Ειδήσεις

8 Νοε 2008

Δήμος Κύμης: Επίσημες διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από την πτώση του ελικοπτέρου

Τις πλέον επίσημες διαβεβαιώσεις για το ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για την περιοχή από την πτώση του ελικοπτέρου πήρε ο Δήμος Κύμης από όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς στους οποίους άμεσα απευθύνθηκε.
Αρχικά από το Γενικό Επιτελείο Στρατού που με έγγραφη απάντησή του στις 7 Νοεμβρίου διαβεβαίωνε με κατηγορηματικό τρόπο ότι: «...από τους πραγματοποιηθέντες λεπτομερείς ελέγχους στην περιοχή του ατυχήματος δεν διαπιστώθηκαν ίχνη μολύνσεως (χημικής ή ραδιολογικής). Συγκεκριμένα οι σημειωθείσες ενδείξεις των επιμελημένων μετρήσεων ήταν μηδενικές.
…..
Συνεχίζεται…

Ειδικότερα σε ότι αφορά τα φερόμενα πυρομαχικά, σας πληροφορούμε ότι το υπόψη ελικόπτερο έφερε φυσίγγια Μ789, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ατσάλι, περιέχουν εκρηκτικό γέμισμα από οργανική ύλη ενώ το σώμα του κάλυκα του φυσιγγίου είναι από αλουμίνιο. Τα αναφερόμενα βλήματα PGU-14Β (απεμπλουτισμένου ουρανίου), δεν χρησιμοποιούνται από την Αεροπορία Στρατού και δεν υφίσταται στα αποθέματα πυρομαχικών του Στρατού Ξηράς».


Ο Δήμος Κύμης απευθύνθηκε και στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) του Δημόκριτου ζητώντας την πραγματοποίηση επιτόπιου ελέγχου και μετρήσεων. Η έγγραφη απάντηση της Επιτροπής στις 7 Νοεμβρίου 2008 είχε ως εξής: «...δεν στοιχειοθετείται λόγος διενέργειας εκ μέρους μας επιτόπιων μετρήσεων στο χώρο ή στην ευρύτερη περιοχή του ατυχήματος. Όπως προκύπτει από τα δεδομένα και τις πληροφορίες του ΓΕΣ, στο εν λόγω ατύχημα δεν υφίσταται ραδιολογικός παράγων, άρα δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας του πληθυσμού της περιοχής».


Παρά τις πιο πάνω επίσημες διαβεβαιώσεις ο Δήμος ενεργώντας άμεσα επανέρχεται στο θέμα και με επείγον έγγραφο του προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητά επίμονα να διενεργηθούν οπωσδήποτε και οι επιτόπιες μετρήσεις από την Επιτροπή του Δημόκριτου.


Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ικανοποιώντας το αίτημα επισκέφθηκε την Κύμη την ίδια μέρα και διενήργησε τις σχετικές μετρήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων γνωστοποιήθηκαν αμέσως από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που διαβίβασε το έγγραφό της ΕΕΑΕ στις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την οποία «...δεν εντοπίστηκε οποιαδήποτε μορφή ραδιολογικής ρύπανσης στο χώρο και δε συντρέχει ουδείς λόγος ανησυχίας για τον πληθυσμό ή το περιβάλλον».


Ο δήμαρχος Κύμης, Δημήτρης Θωμάς, δήλωσε τα παρακάτω:
«Ξεκαθαρίζεται λοιπόν με αδιαμφισβήτητο τρόπο και με αποτελέσματα των πλέον επίσημων μετρήσεων ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την δημόσια υγεία αλλά και το περιβάλλον, γεγονός που ήταν και το βασικό ζητούμενο των ενεργειών του Δήμου.
Ο Δήμος Κύμης εκφράζει τη λύπη του για το θλιβερό δυστύχημα και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων στρατιωτών μας.


Καλούμε όλους τους φορείς που ασχολούνται με την ενημέρωση και την ποιότητα της δημοσιογραφίας και τις ανεξάρτητες αρχές να επέμβουν σε σχέση με τις ανυπόστατες τοποθετήσεις των λειτουργών του τύπου για αυτό το θέμα.


