Ειδήσεις

10 Νοε 2008

Το βιογραφικό του Πέτρου Τατούλη και μια φωτογραφία του από τα τέλη της δεκαετίας του ΄50

Ο Πέτρος Τατούλης γεννήθηκε το 1953 στο Καστρί Κυνουρίας.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, απ' όπου αποφοίτησε ως Ιατρός - Χειρουργός.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία σαν ιατρός στην Κω.
Εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός στο Καστρί Κυνουρίας, ενώ άσκησε το ιατρικό λειτούργημα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά.
Το 1990 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία και έκτοτε είναι συνεχής η παρουσία του στη Βουλή των Ελλήνων εφόσον ο αρκαδικός λαός τον τιμά αδιάλειπτα με την ψήφο του.
Από την εκλογή του και εξής έχει διατελέσει μεταξύ άλλων:

  • Ειδικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2004.
  • Ειδικός απεσταλμένος της Νέας Δημοκρατίας στη συνδιάσκεψη της Γενεύης το Δεκέμβριο του 2003 για την επίλυση του Παλαιστινιακού Ζητήματος.
  • Ειδικός απεσταλμένος της Νέας Δημοκρατίας το Νοέμβριο του 2003 στο αρχηγείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γ. Αραφάτ στη Ραμάλα.
  • Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
  • Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.
  • Μέλος της άτυπης διακομματικής επιτροπής για την παρακολούθηση και προώθηση θέσεων αναφορικά με τη δίκαιη λύση του Κυπριακού ζητήματος.
  • Μέλος των Διακομματικών Επιτροπών της Βουλής για τα Ναρκωτικά, το Δημογραφικό
  • Πρόβλημα και την Προστασία των Δασών.
  • Υφυπουργός Πολιτισμού από το Μάρτιο του 2004 έως το Φεβρουάριο του 2006.
  • Σήμερα είναι μέλος των Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.
  • Από το 2003 έχει δημοσιεύσει έναν εκτεταμένο αριθμό άρθρων, πολιτικού και κοινωνιολογικού περιεχομένου, σε ελληνικές εφημερίδες όπως «Απογευματινή», «Καθημερινή», «Ελευθεροτυπία».
Είναι παντρεμένος με την ιατρό Σοφία Λουτσίου και έχει 4 παιδιά: την Παρασκευή, τη Χρισταλένη, την Ιωάννα και τον Παναγιώτη. ......

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια βόλτα και στην ιστοσελίδα του Πέτρου Τατούλη - Γιατί εκτός από το blog έχει και ιστοσελίδα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το blog του Πέτρου Τατούλη: http://tatoulis.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιάννης Σαραντάκος: Η εικόνα που είχα για τον Πέτρο Τατούλη ήταν ενός ανθρώπου δεν περίμενε τη διαγραφή του

Αυτό είπε ο Γιάννης Σαραντάκος, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, πριν από λίγο.

Πρόκειται για το δημοσιογράφο που πήρε την επίμαχη συνέντευξη από τον Πέτρο Τατούλη, η οποία του κόστισε τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σαραντάκο, ο Πέτρος Τατούλης δεν έδειχνε να περιμένει ότι θα διαγραφεί, ούτε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ούτε σήμερα το πρωί που επικοινώνησε μαζί του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όχι μόνο βίασε την κόρη του και την κράτησε κλειδωμένη σε ένα κελάρι για 24 χρόνια αλλά είχε κρατήσει αιχμάλωτη και τη μητέρα του!

Ο Josef Fritzl όχι μόνο βίασε την κόρη του Elizabeth και την κράτησε κλειδωμένη σε ένα κελάρι για 24 χρόνια αλλά όπως αποκαλύφθηκε φυλάκισε και τη μητέρα του.
Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα «OE24» αυτό που προκύπτει από πρόσφατες ψυχολογικές εξετάσεις του, είναι ότι ο 73χρονος είχε κρατήσει για χρόνια αιχμάλωτη και τη μητέρα του σε ένα δωμάτιο στο σπίτι του, στην πόλη Amstetten.
Μιλώντας για τη μητέρα του ο Josef Fritzl είπε: «Δεν πήρα ποτέ ένα φιλί ή ένα αγκάλιασμα από αυτήν, αν και κατέβαλα τεράστιες προσπάθειες να την κάνω να είναι καλή με μένα. Το ένα πράγμα που έκανε ήταν πηγαίνει στην εκκλησία»...........

Συνεχίζεται...

Όταν λοιπόν ο Fritzl μετακόμισε με τη σύζυγο και τα παιδιά του στο Amstetten, την εκδικήθηκε. Ήταν πλέον ηλικιωμένη και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Την έκλεισε σε ένα δωμάτιο, έκλεισε τα παράθυρα ώστε να μην μπορεί να μπει το φως της ημέρας και εκεί η γυναίκα πέθανε, κάτω από άθλιες συνθήκες το 1980.

Σήμερα, ο Fritzl έχει προφυλακιστεί στη βόρεια Αυστρία μετά την αποκάλυψη των φρικιαστικών εγκλημάτων του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βρέθηκαν τα σχέδια κατασκευής του Άουσβιτς – Προέβλεπαν θαλάμους αερίων - Έχουν υποσημείωση: «Προβλέπεται επέκταση σε περίπτωση αυξημένων αναγκών»

Τα αυθεντικά σχέδια κατασκευής του στρατοπέδου εξόντωσης στο Αουσβιτς βρέθηκαν σε διαμέρισμα του Βερολίνου κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης.
Πρόκειται για έγγραφα που προέρχονται από το έτος 1941 έως 1943 και παρουσιάζουν σε κλίμακα 1/100 το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς της σημερινής Πολωνίας, στο οποίο εξοντώθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο Εβραίοι.
Πολλά από αυτά τα σχέδια φέρουν με πράσινο στυλό την υπογραφή του διοικητή των Ες-Ες και εγκέφαλο του Ολοκαυτώματος, Χάινριχ Χίμλερ.
Η ιστορική σημασία της ανακάλυψης αυτής είναι τεράστια καθώς ανατρέπει τις θεωρίες όλων εκείνων που αρνούνται το Ολοκαύτωμα, καθώς στα σχέδια κατασκευής του στρατοπέδου, ήδη από το 1941, προβλέπονταν και «θάλαμοι αερίων».
……….
Συνεχίζεται…

Όπως βλέπει κανείς στο σχέδιο, πρόκειται για τετράγωνους χώρους 11 επί 11, οι οποίοι και διαθέτουν προθαλάμους «απολύμανσης και αποδυτήρια».Στο σχέδιο, το οποίο παρουσίασε η «Μπιλντ», αναγράφεται καθαρά «θάλαμος αερίων».
Ανάμεσα στα σχέδια, υπάρχουν και αυτά των κρεματορίων, στα οποία μπορεί κανείς να διαβάσει ότι κατασκευαστές των φούρνων στους οποίους απανθρακώνθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ήταν η εταιρεία Topf, ενώ στους χώρους που ονομάζονται «αποθήκες πτωμάτων» υπάρχει η υποσημείωση: «Προβλέπεται επέκταση σε περίπτωση αυξημένων αναγκών».
………..
Περισσότερα: http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=12732128

