Ειδήσεις

10 Δεκ 2008

Διαψεύδει η σχολή Μωραΐτη ότι ο Αλέξης είχε αποβληθεί

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ (10/12/2008)
Η Σχολή Μωραΐτη έχει πάγια αρχή της να μη κοινολογεί σε κανέναν οποιασδήποτε φύσης πληροφορία σχετική με τους μαθητές και τις μαθήτριές της είτε κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους είτε ύστερα από αυτήν. Στην τραγική, όμως, περίπτωση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θεωρεί υποχρέωσή της να κάνει δημόσια μια σχετική δήλωση γιατί κυκλοφόρησαν και δημοσιοποιήθηκαν πολλά που απέχουν από την αλήθεια και προσβάλλουν τη μνήμη του.

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη από την Α΄ τάξη του Δημοτικού ως τη Γ’ Γυμνασίου. Μετά την κανονική αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο, η μητέρα του, με την οποία το Σχολείο είχε πάντα άριστη συνεργασία, αποφάσισε, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, να τον εγγράψει σε άλλο Λύκειο χωρίς καμία επέμβαση της Σχολής. Σε όλο το διάστημα της φοίτησής του ο Αλέξανδρος είχε λαμπρές σχέσεις με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο διδακτικό προσωπικό, είχε πολύ καλή συμπεριφορά και η διαγωγή χαρακτηριζόταν (και ήταν) πάντα κοσμιότατη .

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι..." και... πλιάτσικο στη Θεσσαλονίκη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όχι στον αποπροσανατολισμό - Δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της βαλλιστικής...

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι από την στιγμή που θα βγει από την βαλλιστική εξέταση ότι ήταν εξοστρακισμός, κατευθείαν θα βγει κόσμος και θα τονίζει ότι τζάμπα βγήκαν οι νέοι στους δρόμους, τζάμπα φωνάζανε για ένα λάθος. Μια άτυχη στιγμή. Μια "παρεξήγηση" όπως φρικαλέα δήλωσε ο συνήγορος του αστυνομικού, ο Αλέξης Κούγιας.
Εμάς από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, δεν μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα της βαλλιστικής. Για μας έχει μόνο δικονομική σημασία. Δηλαδή για το πώς θα βγει η κατηγορία. Εξ' αμελείας ή εκ προθέσεως.
…….
Συνεχίζεται…


Το μεγάλο ζήτημα είναι να πάρουμε απαντήσεις για το γιατί γύρισε στο σημείο. Πήγε για μανούρα?? Πόσο επικίνδυνος είσαι όταν αφού προκλήθηκες από 15 χρονα, πήγες πάρκαρες το αυτοκίνητο και γύρισες πεζός να ζητήσεις τα ρέστα? Τόσο πολύ θίχτηκες από τα 15χρονα? Τι μπορεί να σου είπαν ? Εκεί ξεκίνησαν όλα. Εκεί άρχισε το κακό. Για αυτό είσαι μόνο υπεύθυνος εσύ. Δεν πήγες στο περιστατικό που σε είχαν καλέσει, άλλο ένα παράπτωμα, διότι κάποιος μπορεί να κινδύνευε εκεί και το μόνο που ήθελες ήταν να πας να κάνεις τσαμπουκά.

Το δεύτερο ζήτημα είναι γιατί έβγαλες όπλο. Κύριε 37χρονε, όταν τα παιδιά σας φτάσουν 15 χρονών και θα έχετε τους γνωστούς εφηβικούς καβγάδες στο σπίτι, θα βγάλετε όπλο??? Ποιος πατέρας δεν έχει ακούσει μπινελίκι από τον έφηβο γιο του? (και όποιος δεν το έχει ακούσει, είτε έχει κλειστά τα αυτιά του, είτε το παιδί του, του τα χώνει πίσω από την πλάτη του τρεις χειρότερα). Αυτή είναι η εφηβεία.. Αμφισβήτηση των πάντων. Αν δεν υπήρχε δεν θα είχαμε εξέλιξη του κόσμου.

Αν κινδύνευε η ζωή σας, γιατί γυρίσατε στο σημείο ? Στην σχολή δεν σας έχουν μάθει ότι όταν βγαίνει το όπλο από την θήκη μπορεί να προκληθεί ατύχημα?