Πρέπει επιτέλους να υπάρξουν όρια και κανόνες που να προστατεύουν τους πολίτες από συμπτώματα κινδυνολογίας και διασποράς πανικού, εκ μέρους ορισμένων μέσων προς άγραν τηλεθέασης, πωλήσεων και αυτοπροβολής.
Τέλος σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε σοβαρά και υπεύθυνα με το θέμα και θα σας κρατάμε ενήμερους».

………
Από: http://www.servitoros.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο πιο φθηνός ταχυθερμοσίφωνας

Μήνυμα αναγνώστη


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τραγωδία στην Αϊτή - Βίντεο

Dozens dead in Haiti school collapse




Η κατάρρευση ενός σχολείου που είχε περίπου 700 μαθητές κοντά στην πρωτεύουσα Πόρτ-O-Πρενς προκάλεσε το θάνατο, περίπου 50 ανθρώπων, κυρίως παιδιών. Ο πρώτος όροφος του σχολείου που βρίσκεται σε μια παραγκούπολη στα περίχωρα της πόλης κατέρρευσε ενώ οι μαθητές ήταν στην τάξη.
Από: http://www.reuters.com/news/video?videoId=93491&videoChannel=1

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αλλαγές στις συγκοινωνίες και στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διεξαγωγής του Μαραθώνιου

Tροποποιούνται την Κυριακή, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, των τρόλεϊ και του τραμ, λόγω της διεξαγωγής του Μαραθωνίου και του αποκλεισμού ορισμένων δρόμων από την τροχαία.
Έτσι, η αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής Χ95 που εξυπηρετεί το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, μεταφέρεται για αυτές τις ώρες από το Σύνταγμα στην Εθνική Άμυνα, μαζί με την αφετηρία της γραμμής Χ94.
Επίσης, δε θα λειτουργήσουν 12 λεωφορειακές γραμμές (Α5, Γ5, 303, 314, 310, 315, 400, 403, 406, 407, 408 και 419).
Όσον αφορά το Τραμ, όλα τα δρομολόγια προς το ΣΕΦ και το Ασκληπιείο Βούλας από τις 8 μέχρι τις 11.30 το πρωί θα αναχωρούν και θα τερματίζουν στη στάση Λεωφόρου Βουλιαγμένης αντί για το Σύνταγμα. Τις ώρες αυτές, από το Σύνταγμα μέχρι τη λεωφόρο Βουλιαγμένης δεν θα εκτελούνται δρομολόγια.
Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στο τηλεφωνικό κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω Internet στη διεύθυνση http://www.oasa.gr/
……….
Από: Alpha 9,89

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η δημοσκόπηση MRB για τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»

Πρόθεση ψήφου
ΠΑΣΟΚ 31%
ΝΔ 28,7%
ΚΚΕ 6,6%
ΣΥΡΙΖΑ 9,1%
ΛΑΟΣ 4%
Οικολόγοι - Πράσινοι 2,9%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Κώστας Καραμανλής 39,1%
Γιώργος Παπανδρέου 37,2%


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η δημοσκόπηση της MARC «Έθνος της Κυριακής»

Πρόθεση ψήφου

ΠΑΣΟΚ 32,9%
ΝΔ 29,2%
ΣΥΡΙΖΑ 8,9%
ΚΚΕ 7,7%
ΛΑΟΣ 4,8%.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έβαλε στοίχημα ότι κάθε μέρα και για έναν ολόκληρο χρόνο δε θα ξοδεύει περισσότερο από μία λίρα, δηλαδή περίπου 1,20 ευρώ. Και κέρδισε!