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα κυριότερα σημεία της τελευταίας ανάρτησης του Πέτρου Τατούλη στο blog του - Επίθεση σε Καραμανλή (και προαναγγελία κόμματος;)

Επίθεση σε Κωνσταντίνο Καραμανλή

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύπλευρη κρίση. Κρίση για την οποία σήμερα φέρει προσωπική ευθύνη ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε προσωπικό και πολιτικό αδιέξοδο.
Με τη σημερινή του πράξη ο πρωθυπουργός αποκαλύπτεται ως συνένοχος. Συνένοχος στη διαφθορά. Συνένοχος στην ανικανότητα. Συνένοχος στην αναποτελεσματικότητα. Με τη σημερινή του πράξη ο πρωθυπουργός πήρε θέση. Ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, διάλεξε τη διαφθορά από τη διαφάνεια. Επέλεξε το νοσηρό δρόμο της συγκάλυψης από το «όλα στο φως». Ένας πρωθυπουργός σε ομηρία και εγκλωβισμένος σε προσωπικά αδιέξοδα είναι επικίνδυνος για τη χώρα. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλους κληρονόμους και πρίγκιπες της πολιτικής.


Δεν υπάρχουν "σκοτεινά σχέδια"
Κανένα σκοτεινό σχέδιο δεν υπάρχει πίσω από την εμμονή κάποιων από εμάς να λέμε την αλήθεια άφοβα και χωρίς να υπολογίζουμε προσωπικά κόστη. Καμία σκοτεινή συνωμοσία δεν εξυφαίνεται εις βάρος της χώρας.
Αντί λοιπόν να αναρωτιούνται διάφοροι εντεταλμένοι της ενημέρωσης «ποιος κρύβεται πίσω από τον Τατούλη», ας αναρωτηθούν καλύτερα «Γιατί κ. Καραμανλή παραδίδετε την εξουσία;». Ας διοχετεύσουν εκεί τη μεγάλη τους (καλοπληρωμένη) φαντασία προκειμένου να ανακαλύψουν ξένους δακτύλους και ξένα κέντρα.
Αν υπάρχουν Εφιάλτες τότε εκείνοι κατοικούν στην αντίπερα όχθη.
..............


Γυρίζει την πλάτη και στο ΠΑΣΟΚ
Η επιστροφή στην γνωστή πασοκική πολιτεία δεν είναι λύση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι προϊόν παρθενογένεσης, αλλά φορέας του παλιού, του αναποτελεσματικού και του διεφθαρμένου. Η κεντροδεξιά πρέπει να ξαναβρεί τις χαμένες της ρίζες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέτρος Τατούλης: "Οι επικοινωνισμοί τελείωσαν. Αρχίζει η πραγματική πολιτική" - Ανάρτηση πριν από λίγο στο blog του

Αυτό το κείμενο ανάρτησε πριν από λίγο ο Πέτρος Τατούλης στο ιστολόγιό του.

