. Υπάρχει η Εβραία Pesce, που —πρωτοφανές για μορφωμένη καριερίστρια— κρύβεται πίσω από το σλαβικό όνομα του συζύγου της. Αυτή η Εβραία συντονίζεται με τους Εβραίους της Ουάσιγκτον και δίνουν τις "δέσμες" ιδεών στον επίσης Εβραίο Νίμιτς.
Αυτοί κάνουν την "πλάκα" και οι "πλάκες", όταν αρχίσουν να ενοχλούν, φτάνουν στο τέλος τους. Σεβόμαστε απόλυτα τους Βούλγαρους, τους Σέρβους και τους Αλβανούς, που κατοικούν στο γειτονικό κράτος. Τους ανθρώπους, οι οποίοι κατανοούν καλύτερα από τον καθένα —και το έχουν κατά καιρούς εκφράσει— ότι δεν έχουν καμία σχέση με ένα όνομα, που δεν έχει την παραμικρή σχέση ούτε πολιτισμικά ούτε γλωσσικά ούτε εθνικά. Οι άνθρωποι αυτοί επί αιώνες κατοικούσαν στο μέρος που οι ίδιοι περιέγραφαν με το όνομα Βαρδαρία. Το αν οι Έλληνες αυτό το μέρος το ονόμαζαν "Μακεδονία" και οι Αμερικανοί "Μινεσότα", είναι πράγματα τα οποία δεν τους αφορούν. Όλοι αυτοί στη Βαρδαρία γεννήθηκαν και αυτήν αντιλαμβάνονταν ως πατρίδα τους. Την ελληνική λέξη "Μακεδονία" την έμαθαν στα σχολεία τους, όπως τη μαθαίνουν οι Γάλλοι, οι Ινδοί ή οι Ιάπωνες.
Απλά πράγματα, τα οποία, όσοι κάνουν πως δεν τα καταλαβαίνουν, το κάνουν εκ του πονηρού. Το γεγονός ότι ο όρος "Μακεδονία" περιγράφει τον ίδιο ακριβώς χώρο με τον όρο "Βαρδαρία", δεν σημαίνει ότι κάποιοι από τους μη Έλληνες κατοίκους του χώρου νομιμοποιούνται να τον διεκδικούν. Αυτό δεν είναι κάτι το πρωτοφανές και ως εκ τούτου δύσκολο να γίνει αντιληπτό. Συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις. Σε κοινό αντικείμενο αναφερόμαστε κι όταν συζητάμε για το "ψωμί". Αυτό όμως δεν τους ώθησε να διεκδικήσουν την ελληνική λέξη που το περιγράφει. "Λεπ" το λένε και αδιαφορούν για την ελληνική γλώσσα. Άρα, για να το κάνουν αυτό σε μια ομοειδή περίπτωση, δεν το κάνουν από γεωγραφική "ευαισθησία", επειδή σέβονται τους γεωγραφικούς όρους. Όταν το κάνουν αυτό, είναι ύποπτοι και οριακά εγκληματίες. Όταν, ως σλαβόφωνος, λες ότι είσαι ο κύριος των "λεπ", απευθύνεσαι σε συγκεκριμένους ανθρώπους και άρα προσδιορίζεις και τον χώρο σου. Όταν λες ότι είσαι ο κύριος των "ψωμιών", προσβλέπεις και στο "τραπέζι" των διπλανών σου, εφόσον ο δικός σου όρος έτσι κι αλλιώς ισχύει.
Κατά τη γνώμη μας ο λαός της FYROM είναι παντελώς αμέτοχος σ' αυτήν την κατάσταση. Το "παιχνίδι" το παίζουν συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή σχέση μ' αυτούς. Καμία σχέση, ούτε εθνικά ούτε πολιτισμικά. Οι Εβραίοι σχεδόν με τη βία έχουν "φορτώσει" στο γειτονικό κράτος μια ηγεσία χαφιέδων και το έχουν παραδώσει στη διαχείριση κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι μισούν την Ελλάδα. Μόνον αυτοί παριστάνουν τους "Μακεδόνες", γιατί έχουν τους λόγους τους. Όλοι οι υπόλοιποι είναι ευχαριστημένοι και περήφανοι ως Βούλγαροι, ως Αλβανοί ή Σέρβοι, όσο ευχαριστημένος και περήφανος είναι κάποιος με τον εαυτό του.