Η Βρετανίδα δασκάλα, Καθ Κέλι, έβαλε στοίχημα με τους φίλους της ότι κάθε μέρα και για έναν ολόκληρο χρόνο δε θα ξοδεύει περισσότερο από μία λίρα, δηλαδή περίπου 1,20 ευρώ. Και κέρδισε. Το πώς, το λέει η ίδια σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Για να καταφέρει να ζήσει μόλις με μία λίρα την ημέρα, η Καθ έτρωγε από δωρεάν μπουφέδες, ψώνιζε στο παζάρι της εκκλησίας και «έκανε τράκα» τα απομεινάρια από τα μανάβικα και τα εστιατόρια.
Έκοβε φρούτα από τα δέντρα και μάζεψε περίπου 117 λίρες από κέρματα που βρήκε στο δρόμο. ……
.........…
Συνεχίζεται…

Μάλιστα, η τολμηρή δασκάλα, πήγε και διακοπές στη Γαλλία, κάνοντας ωτοστόπ.

«Είχα μαζί μου ένα ψυγείο γεμάτο πράγματα. Ήμουν έξω όλη την ώρα με ένα σάκο στην πλάτη μου και αν έβρισκα ψωμί με 10 πέννες ή φθηνά λαχανικά, τα αγόραζα».
Η Καθ έκανε συνέχεια έρευνα αγοράς και όπου έδιναν κάτι τζάμπα, το έπαιρνε. Επιπλέον, έκοψε το τηλέφωνό της και απλά περνούσε από τα σπίτια των φίλων της αν ήθελε να τους δει ή να τους πει κάτι.
Παράλληλα, χρησιμοποιούσε το ελεύθερο internet στη Δημόσια Βιβλιοθήκη.
Ένα χρόνο μετά, και αφού βγήκε νικήτρια, η Καθ Κέλι έγραψε ένα βιβλίο με την περιπέτειά της, το οποίο ονόμασε «Πώς επέζησα ξοδεύοντας μόνο μία λίρα την ημέρα».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βρήκαν σκελετό γυναίκας στα Μέγαρα

Πριν από λίγο αστυνομικοί βρήκαν έναν ανθρώπινο σκελετό στη θέση Κανδύλι στα Μέγαρα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανήκει σε γυναίκα καθώς βρέθηκε και η ταυτότητα.
Την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.
.....
Λεωνίδας Καπερναράκος


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θα πάνε το θέμα στη βουλή ενώ προσανατολίζονται στην κατάθεση μηνύσεων και αγωγών οι βουλευτές που ήταν στο ασανσέρ που έπεσε

Αυτό διαβάζουμε σήμερα στην εφημερίδα «Press Time».
Οι βουλευτές "καρφώνουν" το διοικητή του ψυχιατρείου Τρίπολης αλλά και τον υπουργό Υγείας, μιλούν για ανελκυστήρα που δεν είχε συντηρηθεί για δυο χρόνια και εμφανίζονται εκνευρισμένη από τη συμπεριφορά του διοικητή μετά το συμβάν ο οποίος αντί να τους ζητήσει συγνώμη τους έκανε και παρατήρηση γιατί μπήκαν σε ένα ασανσέρ τη στιγμή που έξω από αυτό υπήρχε πινακίδα που έγραφε ότι δεν πρέπει να μπουν πάνω από πέντε άτομα.
Οι βουλευτές διαψεύδουν την ύπαρξη τέτοιας πινακίδας, λένε ότι θα πάνε το θέμα στη Βουλή και απειλούν με αγωγές και μηνύσεις.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ήταν μέσα στο ασανσέρ είναι οι Μανώλης Σκουλάκης, Ηλίας Καρανίκας και Ηλίας Λαμπίρης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Δώρο» ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ στον ηγούμενο Εφραίμ από την εταιρία που αγόρασε το ολυμπιακό ακίνητο αποκαλύπτει η «Ελευθεροτυπία»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, την ημέρα που η κυπριακή εταιρία «Νόλιντεν» αγόρασε το ολυμπιακό φιλέτο καταβάλλοντας 41 εκατομμύρια ευρώ, στους λογαριασμούς της Μονής εισέρρευσαν 9 εκατομμύρια.
Μάλιστα, ο Εφραίμ με επιστολή του ευχαρίστησε την εταιρία για τη δωρεά που φέρεται να δόθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι σκαρφίστηκαν για να κερδίζουν εις βάρος όσων έχουν ανάγκη για χρήματα…

