Ειδήσεις

28 Νοε 2008

Μπουγελώνουν ο ένας τον άλλον οι υποψήφιοι των εκλογών της Κυριακής στη Ρουμανία




Ανοίγουν την Κυριακή οι κάλπες για 18 εκατομμύρια Ρουμάνους οι οποίοι θα εκλέξουν τη νέα βουλή της χώρας.
Από την προεκλογική εκστρατεία, που κινήθηκε γενικά σε χαμηλούς τόνους, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα.
Η σοβαρή προεκλογική εκστρατεία της Ρουμανίας τινάχτηκε στον αέρα σε τηλεοπτική εκπομπή όταν ένας υποψήφιος εκσφενδόνισε ένα ποτήρι με νερό σε μια γυναίκα ανταγωνίστρια κατά τη διάρκεια μιας… «καυτής» τηλεοπτικής συζήτησης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους: Ο Εφραίμ δεν μπορεί να παραμείνει ηγούμενος αν παραιτηθεί των διοικητικών και διαχειριστικών του καθηκόντων

Δεν μπορεί να παραμείνει ηγούμενος αν παραιτηθεί των διοικητικών και διαχειριστικών του καθηκόντων, είπε για τον Εφραίμ ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Γιώργος Δαλακούρας, στο δελτίο ειδήσεων του «Alter».
Δεν θα μπορεί να παραμείνει ηγούμενος γιατί σε αυτήν την περίπτωση δε θα προεδρεύει στη σύνοδο, ούτε θα υπογράφει.
Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να βρεθεί τοποτηρητής και μετά από έξι μήνες, αν ο Εφραίμ δεν επιστρέψει στα καθήκοντά του να εκλεγεί νέος ηγούμενος.
Όσο για τις δικές του δυνατότητες παρέμβασης είπε ότι δεν έχει καμία εκτός αν πάρει συγκεκριμένες εντολές.
Για παράδειγμα, είπε ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, στη Μονή Εσφιγμένου μπορώ θεωρητικά να πάρω εντολή να βγάλω τους μοναχούς έξω...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έρευνα για το αν η Γενοκτονία των Αρμενίων θα πρέπει να αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ

Μήνυμα αναγνώστη

.......
Το MSNBC πραγματοποιεί μία έρευνα για το αν η Γενοκτονία των Αρμενίων θα πρέπει να αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ ή όχι.
Μόλις λίγα λεπτά πριν τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

"Ναι" 20%
"Όχι" 80%

Οι Τούρκοι έχουν κινητοποιήσει μία παγκόσμια εκστρατεία για την μη αναγνώριση της Γενοκτονίας (να ψηφίσουν "Όχι" στην έρευνα) αλλά εμείς δεν θα πρέπει να τους το επιτρέψουμε.
Η Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, μεταξύ άλλων από τους Τούρκους ενάντια στην Ανθρωπότητα, και θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγνωριστεί.
Παρακαλώ πολύ ψηφίστε "ΝΑΙ" (YES) στην ακόλουθη σελίδα και προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όποιον γνωρίζετε...............

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κλείνουν τους ΧΥΤΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση η καθαριότητα των Δήμων να ανατεθεί σε ιδιώτες

Σε κλείσιμο των ΧΥΤΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προχωρά από το βράδυ της Κυριακής η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αφορμή, η κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, βάσει της οποίας, η καθαριότητα των δήμων μπορεί να ανατεθεί σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ή και σε δημοτικές επιχειρήσεις, κατόπιν διαγωνισμού έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2009.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προειδοποιεί πως αν δεν αποσυρθεί η τροπολογία, θα προχωρήσει σε απεργία διαρκείας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ωραίες καρέκλες!

Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακοίνωση Άθωνα Κοιρανίδη σχετικά με την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου

Με αφορμή τα όσα ακούγονται τις τελευταίες βδομάδες, αναφορικά με την εμπλοκή μου στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και για την αποκατάσταση της αλήθειας και τον τερματισμό των παραπλανητικών και ψευδών αναφορών στο όνομα μου, δηλώνω τα ακόλουθα:
……..
Συνεχίζεται...