Μόνη ελπίδα οι Έλληνες

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύπλευρη κρίση. Κρίση θεσμών και αξιών. Κρίση οικονομική. Κρίση ηθική. Κρίση εμπιστοσύνης. Κρίση που φέρει την υπογραφή όλων των τελευταίων κυβερνήσεων της χώρας. Κρίση για την οποία σήμερα φέρει προσωπική ευθύνη ο Κώστας Καραμανλής.
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε προσωπικό και πολιτικό αδιέξοδο. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να οδηγήσει και τη χώρα σε αδιέξοδο. Στις Δημοκρατίες άλλωστε δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Σήμερα έχει έλθει η ώρα να φωνάξουμε με θάρρος τα όσα κατ’ ιδίαν συζητάμε. Αρκετά με τις σιωπηλές πλειοψηφίες! Αρκετά με τις διεφθαρμένες κλειστές ομάδες εξουσίας! Ήλθε η ώρα να βρούμε πρώτοι εμείς την τόλμη να απομονώσουμε όλα εκείνα τα νοσηρά στοιχεία που παρεισέφρησαν στους κυβερνητικούς θώκους και αλώνουν καθημερινά με τις συμπεριφορές τους τον δημιουργικό και παραγωγικό χώρο της κεντροδεξιάς. Εμείς, που είχαμε την τόλμη να κατονομάσουμε συγκεκριμένα εκείνους που μπήκαν στην πολιτική όχι γιατί πίστεψαν στις ιδέες και το όραμα της παράταξης αλλά για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη. Εμείς, που είχαμε το θάρρος να προτείνουμε κριτήρια αποτελεσματικότητας κυβερνητικού έργου, προκειμένου οι πολίτες να αποφασίζουν βάσει στοιχείων και όχι καλών ή κακών δημοσίων σχέσεων του εκάστοτε πολιτικού με καλοπληρωμένα παπαγαλάκια των μίντια. Εμείς, που προτιμήσαμε να αποδειχτούμε αληθινοί, έστω κι αν προσωρινά ενοχλήσαμε τις αυλές, τις κλίκες και τις παρέες.
Πριν από πέντε χρόνια, ο Κώστας Καραμανλής ενέπνευσε στον τόπο την ελπίδα και ο Έλληνας άρχιζε να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Έκτοτε, τα συνθήματα παρέμειναν ως τέτοια και η απογοήτευση διάχυτη διαβρώνει τις πλέον παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Η σημαία κατά της διαφθοράς γρήγορα υπεστάλη. Η επανίδρυση του κράτους έμεινε κενό γράμμα. Οι μεταρρυθμίσεις άργησαν χαρακτηριστικά. Η καθημερινότητα του Έλληνα από ημέρα σε ημέρα γινόταν ακόμη πιο δύσκολη. Η οικονομία δεν αποτίναξε ποτέ τις χρόνιες στρεβλώσεις της.
Με τη σημερινή του πράξη ο πρωθυπουργός αποκαλύπτεται ως συνένοχος. Συνένοχος στη διαφθορά. Συνένοχος στην ανικανότητα. Συνένοχος στην αναποτελεσματικότητα. Με τη σημερινή του πράξη ο πρωθυπουργός πήρε θέση. Ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, διάλεξε τη διαφθορά από τη διαφάνεια. Επέλεξε το νοσηρό δρόμο της συγκάλυψης από το «όλα στο φως». Ένας πρωθυπουργός σε ομηρία και εγκλωβισμένος σε προσωπικά αδιέξοδα είναι επικίνδυνος για τη χώρα.
Είμαι ωστόσο απόλυτα βέβαιος ότι η βάση του κόμματος, ο ουσιαστικός του πυρήνας συνεχίζει να είναι υγιής, να θυμάται τις δεσμεύσεις, να μένει σταθερός στις αξίες και τις ιδέες που υποσχεθήκαμε να υπηρετήσουμε. Δεν αποκοπήκαμε εμείς από αυτά που ονειρευτήκαμε, πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε. Η σημερινή ηγεσία είναι εκείνη που παρέκκλινε και πρόδωσε αυτές τις αξίες.
Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλους κληρονόμους και πρίγκιπες της πολιτικής. Οι πολίτες θέλουν καθαρές θέσεις και όχι να ψάχνουν να τις ανακαλύψουν στους χειμαρρώδεις λόγους του νεολαϊκισμού ένθεν κακείθεν. Οι πολίτες θέλουν αλλαγές στη ζωή τους και όχι μεγαλόπνοα συνθήματα που η μόνη αλλαγή που θα εξασφαλίσουν είναι η παχυλή και πλούσια ζωή των διαφόρων κομματικοδίαιτων του δημόσιου βίου. Οι πολίτες δεν θέλουν άλλα διλήμματα: δεξιά ή αριστερά. Η μόνη επιλογή είναι μπροστά ή πίσω.Σε αυτό το κομβικό σημείο για τη χώρα «δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Καμία κομματική σφραγίδα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις αγωνίες των πολιτών. Κανένα σκοτεινό σχέδιο δεν υπάρχει πίσω από την εμμονή κάποιων από εμάς να λέμε την αλήθεια άφοβα και χωρίς να υπολογίζουμε προσωπικά κόστη. Καμία σκοτεινή συνωμοσία δεν εξυφαίνεται εις βάρος της χώρας.
Το χρέος μας είναι τεράστιο. Και το γνωρίζουμε όλοι εμείς που γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας του Έλληνα πολίτη στην καθημερινή επαφή μας μαζί του. Ο Ελληνικός λαός δεν χρειάζεται ανθρώπους που αποφασίζουν για αυτόν χωρίς αυτόν πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν χρειάζεται ανθρώπους που απαξιώνουν τις διαδικασίες της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού.
Από το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» (για να θυμηθούμε τις κατηγορίες που εξαπολύαμε τότε) καταλήξαμε στο «σύστημα Καραμανλή» με τους κουμπάρους και τους υπερέμπιστους Υπουργούς. Η ανεξαρτησία από το σάπιο αυτό σύστημα εξουσίας είναι πλέον μονόδρομος. Πρέπει εμείς να πείσουμε με την ηχηρή μας παρέμβαση ότι μια άλλη πολιτική είναι εφικτή και ότι αυτή η άλλη πολιτική μπορεί να ανατρέψει την κρίση που ενέσκηψε στη χώρα με αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού.
Το χρέος μας είναι τεράστιο. Η επιστροφή στην γνωστή πασοκική πολιτεία δεν είναι λύση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι προϊόν παρθενογένεσης, αλλά φορέας του παλιού, του αναποτελεσματικού και του διεφθαρμένου. Ο λαϊκισμός δεν έχει θέση στο μέλλον.
Η κεντροδεξιά πρέπει να ξαναβρεί τις χαμένες της ρίζες. Ο μεσαίος χώρος πρέπει να ανακαλύψει και πάλι τρόπο να εκφρασθεί. Οι νηφάλιοι πολίτες πρέπει να ανακτήσουν την αισιοδοξία τους και να οδηγήσουν τη χώρα μπροστά.
Αντί λοιπόν να αναρωτιούνται διάφοροι εντεταλμένοι της ενημέρωσης «ποιος κρύβεται πίσω από τον Τατούλη» , ας αναρωτηθούν καλύτερα «Γιατί κ. Καραμανλή παραδίδετε την εξουσία;».
Ας διοχετεύσουν εκεί τη μεγάλη τους (καλοπληρωμένη) φαντασία προκειμένου να ανακαλύψουν ξένους δακτύλους και ξένα κέντρα. Αν υπάρχουν Εφιάλτες τότε εκείνοι κατοικούν στην αντίπερα όχθη.
Οι επικοινωνισμοί τελείωσαν. Αρχίζει η πραγματική πολιτική. ........

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια βόλτα στο Αργοστόλι

Μήνυμα αναγνώστη
..........
Περισσότερα: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2802&Itemid=152

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Στρατονίκη δεν πρόκειται να ησυχάσει από τα φουρνέλα όσο διαρκέσει η εξόρυξη

Μήνυμα αναγνώστη

............
Κυνική όσο και αποκαλυπτική δήλωση του γενικού διευθυντή της «Ελληνικός Χρυσός»: Τα φουρνέλα κάτω από τη Στρατονίκη δεν θα σταματήσουν ποτέ!
Νοέμβριος 4, 2008 · Δίχως Σχόλια

Με αυτήν την παραδοχή ξεκίνησε την συνέντευξη του ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στο περιοδικό «Επιλογές» της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής» 2 Νοεμβρίου 2008.
Στην ερώτηση της δημοσιογράφου «Πότε θα σταματήσει η χρήση εκρηκτικών κάτω από τη Στρατονίκη» η απάντηση ήταν «Δεν θα σταματήσει ποτέ. (…)».
Η δήλωση εκτός της κυνικότητας καταδεικνύει και την αδίστακτη αλήθεια που εκφράζει. Η Στρατονίκη δεν πρόκειται να ησυχάσει από τα φουρνέλα όσο διαρκέσει η εξόρυξη με ότι αυτό σημαίνει. Είπε κι άλλα προκλητικώς ενδιαφέροντα για την δραστηριότητα της εταιρείας.
.........
Περισσότερα: http://stratoniki.wordpress.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρώτοι Μαθητές στην Σταυρούπολη

Μήνυμα αναγνώστη

..
Πρώτη πανελλαδικά κρίθηκε η ομάδα «Εcomobility» του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης που είχε την καλύτερη εργασία και προτάσεις για οικολογική μετακίνηση στην πόλη τους κέρδισε το βραβείο «Εcomobility 2007-2008».
.....
Περισσότερα: http://polites-ampelokipon.blogspot.com/2008/11/blog-post_10.html
Με εκτίμηση
Πολίτες των Αμπελοκήπων

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πάμε κουκλοθέατρο;

Μήνυμα αναγνώστη
.............

Η ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ
ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιών
παρουσιάζει
Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος
στην "ArtikaΠροσθήκη  εικόνας" (Αγίων Σαράντα 29, Μοσχάτο, Αττική. τηλ: 210 48 28 431)
Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 15:30.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το δεύτερο βιβλίο της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου

Μήνυμα αναγνώστη ...........