Εκμεταλλεύονται το υπόλοιπο της πιστωτικής σας κάρτας για αγορές με δόσεις.
Πηγαίνετε μαζί τους σε κάποια καταστήματα, ψωνίζετε προϊόντα με δόσεις χρεώνοντας την πιστωτική σας κάρτα, δίνετε τα προϊόντα στον… επιτήδειο, αυτός σας δίνει σε μετρητά το μισό της αξίας τους, παίρνει τα προϊόντα και φεύγει.
Εσείς μπορεί να έχετε πάρει στα χέρια σας μετρητά, για παράδειγμα 1.000 ευρώ αλλά έχετε χρεώσει την πιστωτική σας κάρτα με 2.000 ευρώ τα οποία πρέπει να τα εξοφλήσετε με δόσεις.
Σημειώνουμε εδώ ότι τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών έχουν φτάσει έως και το 22%.
Ο… «σωτήρας» σας έχει πάρει προϊόντα αξίας 2.000 ευρώ, μισοτιμής και χωρίς απόδειξη, τα οποία πουλάει όπου θέλει σε πολύ φθηνή τιμή και κερδίζει «μαύρο» χρήμα, αφορολόγητα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δολοφόνησαν γνωστό "νονό" της νύχτας

Δυο άνδρες που φορούσαν κράνη τον πλησίασαν με τη μοτοσικλέτα τους και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ, «γαζώνοντάς» τον με δέκα σφαίρες, σήμερα, λίγο μετά τη μία, στο Αιγάλεω, όταν σταμάτησε με το αυτοκίνητό του σε φανάρι, στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Θηβών, τον Αλέκο Κοσμόπουλο.
Το θύμα δεν πρόλαβε να αντιδράσει αν και οπλοφορούσε.
Ο τρόπος εκτέλεσης, αλλά και το παρελθόν του θύματος, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ομάδες που δραστηριοποιούνται παρανόμως τη νύχτα στην Αττική.
Ο Αλέκος Κοσμόπουλος, ήταν από τους πιο γνωστούς νονούς της νύχτας και για αυτό, αλλά και από τον τρόπο εκτέλεσης οι αστυνομικοί οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
….
Συνεχίζεται…

Στο http://www.zougla.gr/ διαβάζουμε ότι στο«βιογραφικό» του Αλέκου Κοσμόπουλου περιλαμβάνονται ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών και εκβιασμοί. Αποφυλακίστηκε το 2003.
Είχε συλληφθεί στο Γύθειο στις 16 Ιουλίου 1992, μετά από επιχείρηση αστυνομικών, αφού κατηγορείται για τη δολοφονία, τον Μάιο και τον Ιούλιο του 1990, του υπαλλήλου τράπεζας Γιώργου Κάσα και του σερβιτόρου στο κέντρο «Όνειρο» Θεοδώρου Ντουρζιώτη. Τον τελευταίο τον δολοφόνησε γιατί δεν τον αποκάλεσε «κύριο»…
Επίσης, θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Δημήτρη Μανιαβού, κάτι που δεν στοιχειοθετήθηκε ποτέ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

38χρονος Έλληνας με ψυχολογικά προβλήματα, πέρασε μια εβδομάδα περιπλανώμενος σε αεροδρόμιο της Γερμανίας χωρίς να το καταλάβει κανείς

Από τις 3 Οκτωβρίου η οικογένειά του είχε δηλώσει την εξαφάνισή του και το ότι πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
Ειδοποιήθηκε ακόμα και η Ιντερπόλ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Τελικά, ο άνθρωπος εντοπίστηκε όταν μια ταξιδιωτική πράκτορας που τον έβλεπε συχνά στο χώρο του αεροδρομίου και στην αρχή πίστευε ότι απλώς ταξίδευε συχνά, ειδοποίησε την αστυνομία.
Ο Έλληνας βρέθηκε χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα και χρήματα. «Πιθανότατα ξέμεινε από χρήματα και παράλληλα έχασε το διαβατήριό του, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο», είπαν χαρακτηριστικά. «Δεν είχε επαφές στη Γερμανία και πιθανότατα δεν γνώριζε πώς να βοηθήσει τον εαυτό του».
Η οικογένειά του έχει ήδη ειδοποιηθεί και βρίσκεται καθ’ οδόν για τη Γερμανία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εγώ είχα κάνει σωστό πρόγραμμα, εσύ τραπεζίτη μου, μου τα χάλασες...