Δεν θα καταδικάσουμε εμείς κανέναν. Αλλά δεν μπορείτε στις συνειδήσεις μας , να μας πείσετε ότι είστε αθώος. Μπορεί σε 3-4 χρόνια να είστε ελεύθερος, μπορεί να περάσει άσχημες στιγμές η οικογένεια σου, όμως όλα αυτά είναι συνέπειες των πράξεών σου. Ένα παιδί έφυγε. Μια χώρα καίγεται.

Δεν ήθελες να τον σκοτώσεις , ήθελες να τον φοβίσεις. Είδες πόσο φοβήθηκαν όλοι αυτοί που βγήκαν στον δρόμο μετά από αυτό που έκανες ?

Μιλάμε πάντα για τον δράστη και όχι τον συνάδελφο του αστυνομικό, ο οποίος δεν μπόρεσε να τον σταματήσει. Έχουμε βρεθεί και εμείς σε στιγμές , όπου δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε έναν φίλο σε έναν τσαμπουκά. Και βέβαια καλά έκανε και τον ακολούθησε. Δεν μπορούσε να τον αφήσει μόνο του.


http://salonica-press.blogspot.com/2008/12/blog-post_6874.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πλιάτσικο στον ΟΤΕ Χανίων

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι είναι τελικά ο Καραμανλής; Θύμα ή τσιράκι...;

Μήνυμα αναγνώστη
……

Επειδή σε κάποια blogs επιχειρείται και πάλι η... "θυματοποίηση" της γάγγραινας για τη χώρα που ονομάζεται «Καραμανλής»... - Τα ίδια είχε πει, στο ξεκάρφωτο, και πριν λίγες ημέρες στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Νικήτας Κακλαμάνης... "Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Καραμανλής "πληρώνει" το όχι που είπε στο Βουκουρέστι" - πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το παραμυθάκι που το διαβάσαμε και το 2007 στις μεγάλες πυρκαγιές.
…….
Συνεχίζεται…

Αυτή η επιχείρηση εντάσσεται προφανώς στη λογική των σεναρίων περί ντόπιων, ξένων και... εξωγήινων συμφερόντων και "ασύμμετρων απειλών" που βρίσκονται, σύμφωνα με τους εμπνευστές των σεναρίων, πίσω από την κατρακύλα της κυβέρνησης και του ίδιου του Καραμανλή.


- Προφανώς οι Αμερικάνοι βρίσκονται πίσω από τον Εφραίμ και το μισό υπουργικό συμβούλιο, τα απίστευτα αλισβερίσια.


- Προφανώς οι Αμερικάνοι βρίσκονται πίσω από την απίστευτη, νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης την ώρα που η ύφεση χτυπάει την πόρτα μας.


- Προφανώς οι Αμερικάνοι βρίσκονται πίσω από την αδιαφάνεια, την ακρίβεια, τις «λευκές επιταγές» στις τράπεζες, όλα αυτά που έχουν εξοργίσει τον κόσμο με την κυβέρνηση και στρέφονται προς το ΠΑΣΟΚ.


Αλλά πόσο "εχθρικός" υπήρξε πράγματι ο Καραμανλής έναντι των ΗΠΑ; Επαναλαμβάνω αυτά που είχα γράψει και παλαιότερα... για να μην ξεχνιόμαστε:


- Πρώτον, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο με τον κ. Μπους (Μάιος 2004 και Μάιος 2005). Και μάλιστα η δεύτερη φορά ήταν μετά το μεγαλοπρεπές χαστούκι το Νοέμβριο του 2004 με την αναγνώριση των Σκοπίων ως "Μακεδονία" από τις ΗΠΑ. Παρόλαυτα, οι κ.κ. Καραμανλής και Μολυβιάτης πανηγύριζαν για τη "στρατηγική εταιρική σχέση" ΗΠΑ - Ελλάδας και το "άριστο κλίμα" στις σχέσεις των δύο χωρών.


