Ειδήσεις

27 Οκτ 2008

Παντρεύτηκαν προχθές και γιόρτασαν το γάμο τους στο γήπεδο, στον αγώνα ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός! - Βίντεο



Παντρεύτηκαν και μετά έτρεξαν στο γήπεδο της Τούμπας. Εκεί γιόρτασαν το γάμο τους. Μπήκαν από τη θύρα 4 με νυφικό και τον γαμπρό να κρατάει πανό! Πρόλαβαν τον αγώνα ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός στο ημίχρονο...

Και μετά έφυγαν για ταξίδι του μέλιτος...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εξαφάνιση ή απαγωγή - μυστήριο του επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη;

Διαβάστε τι γράφουν σχετικά με το θέμα οι σημερινές εφημερίδες

Ψάχνουν για απαγωγή - μιλούν για εξαφάνιση

Εξαφάνιση επιχειρηματία με... πολλούς εχθρούς

Εξαφάνιση - μυστήριο 55χρονου εμπόρου αυτοκινήτου

"Μυρίζει" απαγωγή η εξαφάνιση Αϊβάζογλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ομάδα ακτιβιστών άνοιξε για περισσότερο από μία ώρα τις μπάρες των διοδίων για να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα

Για τα διόδια και το κατά πόσο είναι νόμιμο να τα πληρώνουμε, καθώς και τος πιθανές συνέπειες που θα υπάρξουν σε αυτούς που αρνούνται να τα καταβάλουν, έχουμε γράψει πολλές φορές.

Το Σάββατο το πρωί ομάδα ακτιβιστών από την Αχαΐα οργάνωσε διπλή «απόβαση» στα γκισέ πληρωμής στο Ζευγολατιό Κορινθίας, αλλά και στις Αφίδνες, ανοίγοντας για περισσότερη από μία ώρα τις μπάρες στην Κορίνθου-Πατρών και την Αθηνών-Λαμίας αντίστοιχα, όπου τα οχήματα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων λόγω της μεγάλης εξόδου για το τριήμερο της εθνικής επετείου.
.......

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αφήνουν το Βουρκάρι στην τύχη του

Η λιμνοθάλασσα της Αγίας Τριάδας Μεγάρων (που αποκαλείται από τους ντόπιους και ως "Βουρκάρι") είναι ένας αβαθής όρμος που βρίσκεται στη νότια ακτή του Δήμου Μεγάρων, μεταξύ Νέας Περάμου και Πάχης και αποτελεί έναν υγρότοπο ιδιαίτερης οικολογικής αξίας και μοναδικό μεταναστευτικό σταθμό πτηνών στη Δυτική Αττική.

...........
Το σπουδαίο και συνάμα ευπαθές οικοσύστημα του «Βουρκαρίου», δεν έχει υπαχθεί μέχρι σήμερα σε νομικό καθεστώς προστασίας (μολονότι πληροί όλες τις εκ του νόμου προϋποθέσεις για την υπαγωγή του σε αυτό) και δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την προστασία και διάσωσή του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ψάρεψαν συγγενή του λαγοκέφαλου στη Μεσσηνία - Λέγεται "μπάλα" και είναι εξίσου τοξικό

Δεν μας έφτανε ο λαγοκέφαλος, που όλο και πιο συχνά κάνει την εμφάνισή του στις ελληνικές θάλασσες, ένα ακόμη επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία ψάρι εντοπίστηκε πρόσφατα στα ανοιχτά της Μεσσηνίας. Πρόκειται για το ψάρι με την κοινή επωνυμία «μπάλα» επειδή φουσκώνει ως μέσο άμυνας και είναι ακατάλληλο για βρώση, αφού περιέχει την επικίνδυνη ουσία τετρατοξίνη (ΤΤΧ).
.......
Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=1&artid=861076

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το "βουλωμένο" γράμμα του Θέμου Αναστασιάδη στο "γιο του ταχυδρόμου"


