Ειδήσεις

7 Νοε 2008

Τέρμα οι "ιερές" μπίζνες του δεσπότη Κεφαλονιάς

Ο Δεσπότης Κεφαλονιάς Σπυρίδων, μετά τη γενική κατακραυγή τόσο από τη τοπική κοινωνία όσο και από τα μέσα ενημέρωσης και τα blogs, μόλις πριν λίγο ανακοίνωσε ότι ανακαλεί κάθε νομική ενέργεια για την ένταξη στο σχέδιο πόλης της Λάσσης (Αργοστόλι) των δέκα στρεμμάτων μοναστηριακής έκτασης προκειμένου να οικοπεδοποιηθούν και να αξιοποιηθούν, δεδομένου ότι αυτά τα οικόπεδα βρίσκονται στη πιο τουριστική και πιο ακριβή περιοχή της Κεφαλονιάς.

Περισσότερα: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2791&Itemid=152

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιάννης Μανώλης: «Εγώ θα πάω αύριο να καταργήσω την πιστωτική μου κάρτα»

Αύξησε τα επιτόκια η Εθνική Τράπεζα και το ανακοίνωσε με επιστολή στους πελάτες της.
Αρκετοί από αυτούς πήγαν σήμερα στα υποκαταστήματά της για να ακυρώσουν τις πιστωτικές τους κάρτες.
Στην ίδια γραμμή πλεύσης και ο Γιάννης Μανώλης ο οποίος δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha:
«Δυστυχώς και η προηγουμένη ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και η σημερινή μέχρι προχθές δεν ξερώ τι θα κάνει αύριο, τους παραχαΐδευαν τους τραπεζίτες. Εγώ θα πάω αύριο να καταργήσω την πιστωτική μου κάρτα. Είναι κοροϊδία, είναι ντροπή. Πρέπει ο κόσμος να ξεσηκωθεί».


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μέτρα για την υποστήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα ανταποκρινόμενη στα προβλήματα που δημιουργούνται από την τρέχουσα συγκυρία, ανακοινώνει πρώτη δέσμη μέτρων με στόχο την υποστήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων:
- Αναστέλλει για περίοδο 6 μηνών τις ενέργειες πλειστηριασμού ή κατάσχεσης που αφορούν απαίτησή της από στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας αρχικού ύψους κεφαλαίου μέχρι 300.000 ευρώ.
- Αναστέλλει για διάστημα 12 μηνών τις καταβολές δόσεων στεγαστικών δανείων για ανέργους δικαιούχους επιδόματος του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν την υπαγωγή τους στην ρύθμιση αυτή μέχρι 31/12/2009 σε όλα τα Καταστήματα της τράπεζας.
- Παράλληλα με τη συμμετοχή της στη νέα δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης μέσω ΤΕΜΠΜΕ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η τράπεζα ενεργοποιεί πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. ευρώ για τη δανειοδότηση νέων επιχειρήσεων (με λειτουργία τουλάχιστον 6 μηνών), καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ένα τομέα που δεν εμπίπτει στη δράση του ΤΕΜΠΜΕ.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ενόψει της ενδεχόμενης επιδείνωσης των συνθηκών στην αγορά, η τράπεζα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να εξαντλήσει τα περιθώρια που της παρέχονται για τη διευκόλυνση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση στην αντιμετώπιση των δανειακών τους υποχρεώσεων προς την τράπεζα.
Η Εθνική Τράπεζα θα συνεχίσει την ομαλή ροή χρηματοδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στο μέτρο που της αναλογεί, αξιοποιώντας τη ρευστότητά της προς την κατεύθυνση της υποστήριξης της εθνικής οικονομίας.
Παράλληλα, η τράπεζα θα αναλάβει πρωτοβουλία για συνεργασία με Επαγγελματικά Επιμελητήρια, προκειμένου να γίνει άμεση καταγραφή των ζητημάτων που αφορούν σε επαγγελματικούς κλάδους και να συντονιστούν κατάλληλες ενέργειες.
Η διοίκηση της τράπεζας παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην οικονομία και σχεδιάζει περαιτέρω ανάλογες ενέργειες με γνώμονα πάντα την συμβολή της σε λύσεις που υποστηρίζουν την Κοινωνία και την Επιχειρηματικότητα.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δήλωση βουλευτών ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη σημερινή δημοσίευση της δικαστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης υπέρ του Δημοσίου