- Δεύτερον, από το Μάρτιο-Απρίλιο του 2005 ο πρωθυπουργός και λίγοι κολλητοί γνώριζαν για τις υποκλοπές. "Εντόπισαν", και μάλιστα το Φεβρουάριο του 2006 οι 3 υπουργοί "φωτογράφισαν" ως κέντρο των υποκλοπών, το τρίγωνο γύρω από την αμερικανική πρεσβεία. Το θέμα το έφερε ο Παπανδρέου, τότε, στη Βουλή. Και ζήτησε εξηγήσεις. Είναι έτσι; Και τι κάνει η κυβέρνηση; Είναι δυνατόν να ισχύει, αν ισχύει κάτι τέτοιο και η κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα; Αλλά η κυβέρνηση, αντί να δώσει απαντήσεις, έστειλε την υπόθεση στο αρχείο. Πλήρης συσκότιση.


- Τρίτον, ο Καραμανλής ενώ γνώριζε για τις υποκλοπές και για υπόνοιες σχετικά με την αμερικανική πρεσβεία - οι ίδιοι τις αποκάλυψαν - παρήγγειλε χωρίς διαγωνισμό και μέσα στο κατακαλόκαιρο του 2005, 30 F16 από τις ΗΠΑ...


- Και τέταρτον, πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για βέτο για τα Σκόπια, στις 31 Οκτωβρίου 2005 στη Βουλή, όταν κάλεσε την κυβέρνηση την κυβέρνηση "να δηλώσει ότι, σε κάθε περίπτωση η ένταξη της FYROM στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο όταν θα υπάρξει αμοιβαία ικανοποιητική λύση για το ζήτημα του ονόματος". Στην ίδια συζήτηση ο Καραμανλής έλεγε ότι τα Σκόπια μπορούν να ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ως FYROM, επικαλούμενος μάλιστα, λανθασμένα, την Ενδιάμεση Συμφωνία!!!! (αφού η Ενδιάμεση Συμφωνία έχει επανειλημμένως παραβιαστεί από τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων). Με λίγα λόγια, ο Καραμανλής απέτυχε να διαπραγματευτεί και σύρθηκε στο βέτο. Τελεία.


Τι είναι τελικά ο Καραμανλής; Θύμα ή τσιράκι...;


Κρόγιας Γιώργος

http://krogias.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σύγκριση διαγγέλματος "απριλιανών" και Καραμανλή

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Ο (τύποις) Πρωθυπουργός ο οποίος έχει χάσει την λαϊκή στήριξη σε μια «κρίση πανικού» απηύθυνε «διάγγελμα στον ελληνικό λαό».
Τα «διαγγέλματα» έχουν ιστορικά κάτι κοινό:
α) Έναν «αρχηγό κράτους που δεν έχει την λαϊκή στήριξη και προσπαθεί να την επιβάλλει μέσα από ένα διάγγελμα – γενική απειλή προς όλους που δεν υποκύπτουν!!!
β) Την ίδια δομή κειμένου, το ίδιο περιεχόμενο την επίκληση των ίδιων «επιχειρημάτων» και την ψυχολογική υποταγή μέσω που «λεξιλογικού ρητορισμού».
γ) Ο απευθύνων το διάγγελμα με το “λεκτικό του μαστίγιο ευνουχίζει τις μάζες με αποτέλεσμα – όπως ο ίδιος πιστεύει - την «προβατοποίησή» τους.
δ) Ειδική αναφορά στους γονείς, ως συνυπεύθυνους «να μαζέψουν» τα παιδιά τους, κατά τα πρότυπα του διαγγέλματος του δικτάτορα Παπαδόπουλου.
Παραθέτουμε το διάγγελμα Καραμανλή και το διάγγελμα Κόλλια για «σύγκριση και ενημέρωση»:
…………
Συνεχίζεται…

Το Διάγγελμα των “Απριλιανών”