("κλικ" για ανάγνωση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Οι Μονές του Αγίου Όρους δεν υπήρξαν δορυάλωτες αλλά συνθηκολόγησαν με τους Σουλτάνους, με αποτέλεσμα την αναγνώριση της ακίνητης περιουσίας τους"


Μήνυμα αναγνώστη
……

Παιδιά έτσι για να διδασκόμεθα, εμείς και τα παιδιά μας, κάτι διάολε, από την Εκκλησία.
Σοφότερον και Φρονιμότερον εστί Συνθηκολογείν όπως θα έλεγαν και οι Αρχαίοι Ημών Πρόγονοι, ίνα διαφυλαχθούσιν, τα καλά και συμφέροντα τας Ψυχάς και Περιουσίας (άμα λάχει) Ημών, εις τους Αιώνας των Αιώνων…
.

.........
("κλικ" στα έγγραφα για ανάγνωση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυθεντικά οχήματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην αυριανή παρέλαση του Δήμου Αμαρουσίου

Στο Δήμο Αμαρουσίου θα παρελάσουν την 28η Οκτωβρίου 2008 τα οχήματα του Συλλόγου Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου κυρίου Γεωργίου Πατούλη.
Ο Σ.Δ.Ι.Ο. ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό την περισυλλογή και αναπαλαίωση στρατιωτικών οχημάτων τα οποία και παρουσιάζει σε παρελάσεις, διάφορες επετειακές εκδηλώσεις καθώς και σε εκδηλώσεις της ΦΙΛ.Π.Α.
Στο Μαρούσι θα παρουσιάσει 35 αυθεντικά οχήματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ αυτών θωρακισμένα, μοτοσικλέτες και συρόμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα.
Όσοι παρακολουθήσουν την Παρέλαση του Δήμου Αμαρουσίου θα έχουν την ευκαιρία εκτός από την παρουσίαση των οχημάτων κατά την στιγμή της παρελάσεως να τα θαυμάσουν από κοντά στην Πλατεία Ευτέρπης επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας έναντι του σταθμού του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου όπου θα παραμείνουν εκεί για στατική επίδειξη.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Μόνη λύση η επιβολή Ε9 στα μοναστήρια» λέει ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους και πρώην βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Δαλακούρας

"Νομίζω όμως ότι όλα θα έρθουν στο φως όταν τα μοναστήρια υποχρεωθούν να υποβάλουν το έντυπο Ε9 στην εφορία. Είμαι υπέρ του μέτρου αυτού και νομίζω ότι σύντομα θα ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα. Γιατί δεν μπορεί να το υποβάλει η Εκκλησία και να μην το συμπληρώνουν τα μοναστήρια επειδή αρνούνται. Μόλις λήξει η υπόθεση με το Ε9 τότε θα μάθουμε την περιουσία των μοναστηριών τα οποία μη νομίζετε ότι είναι όλα πλούσια". .......

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Φοιτητών σε έξι Προπτυχιακά και 24 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει, για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, έξι Προπτυχιακά και 24 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου από την 1η Νοεμβρίου 2008 έως τη 10η Δεκεμβρίου 2008 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.eap.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για την περίπτωση πρόωρων εκλογών, 10+1 ερωτήσεις για τη λίστα

1. Τι προβλέπει ο εκλογικός νόμος;

Η ρύθμιση είναι ρητή και υποχρεωτική. «Σε περίπτωση που οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται μέσα σε δεκαοκτώ μήνες από τις προηγούμενες, δεν εφαρμόζονται για τις εκλογές αυτές οι περί εκλογής βουλευτών με σταυρό προτιμήσεως διατάξεις του παρόντος, αλλά οι περί σειράς καταλήψεως εδρών διατάξεις (λίστα) του Π.Δ. 152/1985».

Η πρόβλεψη αφορά τη «διενέργεια» και όχι την «προκήρυξη» των εκλογών.

Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία Κυριακή κατά την οποία, εάν γίνουν εκλογές, θα ισχύσει η λίστα είναι η 15η Μαρτίου.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η Βουλή θα πρέπει να διαλυθεί στο διάστημα μεταξύ 15 και 20 Φεβρουαρίου.


2. Έχουν γίνει ποτέ εκλογές με λίστα;
Ναι, το 1985. Τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου είχε αλλάξει τον εκλογικό νόμο και είχε προχωρήσει στην κατάργηση του σταυρού προτίμησης, ανεξάρτητα από το χρόνο προκήρυξης των εκλογών. Αμέσως μετά ο νόμος άλλαξε ξανά και επανήλθε ο σταυρός για τις εκλογές του 1989.

3. Τι διαφορά έχει η λίστα σήμερα από εκείνη του 1985;
Στον εκλογικό νόμο του 1984 η λογική ήταν πως με την κατάργηση του σταυρού προτίμησης θα περιορίζονταν οι πελατειακές σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα σε υποψήφιους και ψηφοφόρους.

Σήμερα, η λίστα προβλέπεται ως μέσο προστασίας του βουλευτή από αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες θα υποχρεωνόταν να αναλάβει ένα δυσβάστακτο κόστος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται προνόμιο υπέρ των οικονομικά ισχυρότερων.

4. Γιατί εφαρμόστηκε μόνο μία φορά;
Η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές του 1985 έδειξε πως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα προσδοκώμενα. Το ρουσφέτι και οι εξυπηρετήσεις δεν περιορίστηκαν, ούτε υλοποιήθηκε η προσδοκία ότι τα κόμματα θα προχωρούσαν στον εσωτερικό εκδημοκρατισμό των λειτουργιών τους.

5. Ποιες είναι οι συνέπειες της εκλογής με λίστα στη σύνθεση της Βουλής;
Αν και έως τώρα έχει εφαρμοστεί μία μόνον φορά, η λίστα περιορίζει σημαντικά την ανανέωση του Κοινοβουλίου.

Στη Βουλή που αναδείχθηκε από τις εκλογές του 1985, άλλαξαν μόλις 48 από τους 300 βουλευτές - ο μικρότερος αριθμός από όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Στην περίπτωση που η σειρά εκλογής των κομμάτων παραμείνει η ίδια, η συντριπτική πλειονότητα των εν ενεργεία βουλευτών θα επανεκλεγεί, με δεδομένο ότι -ακόμη κι αν δεν τηρηθεί η (άτυπη) αρχή της διατήρησης της σειράς εκλογής- οι αλλαγές που μπορεί να κάνει ο αρχηγός του κόμματος είναι περιορισμένες.

6. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της λίστας;
Θεωρητικά, μειώνει την άμεση εξάρτηση του βουλευτή από τον ψηφοφόρο και, με τον τρόπο αυτό, καταργεί το βασικό κίνητρο για πολιτική συναλλαγή στη βάση των προσωπικών εξυπηρετήσεων.

Επίσης, εξυγιαίνει τη διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας, που εστιάζεται σε ένα συναγωνισμό αρχών και κομμάτων και όχι στην προσωπική προβολή και τα «συντροφικά μαχαιρώματα» μεταξύ συνυποψήφιων του ιδίου κόμματος.

7. Και τα μειονεκτήματα;
Πρώτο και βασικό τρωτό της εκλογής με λίστα είναι η μείωση της αντιπροσωπευτικότητας της ψήφου. Η προκαθορισμένη σειρά εκλογής καθιστά τους βουλευτές εξαρτημένους σε μέγιστο βαθμό από τη βούληση της κομματικής ηγεσίας για την επανεκλογή τους.

Στην ακραία εκδοχή, οδηγεί σε βουλευτές «διορισμένους» από τον αρχηγό, ενισχύοντας τον ήδη αρχηγικό χαρακτήρα των ελληνικών κομμάτων.