Με τρυφερότητα και αφοπλιστική ειλικρίνεια, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου καταγράφει ιστορίες που της εμπιστεύτηκαν οδηγοί ταξί απ’ όλο τον κόσμο πρόσωπα που αφέθηκαν να ξετυλίξουν τη ζωή τους, άλλοτε με το αποτύπωμα της χαράς, μα πάντοτε με υπερηφάνεια γι’ αυτό που κάνουν, κι ένα χαμόγελο να χαρίσουν σ’ όποιον τους περιμένει στην επόμενη στροφή.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η μόνη λύση: Εκλογές Εδώ και Τώρα!

Μήνυμα αναγνώστη

...
«Όσο δεν διαγράφονται τα πραγματικά προβλήματα,
θα διαγράφονται βουλευτές»
Γιώργος Α. Παπανδρέου
........
Η κατάσταση της χώρας αλλά και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις μας οδηγούν σε προσφυγή στις κάλπες που είναι η πιο έντιμη λύση για γρήγορη διέξοδο από τα σημερινά προβλήματα .
Το ΠΑΣΟΚ, προτείνει την απόσυρση του Σχεδίου Προϋπολογισμού για το 2009, το πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των ασθενέστερων οικονομικά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως το τέλος του 2009. Ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της χρηματοπιστωτικής κρίσης παρουσίασε στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Στο σχέδιο περιλαμβάνονται πέντε δέσμες προτάσεων που αφορούν την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά , τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας , τη στήριξη καταναλωτών και δανειοληπτών, την τόνωση της αγοράς , τη στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων , την ανακούφιση των ασθενέστερων ομάδων και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Στις προτάσεις του ο κ. Παπανδρέου επιμένει για το πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των ασθενέστερων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως το τέλος του 2009.
………
Συνεχίζεται…


Χρήσιμα και επίκαιρα είναι τα «Μέτρα επανόρθωσης (σεισάχθεια)»: Ο Σόλων κατάργησε τα υφιστάμενα χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και προς το δημόσιο, απελευθέρωσε όσους Αθηναίους είχαν γίνει ΔΟΥΛΟΙ λόγω χρεών στην ίδια την Αθήνα και επανέφερε στην πόλη όσους εν τω μεταξύ είχαν μεταπωληθεί στο εξωτερικό. Για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, κατάργησε το δανεισμό με εγγύηση το σώμα (προσωπική ελευθερία) του δανειολήπτη και των μελών της οικογένειάς του.


Ο αυριανός Πρωθυπουργός κ. τόνισε: Η κατάσταση απαιτεί πολιτικές πρωτοβουλίες. Όχι ευχολόγια, όχι λευκές επιταγές στις τράπεζες, όχι οικονομική πολιτική που αδικεί. Γι’ αυτό, παίρνουμε πρωτοβουλίες, διαβουλευόμαστε υπεύθυνα με τους κοινωνικούς εταίρους. Για να προωθήσουμε μέτρα κοινωνικής στήριξης των ασθενέστερων τάξεων, υποστήριξης της μέσης ελληνικής οικογένειας, υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Και οι προτάσεις μας τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής».



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου για τις νέες δημοσκοπήσεις τόνισε. «Τα πρώτα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα. Η ανατροπή δεν είναι στατιστική είναι πολιτική και οι πολίτες προσβλέπουν στο ΠΑΣΟΚ και στο σχέδιο του και αυτό μας γεμίζει με ευθύνες».


Υπάρχει πλέον διάχυτη η επιθυμία να γυρίσουμε σελίδα για ένα νέο σύστημα.
Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ, που είναι η μοναδική πλέον διέξοδος των εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων… Το ΠΑΣΟΚ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 7% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση!! Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, η μοναδική μας ελπίδα, είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον με αξιοπρέπεια, ήθος, αξιοπιστία, σιγουριά , πίστη και ενθουσιασμό!!


Όσο αργούν οι εκλογές τόσο μεγαλώνει η διαφορά.
Όσο αυξάνονται οι δανειολήπτες τόσο μεγαλώνει η επιθυμία για αλλαγή.
Η Αμερική αλλά και όλος ο πλανήτης άλλαξε σελίδα!!
Η Σαρωτική νίκη Ομπάμα προοιωνίζει την σαρωτική νίκη Παπανδρέου
στις επικείμενες εκλογές.


Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο δημοκρατικό τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!


Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα και ο πλανήτης άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"


Εκλογές Εδώ και Τώρα!


Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος


Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας


http://www.koutsoukos-anastasios.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποτελέσματα του διαγωνισμού "Ξεblogαρε" - Τα καλύτερα blogs

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των έξι καλύτερων blogs, δύο από το δημοτικό, δύο από το γυμνάσιο και δύο από το λύκειο.

Τα βραβεία


Δημοτικό

1ο Βραβείο: Ιωάννης Κόλλιας, 1ο Δημοτικό Καρπάθου
http://ourland.terramythia.com/

2ο Βραβείο: Παναγιώτης Καραγαβριηλίδης, 9ο Δημοτικό Βέροιας
http://vassilis-panagiotis.blogspot.com/

Γυμνάσιο
1ο Βραβείο: (εκπρόσωποι) Σβετλάνα Ουσταπασίδου, Βασιλική Μιχαλοπούλου, Αγγελική Μιάμη, 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας
http://mathites-texnologoi.blogspot.com/

2ο Βραβείο: Ιωάννα Σιάμινου, Ηλιάνα - Χάρις Σιούστη, 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης
http://4ogymnasiokozanhs.blogspot.com/

Λύκειο
1ο Βραβείο: Θωμάς Πάντος, Χρήστος Γεωργιάδης, Θωμάς Δώρος, Κωνσταντίνος Τάσσιος, Ζωή Σταυροπούλου, Αθηνά Σημιτζή, ΕΠΑΛ – ΤΕΕ Αργους Ορεστικού.
http://kselockare.blogspot.com/

2ο Βραβείο: Κατερίνα Φουρναράκη, Δημήτρης Αντώναρος, Αντώνης Ψαρράς, Ελενα Χαρατσή, 2ο ΓΕΛ Χορτιάτη.
http://xouakina.blogspot.com/
……
Περισσότερα: http://www.kseblogare.gr/epathla.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με αγωγές και μηνύσεις προειδοποιεί η Μονή Βατοπεδίου – Διαβάστε την επιστολή – απάντησή της στο δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» για το «δώρο» 9 εκ. €