Αυτοί, που παίζουν το "παιχνίδι", είναι πολλοί συγκεκριμένοι άνθρωποι. Δυστυχώς είναι πρώην "δικοί" μας άνθρωποι. Είναι οι πραγματικοί εγκληματίες του ελληνικού εμφυλίου. Είναι αυτοί οι οποίοι πραγματικά ήθελαν να κάνουν κακό στους Έλληνες και απέτυχαν. Είναι αυτοί οι οποίοι δεν τα κατάφεραν τότε και νομίζουν ότι έχουν σήμερα ξανά μια ευκαιρία να εκδικηθούν αυτούς που κάποτε τους νίκησαν και τους ταπείνωσαν. Αυτοί οι εγκληματίες είναι που παριστάνουν τους "Μακεδόνες" και παρασέρνουν τους υπόλοιπους, είτε αυτοί είναι Βούλγαροι είτε Αλβανοί είτε Σέρβοι. "Παρασέρνουν", δηλαδή, τρόπος του λέγειν. Υπάρχει βία και εκβιασμός της δοτής εξουσίας των ξένων απέναντι στον πληθυσμό της γειτονικής χώρας. "Παρασυρμός", από σταλινικούς δολοφόνους και χαφιέδες, είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο.
Εβραίοι και πρώην Έλληνες κομμουνιστοσυμμορίτες έχουν συνθέσει την απόλυτη συμμορία στη γειτονική χώρα. Μια επικίνδυνη και δολοφονική συμμορία, η οποία με τις "πλάτες" των Αμερικανών τρομοκρατεί τους πάντες και δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε. Μια συμμορία, που κλείνει στόματα, ακόμα κι όταν αυτά είναι του μεγέθους ενός πρώην προέδρου της χώρας, όπως ο Γκλιγκόροφ, ο οποίος δεν τολμάει να εκφράσει τις απόψεις του. Όλοι αυτοί από κοινού —και ο καθένας για τους δικούς του λόγους— μισούν τους Έλληνες και έχουν δημιουργήσει ένα αδιάσπαστο μπλοκ. Αυτοί οι κομμουνιστοσυμμορίτες έχουν τώρα επενδύσει στους Εβραίους, οι οποίοι χρηματοδοτούν και στηρίζουν με όλα τα —αμερικανικά— μέσα τις παλιές ανθελληνικές φιλοδοξίες τους. Αμετανόητα σκουπίδια, που μόνον κακό θέλουν να κάνουν. Τέτοιο σκουπίδι είναι και ο Γκρουέφσκι. Ο υδροκέφαλος προδότης με την καταγωγή από την Αχλάδα της Φλώρινας.
Γνωρίζοντας κάποιος ποιοι βρίσκονται πίσω από τις ανθελληνικές κινήσεις, ευνόητο είναι ότι γνωρίζει και ποιος μπορεί να "καθαρίσει" το όλο ζήτημα. Ποιος είναι αυτός; Το ΚΚΕ, αν το θελήσει, μπορεί να καθαρίσει το θέμα μέσα σε λίγες μέρες. Επιφανή στελέχη του ήταν όλοι αυτοί. "Χρωστάει" το ΚΚΕ στους Έλληνες και πρέπει κάποτε να τους ξεπληρώσει. Τώρα έχει τη μοναδική και ίσως την τελευταία του ευκαιρία να προσφέρει μια θετική υπηρεσία σ' αυτόν τον λαό. Ας παραδώσει τους φακέλους αυτών των "Μακεδόνων" στο ελληνικό κράτος. Τους φακέλους ανθρώπων, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στη FYROM από ολόκληρο το πάλαι ποτέ Ανατολικό Μπλοκ και "πυροβολάνε" την Ελλάδα. Τους φακέλους ανθρώπων, οι οποίοι, εκτός από τα εγκλήματα εντός της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, έχουν ανάλογα τέτοια και ως σταλινικοί χαφιέδες εις βάρος όλων των εκτοπισθέντων εκείνης της εποχής. Ανθρώπων, οι οποίοι έχουν πλέον επαναπατριστεί και είναι Έλληνες πολίτες. Τον ρόλο όλων αυτών των ανθρώπων τον γνωρίζει απόλυτα το ΚΚΕ.