Η επιρροή του αρχηγού μετριάζεται από την ύπαρξη ενός ισχυρού κομματικού μηχανισμού, με θεσμικό ρόλο στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών. Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, η λίστα ενισχύει τους μηχανισμούς και ευνοεί τα «παιδιά του κομματικού σωλήνα» έναντι εκείνων που έχουν κερδίσει τα πολιτικά τους διαπιστευτήρια στην κοινωνία.

8. Με ποια σειρά ορίζονται οι βουλευτές στη λίστα;

Με όποια αποφασίσει το κόμμα, καταθέτοντας τα ψηφοδέλτιά του στο Πρωτοδικείο. Δεν υπάρχει νομική δέσμευση ούτε για το εάν θα περιληφθούν οι εν ενεργεία βουλευτές ούτε για τη σειρά κατάταξης. Ωστόσο, θεωρείται ότι οι βουλευτές έχουν προβάδισμα και ότι, γενικά, η σειρά εκλογής των προηγούμενων εκλογών θα είναι και η σειρά της λίστας.

Εξαίρεση, απομάκρυνση ή αλλαγή σειράς επιβάλλει μια πολιτική αιτιολόγηση από την πλευρά του κόμματος, αφού παρακάμπτει την εκφρασμένη με τη σταυροδοσία βούληση των πολιτών.

9. Ποιος είναι ο ρόλος των αρχηγών στην κατάρτιση της λίστας;
Αποφασιστικός. Η εξουσία τους ενισχύεται καθοριστικά, αφού η σειρά εκλογής καθίσταται αποκλειστικά δικό τους προνόμιο. Η άσκησή του, όμως, δεν είναι χωρίς παρενέργειες.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση εκλογών με λίστα, ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τους γνωστούς «αντάρτες» της Ν.Δ. και με πρόσωπα που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα με αρνητικό τρόπο.

Αν δεν κάνει αλλαγές, δεν θα έχουν ούτε οι πολίτες την ευκαιρία να του δώσουν μια διαφορετική και πιο συνεκτική Κ.Ο.

Αν «κόψει» κάποιους, θα πρέπει να εξηγήσει το κριτήριο ή να αναλάβει το κόστος προσωποποιημένων επιλογών.


Αντιστοίχως, ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα αναδεχθεί τη διαιώνιση των σημερινών συσχετισμών στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή την παρουσία μιας ισχυρής ομάδας βουλευτών που υποστήριξαν τον κ. Βενιζέλο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχει να αντιμετωπίσει αντιδράσεις και ερωτήματα για τα κριτήρια επιλογών και αποκλεισμών.

10. Ισχύει σήμερα λίστα;
Ναι, στο ψηφοδέλτιο επικρατείας
. Οι βουλευτές Επικρατείας είναι σήμερα 12 και η συνταγματική πρόβλεψη αφορά έναν ανώτατο αριθμό 15 βουλευτών σε μια Βουλή των 300 εδρών.

Οι βουλευτές Επικρατείας στις πλείστες των περιπτώσεων μετακινούνται σε ψηφοδέλτια εκλογικών περιφερειών μετά την πρώτη θητεία τους.

Σε περίπτωση λίστας είτε δεν θα μετακινηθούν είτε θα τεθεί το ερώτημα σε ποια θέση θα τοποθετηθούν και ποιους θα εκτοπίσουν.

Ποια είναι τα συν και πλην για τη Ν.Δ.;
-Στο βαθμό που το κυβερνών κόμμα θεωρεί σωστές τις μετρήσεις που αναδεικνύουν σε «ισχυρό χαρτί» του το πρόσωπο του πρωθυπουργού, η λίστα το ευνοεί.