Αθήναι τη 22α Απριλίου 1967


Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως Κωνσταντίνος Κόλλιας,


τ. Εισαγγελεύς Αρείου Πάγου


“Από μακρού παριστάμεθα μάρτυρες ενός εγκλήματος, το οποίον διεπράττετο εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του Έθνους μας. Η αδίστακτος και αθλία κομματική συναλλαγή, ο εκτραχηλισμός μεγάλης μερίδος του Τύπου, η μεθοδική επίθεσις εναντίον όλων των θεσμών, η διάβρωσίς των, ο εξευτελισμός το Κοινοβουλίου, η κατασυκοφάντησις των πάντων, η παράλυσις της κρατικής μηχανής, η πλήρης έλλειψις κατανοήσεως προς τα φλέγοντα προβλήματα της νεολαίας μας, η κακομεταχείρισις των φοιτητών και σπουδαστών μας, η ηθική κάμψις, η σύγχυσις και η θολότης, η μυστική και φανερά συνεργασία με τους ανατροπείς και τέλος τα συνεχή εμπρηστικά κηρύγματα ασυνειδήτων δημοκόπων κατέστρεψαν την γαλήνην του τόπου, εδημιούργησαν κλίμα αναρχίας και χάους, εκαλλιέργησαν συνθήκας μίσους και διχασμού και μας ωδήγησαν εις το χείλος της εθνικής καταστροφής.


Δεν απέμεινεν πλέον άλλος τρόπος σωτηρίας από την επέμβασιν του Στρατού μας. Η επέμβασις αύτη βεβαίως αποτελεί εκτροπήν εκ του Συντάγματος, αλλά η εκτροπή αύτη ήτο επιβεβλημένη διά την σωτηρίαν της Πατρίδος...


Υπάρχουν βεβαίως, και ελάχιστοι εφιάλται δημαγωγοί, ασυνείδητοι καιροσκόποι και κατ' επάγγελμα αναρχικοί. Αυτοί επεδίωξαν να μας διχάσουν! Και μας ονομάζουν αριστερούς, κεντρώους, κεντροαριστερούς και δεξιούς. Επεδίωξαν να ενσταλάξουν εις την ψυχήν μας, με κάθε τρόπο, το μίσος των μεν προς τους δε. Επεδίωξαν να μας φανατίσουν και να μας εξωθήσουν εις τον αλληλοσπαραγμόν. Αυτούς τους εμπρηστάς θα απομονώσωμεν και όλοι ημείς οι άλλοι Έλληνες ηνωμένοι, θα βαδίσωμεν εμπρός την οδόν τού προς την Πατρίδαν καθήκοντος και της αρετής. Προς την ριζικήν αλλαγήν. Προς την ευημερίαν και την πρόοδον...
Προς αποτροπήν του διχασμού και της ετοίμου να εκσπάση εμφυλίου συρράξεως, η οποία ωδήγει εις αιματοχυσίαν και κοινωνικήν και εθνικήν καταστροφήν, η Κυβέρνησις προέβη εις την κήρυξιν του Στρατιωτικού Νόμου καθ' άπασαν την Χώραν. Η Κυβέρνησις δηλοί κατηγορηματικώς, ότι είναι αποφασισμένη να φέρη εις πέρας δια παντός μέσου και με ταχύν ρυθμόν την βαρείαν αποστολήν την οποίαν ανέλαβεν. Είναι αποφασισμένη να εκπληρώση εις το ακέραιον τας υποχρεώσεις της έναντι του Ελληνικού Λαού. Επικαλείται την καθολικήν συμπαράστασιν του λαού διά την πραγματοποίησιν του σκοπού της. Ζητεί πλήρη πειθαρχίαν προς τον Νόμον του Κράτους....


Η Κυβέρνησις οφείλει να προειδοποιήση κατά τον πλέον κατηγορηματικόν τρόπον, ότι οιαδήποτε αντίδρασις εις το εθνικόν της έργον τής αλλαγής, οποθενδήποτε προερχομένη, θα παταχθή πάραυτα διά παντός εις την διάθεσίν της μέσου.













Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε το βράδυ της Τρίτης 9 Δεκέμβριου 2008
ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, για τα γεγονότα βίας που λαμβάνουν χώρα από το Σάββατο.



"Σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες, η πρόκληση είναι ξεκάθαρη: Να θωρακίσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα απέναντι στη βία ακραίων ομάδων. Γι' αυτό η εθνική ενότητα είναι αυτή τη στιγμή το χρέος όλων μας.


Στο πλαίσιο αυτό του χρέους είχα σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και τον Πρόεδρο της Βουλής.


Κατέστησα σαφή τη θέση μου ότι όλοι όσοι προκαλούν βιαιότητες και βανδαλισμούς είναι εχθροί της Δημοκρατίας.


