Ειδήσεις

26 Ιαν 2009

Τα μπλόκα των αγροτών σήμερα Δευτέρα 26 Ιανουαρίου

Ήδη τα μπλόκα ξεπερνούν τα 50 σε όλη την Ελλάδα

"Κόπηκε" και η Πελοπόννησος, καθώς αγρότες προχώρησαν στον αποκλεισμό του Ισθμού της Κορίνθου στο ύψος των διοδίων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και ανεβάζοντας σε πάνω από 50 τον αριθμό των μπλόκων.
Κλειστή είναι και η παλιά εθνική Αθηνών - Κορίνθου επίσης στο ύψος των διοδίων.
Αποκλεισμένες παραμένουν η ΑΘηνών - Θεσσαλονίκης, η Αντριρρίου - Ιωαννίνων και η Άρτας - Πρέβεζας, ενώ μπλόκο δεν αποκλείεται να στηθεί και στα Μέγαρα, όπου συνεδριάζουν σήμερα οι παραγωγοί.

''Βρισκόμαστε σε δραματική κατάσταση'', δήλωσε στον Alpha 98,9 ο γ.γ. της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σοφοκλής Γκίνης.
''Ο αποκλεισμός μπορεί να είναι και επ΄ αόριστον'', είπε στο Alpha 98,9, ο πρόεδρος των Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας Φίλιππος Γριτσώνης.

Το μέλλον των κινητοποιήσεων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τη συνάντηση που θα έχει στις 6 το απόγευμα ο Σωτήρης Χατηγάκης με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών, δήλωσε στον Alpha 98,9 το μέλος του συντονιστικού της Λάρισας Χρήστος Σιδηρόπουλος και επανέλεβε το αίτημα να κατευθυνθούν τα κονδύλια στους κατ΄ επάγγελμα αγρότες. .......

Το γράφημα είναι από την εφημερίδα Τα Νέα