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Η σημερινή τελικά δημοσίευση της δικαστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης υπέρ του Δημοσίου για τις επίμαχες εκτάσεις της Βιστωνίδας, μιας απόφασης που ενταφιάστηκε παρανόμως με τις μεθοδεύσεις των εμπλεκομένων στελεχών της κυβέρνησης Καραμανλή τον Ιούνιο του 2004, επιβεβαιώνει:
….
Συνεχίζεται…
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση: Η σημερινή τελικά δημοσίευση της δικαστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης υπέρ του Δημοσίου για τις επίμαχες εκτάσεις της Βιστωνίδας, μιας απόφασης που ενταφιάστηκε παρανόμως με τις μεθοδεύσεις των εμπλεκομένων στελεχών της κυβέρνησης Καραμανλή τον Ιούνιο του 2004, επιβεβαιώνει:
….
Συνεχίζεται…
Αυτό που έχει αναδειχθεί και με την μέχρι τώρα εξέλιξη των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, ότι δηλαδή ουδέποτε δόθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου νόμιμοι τίτλοι για τις επίμαχες εκτάσεις και γι’ αυτό το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της.

Συνεπώς όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ περί μεταγραφών πρωτοκόλλων και Υπουργικών αποφάσεων ως δήθεν τίτλων είναι απολύτως αναληθή και έχουν στόχο την απόκρυψη του πραγματικού σκανδάλου.
Το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή οδήγησε το Ελληνικό Δημόσιο σε παραίτηση από μια ήδη κερδισμένη δίκη από την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μια δικαστική νίκη που έλυνε μια για πάντα κάθε αμφισβήτηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Βιστωνίδας, αναγνωρίζοντας τις επίμαχες περιοχές ως ιδιοκτησία του Δημοσίου!

Και η παραίτηση αυτή άνοιξε το δρόμο για το προσχεδιασμένο όργιο ανταλλαγών δημόσιας γης και νερού στη Βιστωνίδα με επίσης δημόσια γη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από την κυβέρνηση Καραμανλή.
Με σκανδαλώδη ωφέλεια της Μονής και άλλων εμπλεκομένων από μπίζνες real estate σε ακίνητα που δεν τους ανήκαν!
Οι συμμετέχοντες στην Εξεταστική Επιτροπή Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Γιάννης Δριβελέγκας
Μιχάλης Καρχιμάκης
Μάρκος Μπόλαρης
Γρηγόρης Νιώτης
Γιώργος Παπαγεωργίου
Γιώργος Πεταλωτής
Ντίνος Ρόβλιας
Θεοδώρα Τζάκρη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της την περασμένη Κυριακή και βρέθηκε μέσα σε αυλάκι στο οποίο είχε μείνει για τέσσερις μέρες!

Η 82χρονη γυναίκα είχε εξαφανιστεί για περίπου τέσσερις μέρες και χθες τη βρήκε συγχωριανός της μέσα σε ένα βαθύ αυλάκι οργωμένου χωραφιού.
Αυτός ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Τρικάλων.
Τη γυναίκα εντόπισε σε οργωμένο χωράφι κάτοικος της περιοχής, σε έκταση λίγο έξω από την πόλη των Τρικάλων, ο οποίος αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Τρικάλων όπου υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λειτουργία αυτοδιαχειριζόμενου καφενείου στο ΤΕΙ Σερρών

Με το σύνθημα: «Σε έναν κόσμο που το κέρδος θεωρείται αυτονόητο, η αυτοδιαχείριση είναι η μόνη λύση», το ΤΕΙ Σερρών ξεκινά από τη Δευτέρα η λειτουργία ενός αυτοδιαχειριζόμενου καφενείου από τους σπουδαστές.
.......
Περισσότερα: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922189