Τα στοιχεία αυτών των ανθρώπων πρέπει το ΚΚΕ να παραδώσει στο κράτος και στον ελληνικό λαό. Να δώσει το νομικό δικαίωμα στο κράτος να τους καταδιώξει στα διεθνή δικαστήρια για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εφόσον πρόκειται για εγκλήματα τα οποία διαπράχθηκαν εις βάρος σημερινών Ελλήνων πολιτών. Επιπλέον είναι μια ευκαιρία να μάθουν όλοι οι Έλληνες περί τίνος πρόκειται. Να "θαυμάσουν" όλοι τους εγκληματίες με τις "ευαισθησίες". Να δούνε ποιοι είναι αυτοί που παραχωρούσαν κάποτε την πατρίδα τους στους "Στάλιν" και σήμερα αγωνίζονται για το δικαίωμα να έχουν πατρίδα. Να μάθουν όλοι τα έργα τους εις βάρος του ελληνικού λαού στη διάρκεια του εμφυλίου και εις βάρος των Ελλήνων εκτοπισθέντων στη διάρκεια του εφαρμοσμένου σταλινικού "παραδείσου". Όχι περιουσιακές απαιτήσεις δεν μπορούν να έχουν, αλλά ούτε ως τουρίστες δεν δικαιούνται να περάσουν από την Ελλάδα. Με τη σημερινή τακτική τους όχι μόνον από τον εαυτό τους στερούν το δικαίωμα επιστροφής στην Ελλάδα, αλλά "χτίζουν" τείχος και για τα παιδιά τους.
Η κατάσταση οδηγείται πλέον σε κορύφωση και δεν υπάρχει γυρισμός. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι τόσο στους Έλληνες όσο και στην ιστορία τους. Αυτές οι ευθύνες βαρύνουν κυρίως τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Ένα είναι πλέον βέβαιο. Όποιος Έλληνας πολιτικός τολμήσει να υπογράψει οτιδήποτε, που θα παραδίδει με τον οποιονδήποτε τρόπο και για τον οποιονδήποτε λόγο το όνομα Μακεδονία στους γείτονες, ας γνωρίζει από τώρα ότι θα έχει το τέλος αυτών που πρόδωσαν τη Μικρά Ασία. Μάλιστα, τα πράγματα εδώ είναι εξαιρετικά χειρότερα απ' ό,τι στη μικρασιατική καταστροφή. Γιατί; Γιατί είναι διαφορετικό πράγμα ο ελληνισμός να χάσει έδαφος και διαφορετικό πράγμα να χάσει "ουσία". Αυτό, επειδή δεν είναι κατανοητό σε όλο του το βάθος, θα χρησιμοποιήσουμε όρους της οικονομίας, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι εννοούμε.
Είναι άλλου επιπέδου "ζημιά" για μια εταιρεία να χάσει μία αγορά, είτε μικρή είτε μεγάλη και άλλο πράγμα να χάσει μέρος της ιδιοκτησίας του ίδιου του κεφαλαίου της. Έστω, για παράδειγμα, ότι οι Ιρανοί βρίσκονται —λόγω ιδεολογίας— σε σύγκρουση με την Coca-Cola. Αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης είναι να εκδιώξουν την Coca-Cola από την αγορά τους. Με τον τρόπο αυτόν της προκαλούν ζημιά, αλλά δεν αλλοιώνουν το κεφάλαιό της. Η Coca-Cola θα παραμείνει τέτοια για την παγκόσμια αγορά, έστω κι αν δεν έχει παρουσία στο Ιράν. Φαντάζεται κάποιος οι Ιρανοί να βρίσκονταν ξαφνικά σε θέση να διεκδικούν μέρος της ιδιοκτησίας της συνταγής και άρα του κεφαλαίου, που έκανε την εταιρεία παγκοσμίως γνωστή; Σ' αυτήν την περίπτωση δεν θα μιλάμε πλέον για ζημιά, αλλά για καταστροφή. Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μεταξύ της μικρασιατικής καταστροφής και του μακεδονικού ζητήματος.