Μήνυμα αναγνώστη

.........
Τι να τα κάνουμε τα μέτρα των τραπεζών όταν η μη καταβολή δόσεων ισχύει μόνο για τους ανέργους που παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ;
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΟΗΘΗΜΑ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ.
Το γνωρίζουν αυτό οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες αλλά κωφεύουν.
Αυτό που δεν θυμούνται είναι ότι οι Έλληνες έδιωξαν δυνάστες και δυνάστες έριξαν τη χούντα και γενικά όταν τα πράγματα απαιτούν Ενώνονται.
Είναι γνωστό ότι σε όλες τις χώρες κυβερνούν οι τράπεζες.

Εγώ τώρα, πήρα ένα δάνειο με σκοπό μέσα από την εργασία μου να το αποπληρώσω. Εσύ σαν τράπεζα όμως κάνεις άνω κάτω τις οικονομίες των κρατών με αποτέλεσμα να κλείνει η επιχείρηση που εργάζομαι και μετά μου λες, πρόβλημα σου που έχασες τη δουλειά σου, ας έκανες σωστό πρόγραμμα.
Μα εγώ σωστά το έκανα ΕΣΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΜΟΥ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ.

ΑΣ ΣΦΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΔΕΙΡΑΝ ΤΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΧΛΕΥΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 600 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για ένα κυβικό νερού πληρώνω 14 ευρώ!

Μήνυμα αναγνώστη
.........
Καλημέρα σας από την Πτολεμαΐδα.
Κοιτάξτε αυτό το λογαριασμό του νερού. Εδώ και χρόνια διαμαρτυρόμαστε, αλλά τίποτε δεν γίνεται., έτσι είναι το καταστατικό της ΔΕΥΑΠ, και τέλος. «Αυτοί έχουν το πεπόνι και το μαχαίρι»!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τους ζητούν να πληρώσουν για τις ταμπέλες των καταστημάτων τους

Μήνυμα αναγνώστη
.......
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΑΙΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ.
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΝΟΜΟΥΣ .... ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ!
ΒΑΖΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2007 (ΣΕ ΕΜΕΝΑ 150 Ε), ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΞΗΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ... ΑΛΛΟΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ...
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2009...
ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΑ ΞΗΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ... ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ...
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ;
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;
ΕΓΩ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ 1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ.
ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα Ηνωμένα Έθνη αφού άφησαν μια 13χρονη να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου, χθες καταδίκασαν χθες την εκτέλεσή της

Λιθοβολήθηκε σε ηλικία 13 ετών κατηγορούμενη για "μοιχεία" μετά το βιασμό της, παρά το ότι είχε ζητήσει την προστασία των Αρχών.
Συνέβη στο στάδιο της πόλη Κισμάγιο της Σομαλίας, την 27η Οκτωβρίου, παρόντων χιλιάδων θεατών.
Η Αΐσα είχε πέσει θύμα βιασμού από τρεις άνδρες ενώ διένυε μια μεγάλη απόσταση πεζή για να επισκεφθεί τη γιαγιά της στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.
Ζήτησε από τοπικούς ισλαμιστές ηγέτες την προστασία τους. Όμως εκείνοι στράφηκαν εναντίον της, την κατηγόρησαν για μοιχεία και την καταδίκασαν σε θάνατο, σύμφωνα με την UNICEF και δημοσιεύματα πολλών ΜΜΕ.
…..
Συνεχίζεται…

Η εκτέλεση της έφηβης προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως η επίσημη αντίδραση του ΟΗΕ σημειώθηκε μόλις χθες.
Μεγάλα τμήματα της Σομαλίας, μιας από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο, παραμένουν ουσιαστικά εκτός ελέγχου της μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζεται από τις ένοπλες δυνάμεις της Αιθιοπίας αλλά και τις ΗΠΑ.