Με αγωγές και μηνύσεις προειδοποιεί εμμέσως η Μονή Βατοπεδίου, καθώς δια του δικηγόρου της Θεμιστοκλή Σοφού, προανήγγειλε ότι πλέον θα καταφύγει σε ένδικα μέσα.
Της προειδοποίησης, προηγήθηκε επιστολή- απάντηση της Μονής για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» σχετικά με τα 9 εκατομμύρια ευρώ, που μπήκαν στον τραπεζικό της λογαριασμό, μετά την πώληση του ολυμπιακού ακινήτου.
Διαβάστε και: «Δώρο» ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ στον ηγούμενο Εφραίμ από την εταιρία που αγόρασε το ολυμπιακό ακίνητο αποκαλύπτει η «Ελευθεροτυπία» .
Η Μονή στην επιστολή της, αν και παραδέχεται ότι το ποσό ήταν "δώρο" της αγοράστριας εταιρείας, υποστηρίζει, ότι ο σκοπός της δωρεάς ήταν... "ιερός".
Διαβάστε την επιστολή – ανακοίνωση της Μονής Βατοπεδίου:
……
Συνεχίζεται…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως είναι γνωστό οι Αγιορείτες κοινοβιάτες μοναχοί δεν έχουν προσωπική περιουσία και χρήματα σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους. Η προσπάθειά τους περιστρέφεται στο πνευματικό τους έργο, που περιλαμβάνει και την προσφορά στην κοινωνία και κυρίως στους μη έχοντες, την φιλοξενία των προσκυνητών, την διαφύλαξη και συντήρηση των κειμηλίων, καθώς την αναστήλωση και συντήρηση των Μονών τους, που αποτελούν σημεία αναφοράς της Ορθοδοξίας και του Έθνους.
Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στην προκειμένη περίπτωση λοιδορείται και κατακρίνεται για την προσπάθεια της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο και συγκεκριμένα διότι κατασκευάζει Γηροκομείο κόστους 5 εκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο, ενώ στην Αθήνα ...; μέσω του «Γρηγορείου Φιλανθρωπικού Πολιτιστικού Ερευνητικού Ιδρύματος», που ιδρύθηκε με την υπ' αριθμ. 12.056/22-1-2008 Συμβολαιογραφική Πράξη, έχει μεταξύ των άλλων ως σκοπό την σύσταση και ίδρυση Κέντρου Αποκαταστάσεως Αναπήρων. Στα πλαίσια αυτά δέχθηκε δωρεά 9 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία NOLIDEN LIMITED, που αγόρασε το Ολυμπιακό ακίνητο, προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Τονίζουμε ότι:


α) Τα χρήματα για το εν λόγω έργο βρίσκονται στους λογαριασμούς της Μονής.

β) Δεν μπορεί να ευτελίζεται συνεχώς κάθε έννοια φιλανθρωπίας και προσφοράς από τις Ιερές Μονές προς τον συνάνθρωπο.

γ) Εφόσον οι μοναχοί ως ακτήμονες συνεχώς εργάζονται δωρεάν για όλους, γιατί πρέπει να ταυτίζονται με απατεώνες πριν καν ακουστούν από την Δικαιοσύνη;

δ) Η Ιερά Μονή είναι Νoμικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και οι μοναχοί υπηρετούν την πίστη τους και η ζωή τους είναι μία ζωή ανιδιοτελούς προσφοράς προς τους συνανθρώπους τους. Όλες οι ενέργειές τους σκοπούν στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και προεχόντως στην εξυπηρέτηση και βοήθεια αναξιοπαθούντων, οι οποίοι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με ίδια οικονομικά μέσα. Ποιος σκοπός εξυπηρετείται όταν η Μονή αντιμετωπίζεται ως κερδοσκοπική εταιρεία και οι μοναχοί ως κοινοί εγκληματίες;

ε) Όσοι έχουν δημιουργήσει την κατάσταση αμφισβήτησης και κατηγορούν την ζωή και την προσφορά των μοναχών ας αναλογιστούν τον τρόπο της ζωής τους και ας επιχειρήσουν αποτασσόμενοι τα πάντα να ζήσουν έστω και ένα μήνα την ζωή των μοναχών.

στ) Δεν θα πρέπει να αισθάνονται τύψεις εκείνοι που αντιμετωπίζουν τους μοναχούς ως κοινούς εγκληματίες και τους αποκλείουν έτσι την δυνατότητα ασκήσεως του πνευματικού και φιλανθρωπικού τους έργου, όταν οι μοναχοί δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο πλην του ράσου τους και δεσμεύονται ως προϊόντα εγκλήματος όλα εκείνα τα οικονομικά μέσα που προορίζονται για την επιτέλεση των ανωτέρω σκοπών;


Η Ιερά μας Μονή και οι 110 μοναχοί της παραμένουμε πιστοί σε αυτά που η πίστη μας στον Θεό και η υποχρέωση που αισθανόμαστε έναντι των συνανθρώπων μας επιβάλλει. Δεν έχουμε διαπράξει τίποτε το παράνομο ή μη ηθικό. Οι κατακρίνοντές μας ας συγκρίνουν τα έργα τους με την προσφορά των μοναχών.


Εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου


27-10 / 9 Νοεμβρίου 2008

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιώργος Παπανδρέου: "Όσο δεν διαγράφονται τα προβλήματα, θα διαγράφονται οι βουλευτές" - Πέτρος Τατούλης: Είναι μια πολιτική δήλωση η οποία με τιμά

"Όσο δεν διαγράφονται τα προβλήματα, θα διαγράφονται οι βουλευτές".
Έτσι σχολίασε σε συζήτησή του με δημοσιογράφους ο Γιώργος Παπανδρέου τη διαγραφή του Πέτρου Τατούλη.
Και όπως ακούσαμε στο δελτίο ειδήσεων του "Alpha", ως πολιτική δήλωση η οποία τον τιμά σχολίασε τη δήλωση Παπανδρέου ο Πέτρος Τατούλης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το βιογραφικό του Πέτρου Τατούλη

Ο Πέτρος Τατούλης γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου του 1953 στο Καστρί Κυνουρίας, είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και τρεις κόρες.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθήνας και εργάστηκε ως επιμελητής χειρουργός γιατρός στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και την Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά, ενώ το 1983 διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως.
Στις Ευρωεκλογές του 1984, ήταν μέλος της επιτροπής του εκλογικού αγώνα της ΝΔ στην Αρκαδία και το 1990, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Στις 8 Δεκεμβρίου 1990, με ερώτηση που κατέθεσε μαζί με άλλους έξι βουλευτές της ΝΔ στο προεδρείο της Βουλής, ζήτησε την αποφυλάκιση των πρωταιτίων της απριλιανής δικτατορίας, οι οποίοι εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης από το 1975.
Στις 24 Νοεμβρίου 1994, εξελέγη αντιπρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με τον Πολιτισμό.
Στις 23 Μαρτίου 1997, στο 4ο Συνέδριο της ΝΔ εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Στις αρχές Φεβρουαρίου του 1998, μετά από απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του κόμματος, διεγράφη για ένα χρόνο από τη ΝΔ, επειδή δεν παραβρέθηκε στη Βουλή κατά την ψήφιση της τροπολογίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ.
Το Φεβρουάριο του 1999, επανεντάχθηκε στη ΝΔ και τον Απρίλιο του 2000 επανεξελέγη βουλευτής Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο του κόμματος.
Τον Απρίλιο του 2001, στο 5ο τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, διεκδίκησε τη νεοσύστατη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής αλλά, παρά το ικανοποιητικό ποσοστό ψήφων που συγκέντρωσε (129 επί συνόλου 476), ηττήθηκε από τον Β. Μεϊμαράκη.
Διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.
Το Μάρτιο του 2004, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δήλωση του Γ. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Γιάννη Τραγάκη, για την διαγραφή του Πέτρου Τατούλη