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ξαναχτύπησαν" οι "Ρομπέν των Φτωχών"

Κι άλλη επιδρομή, η όγδοη των "Ρομπέν των Φτωχών", έγινε σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο σουπερμάρκετ "Πανεμπορική" αυτήν τη φορά, στην οδό Τρώων 38, στα Πετράλωνα.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τους έκαναν υπέρογκες αυξήσεις στο νερό και έκαναν προσφυγή στην Περιφέρεια

Σας υποβάλλουμε τις προσφυγές που καταθέσαμε στην Περιφέρεια Ηπείρου οι οποίες αφορούν σε υπέρογκες αυξήσεις τελών ύδρευσης και καθαριότητας από το Δήμο Ανατολής Ιωαννίνων, σε ποσοστό από 15% έως 27%.
…….
Συνεχίζεται…

ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΝ ΔΗΜΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ 15% ΕΩΣ 27 %


Π Ρ Ο Σ
το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου
Π Ρ Ο Σ Φ Υ Γ Η
1) Αρλέτου Γεωργίου, 2) Κατηρτσίδη Δημητρίου, 3) Λάζου Χρήστου, 4)
Ναυρόζογλου Περικλή, 5) Τικμανίδη Μιχαήλ, 6) Παπαστεργίου Σπύρου
7)Καραντζά Βασιλείου, δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ανατολής
Ιωαννίνων της παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ – ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ»
Γ΄ Σεπτεμβρίου 10 Ανατολή Ιωάννινα Τ.Κ. 45500

ΕΝΩΠΙΟΝ

Του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου

ΚΑΤΑ

Της υπ’ αρίθμ. 214/29-10-2008 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολής << περί καθορισμού τελών ύδρευσης για το οικ. Έτος 2009 και εφεξής>> :

Κύριε Γενικέ

Προσφεύγουμε κατά της υπ’ αριθ. 214/29-10-2008 αποφάσεως του Δημοτικού συμβουλίου Ανατολής με την οποία καθορίζονται τα τέλη Ύδρευσης για το οικ έτος 2009 και εφεξής διότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 149 του Ν. 3463/2006 οι αποφάσεις όπως η συγκεκριμένη που αφορούν ρυθμίσεις κανονιστικού περιεχομένου και επιβολής φόρων, τελών και δικαιωμάτων ελέγχονται για την νομιμότητά τους από των Γ.Γ. Περιφέρειας.

Τα τέλη ύδρευσης που επιβάλλονται με την προσβαλλόμενη απόφαση είναι υπέρογκα, εκτός οποιασδήποτε λογικής, επιβάλλονται καθαρά για εισπρακτικούς λόγους, δεν είναι αντικειμενικά και δίκαια και επιβαρύνουν υπέρμετρα και χωρίς λόγω τους συνδημότες μας, γεγονός που θα αποδείξουμε περίτρανα κατωτέρω. Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 014.2077/14-01-2005 αριθμός εγκυκλίου 2 του Υπουργείου Εσωτερικών Δ/νση Οικονομικών ΟΤΑ τμήμα φορολογικό το Υπουργείο επισημαίνει θέματα που σχετίζονται με την νομιμότητα των εκδιδομένων κανονιστικών αποφάσεων, όπως είναι οι αποφάσεις των τελών, όσο και το γενικότερο στόχο εξάλειψης των αλόγιστων αυξήσεων των τιμών, προς αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων στα εισοδήματα των πολιτών.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος αυτή τα Δημοτικά Συμβούλια είναι υποχρεωμένα κατά την λήψη των κανονιστικών αποφάσεων περί επιβολής ανταποδοτικών τελών, να θεσπίζουν τέτοιους κανόνες, κριτήρια και συντελεστές ώστε τα επιβαλλόμενα τέλη να είναι αντικειμενικά, δίκαια και ανάλογα της παρεχόμενης υπηρεσίας και της ωφελιμότητας σε κάθε κατηγορία υπόχρεων.
Θα πρέπει αυστηρά στις αποφάσεις επιβολής των τελών να τηρείται η θεμελιώδης αρχή της ανταποδοτικότητας και κατά συνέπεια η αύξηση των τελών πρέπει να είναι ανάλογη με την αύξηση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο του Υπουργείου για να είναι νόμιμες οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ που αφορούν την επιβολή ανταποδοτικών τελών πρέπει να ικανοποιούνται τα ακόλουθα κριτήρια:
Πρέπει να αναφέρονται σε συγκεκριμένο έργο ή παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών
Πρέπει να προσδιορίζουν με ακρίβεια κύκλο των ωφελούμενων προσώπων
Πρέπει να ορίζουν ρητά και με σαφήνεια την ειδική ωφέλεια που απορρέει για τους υπόχρεους
Πρέπει να αιτιολογούνται ειδικώς με την παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων, όσον αφορά στον προϋπολογισμό των εσόδων και εξόδων, αλλά και στο εύρος του κύκλου των ωφελούμενων προσώπων, προκειμένου να είναι δυνατός ο έλεγχος της τήρησης της αρχής της ανταποδοτικότητας και να διασφαλισθεί η δίκαιη και αντικειμενική επιβάρυνση κάθε υπόχρεου.

