Ειδήσεις

9 Ιαν 2009

Είναι δύσκολο για το Ισραήλ να αποφύγει θανάτους πολιτών στη Λωρίδα της Γάζας, είπε η Κοντολίζα Ράις

Η απερχόμενη Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις έκρινε σήμερα "δύσκολο" για το Ισραήλ να αποφύγει (τους θανάτους) πολιτών στη Λωρίδα της Γάζας , μια ζώνη εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη που η Χαμάς χρησιμοποιεί τους κατοίκους της , κατά την κ. Ράϊς, ως ανθρώπινη "ασπίδα".
"Είναι πολύ δύσκολο σε μια περιοχή, όπως είναι η Γάζα, που είναι μια ζώνη εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη" δήλωσε η Κοντολίζα Ράις απάντώντας σε ερώτηση του Τύπου, όσον αφορά την καταπάτηση των δεσμεύσεων του Ισραήλ για ανθρωπιστικά θέματα στη διάρκεια των στρατιωτικών επιθέσεών του τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη Γάζα.

Συνεχίζεται…

"Είναι, επίσης, μία ζώνη όπου η Χαμάς χρησιμοποιεί τους πολίτες ως ανθρώπινη 'ασπίδα', ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί και διάφορα κτίρια που δεν είναι στρατιωτικά, για να κρύβει εκεί μαχητές της. Γι αυτό λέω ότι είναι δύσκολο" να αποφευχθούν οι απώλειες πολιτών, τόνισε η κ. Ράϊς. Οι δηλώσεις της κ. Ράϊς έγιναν κατα την επιστροφή της στην Ουάσινγκτον από τη Νέα Υόρκη, όπου οι ΗΠΑ δεν ψήφισαν απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (υιοθετήθηκε τελικά με 14 ψήφους), που καλεί για "άμεση κατάπαυση του πυρός, διαρκή και πλήρως σεβαστή, που θα οδηγήσει στην πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα".

ΑΠΕ

2 σχόλια:

Δ' Ενδειαν Δένδιαν Ν. είπε...

Jan 09, 2009, 20:17

Εκδότης Κύρτσος, αυτοί που ενημερώνοντας τους πολίτες, τους διευκολύνουν στον έλεγχο της εξουσίας...

Κύρτσος "da pοlice spokesman": "δεν υπήρχαν ταραχοποιοί"???

ο δεξιός, πάντα καταστολές και χούντες ονειρεύεται.

Ακούστε το.

StudioA-blog είπε...

Σας θυμίζουμε απλώς ότι κάποτε διαμαρτυρόσασταν για τους αναγνώστες που έγραφαν άσχετα σχόλια, σε άσχετες αναρτήσεις.

Αυτό, σήμερα εσείς το κάνετε κατά κόρον...