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2008

«Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραμανλής, με επιστολή του προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, που κοινοποιήθηκε και σε εμένα, θέτει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον βουλευτή Αρκαδίας κ. Πέτρο Τατούλη.
Η σημερινή του συνέντευξη αποτελεί ένα ακόμα κρίκο, σε μια αλυσίδα τοποθετήσεων, που αποδεικνύει ότι έχει αποκοπεί και πολιτικά και ψυχικά από τον ευρύ πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Για εμάς προέχει η ενότητα και η υπεύθυνη συμπεριφορά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ισοπεδωτική επίθεση στη ΝΔ που έχει άλλα κίνητρα, χαρακτήρισε ο Γιαννης Μανώλης τη συνέντευξη Τατούλη - Αφήνει υπόνοιες για "οργανωμένο σχέδιο"

Ισοπεδωτική επίθεση κατά της παράταξης και του πρωθυπουργού προσωπικά, χαρακτήρισε τη συνέντευξη Τατούλη, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Μανώλης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "City 99,5".
Είπε ακόμα ότι η επίθεση έχει άλλα κίνητρα και τις επόμενες ημέρες θα διαπιστωθεί εάν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο.
Αν εκείνος διαφωνούσε με τη γραμμή του κόμματος θα έφευγε, πρόσθεσε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Δελτίο Τύπου της ΝΔ για την άρση των κομματικών ιδιοτήτων του Πέτρου Τατούλη

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, κατόπιν της αποφάσεως του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή να τεθεί ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Πέτρος Τατούλης εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώνει ότι βάσει του καταστατικού του κόμματος αίρονται αυτοδικαίως όλες οι κομματικές ιδιότητες που απέρρεαν από το αξίωμά του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λευτέρης Ζαγορίτης για τη διαγραφή του Πέτρου Τατούλη

Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Ήταν μια ενέργεια που έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα κινήσεων που έδειξαν ότι ο κ. Τατούλης έχει αποκοπεί από την παράταξη. Λυπούμεθα που αυτό γίνεται σε μια συγκυρία που δίνουμε ένα πολύ σημαντικό αγώνα, ένα σοβαρό και υπεύθυνο αγώνα, για να αντιμετωπίσουμε τη διεθνή οικονομική κρίση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με 151 Βουλευτές μπορεί η Ν.Δ.;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Ασφαλώς. 151 είναι η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως γνωρίζετε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νεκρή ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας και η δεύτερη εκ των τριών αγνοουμένων

Πρόκειται για μια 35χρονη γυναίκα.
Νωρίτερα, νεκρή βρέθηκε από τα σωστικά συνεργεία μια 63χρονη γυναίκα, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ένα κορίτσι 13 ετών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άγριο ξύλο στον Πανάγιο Τάφο - Βίντεο


Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 50 Αρμένιοι μοναχοί πήγαν το πρωί της Κυριακής στο ναό της Αναστάσεως για την προγραμματισμένη τελετή του Τιμίου Σταυρού.
Όταν οι έφτασαν στο ναό, έδιωξαν βίαια τον ελληνορθόδοξο φύλακα παρά τις διαμαρτυρίες των άλλων ιερέων.

Οι αγιοταφίτες μοναχοί επιχείρησαν να επαναφέρουν το φύλακα στη θέση του, όμως οι Αρμένιοι αρνήθηκαν. Τους απώθησαν με αγριότητα και στη συνέχεια συνεπλάκησαν με την Αστυνομία που έσπευσε στον τόπο των επεισοδίων για να επιβάλει την τάξη.

Από τις συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις τραυματίστηκαν πολλοί Αρμένιοι μοναχοί, ενώ τρεις Έλληνες κληρικοί τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές με τους Αρμένιους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στο "Έθνος" που στοίχισε τη διαγραφή του

Διαβάστε τη συνέντευξη "πατώντας" εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Πολεμούν" το έγκλημα με χαρτορίχτρες

Όταν οι Ρώσοι αστυνομικοί βρεθούν αντιμέτωποι με μια δυσεπίλυτη υπόθεση και αντιληφθούν ότι οι ικανότητές τους δεν μπορούν να συγκριθούν με τους τηλεοπτικούς «Σέρλοκ Χολμς» τους, που καταφέρνουν να διαλευκάνουν ένα καλά σχεδιασμένο έγκλημα μέσα σε λίγα λεπτά... ζωντανής σύνδεσης, καλούν βοήθεια από το... υπερπέραν.
Όπως αποκάλυψε πριν από μερικούς μήνες ο επικεφαλής του Εγκληματολογικού, Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, οι ρωσικές Αρχές δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν μέντιουμ και υπνωτιστές σε δύσκολες υποθέσεις, τόσο κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων όσο και στο στάδιο της έρευνας.
.......
Περισσότερα: "Έθνος".


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διεγράφη ο Πέτρος Τατούλης - Με 151 βουλευτές η ΝΔ

Ο πρωθυπουργός έστειλε πριν από λίγο επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα στην οποία αναφέρεται στη διαγραφή Τατούλη και του ζητάει να πράξει τα δέοντα.
Ήταν μια ενέργεια που προστέθηκε σε μια αλυσίδα ενεργειών που έδειχναν ότι ο κύριος Τατούλης είχε αποκοπεί εδώ και καιρό από την παράταξη, είπε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης και πρόσθεσε ότι είναι λυπηρό το ότι η διαγραφή του βουλευτή γίνεται στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που η κυβέρνηση δίνει μάχη για την οικονομική κρίση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έζησαν τρώγοντας το νεκρό σύντροφό τους