Καταλήγοντας η ανωτέρω Εγκύκλιος επισημαίνει στις Δ/νσεις Αυτ/σης των Περιφερειών της χώρας, δεδομένης της βαρύτητας των ανωτέρω επισημάνσεων και της άμεσης συσχέτισης τους με την νομιμότητα η μη των εκδιδομένων κανονιστικών αποφάσεων, όπως κατά των έλεγχο νομιμότητας των σχετικών αποφάσεων των ΟΤΑ ά βαθμού να δίδεται ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στον βαθμό κάλυψης των ανωτέρω αναφερόμενων προϋποθέσεων.

Σχετική με το εν λόγω θέμα είναι και η Εγκύκλιος 1 αριθ. Πρωτ. 605/3-1-2007 του Υπουργείου Εσωτερικών Δ/νση Οικονομικών ΟΤΑ Τμήμα φορολογικών με θέμα: «Επιβολή ανταποδοτικών τελών από τους ΟΤΑ ά βαθμού» η οποία αναφέρει ότι η νομιμότητα των κανονιστικών αποφάσεων των ΟΤΑ που αφορούν στην επιβολή τελών ανταποδοτικού χαρακτήρα σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 1828/1989 καθώς και άλλων διατάξεων που προβλέπουν την δυνατότητα επιβολής ανταποδοτικών τελών, συναρτάτε με την πλήρωση συγκεκριμένων κριτηρίων που απορρέουν από την φύση των τελών αυτών και επισημαίνει η εγκύκλιος αυτή ότι κατά τα παγίων γενόμενα δεκτά στη νομολογία (ΣτΕ 2462/1999, 649,950/81) και τη δημοσιονομική θεωρία το ανταποδοτικό τέλος διακρίνεται από το φόρο διότι αποτελεί όπως και ο φόρος αναγκαστική οικονομική παροχή, καταβάλλεται όμως έναντι ειδικής αντιπαροχής, προς την οποία μάλιστα τελεί σε σχέση αντιστοιχίας, καθώς αποσκοπεί στην κάλυψη του κόστους παροχής της.

Στο κεφ. Β της Εγκυκλίου αυτής που αναφέρεται στα κριτήρια νομιμότητας των κανονιστικών αποφάσεων αναφέρει ότι το τέλος επιβάλλεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση των δαπανών παροχής υπηρεσιών αυτών καθώς και κάθε άλλης δαπάνης από παγίως παρεχόμενες στους πολίτες δημοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Όπως προκύπτει σαφώς από την ανωτέρω διάταξη και παγίως δέχεται η νομολογία (ΣτΕ 1012/2002, 981/1992 ΔΠΡ ΑΘ3280-2001) το συγκεκριμένο τέλος έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου οι κανονιστικές αποφάσεις περί καθορισμού του ύψους του συντελεστή των τελών αυτών πρέπει να είναι ειδικά αιτιολογημένες, καθώς υπόκεινται στους κανόνες και τα κριτήρια που αναφέρθηκαν ανωτέρω και επιτάσσονται από τη θεμελιώδη αρχή της ανταποδοτικότητας.