Η εξουσία της απειλείται από τους ισλαμιστές μαχητές της Ένωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων που διεξάγουν ανταρτοπόλεμο εναντίον της μετά την εκδίωξή τους από το μεγαλύτερο μέρος της χώρας --που ήλεγχαν-- το 2006. "Το συμβάν υπογραμμίζει την ακραία φύση της βίας που ασκείται σε βάρος των παιδιών και των γυναικών στη Σομαλία, κι εντείνεται από την αυξανόμενη αναρχία", ανέφερε η Ραντίκα Κουμαρασουάμι, επιτετραμμένη του ΟΗΕ για θέματα που αφορούν τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις.


Η αξιωματούχος καταδίκασε τη θανατική ποινή που επιβλήθηκε σε βάρος του κοριτσιού και ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη προστασία των ανηλίκων στη Σομαλία. Πρόσθεσε ότι τα παιδιά στις εμπόλεμες ζώνες χρησιμοποιούνται από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές και συχνά ακρωτηριάζονται και χάνουν τη ζωή τους. "Είναι καθήκον της διεθνούς κοινότητας και των τοπικών αρχών να σταματήσουν τις παραβιάσεις αυτές και να διασφαλίσουν την καλύτερη προστασία των παιδιών", πρόσθεσε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Μίμης δεν τα κατάφερε – Πέθανε αργά και βασανιστικά, χωρίς λόγο και αιτία

Μήνυμα αναγνώστη
...............

Μετά από δυο μέρες συνεχούς ιατρικής φροντίδας και της απεριόριστης αγάπης μας ο ΜΙΜΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ (το γατάκι δεξιά).
Πέθανε μέσα σε αφόρητους πόνους, με τα τεράστια γαλάζια μάτια του να παρακαλάει να τον βοηθήσουμε.
Πέθανε αργά και βασανιστικά. Πέθανε χωρίς λόγο και χωρίς καμία αιτία.
Ο Μίμης έγινε το εξιλαστήριο θύμα αυτής της κοινωνίας που επιλέγει μεθόδους αρρωστημένης εξόντωσης των αδέσποτών μας.
……….
Συνεχίζεται…


Ο Μίμης έγινε το αντικείμενο της αρρωστημένης φαντασίας των αρρωστημένων συμπολιτών μας που δεν θεωρούν τους εαυτούς τους κομμάτι της φύσης.Ο Μίμης έγινε παράδειγμα προς τα άλλα ζώα που προκειμένου να επιζήσουν ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, δεν πρέπει να τους πιστεύουν.Και εγώ ο εθελοντής παλεύω για ένα ζωάκι λες και βοηθώντας το θα αλλάξει ο κόσμος!Εγώ ο εθελοντής, αφήνω την οικογένειά μου μέσα στη μέση του δρόμου να πάρει ταξί για το σπίτι, για να φορτώσω στο αυτοκίνητό μου ένα γίγαντα σκύλο που βρήκα χτυπημένο.Εγώ ο εθελοντής, δίνω το μισό μου μισθό σε τροφές & φάρμακα για να ανακουφίσω τα πονεμένα ζώα!Εγώ ο εθελοντής, ακούω όλο το κόσμο να μου λέει "άσε πια τα κοπρόσκυλα & πάμε για καφέ".Εγώ ο εθελοντής, γίνομαι δυσάρεστος & γραφικός στους γείτονες όταν μοιράζω φυλλάδια για τις φόλες κοιτάζοντας τους στα μάτια για να δω ποιός τις πέταξε.