Ζήτησα από τους πολιτικούς Αρχηγούς να καταδικάσουν απερίφραστα τις πράξεις αυτές. Είναι ευθύνη, τόσο της Κυβέρνησης, όσο και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων να υπάρξει άμεσα κοινωνική και πολιτική απομόνωση των στοιχείων της βίας, της παρανομίας, της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς.



Ζήτησα την αναβολή των συγκεντρώσεων. Είναι ευθύνη και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, μετά την επιμονή τους να πραγματοποιήσουν αύριο συγκεντρώσεις, με ενδεχόμενο να εκμεταλλευτούν ακραίες ομάδες τους αγώνες των εργαζομένων για τη συνέχιση της βίαιης, της καταστροφικής δράσης τους.


Δεν μπορεί ούτε οι αγώνες των εργαζομένων, ούτε ο άδικος θάνατος ενός νέου, να συγχέονται με πράξεις που στρέφονται εναντίον της ασφάλειας των πολιτών, εναντίον των περιουσιών τους, εναντίον της κοινωνίας και της Δημοκρατίας.



Είναι θεμιτές και σεβαστές οι πολιτικές διαφορές που έχουν τα κόμματα, στα πολλά, μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Οφείλουμε όμως όλοι να τηρήσουμε ενιαία στάση απέναντι σε παράνομες πράξεις.


Οφείλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα, με καθαρό λόγο και όχι με μισόλογα τη βία, τη λεηλασία, τους βανδαλισμούς, τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης που επιχειρείται από τις ομάδες αυτές.



Αυτή η ενότητα στην απομόνωση των ακραίων στοιχείων είναι ευθύνη, είναι χρέος όλων μας. Σ' αυτές τις ώρες, δεν χωρούν κομματικές αντιδικίες και προσωπικά είμαι αποφασισμένος να μην τις παρακολουθήσω. Γενικεύσεις και ισοπεδωτικοί αφορισμοί στο όνομα της Δημοκρατίας πλήττουν την ίδια τη Δημοκρατία.



Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα γεγονότα με την υπευθυνότητα, την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι περιστάσεις. Με κεντρικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, την εξασφάλιση της νομιμότητας".





Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αναρωτιούνται αν στην Ελλάδα έχει καταλυθεί η Δημοκρατία και “αν η Κυβέρνησις προέβη εις την κήρυξιν του Στρατιωτικού Νόμου καθ' άπασαν την Χώραν”.


Η απάντηση είναι ξεκάθαρη:Υπάρχει ήδη μια ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ όπου οι υπηρεσίες “ασφαλείας” έχουν “αυτονομηθεί” και λειτουργούν πέραν των πλαισίων της συνταγματικής δημοκρατικής νομιμότητας. Μένει στους Πολίτες και στα Δημοκρατικά Κόμματα (που πρέπει να σταματήσουν τον αλληλοσπαραγμό) να προασπίσουν την αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με κάθε μέσον” ΄πως απαιτεί το υπάρχον Σύνταγμα!


Οι δημοκρατικοί πολίτες πιστεύουν ότι όσοι προβαίνουν σε κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος θα έχουν την τύχη των Απριλιανών και οι ηγεσίες των “υπηρεσιών ασφαλείας” που δολοφονούν ανήλικους και χτυπάνε-βασανίζουν αδιάκριτα τους πολίτες θα δικαστούν με τον “νόμο περί βασανιστηρίων” όπως τα “πρότυπά τους οι Χουντικοί Απριλιανοί”.


Οι Πολίτες καλούνται να υπερασπίσουν την Δημοκρατία από κάθε εκτροπή της εμφανή ή “αφανή”.


Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος


Υποψήφιος Βουλευτής Πασοκ Β΄ Αθήνας


http://www.koutsoukos-anastasios.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δημοσιογράφος χτυπήθηκε από ΜΑΤ στην Ξάνθη

Μήνυμα αναγνώστη

.....
Μόλις επικοινώνησα με τον Σάμι Καραμπουγιούκογλου, δημοσιογράφο της ΕΡΑ Κομοτηνής, που χτυπήθηκε στο κεφάλι (ευτυχώς είναι καλά) από τα ΜΑΤ.
Αυτά ήταν τα λόγια του: "Είδα ότι ήταν στενός ο χώρος και ότι άρχισε να γίνεται επικίνδυνη η ατμόσφαιρα. Μπήκα ανάμεσα στα ΜΑΤ και στα παιδιά. Και πάνω που είχα πείσει τα παιδιά να φύγουν και άρχισαν να οπισθοχωρούν, επιτέθηκαν τα ΜΑΤ. Αυτή δεν είναι η δική μας αστυνομία, ρε Γιώργο. Δεν είναι αυτή που μας αξίζει".