Επίσης σχετικό με το εν λόγω θέμα είναι και το υπ’ αριθ. 58421/57274/56627/54358/21-12-2004 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών Δ/νση Οικ/κων ΟΤΑ Τμήμα φορολογικό με θέμα: « Πολιτική τιμών και εισοδημάτων» στο οποίο αναφέρει ότι το Υπουργείο με εγκύκλιους του προς της Περιφέρειες και τους ΟΤΑ της χώρας έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι τα δημοτικά συμβούλια είναι υποχρεωμένα κατά την λήψη των σχετικών κανονιστικών αποφάσεων περί επιβολής των συγκεκριμένων τελών να θεσπίζουν κανόνες, κριτήρια και συντελεστές τέτοιους, ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση της θεμελιώδους αρχής της ανταποδοτικότητας και ειδικότερα η αναλογικότητα των τελών αυτών, τόσο ως προς το κόστος της παρεχόμενης υπηρεσίας, όσο και ως προς την ωφέλεια που θα αποκομίσει από την αντιπαροχή κάθε κατηγορία υποχρεών.

Συνεπώς αναφέρει το εν λόγω έγγραφο η αύξηση των ανταποδοτικών τελών πρέπει να είναι ανάλογη με την αύξηση της δαπάνης που απαιτείται για την παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών και στο πλαίσιο αυτό οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων πρέπει να αιτιολογούνται, ειδικώς, με την παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων όσον αφορά το σχετικό προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων . Με σχετική εγκύκλιο όπως αναφέρεται στο έγγραφο αυτό η οποία έχει σταλεί στις Περιφέρειες οι οποίες έχουν αρμοδιότητα της εποπτείας των πράξεων των συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ, έχει τονιστεί από το Υπουργείο ότι η παράλειψη ή ανεπάρκεια της ανωτέρω ειδικής αιτιολογίας που επιτάσσεται από τη φύση των ανταποδοτικών τελών, αποστερεί τις σχετικές αποφάσεις αύξησης του τέλους ή αρχικής του επιβολής από το στοιχείο της νομιμότητας.

Η προσβαλλόμενη απόφαση αριθ.214/29-10-2008 του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολής με την οποία αποφασίσθηκε η υπερβολική αύξηση των τελών ύδρευσης σε ποσοστό κατά μέσο όρο 15% ουδεμία ειδική αιτιολόγηση για την αύξηση αυτή κάνει και ουδεμία παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων από τα οποία να αποδεικνύεται η ανάγκη αύξησης των τελών ύδρευσης, ενέργεια η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις ανωτέρω αναφερόμενες εγκυκλίους, γεγονός που αποστερεί σύμφωνα με την εγκύκλιο το στοιχείο της νομιμότητας.

Συγκεκριμένα από 01-01-2008 και εφεξής είχαν καθορισθεί τα τέλη ύδρευσης με την υπ’ αριθ. 219/05-11-2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολής ως εξής:
Α) Πάγιο 2,20 ευρώ μηνιαίως ανά υδρόμετρο
Β) Κατανάλωση από 1-30 κυβικά μέτρα ύδατος σε 0,52 ευρώ ανά κυβικό
Γ) Κατανάλωση από 31-50 κυβικά μέτρα ύδατος σε 0,69 ευρώ ανά κυβικό
Δ) Κατανάλωση από 51 κυβικά και άνω σε 0,83 ευρώ ανά κυβικό
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Δημοτική αυτή Αρχή αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Δήμου προχώρησε σε αυξήσεις καθορίζοντας το πάγιο σε 1,47 ευρώ ανά υδρόμετρο μηνιαίως την κατανάλωση από 1-20 κυβικά σε 0,47 ευρώ/ανά κυβικό μέτρο ύδατος την κατανάλωση από21-50 κυβικά σε 0,59 ευρώ/ανά κυβικό μέτρο ύδατος και άνω των 50 κυβικών σε 0,73 ευρώ/ανά κυβικό μέτρο.