Στις 17 Οκτωβρίου, 33 μετανάστες ξεκίνησαν από τη Δομινικανή Δημοκρατία με προορισμό το Πουέρτο Ρίκο.
Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για αυτούς. Οι μηχανές του μικρού, ξύλινου πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν χάλασαν και επί δύο εβδομάδες περιπλανιούνταν χαμένοι, χωρίς κανένα εφόδιο. Ύστερα από 15 μέρες, και αφού 28 συμπατριώτες τους είχαν ήδη αφήσει την τελευταία τους πνοή, ένιωσαν ότι ήρθε η ώρα να κάνουν κάτι. Ο επόμενος που σωριάστηκε νεκρός αποτέλεσε το γεύμα τους.
«Κόψαμε από το πόδι και το στήθος. Κόψαμε μικρά κομματάκια και τα καταπίναμε σαν χάπια. Η γεύση είναι σαν βοδινό».
……
Συνεχίζεται…

Με αυτήν την ωμή περιγραφή ο 31χρονος Γκρεγκόριο Μαρία Μαριζάν, ένας από τους τέσσερις επιζώντες που διασώθηκαν από την αμερικανική ακτοφυλακή την 1η Νοεμβρίου, εξηγεί πώς οδηγήθηκαν στο να χρησιμοποιήσουν ανθρώπινο κρέας για να επιβιώσουν.
…..
Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Έθνος».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η μισή κυβέρνηση και σίγουρα το Μαξίμου γνώριζαν για τις σκανδαλώδεις ανταλλαγές-παραχωρήσεις των οικοπέδων του Δημοσίου στη Μονή Βατοπεδίου

Στις παραχωρήσεις 76 οικοπέδων-φιλέτων στη Θεσσαλονίκη αναφερόταν η επιστολή του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη ο οποίος πριν τρία χρόνια προειδοποιούσε Καραμανλή αλλά λαι υποργούς για τις συνέπειες.
Η επιστολή, με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2005 στάλθηκε πέντε μόλις μέρες πριν υπογραφούν, στο συμβολαιογραφείο της Αικατερίνης Πελέκη - Βουλγαράκη στην Αθήνα, από τον ηγούμενο Εφραίμ και από τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Γιώργο Ξηραδάκη τα δύο πρώτα συμβόλαια που παραχωρούσαν στη Μονή τα οικόπεδα της Θεσσαλονίκης.
……..
Συνεχίζεται…


Στην επιστολή ο νομάρχης έκανε λόγο για «μυστικά μεθοδευμένη χαριστική ανταλλαγή» και προειδοποιούσε πως πιθανή δημοσιοποίηση του θέματος, πέρα από την αλγεινή εικόνα που θα προκαλούσε στην κοινή γνώμη για την κυβέρνηση, θα ξεσήκωνε και θύελλα αντιδράσεων.

Αποδέκτες της επιστολής εκτός από τον πρωθυπουργό, ήταν οκτώ υπουργοί και υφυπουργοί, ο τότε γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά και ο γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου Αργύριος Καρράς.
Διαβάστε αναλυτικά τους αποδέκτες στης επιστολής στην εφημερίδα «’Εθνος».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σακχαρώδης διαβήτης

Από: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
---------
Η κακή διατροφή και η έλλειψη σωματικής άσκησης στη παιδική και εφηβική ηλικία ευθύνονται για το σακχαρώδη διαβήτη (τύπου 2), ο οποίος αποτελεί πλέον παγκόσμια μάστιγα, καθώς είναι η τέταρτη αιτία θανάτου στον ανεπτυγμένο κόσμο, με 3,8 εκατομμύρια θανάτους το χρόνο!!!
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν σύγχρονες παγκόσμιες επιστημονικές μελέτες, γι αυτό η Διεθνής Ομοσπονδία για το Διαβήτη τη διετία 2007-8 έχει αφιερώσει την «Ημέρα κατά του Διαβήτη» στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στις συνέπειες της νόσου στα παιδιά και εφήβους.
…….
Συνεχίζεται…

«Πράγματι όλες οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν πως ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να εμφανίζεται κυρίως σε μεγαλύτερη ηλικία αλλά θα πρέπει να θεωρείται νόσος της παιδικής ηλικίας» τόνισε ο Διευθυντής του τμήματος Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού-Διαβητολογικού Κέντρου Νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού." και μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας κ Κώστας Φαινέκος,
«Κι αυτό διότι, συνέχισε ο κ Φαινέκος, η προδιάθεση για την εμφάνισή του δημιουργείται από τις κακές συνήθειες διατροφής (φάστ φούντ και τροφές πλούσιες σε λιπαρά) και την έλλειψη φυσικής άσκησης ( τηλεόραση και ηλεκτρονικά παιχνίδια, αντί για φυσική άσκηση ) που ακολουθούν τα παιδιά και οι έφηβοι μας στις χώρες του δυτικού κόσμου».


Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας η νόσος στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει εκρηκτικές διαστάσεις καθώς το 10 % του πληθυσμού μας εμφανίζει Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και περισσότερα από 30.000 παιδιά πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ενώ υπολογίζεται πως πάνω από 10.000 δεν γνωρίζουν ότι έχουν χτυπηθεί από τη νόσο.


Όπως αναφέρει ο παιδίατρος-ενδοκρινολόγος κ Δημήτρης Χιώτης στη χώρα μας πάνω από 200 παιδιά ηλικίας 0-14 χρόνων κάθε χρόνο πρωτοεμφανίζουν σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, δηλαδή διαβήτη που αντιμετωπίζεται αποκλειστικά με 2-4 ενέσεις ινσουλίνης την ημέρα.
« Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια με την αλματώδη αύξηση της παχυσαρκίας σε βαρύτητα και συχνότητα, αρχίζουμε να βλέπουμε σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά και κυρίως στους εφήβους. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα θλιβερό, γιατί αυτός ο τύπος του σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να προληφθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Χιώτης.



ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ- ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ


Τα συμπτώματα του διαβήτη όταν εκδηλωθεί είναι κυρίως η πολυδιψία, η πολυουρία, η απώλεια βάρους, η εύκολη κόπωση, η πολυφαγία, συνυπάρχουσες φλεγμονές η τραύματα που δεν επουλώνονται και διαταραχές της όρασης.

Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται πιο έντονα στο διαβήτη τύπου 1 όπου ο διαβήτης μπορεί να εμφανισθεί ξαφνικά με οξέωση και κώμα.

Ο τύπος 2 του διαβήτη, σε αντίθεση με τον τύπο 1, μπορεί όχι μόνο να προληφθεί αλλά με την αλλαγή του τρόπου ζωής μας πολλές φορές και να θεραπευθεί!

Η πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία τα τελευταία χρόνια διότι:


Ø Η συχνότητα εκδήλωσής στο πληθυσμό αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Εκτιμάται ότι 280 εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως πάσχουν από διαβήτη και υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός θα φθάσει τα 380 εκατομμύρια το 2025!


Ø Εμφανίζεται σε μικρότερες ηλικίες ακόμη και σε παιδιά και εφήβους


Ø Η έγκαιρη διάγνωση με τη κατάλληλη δίαιτα, φυσική αγωγή και φαρμακοθεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε ίαση.