Το ρεπορτάζ για την επίθεση στον Σάμι: http://www.xanthipress.gr/
…………

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Να τους χαιρόμαστε...

Από: www.greekalert.com/2008/12/blog-post_459.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν

«Τις τελευταίες ημέρες, οι πολίτες της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, ο εμπορικός κόσμος τους, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστροφική μανία και την ωμή βία ακραίων ομάδων.
Οι ταραξίες, με τις πράξεις τους, για μια ακόμη φορά, απέδειξαν ότι το μόνο που τους εμπνέει είναι η καταστροφή. Ότι έχουν μονίμως στο στόχαστρό τους την κοινωνική γαλήνη, τη νομιμότητα, την ίδια τη Δημοκρατία. Γι’ αυτό και είναι απομονωμένοι. Οι πράξεις τους έπληξαν αρκετές επιχειρήσεις, κυρίως μικρομεσαίες, που ήδη δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, όχι μόνο να εδραιώσει το αίσθημα ασφάλειας όλων των πολιτών, αλλά και να στηρίξει όσες επιχειρήσεις έπαθαν ζημιές. Να τις βοηθήσουμε να ξανασταθούν στα πόδια τους. Να διατηρήσουν το προσωπικό τους. Να λειτουργήσουν απρόσκοπτα αυτές τις γιορτινές μέρες που έρχονται.
………….
Συνεχίζεται…


Στο πλαίσιο αυτό, τα μέτρα στήριξης είναι ουσιαστικά και προβλέπουν:

1. Άμεση οικονομική ενίσχυση, ύψους 10 χιλ. ευρώ για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις.

2. Επιχορήγηση ποσοστού 50% της ζημιάς που έχει πιστοποιηθεί, ύψους από 10 χιλ. έως 200 χιλ. ευρώ.

3. Για τον δανεισμό του υπόλοιπου 50% της ζημιάς που πιστοποιείται, καθώς και για όσες επιχειρήσεις δεν υπάγονται στις πιο πάνω κατηγορίες, δίνεται δυνατότητα, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, για επιδοτούμενα δάνεια διάρκειας 15 ετών.

4. Χορηγούνται δάνεια διάρκειας 15 ετών με ευνοϊκούς όρους για την αποκατάσταση ζημιών στα κτήρια.

5. Χορηγούνται δάνεια πενταετούς διάρκειας με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, για κεφάλαια κίνησης.

6. Αναστέλλονται οι οφειλές των επιχειρήσεων που επλήγησαν, για ένα τρίμηνο, στις εφορίες, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τις Τράπεζες. Γίνονται επίσης διάφορες άλλες φορολογικές διευκολύνσεις.

7. Σε επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν έως τις 20 Δεκεμβρίου, ενισχύονται οικονομικά οι εργαζόμενοι, με πλήρη κάλυψη του μισθού, του δώρου των Χριστουγέννων και των εισφορών (εργοδότη και εργαζόμενου) για τρεις μήνες.

Για την άμεση στήριξη των πληγέντων, παρακάμπτουμε γραφειοκρατικές δυσκολίες. Τα ελάχιστα δικαιολογητικά που χρειάζονται θα ελέγχονται από τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από εκπρόσωπο του οικείου Επιμελητηρίου, του οικείου Εμπορικού Συλλόγου και του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Η Κυβέρνηση, με πράξεις ευθύνης και ουσίας, πράξεις που παράγουν χειροπιαστά αποτελέσματα, απαντά στις προκλήσεις των καιρών, στις κραυγές και τους ψιθύρους της δημαγωγίας και του λαϊκισμού. Πορευόμαστε στο δρόμο της εθνικής ευθύνης. Καλούμε να συμπορευτούν μαζί μας όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, όλοι οι φορείς της κοινωνίας, όλοι οι πολίτες».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προκλητικοί οι ισχυρισμοί του αστυνομικού στο υπόμνημά του