Με την προσβαλλόμενη απόφαση το πάγιο καθορίζεται σε 2,50 ευρώ μηνιαίως ανά υδρόμετρο ήτοι αύξηση από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής σε ποσοστό 70% και από 01-01-2009 σε σχέση με την τιμή της 01-01-2008 σε ποσοστό 13,60%.

Για κατανάλωση από 1-30 κυβικά σε 0,60 ευρώ/ανά κυβικό ήτοι αύξηση από 01-01-2009 σε ποσοστό 15,38% σε σχέση με την τιμή που ίσχυε από 01-01-2008.

Για κατανάλωση από 31-50 κυβικά μέτρα ύδατος σε 0,75 ευρώ/ανά κυβικό ήτοι αύξηση από 01-1-2009 σε σχέση με την 01-01-2008 σε ποσοστο΄8,70% και για κατανάλωση από 51 κυβικά και άνω ύδατος σε 0,90 ευρώ ανά κυβικό ήτοι αύξηση από 01-01-2009 σε σχέση με την 01-01-2008 σε ποσοστό 8,40%.

Η μέση όμως αύξηση των τελών ύδρευσης είναι αρκετά μεγαλύτερη όπως αποδεικνύεται από τα κατωτέρω παραδείγματα. Συγκεκριμένα για κατανάλωση 25 κυβικών ένας υδρολήπτης θα πλήρωνε:




Με παλαιό τιμολόγιο Με νέο τιμολόγιο
Πάγιο 2,20Χ3μήνες=6,60ευρώ Πάγιο 2,50Χ3μήνες = 7,50ευρώ
Κατανάλωση νερού κυβικά Κατανάλωση νερού κυβικά
25Χ0,52=13,00ευρώ 25Χ0,60= 15,00ευρώ
Σύνολο : 19,60ευρώ Σύνολο : 22,50ευρώ

Ήτοι αύξηση 14,80%

Για κατανάλωση 40 κυβικών ένας υδρολήπτης θα πλήρωνε
Με παλαιό τιμολόγιο Με νέο τιμολόγιο
Πάγιο 2,20Χ3μήνες=6,60ευρώ Πάγιο 2,50Χ3μήνες = 7,50ευρώ
Κατανάλωση νερού κυβικά Κατανάλωση νερού κυβικά
30Χ0,52=15,60ευρώ 30Χ0,60= 18,00ευρώ
10Χ0,69=6,90ευρώ 10Χ0,75=7,50ευρώ
Σύνολο : 29,10ευρώ Σύνολο : 33,00ευρώ

Ήτοι αύξηση 13,40%

Η αύξηση αυτή είναι υπερβολική με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα αφού δεν υπήρξε ουδείς λόγος να την επιβάλλει. Κατά τον καθορισμό των τελών ύδρευσης από 01-01-2008 με την υπ’ αριθ. 219/05-11-2007 απόφαση όπως αυτή αναφέρεται σ’ αυτή αυξήθηκε το πόσο της μισθοδοσίας με ποσό 1.700,00ευρώ διότι επρόκειτο να προσληφθεί ένας μόνιμος εργάτης.

