Ειδήσεις

15 Ιαν 2009

Τα λάθη μας πρέπει να τα αναγνωρίζουμε!

Μήνυμα αναγνώστη

.....
To press-gr αναδημοσίευσε ένα άρθρο του enimerwsi-gr για το μαύρο google (δείτε εδώ).
Το άρθρο προέρχεται από ένα chain-email το οποίο κυκλοφορεί αρκετούς μήνες τώρα και διαδίδει εντελώς ψευδής ειδήσεις.
Το troktiko είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με το αυτό το chain-email χαρακτηρίζοντάς το ύποπτο. Στο άρθρο αναφέρεται πως η χρήση του συγκεκριμένου site (blackle) εξοικονομεί ενέργεια, ευαισθητοποιώντας έτσι την οικολογική συνείδηση πολλών από εμάς. Ας αναφέρουμε όμως τα αληθινά περιστατικά...
1) Το blackle είναι απλά ένα site το οποίο χρησιμοποιεί μια custom-search έκδοση του google και δεν έχει καμιά σχέση με την εταιρεία Google. Πολλές ιστοσελίδες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν άλλωστε αυτή τη τεχνική αναζήτησης. Η ίδια η Google δεν πιστεύει και τόσο σε αυτά που ισχυρίζεται η blackle, Δείτε απλά την ανακοίνωση της Google για το θέμα (http://googleblog.blogspot.com/2007/08/is-black-new-green.html).
2) Το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχει σχέση επίσης (δεν μπόρεσα να βρω πουθενά καμιά επίσημη δική του έρευνα, διορθώστε με αν κάνω λάθος).
3) Υπάρχουν έρευνες (όχι από Πανεπιστήμια, αλλά από τεχνολογικά περιοδικά) που αμφισβητούν αυτά που ισχυρίζεται το Blackle. Συγκριμένα, ενώ φαίνεται ότι, πράγματι σε οθόνες καθοδικού σωλήνα εξοικονομείται ενέργεια (αν και όχι στο βαθμό που ισχυρίζεται το Blackle), σε οθόνες CRT πολλές φορές συμβαίνει το αντίθετο! Δείτε και το παρακάτω Link για περισσότερες πληροφορίες



enimerwsi-gr: Θα θέλαμε μόνο να διευκρινίσουμε ότι σχετικά με το blackle είχαμε ενημερωθεί όχι από chan email αλλά από πηγή μας στο εξωτερικό, όπως επίσης είχαμε βρει αναφορά στο FOCUS Ιανουαρίου 2009 Τεύχος Νο 107.

Ζητάμε συγνώμη για όποια λανθασμένη πληροφορία σας δώσαμε......