Επιτίθεται στον δεκαπεντάχρομο που έχασε τη ζωή του λέγοντας ότι πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα γιατί δέχτηκε επίθεση από αναρχικούς και κινδύνευσε η ζωή του.
Για την παρέα των νεαρών ανέφερε ότι πρόκειται για παιδιά που συνηθίζουν να συχνάζουν στα Εξάρχεια και σε διάφορα γήπεδα μην επιδεικνύοντας την αρμόζουσα συμπεριφορά
Είχε αποβληθεί από τη σχολή Μωραΐτη εκδηλώντας μη αποδεκτή συμπεριφορά, αναφέρει το υπόμνημα του αστυνομικού που πυροβόλησε...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κουκουλοφόροι ανάμεσα σε αστυνομικούς στα επεισόδια της 9ης Δεκεμβρίου 2008

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κουκουλοφόροι και αστυνομικοί μαζί (2 Φεβρουαρίου 2008)

Επεισόδια μεταξύ ατόμων από το χώρο των αριστεριστών και αντιεξουσιαστών που σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου, στην οδό Σταδίου.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι ακροδεξιοί είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κολοκοτρώνη, ενώ τα άτομα από τις αντίπαλες παρατάξεις συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμόνος.
Οι ακροδεξιοί είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη για τις 7 το βράδυ για την "επέτειο των Ιμίων". Παράλληλα όμως οι αριστεριστές και αντιεξουσιαστές είχαν προγραμματίσει αντιρατσιστική συγκέντρωση στον ίδιο χώρο για τις 2 το μεσημέρι, πιθανότατα για να εμποδίσουν τη συγκέντρωση των ακροδεξιών το βράδυ.

Οι συγκεντρώσεις όμως έγιναν νωρίτερα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το επεισόδιο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σχεδόν γιουχάισαν τον Κούγια στην Ευελπίδων

Πριν από πέντε λεπτά ξεκίνησε η απολογία των δυο αστυνομικών.
Ο Αλέξης Κούγιας δέχτηκε γιουχάισμα από συναδέλφους του κατά την ομιλία του στην οποία είπε ότι ανέλαβε την υπόθεση αυτή αφού είδε τη δικογραφία και βεβαιώθηκε ότι οι πελάτες του λένε την αλήθεια.
Δυστυχώς, πρόσθεσε, όλο αυτό που ζήσαμε ήταν δυστυχώς, μια παρεξήγηση, γιατί τα στοιχεία οδηγούν στην εκδοχή του εξοστρακισμού.
Αναφερόμενος στη δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι ήταν βιαστική και ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τα γεγονότα για να ξεφύγουν από το Βατοπέδι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκτακτη Συνεδρίαση Συγκλήτου του Α.Π.Θ. σήμερα το απόγευμα

Έκτακτη Συνεδρίαση Συγκλήτου του Α.Π.Θ., θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 17.00, στην Αίθουσα της Συγκλήτου, για την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εμπλοκή με τη βαλλιστική

Σύμφωνα την εφημερίδα Έθνος οι ειδικοί που είδαν το βλήμα από την πρώτη οπτική εξέταση εκτιμούν ότι έχει χτυπήσει σε σκληρό σημείο πριν πλήξει θανάσιμα το 15χρονο παιδί στην καρδιά. Κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, το σημείο που μπορεί να χτύπησε η σφαίρα δεν είναι τοίχος, αλλά μάλλον σίδερο και πιθανότατα σε κολόνα φωτισμού ή κάγκελο μπαλκονιού.
…..
Συνεχίζεται…