Εγώ ο εθελοντής, κλαίω κάθε φορά που ένας ΜΙΜΗΣ πεθαίνει.Όχι γιατί δεν είμαι εξοικειωμένη με το κύκλο της ζωής ΖΩΗ-ΘΑΝΑΤΟΣ-ΖΩΗ.Αλλά γιατί είμαι μέρος μιας αρρωστημένης κοινωνίας & για αυτό ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ!
………
Από: http://adespotathriasio.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανδρέας: Ένα παιδί με ένα χαμόγελο και μια επιθυμία που μας ένωσε όλους…

9 Νοεμβρίου 1995 - Ένα μικρό παιδί γράφει το ημερολόγιό του.

Γραφεί την πρώτη του σελίδα μα δε μιλά για εκείνο, δε γράφει τις αναμνήσεις του, δεν το κρατά κρυφό στο μαξιλάρι του. Γράφει για το όνειρο του και μιλά σε όλους εμάς.
……..
Συνεχίζεται…
«Όλοι ξέρουμε συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά , δεν έχουν παιχνίδια , δεν έχουν φαί και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε όλοι και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά: αλβανάκια , άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογός θα λέγετε: ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε!»

Ο δεκάχρονος Ανδρέας Γιαννόπουλος ιδρυτής του Συλλόγου « Το Χαμόγελο του Παιδιού » στις 9 Νοεμβρίου του 1995, οραματίστηκε μία νέα κοινωνία. Μία κοινωνία που θα ενδιαφερθεί, θα αγκαλιάσει και θα προστατέψει τα παιδιά που υποφέρουν.

Ένα παιδί που η ασθένεια του δεν το λύγισε! Ένα παιδί που γνώριζε τα πάντα γύρω από αυτή, που πάλεψε, που αγωνίστηκε, που έκανε υπομονή και που έδινε κουράγιο στην οικογένεια του και στους φίλους του.

Ένα παιδί που λίγο πριν ξεκινήσει το μακρινό του ταξίδι μας παρότρυνε, μας υπενθύμισε, μας έδειξε τον δρόμο για να ενωθούμε όλοι αφήνοντας πίσω τα λόγια και τις θεωρίες!

Ένα παιδί που το δικό του μέλλον έγινε το μέλλον για εκατοντάδες παιδιά που κινδυνεύουν. Έγινε η ελπίδα και η οικογένεια τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού » γεννήθηκε και υπάρχει μέσα από τη δική του απουσία.

Όλοι εμείς που συνεχίζουμε, που πιστεύουμε και που κάνουμε τα λόγια του πράξη ξέρουμε πως στην άνιση μάχη που έδωσε με τη ζωή είναι ο νικητής! Ο νικητής μέσα από τα μάτια εκατοντάδων παιδιών που ο Συλλόγου του προστατεύει και φροντίζει.

Ανδρέα,

Στις 9 Νοεμβρίου του 1995 , έγραψες το ημερολόγιο σου, έγραψες τη πρώτη σελίδα. Εμείς δεκατρία χρόνια τώρα συνεχίζουμε να γεμίζουμε τις σελίδες του, ακολουθώντας πιστά τα λόγια σου!

Πριν από δεκατρία χρόνια έκανες μία έκφραση, ένα συναίσθημα ξεχωριστό. Όταν ο πόνος δεν σου επέτρεψε να χαμογελάς έβαλες τα χεράκια σου στο πρόσωπό σου και σχημάτισες το πιο όμορφο χαμόγελο. Τα γαλανά σου ματάκια φώτισαν για τελευταία φορά, καθρεφτίζοντας το μεγαλείο και την αγνότητα της ψυχής σου, αγγίζοντας και μιλώντας στις καρδιές όλων μας!

Μας έδειξες με έναν τρόπο μοναδικό πως ο πόνος δεν είναι πιο δυνατός από τη θέληση και την επιθυμία!

Αυτά τα χεράκια , αυτά τα ματάκια σε διαβεβαιώνουμε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ανάμεσα μας και ζωγραφίζουν το χαμόγελο στα παιδικά θλιμμένα προσωπάκια.

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕ ΟΛΟΥΣ….

ΑΝΔΡΕΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...