Μελέτες παγκοσμίως έχουν δείξει ότι ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να προληφθεί με τη μείωση του σωματικού βάρους κατά 7-10% και μέτρια αύξηση της φυσικής δραστηριότητας.


«Η μέτρια φυσική άσκηση, τα μικρά τακτικά γεύματα πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, ψάρια, πουλερικά, όσπρια και ελαιόλαδο δεν οδηγούν μόνο στη πρόληψη του διαβήτη αλλά και γενικότερα στην προφύλαξή μας από τις κύριες αιτίες νόσησης και θανάτου όπως είναι ο καρκίνος και τα καρδιοκυκλοφοριακά νοσήματα » ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Φαινέκος, προσθέτοντας πως αυτό είναι το μήνυμα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη.



ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Ο διαβήτης αποτελεί παγκοσμίως μία από τις σοβαρότερες αιτίες θνησιμότητας, νοσηρότητας, αναπηρίας και μείωσης της οικονομικής ανάπτυξης. Η συχνότητα του αυξάνεται με εκρηκτικούς ρυθμούς σε όλες τις χώρες και για πρώτη φορά μία μη λοιμώδης νόσος αντιμετωπίζεται σαν παγκόσμια επιδημία ανάλογη με αυτές των επιδημικών λοιμωδών νοσημάτων όπως το HIV/AIDS.


Από πλευράς επιπολασμού οι περιοχές της ανατολικής Μεσογείου και μέσης Ανατολής πλήττονται περισσότερο με ποσοστό 9,2%.Πέρα όμως από τον εμφανή κλινικά διαβήτη άτομα με διαταραγμένη ανοχή γλυκόζης ( υπερβολική αύξηση του σακχάρου του αίματος μετά χορήγηση γλυκόζης από το στόμα) αποτελούν ένα σημαντικό αριθμό υποψηφίων διαβητικών. Υπολογίζεται ότι το 7,5% των ενηλίκων δηλαδή περίπου 308 εκατομμύρια έχουν διαταραγμένη ανοχή γλυκόζης!


Ο διαβήτης προκαλεί οξείες (όπως η διαβητική κετοοξέωση) και χρόνιες επιπλοκές οι κυριότερες των οποίων είναι η νεφροπάθεια που μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια, η αμφιβληστροειδοπάθεια που μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση, η νευροπάθεια που μπορεί να οδηγήσει σε έλκη και ακρωτηριασμούς των άκρων και τα καρδιοκυκλοφορικά νοσήματα.


Σε αντίθεση με τον διαβήτη τύπου 1 –(που απαντάται κυρίως στα παιδιά και εφήβους, οφείλεται σε έλλειψη της παραγωγής ινσουλίνης από το πάγκρεας και δεν προλαμβάνεται), ο διαβήτης τύπου 2, (οφείλεται σε ανεπαρκή αλλά κυρίως μειωμένη δράση της ινσουλίνης στον οργανισμό), εμφανίζεται συνήθως στην ενήλικη ζωή και έχει σαν αιτία, πέρα από τη κληρονομική προδιάθεση, το σύγχρονο τρόπο ζωής που μας οδηγεί σε καθιστική ζωή και παχυσαρκία.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Από τη στιγμή που σχεδόν ένας στους δέκα πολίτες πάσχει από διαβήτη, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, τη ποιότητα ζωής, τη κοινωνική ένταξη και την οικονομία το πρόβλημα δεν είναι μόνο επιστημονικό αλλά και πολιτικό.

Η Πολιτεία οφείλει να υιοθετήσει μακρόχρονη πολιτική υγείας για τη πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, σωστή και εύκολη πρόσβαση σε θεραπεία και επαγγελματική διασφάλιση των ασθενών.

Πέρα όμως από τη Πολιτεία η οικογένεια, το σχολείο, οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς, τα ΜΜΕ πρέπει να ενταχθούν στη προσπάθεια αντιμετώπισης της νόσου. Αυτό προϋποθέτει εκπόνηση συνολικού σχεδίου πρόληψης σε εθνικό επίπεδο έτσι ώστε οι δράσεις όλων των συμμετεχόντων να είναι συντονισμένες και αμοιβαία υποστηρικτικές. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην αναγνώριση και αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου και αξιολόγηση των δράσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο διαβήτης δεν αφορά μόνο τους ασθενείς και το σύστημα υγείας αλλά όλη την κοινωνία και η ευθύνη για την αντιμετώπιση του διαβήτη είναι συλλογική.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Aφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1985 - H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε

Μήνυμα αναγνώστη
..........
Το παρακάτω κείμενο «κυκλοφορεί» στο διαδίκτυο:

Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή. Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτοστόπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.
……..

Συνεχίζεται…
Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση.
Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μας βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους». Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε χωρίς να μας δημιουργούνται ψυχολογικά τραύματα.
Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο.
Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα.
Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.

Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα, μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία.

Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν. Θεέ μου!
Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα.. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;
Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι. Τι φρίκη!
Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά.
Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα , όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ;) : D : P
Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε. Δεν θα πρέπει να μάς παραξενεύει που τα σημερινά παιδιά είναι κακομαθημένα και χαζοχαρούμενα.
Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς». συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Ομπάμα "συναντάει" το Μάρτιν Λούθερ Κινγκ σε μπλούζα που πωλείται στο διαδίκτυο έναντι 21,99 δολλαρίων


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέντε "βόμβες" Τατούλη για Καραμανλή

  • Χαρακτηρίζει «συνένοχο τον πρωθυπουργό» για τα «νεοδημοκρατικά δεινά» και σημειώνει ότι ο κ. Καραμανλής είναι «απόλυτα και πρωταρχικά υπεύθυνος για όλες τις κυβερνητικές επιλογές, πολιτικών και προσώπων». «Εχει άποψη και γνώση από την πρώτη κιόλας στιγμή», συμπληρώνει.
  • Καλεί τον πρωθυπουργό να καταγγείλει τους «απαγωγείς του» εάν πιστεύει ότι είναι όμηρος και προσθέτει ότι «η παράταξη διαθέτει ακόμη θαρραλέες δυνάμεις που θα συνδράμουν στην απελευθέρωσή του».
  • Ακυρώνει το δίλημμα «Καραμανλής ή χάος» και εκφράζει «ανοιχτά» την άποψη ότι το τέλος των αυτοδυναμιών δεν σημαίνει χάος.
  • Απορρίπτει το τελεσίγραφο Καραμανλή για την εσωστρέφεια.
  • Ακυρώνει το «χαρτί» του ανασχηματισμού, λέγοντας ότι δεν έχει νόημα όταν δεν υπάρχουν μέσα στο κόμματα κριτήρια αξιοκρατίας και κλίμακα αξιολόγησης.

......Περισσότερα: "Έθνος"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...