Ήδη το έτος 2008 εκπνέει και ο μόνιμος εργάτης ακόμη δεν προσελήφθηκε. Το ποσό των 1.700 ευρώ τι έγινε; Υπέκρυπτε ή όχι φορολογία η απόφαση εκείνη με την οποία υπολογίσθηκε μισθοδοσία μόνιμου προσωπικού 115.000,00 ευρώ; Με την προσβαλλόμενη απόφαση αριθ. 214/2008 η μισθοδοσία έχει υπολογισθεί σε 130.000,00ευρώ ήτοι επί πλέον ποσό 15.000,00ευρώ. Αλήθεια πόσο αύξηση θα πάρουν οι εργαζόμενοι κατά το έτος 2009; Εάν ληφθεί υπόψη ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ταμειακής υπηρεσίας για την περίοδο 01-01-2008 έως 31-10-2008 καθώς και για δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας για τους έξι (6) εργαζομένους καταβλήθηκε το ποσό των 83.211,40 ευρώ και για το επόμενο χρονικό διάστημα ήτοι 01-11-2008 έως 31-12-2008 ήτοι μήνες δύο (2) και το Δώρο Χριστουγέννων μήνες συνολικά τρεις (3) απαιτείται επιπλέον ποσό 83.211:
11 μήνες = 7.564 μηνιαίως Χ 3 μήνες=22.694 ευρώ και σύνολο 83.211+22.694= 105.905ευρώ. Μέχρι το ποσό των 130.000 ευρώ που υπολογίσθηκε με την νέα απόφαση αφού και η προηγούμενη υπέκρυπτε φορολογία έχουμε αύξηση κατά 24.000ευρώ οπότε οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας ύδρευσης υπολογίζει η Δημοτική Αρχή ότι θα πάρει αύξηση σε ποσοστό 30% περίπου. Αλήθεια ποιος μπορεί να το πιστέψει αυτό; Είναι ή όχι πλασματικό το ποσό που υπολογίσθηκε για μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού;

Το ποσό για την διανομή των λογαριασμών ύδρευσης μαζί με την αποστολή ταχυδρομικώς από 9.000ευρώ συνολικά που ήταν στην προηγούμενη απόφαση αυξήθηκε σε 13.000ευρώ ήτοι αύξηση 50% χωρίς καμία αιτιολογία.

Επίσης για την κατανάλωση νερού η προηγούμενη απόφαση προέβλεπε ποσό για το ΣΥΔΚΛΙ 551.000ευρώ ενώ με την προσβαλλόμενη απόφαση το ποσό αυτό ανέρχεται σε 638.000ευρώ ήτοι επί πλέον 87.000ευρώ και εάν υπολογισθεί ότι στοιχίζει η πληρωμή στον ΣΥΔΚΛΙ 0,29 ευρώ το κυβικό, υπολογίσθηκαν επί πλέον 300.000 κυβικά μέτρα νερού. Αλήθεια οι διακόσιες (200) νέες παροχές που έγιναν θα καταναλώσουν την ποσότητα αυτή; Προφανώς υπολογίσθηκαν πλασματικά 300.000 κυβικά τα οποία επιμεριζόμενα στην κατανάλωση θα υπάρχει επί πλέον ένα έσοδο και εάν ακόμη υπολογισθεί απώλεια 50% ήτοι 150.000Χ0,60= 90.000 εάν τα επιμερίσουμε σε κατανάλωση, μέχρι 30 κυβικά διότι το ποσό θα είναι αρκετά μεγαλύτερο είναι προφανές ότι υπάρχουν πλασματικές δαπάνες 90.000ευρώ για προμήθεια νερού + 20.000ευρώ τουλάχιστον από μισθοδοσία προσωπικού = 110.000ευρώ. Προκειμένου να αυξηθεί το τέλος ύδρευσης ώστε να αποκτήσει ο Δήμος ταμειακή ρευστότητα, δεδομένου ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, απόδειξη τρανή αποτελεί ότι στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση για λήψη δανείου ποσόν 950.000,00ευρώ έτσι ώστε τα επί πλέον έσοδα της ύδρευσης να τα χρησιμοποιεί για άλλες ανάγκες.

Είναι πρόδηλο ότι υποκρύπτεται φορολογία, είναι αναιτιολόγητη ή αύξηση και η απόφαση αυτή δεν είναι σύννομη.