Η εφαρμογή της περιορίζει τη διάχυση του πολιτικού ενδιαφέροντος στα άλλα σημαντικά πρόσωπα -σε εθνικό και (πολύ περισσότερο) σε τοπικό επίπεδο- και εστιάζει τους προβολείς στα χαρακτηριστικά του ηγέτη. Η λίστα οδηγεί την προεκλογική εκστρατεία σε αναμέτρηση αρχηγών, με χαρακτηριστικά προσωπικής μονομαχίας.



-Το (εκάστοτε) κυβερνών κόμμα έχει περισσότερους βουλευτές από την αντιπολίτευση. Έχει επίσης στα χέρια του τη διοίκηση, διαθέτει στελέχη με θέσεις υπουργών και υφυπουργών σχεδόν σε κάθε νομό. Αυτό σημαίνει ότι η κινητοποίησή τους του δίνει ένα σχετικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του, αφού διαθέτουν -εκ των πραγμάτων- ισχυρότερους μηχανισμούς σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο.

Εκλογές με σταυρό τους υποχρεώνουν να ενεργοποιήσουν στο μέγιστο αυτούς τους μηχανισμούς, αφού έτσι κρίνεται η εκλογή αλλά και η σειρά εκλογής, δηλαδή η δύναμή τους στο εσωκομματικό χρηματιστήριο των στελεχών.

Εκλογές με λίστα είναι «εκλογές του καναπέ», οι υποψήφιοι δεν έχουν κίνητρο για να δραστηριοποιηθούν και, επομένως, το κυβερνών κόμμα χάνει αυτό το πλεονέκτημα.
.............
Από: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=57686

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ήταν πνευματικό παιδί του Εφραίμ, όταν παραιτήθηκε έγινε...

Από την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η αξιωματικός με διέταξε να μείνω εντελώς γυμνή - Ακόμα και στη χούντα που είχα κρατηθεί ως πολιτική κρατούμενος, δεν με ξεγύμνωσαν…

«Στο Α.Τ. Ομονοίας εξευτέλισαν την προσωπικότητά μου αφού η ίδια η αξιωματικός με το πρόσχημα ότι θα πάω στην τουαλέτα, με διέταξε να βγάλω τα ρούχα μου ένα, ένα και να μείνω εντελώς γυμνή, όπως με γέννησε η μάνα μου. Με διέταζε να γυρίσω γυμνή πρώτα μπροστά και μετά πίσω, για να ελέγξει δεν ξέρω τι. Ακόμα και στη χούντα που είχα κρατηθεί στο Α.Τ. Ν. Ιωνίας ως πολιτική κρατούμενος, δεν με ξεγύμνωσαν».
Το περιστατικό με θύμα την κ. Καίτη Ματθαίου συνέβη στις 13 Αυγούστου 2008, όταν η ίδια ως εξουσιοδοτημένη δικηγόρος Αιγυπτίου μετανάστη, προσκόμισε στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας παραμονής του που έληγε εκείνες τις μέρες.
.
Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8334&pubid=1770640

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την έδιωξαν από το σπίτι της γιατί έφυγε από τη ΝΔ!

Περισσότερα: http://83.149.104.2/~protothema/downloads/192soma.pdf, σελίδα 47

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η αφίσα «Άδεια Έδρανα» του ΠΑΣΟΚ


Έκαναν αφίσα την απόφαση της ΝΔ να μην συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Βουλής, για τη συγκρότηση Προκαταρκτικής Επιτροπής, για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι μάρτυρες γνώριζαν ότι η δίκη στη Ροδόπη θα έβγαινε υπέρ του Δημοσίου - Γιατί ο Δούκας ενέκρινε το «κλείσιμο» της υπόθεσης;

Οι αποδείξεις της κομπίνας

.....
..........



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πήρε εξιτήριο ο Σουφλιάς

Η κούραση και το άγχος εκδηλώθηκαν με λιποθυμία και προκάρδιο άλγος.

Έκανε τσεκ απ και οι γιατροί τον διαβεβαίωσαν ότι είναι μια χαρά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...