1 Το πρόσωπό μου και οι εταιρείες στις οποίες είμαι μέτοχος και διαχειριστής, ΠΟΤΕ δεν ενεπλάκησαν σε οιασδήποτε μορφής παράνομη δραστηριότητα και δη ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όπως άμεσα και έμμεσα έχει αναφερθεί. Η αναγωγή του διεθνώς αποδεκτού θεσμού της κατοχής και διαχείρισης κεφαλαίων σε εγκληματική ενέργεια, είναι απολύτως εσφαλμένη και επικίνδυνη.

2 Όλες οι εταιρείες στις οποίες είμαι μέτοχος είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο, διέπονται από την Ευρωπαϊκή και την Κυπριακή νομοθεσία και ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές. Οποιαδήποτε αναφορά σε συμμετοχή μου σε υπεράκτιες εταιρείες (offshore) είναι τουλάχιστον ατυχής και παραπλανητική, αφού ο θεσμός των υπεράκτιων εταιρειών έχει από χρόνια εκλείψει στην Κύπρο, στο πλαίσιο της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

3 Το αντικείμενο της εργασίας μου είναι η παροχή υπηρεσιών διαχείρισης κεφαλαίων, τόσο σε ιδιώτες πελάτες, όσο και σε νομικά πρόσωπα. Η σχέση μου με την Μονή Βατοπαιδίου υφίσταται στο πλαίσιο της συνήθους επαγγελματικής μου δραστηριότητας, όπως συμβαίνει με πληθώρα άλλων επαγγελματιών συμβούλων επενδύσεων, με αντίστοιχους πελάτες.

4 Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες μου προς την Μονή Βατοπαιδίου διεξάγονται μέσω δύο Κυπριακών εταιρειών, των RASSADEL CO LIMITED και MADEUS LTD, αποκλειστικά δικής μου συμμετοχής, διοίκησης και διεύθυνσης. Η σχέση αυτή προέκυψε από την θέση των πατέρων της Μονής ότι, ως μοναχοί δεν μπορούν και δεν επιθυμούν να εμπλέκονται στην καθημερινή παρακολούθηση των χρηματοοικονομικών δεδομένων.

5 Οι επενδυτικές εταιρείες μου, RASSADEL CO LIMITED και MADEUS LTD, έχουν επενδύσει χρηματικά διαθέσιμα της Μονής Βατοπαιδίου, από το 2006 και εντεύθεν, στις ακόλουθες εταιρείες:
v Marfin Invesment Group
v Πάπιστας Συμμετοχική
v Πάπιστας Συμμετοχική Ακινήτων
v Vivartia
v Aris Fund
v MFG Fund
v Υγεία
v Singular Logic
v Ανθεμιάς
v ΟΤΕ
v Marfin Popular Bank
v Gerum

ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι πιο πάνω επενδύσεις είναι μειοψηφικού χαρακτήρα και άνευ συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων.

7 ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα προς επένδυση ποσά περιήλθαν στις εν λόγω δύο εταιρείες από δανειακούς λογαριασμούς της Μονής Βατοπαιδίου σε Ελληνικές τράπεζες και διοχετεύθηκαν, είτε σε χρηματιστηριακό λογαριασμό στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών. Η διακίνηση όλων των ποσών έγινε μέσω του τραπεζικού συστήματος και των θεσπισμένων διαδικασιών ελέγχου της προέλευσης και της νομιμότητας των κεφαλαίων. Πέραν των πιο πάνω, δεν υπάρχει καμία απολύτως ταμειακή εισροή ή εκροή στις εν λόγω εταιρείες.