Στη μικρασιατική καταστροφή ο ελληνισμός έχασε έδαφος. Έχασε μέρος της επικράτειάς του. Ο ίδιος ο ελληνισμός όμως δεν αλλοιώθηκε. Υποχώρησε από έναν χώρο, διατηρώντας όμως όλα του τα συστατικά στοιχεία. Το μακεδονικό ζήτημα αυτά τα συστατικά στοιχεία απειλεί. Η Μακεδονία είναι μέρος της "ουσίας" του ελληνισμού. Ο ελληνισμός χωρίς τη Μακεδονία είναι ένα αδειανό "πουκάμισο" και η Μακεδονία χωρίς τον ελληνισμό είναι "γυμνή". Το απόλυτο όραμα του Κίσινγκερ και των υπολοίπων Εβραίων. Ο απόλυτος "αφοπλισμός" της μισητής γι' αυτούς Μακεδονίας. Αυτός είναι ο προαιώνιος στόχος τους. Να χτυπήσουν την Ελλάδα στη γλώσσα και τον πολιτισμό της. Να καταστρέψουν τον εθνικό εχθρό τους μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Να καταφέρουν και το ισχυρότερο ελληνικό σύστημα της ιστορίας, να το κάνουν σλαβόφωνο. Να καταφέρουν και τον "στρατηγό-αυτοκράτορα" των Ελλήνων, να τον ταυτίσουν με τους κοινούς "Ταμερλάνους" και "Αττίλες". Να καταφέρουν να βάλουν τον ελληνισμό να κυνηγάει στο άπειρο την "ουρά" του.
Ο όρος "Βαρδαρία" είναι ο μόνος δίκαιος γι' αυτό το πολυεθνικό κράτος. Οποιαδήποτε άλλη διεκδίκησή τους έρχεται σε σύγκρουση με την ελληνική "ιδιοκτησία". Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το όλο το μυστικό του θέματος. Η Ελλάδα, ως "ιδιοκτήτης", είναι ο απόλυτος ρυθμιστής των πάντων. Μόνον η Ελλάδα μπορεί να τους εντάξει ως "Μακεδόνες" αρχικά στον ελληνικό κόσμο και στη συνέχεια στην παγκόσμια κοινωνία. Καμία αναγνώριση κανενός άλλου κράτους δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Αν για την Ελλάδα είναι "Μακεδονία", τέτοια θα μείνει για πάντα. Αν για την Ελλάδα είναι "Βαρδαρία", τέτοια θα μείνει επίσης για πάντα. Η Ελλάδα όμως δεν θα "αυτοκτονήσει", για να ικανοποιήσει αστοιχείωτους προδότες και χαφιέδες της εμφυλιακής και μετεμφυλιακής περιόδου. Η Ελλάδα δεν θα παγιδευτεί από τους Εβραίους.