Στην εκτίμηση αυτή καταλήγουν οι αστυνομικοί για δύο λόγους: Πρώτον, από την παραμόρφωση του βλήματος, που όπως λένε δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να έχει γίνει από την πρόσκρουση στο σώμα του παιδιού ή κόκαλο. Και, δεύτερον, γιατί η σφαίρα από εννιάρι πιστόλι από απόσταση 15 μέτρων που ερρίφθησαν οι πυροβολισμοί θα είχε διαπεράσει το τρυφερό σώμα του παιδιού και δεν θα είχε μείνει μέσα.
Το σενάριοΤο σενάριο που παρουσιάζουν ανεπίσημα ως πιθανότερο είναι ότι η βολίδα χτύπησε κάπου ψηλά και με καθοδική πορεία, όπως φαίνεται και στην νεκροτομία, τραυμάτισε θανάσιμα τον 15χρονο.
Κανείς όμως δεν παίρνει την ευθύνη να ανακοινώσει κάτι τέτοιο, που θα μπορούσε να εκληφθεί ως απόπειρα συγκάλυψης, γι αυτό όπως λένε οι αρμόδιοι αξιωματικοί, το βλήμα έχει σφραγιστεί με εντολή του ανακριτή, ο οποίος έχει και την ευθύνη της υπόθεσης, και αναμένεται η απόφαση της οικογένειας αν θα τοποθετήσει τεχνικό σύμβουλο για να προχωρήσει η βαλλιστική εξέταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια έχει ήδη έλθει σε επαφή με τεχνικό σύμβουλο, αλλά χθες δεν έγινε καμία κίνηση λόγω της κηδείας και δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα σήμερα ή αύριο.
Η οικογένεια, σύμφωνα με τη διαδικασία, θα πρέπει να στείλει εγγράφως την απόφασή της στον ανακριτή, είτε θέλει την παρουσία τεχνικού της συμβούλου είτε όχι, και στη συνέχεια θα βγει διάταξη από τον ανακριτή για να γίνει η βαλλιστική.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και ιστολογική εξέταση σε δείγματα που ελήφθησαν από την πύλη εισόδου του βλήματος στο στήθος του 15χρονου, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ξένα στοιχεία που ενδεχομένως είχε πάνω του το βλήμα από τυχόν πρόσκρουσή του σε τρίτο αντικείμενο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τώρα - Σπάνε μάρμαρα και έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα στο Σύνταγμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στον ανακριτή το μεσημέρι οι αστυνομικοί

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν στις 2:00 το μεσημέρι οι δύο ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για το θάνατο του 15χρονου Αλέξη.

Μέχρι τότε θα έχει δημοσιοποιηθεί και η βαλλιστική έκθεση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ζητάς" πυροβόλησε στον αέρα εν μέσω μαθητών - Βίντεο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το βίντεο του Star που δείχνει άνδρα της ομάδας "Ζ" να πυροβολεί στον αέρα, στο Φάληρο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι καταγγελίες αναφέρουν 15 πυροβολισμούς - Πιστολίδι στο Φάληρο

Βίντεο - ντοκουμέντο που κατέγραψαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί "Antenna" και "Star" δείχνουν αστυνομικό της ομάδας "Ζ" να έχει αποβιβαστεί από τη μοτοσυκλέτα του και να πυροβολεί στον αέρα, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των περίοικων που αναφερόντουσαν σε πυροβολισμούς αστυνομικών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έρευνα για τη φωτογραφία του αστυνομικού με το προτεταμένο πιστόλι

Έρευνα από τον υπουργό Εξωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Βασίλη Τσιατούρα διτάχθη χθες, σχετικά με τη φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται αστυνομικός των ΜΑΤ με προτεταμένο πιστόλι.

..

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιοι απεργούν σήμερα 10 Δεκεμβρίου 2008

Στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, ενώ δε θα γίνει πορεία, λογω των τελευταίων εξελίξεων. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Πάντως, η παράταξη που πρόσκειται στον Συνασπισμό θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:00 στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς το Σύνταγμα.
Μισή ώρα αργότερα, στις 10:30, το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή.

  • Λεωφορεία, τρόλεϊ και Μετρό κάνουν από αυτή την ώρα (8:00 το πρωί) την εμφάνισή τους και θα παραμείνουν στην κυκλοφορία έως τις 10:00 το βράδυ, οπότε και θα αποσυρθούν.
  • Οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα μείνουν ακινητοποιημένοι έως τις 9:00 το πρωί. Οι στάσεις εργασίες θα επαναληφθουν 3:00 με 5:00 το απόγευμα και 10:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Επίσης, κανένα αεροσκάφος δε θα πετάξει σήμερα από τα αεροδρόμια της χώρας.
  • Στην κινητοποιήση θα συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι με 2ωρη στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...