8 Παρόλο ότι κατοικώ στην αλλοδαπή, θα προσέλθω οικειοθελώς στην εξεταστική επιτροπή της Ελληνικής Βουλής, την ερχόμενη Δευτέρα, προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Τέλος, εκφράζω τη λύπη και την ανησυχία μου για την εκτροπή της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου, στον έλεγχο κάθε πράξης διαχείρισης της περιουσίας της Μονής, που έχει ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, τον διασυρμό και τη σπίλωση έντιμων προσώπων. Προσβλέπω στη σύντομη αποκατάσταση της αλήθειας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στην επαναφορά των τεκμηρίων για αυτοκίνητα πάνω από 2.000 κυβικά προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών

Τα τεκμήρια αυτά θα ισχύουν για πολύ χαμηλό εισόδημα 4.000 – 5.000 το χρόνο.
Όσον αφορά στα σπίτια, όταν αυτά είναι πάνω από 200 τετραγωνικά μέτρα η ομοσπονδία των ιδιοκτητών προτείνει ελάχιστο κόστος χρήσης 5 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Εφραίμ


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παραιτείται ο Εφραίμ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο ηγούμενος Εφραίμ δεσμεύεται να παραιτηθεί αμέσως μόλις επιστρέψει στο Άγιο Όρος.
Ήταν η συμβουλή που του έδωσαν και οι δικηγόροι του χθες το βράδυ που την έλαβε πολύ σοβαρά, ήταν και αυτά που του είπε ο Βαρθολομαίος και τα άκουσε πολύ σοβαρά και έτσι αποφάσισε να απομακρυνθεί από τη θέση που κατέχει στο Άγιο Όρος, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πολιτική εμπλοκή στην υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών στην Πάτρα;

Στο σημερινό φύλλο της αχαϊκής εφημερίδας "Ημέρα" υπό τον τίτλο "Τους άφησαν στο μέλι με πολιτικά μέσα", αποκαλύπτεται ότι πριν από ένα χρόνο είχε γίνει προσπάθεια να μετατεθούν οι δύο από τους λιμενικούς που φέρονται ως εγκέφαλοι του κυκλώματος, αλλά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες οι μεταθέσεις τους ανακλήθηκαν…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιοι πολιτικοί θα καταθέσουν στην Εξεταστική την ερχόμενη εβδομάδα

Τη Δευτέρα το πρωί θα καταθέσει ο προέδρος της «Rassadel», Άθως Κοιρανίδης και το απόγευμα οι πρώην υπουργοί Δρυς και Απόστολος Φωτιάδης και νυν υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.
Από την Τρίτη καταθέτουν οι Κώστας Κιλτίδης, Αλέξανδρος Κοντός, Ευάγγελος Μπασιάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Γιώργος Βουλγαράκης, Βασίλης Μαγγίνας, Πέτρος Δούκας ενώ προς το παρόν δε θα βρεθούν ενώπιον της Επιτροπής οι συνεργάτες των αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κύριοι Γιάννης Αγγέλου και Γιάννης Παπακωνσταντίνου αντίστοιχα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ασφαλείς και υγιείς είναι οι δύο Έλληνες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο «Ομπερόι», στη Βομβάη

Έχουν απομακρυνθεί από το ξενοδοχείο και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και δεν υπάρχει ένδειξη για άλλον Έλληνα που να κινδυνεύει.

Ο αριθμός των νεκρών στη Βομβάη έχει ανέλθει στους 130.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι Ληξιουριώτες στέλνουν στο Αργοστόλι με το φέρυ μπωτ αδέσποτα σκυλιά...

Το Αργοστόλι έχει γεμίσει αδέσποτα σκυλιά από το πουθενά. Νηστικά και ταλαιπωρημένα έχουν αγριέψει. Θύμα και ένας ταχυδρόμος που τον δάγκωσαν.
Η παλιά βεντέτα ανάμεσα στις δύο πόλεις θα αναβιώσει;
Ούτε ο Δήμος Αργοστολίου, ούτε ο Δήμος Ληξουρίου ασχολούνται με το θέμα. Τα σκυλιά περιφέρονται στη πόλη σε άθλια κατάσταση...

Δείτε τις φωτογραφίες...
.........

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...