Όλοι αυτοί, αν μπορούσαν αυθαίρετα να οικειοποιηθούν το όνομα, θα το είχαν κάνει και δεν θα πίεζαν την Ελλάδα να διαπραγματευτεί. Γνωρίζουν όμως ότι, αν δεν τους αναγνωρίσει η Ελλάδα σαν "Μακεδονία", δεν θα αναγνωριστούν ποτέ σαν τέτοιοι. Ας πάνε μετά να πείσουν τους Σενεγαλέζους και τους Κινέζους ότι είναι "Μακεδόνες" και ας τους εξηγήσουν τον λόγο που δεν μιλάνε ελληνικά και γιατί η Ελλάδα δεν τους αναγνωρίζει σαν τέτοιους. Ας πάνε να παραστήσουν τους "Μακεδόνες" και όταν οι λαοί θα εκφράζουν τον θαυμασμό τους για τον ελληνικό πολιτισμό και τα επιτεύγματα του "στρατηγού-αυτοκράτορα" των Ελλήνων, αυτοί ας απαντάνε "σπολάιτι", κοιτάζοντας τα πατώματα. Θα παραμείνουν για πάντα θλιβεροί κλέφτες, που μέσα στην "παράγκα" τους έβαλαν έναν ανδριάντα του Αλεξάνδρου και παριστάνουν τους υιούς του. Υιοί, που δεν θα γνωρίζουν τη γλώσσα του και δεν θα είναι καν σε θέση να ερμηνεύσουν το όνομά του …Το τσίρκο Μεντράνο με τους χαφιέδες στον ρόλο των ταχυδακτυλουργών και "ατραξιόν" τους Πακιστανούς "πρίγκιπες".
Συνιστούμε σε όλους αυτούς να εκλογικευτούν, γιατί η αμερικανική "αυτοκρατορία" βρίσκεται υπό κατάρρευση και αν συμβεί αυτό, πολλά θ' αλλάξουν. Με εξωτερικό χρέος των ΗΠΑ που ξεπερνάει τα δέκα τρις δολάρια και με έναν Dow Jown να χαράζει καθημερινά τα "πλακάκια" της Wall Street, οι Αμερικανοί σύντομα όχι να τους προστατεύσουν δεν θα μπορέσουν, αλλά ούτε τη φαραωνικού μεγέθους πρεσβεία στα Σκόπια δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν. Αυτό πρέπει να προσέξουν για το δικό τους καλό. Οι Αμερικάνοι "φεύγουν", αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα παραμείνουμε εδώ. Ας γνωρίζουν οι Εβραίοι και οι κάθε λογής Γκρουέφσκι ότι ο ελληνισμός είναι αθάνατος και κανέναν δεν συμφέρει να έχει εχθρούς με τέτοια χαρακτηριστικά. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι ίδιοι καλύτερα από κάθε άλλον. "Πλάκα" δεν κάνεις στη "μήτρα" που γεννά τους "Αντιόχους". Θα βρεθείς προ εκπλήξεων και αυτό δεν θα σ' αρέσει.
Το χειρότερο γι' αυτούς θα είναι όταν θ' αποκαλυφθεί ο ρόλος τους στους ίδιους τους πολίτες της γειτονικής χώρας. Η Ελλάδα είναι εύκολο να πείσει αυτόν τον λαό ότι έχει συμπλέοντα συμφέροντα μ' αυτήν. Η Βαρδαρία έχει θέση τόσο στον ΟΗΕ και στην Ε.Ε.. Οι λαοί εύκολα συνεννοούνται, όταν δεν υπάρχουν "ενδιάμεσοι" να δημιουργούν προβλήματα. Όταν πάψει να υπάρχει η αμερικανική προστασία, οι Αλβανοί, οι Σέρβοι και οι Βούλγαροι θα τους σφάξουν τους σημερινούς προδότες, που κυβερνούν την πατρίδα τους. Θα σφάξουν τους ξένους, οι οποίοι υπηρετούν ξένα συμφέροντα εις βάρος τους. Αυτούς, που την πατρίδα τους την έφεραν σε ρήξη με ένα γειτονικό κράτος και τους καθήλωσαν στη φτώχεια, την ώρα που φούσκωναν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς με χρήματα των διαφόρων Εβραίων "Σόρος". Κάποτε ο κατά τα άλλα άεργος Γκρουέφσκι θα κληθεί να εξηγήσει στους ξένους προς αυτόν Σκοπιανούς το πώς ο γιος μιας θεόφτωχης κομμουνιστοσυμμορίτισσας έγινε πλούσιος.