Επειδή
Όσα αναφέρονται στην άλλη απόφαση

α) Η υπ΄αρίθμ. 2/2077/14-1-2005 εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με
θέμα :« Επιβολή ανταποδοτικών τελών από τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού»
β) Η υπ΄αρίθμ. 1/605/3-1-2007 εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα :
« Επιβολή ανταποδοτικών τελών από τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού»
γ) Το υπ΄αρίθμ. 58421/57274/56627/54358/21-12-2004 έγγραφο του Υπουργείου
Εσωτερικών με θέμα : « Πολιτική τιμών και εισοδημάτων»
δ) Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συνεδρίαση 9η/24-3-08 και 13η / 6-5-
2008).

ε) Επειδή η αύξηση των τελών ύδρευσης είναι εκτός πραγματικότητας, είναι
υπερβολική, είναι αναιτιολόγητη και υποκρύπτει φορολογία.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την ακύρωση της υπ’ αριθ. 214/2008 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολής «Περί επιβολής τελών ύδρευσης»


Ιωάννινα 7/ 11 / 2008
Οι προσφεύγοντες

1. Αρλέτος Γεώργιος

2. Κατηρτσίδης Δημήτριος

3. Λάζος Χρήστος

4. Ναυρόζογλου Περικλής

5. Τικμανίδης Μιχαήλ

6. Παπαστεργίου Σπύρος

7. Καραντζάς Βασίλειος



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διακοπή της επαγγελματικής σχέσης του ΠΑΣΟΚ με το Γρήγορη Βαλιανάτο

Διακοπή της επαγγελματικής σχέσης του ΠΑΣΟΚ με το Γρήγορη Βαλιανάτο για λόγους δεοντολογίας ανακοίνωσε η Χαριλάου Τρικούπη, μετά από δηλώσεις του για το θέμα των Σκοπίων που κρίθηκαν ως αντίθετες με αυτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Γρηγόρης Βαλιανάτος ήταν συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε θέματα επικοινωνίας και μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Αποκαλύπτικό Δελτίο» του «Extra 3», εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα Σκόπια πρέπει να αναγνωριστούν ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αλλά και ότι υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκλεβαν με τη μέθοδο του σκασμένου λάστιχου

Τρεις Ρουμάνοι πιάστηκαν επ' αυτοφώρω προχθές το πρωί στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Ερυθραίας, την ώρα που ξεφούσκωναν το λάστιχο ενός αυτοκινήτου, ο ιδιοκτήτης του οποίου βρισκόταν μέσα σε τράπεζα και έκανε ανάληψη χρημάτων.
Οι δράστες όταν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έβγαινε έξω και άρχιζε να αλλάζει το λάστιχο, είχαν σκοπό να του αρπάξουν τα χρήματα.
Με τον τρόπο αυτό όπως προέκυψε από την προανάκριση, είχαν διαπράξει εφτά κλοπές έξω από τράπεζες και είχαν αποκομίσει 250.000 ευρώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο διάλογος του πιλότου που είδε το UFΟ με τον πύργο ελέγχου

Η εκπομπή «Ζούγκλα» δημοσιοποίησε τη συνομιλία του κυβερνήτη της πτήσης 266, από Λονδίνο για Αθήνα, με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πρωί της 11ης Νοεμβρίου 2007 καθώς και τη συνομιλία που είχε αμέσως μετά ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
……
Διαβάστε περισσότερα και δείτε τα βίντεο με τις συνομιλίες στο: http://www.zougla.gr/news.php?id=12409

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γεράσιμος Γιακουμάτος: Τα «golden boys» που ζουν πλουσιοπάροχα, πρέπει επιτέλους να δουλέψουν για το λαό

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Alpha 9,89» ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος στηλίτευσε την άρνηση των τραπεζών να ενταχθούν στο κρατικό σχέδιο στήριξης και την πρόθεσή τους να αυξήσουν τα επιτόκια, την ώρα που αυτά μειώνονται διεθνώς και πρότεινε επιβολή πλαφόν σε όλα τα δάνεια για έναν χρόνο.
Τα «golden boys» που ζουν πλουσιοπάροχα, πρέπει επιτέλους να δουλέψουν για το λαό, είπε ο κ. Γιακουμάτος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...