Σύντομα θ' αποδειχθεί για όλους αυτούς ότι σε λάθος μέρος, τη λάθος ώρα βάζουν τα "χέρια" τους και αυτό το λάθος δεν θα διαρκέσει πολύ. Επειδή ζούμε σε ύποπτες εποχές, θεωρούμε χρέος μας να προειδοποιήσουμε τους πάντες. Τους πάντες, είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός συνόρων. Ενθυμούμενοι το πρόσφατο συμβάν με τον πρώην Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, συνιστούμε στους Εβραίους, που βρίσκονται στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους όσο είναι καιρός. Τώρα που μπορούν να το κάνουν, γιατί αργότερα ίσως να μην μπορούν και αυτό μπορεί να είναι ανθυγιεινό. Εξόχως ανθυγιεινό.
Η ιστορία πάντα τιμωρεί αυτούς που δεν τη σέβονται. Η ιστορία γράφεται με αίμα και δεν παραγράφεται με παζάρια γύφτων, οι οποίοι δήθεν "δυσανασχετούν" με τις δικές τους προτάσεις, για να δώσουν το "άλλοθι" σε κάποιους άλλους συνενόχους να εμφανίζονται "ικανοποιημένοι". Το στημένο "παιχνίδι" των Εβραίων σύντομα θ' αποκαλυφθεί. Σύντομα θ' αποκαλυφθεί τι συμβαίνει σε Αθήνα και Σκόπια. Ο "Αντίοχος" μπορεί να είναι πιο ζωντανός απ' όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουν. Με τις ηλιθιότητές τους κινδυνεύουν να δώσουν μόνοι τους σάρκα και οστά στους δικούς τους εφιάλτες.

Τραϊανού Παναγιώτης

Πρόεδρος του ΕΑΜ β'
www.EAMB.gr


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ρουσόπουλος (19.5.2008) για την αγωγή Βγενόπουλου σε βάρος του Παπανδρέου: Δεν συμμεριζόμαστε, σε καμία περίπτωση, τέτοιες πρακτικές…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αθήνα, 19 Μαΐου 2008

ΣΠΥΡΑΚΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, θεωρώ πως είναι σε γνώση σας η κατάθεση αγωγής από την πλευρά του επιχειρηματία κ. Βγενόπουλου, σε βάρος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου. Θέλω να ρωτήσω, ποιο είναι το σχόλιο της κυβέρνησης και υπό το πρίσμα των απόψεων που έχουν διατυπωθεί και επισήμως από το ΠΑΣΟΚ, ότι ο κ. Βγενόπουλος ενθαρρύνεται από την κυβέρνηση για να προχωρήσει σε τέτοιου είδους πράξεις.
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα σχολιάσω τις δηλώσεις που έγιναν από το ΠΑΣΟΚ, οι οποίες αντικρούουν και την πρακτική της κυβέρνησης και τις απόψεις της, αλλά και την κοινή λογική, δηλαδή αυτά τα οποία έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα. Εκείνο το οποίο θα πω είναι ότι ήδη από τις 11 Απριλίου η κυβέρνηση τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, όταν ο ίδιος επιχειρηματίας κατέθεσε αγωγή εναντίον άλλου αρχηγού πολιτικού κόμματος. Σας θυμίζω ότι τότε είχαμε πει πως δεν συμμεριζόμαστε, σε καμία περίπτωση, τέτοιες πρακτικές, δηλαδή το να καταθέτει κάποιος αγωγή σε πολιτικό αρχηγό γιατί άσκησε πολιτική κριτική.
ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, δεν συμμερίζεστε, δεν καταδικάζετε όμως. Δηλαδή, σε δύο από τους τέσσερις αρχηγούς της αντιπολίτευσης, ο κ. Βγενόπουλος έχει καταθέσει αγωγές. Το θέμα είναι ξεκάθαρο: Αν καταδικάζετε ή όχι.
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τι εννοείτε;
ΦΑΝΙΔΗΣ: Άλλο το «δεν συμμερίζομαι» και άλλο το «καταδικάζω».
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η πολιτική τοποθέτηση της κυβέρνησης έγινε και τότε και τώρα με τον ίδιο τρόπο. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρη. Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτε περισσότερο.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...