Ειδήσεις

19 Ιαν 2009

Πληρώνουν για το σύγγραμμά τους οι πρωτοετείς φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ

Και να ήταν οι μόνοι...


Μήνυμα αναγνώστη
……..

Οι πρωτοετείς φοιτητές της Οδοντιατρικής ΑΠΘ, εκτός από το χάος της μεταστέγασης τους στους χώρους της Ιατρικής ΑΠΘ για τα πρώτα έτη, με όλα τα προβλήματα που αυτό συνεπάγεται, έχουν να αντιμετωπίσουν και το έξτρα κόστος… της "ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" που προσφέρεται σε αυτούς… στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς.
……..
Συνεχίζεται…


Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές του Α' έτους επιλέγουν κάποια από τις διαθέσιμες προς διδασκαλία ξένες γλώσσες, ώστε να εκπαιδευτούν σε ορολογία, αλλά και σε γενικότερη εκμάθηση της γλώσσας που θα επιλέξουν.


Το βιβλίο που προτείνεται σε αυτούς τους φοιτητές που επιλέγουν την Αγγλική ως γλώσσα διδασκαλίας είναι το Nucleus Medicine του O'Brien. Με την διαφορά όμως ότι δεν τους προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ !!! Το αντίτιμο της απόκτησης του βιβλίου που αποτελεί το κύριο σύγγραμμα για το μάθημα αυτό, ΠΩΛΕΙΤΑΙ σε βιβλιοπωλείο της Μελενίκου… Επίσης να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σύγγραμμα, όπως και κανένα άλλο, δεν ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ από την επίσημη λίστα συγγραμμάτων της Οδοντιατρικής ΑΠΘ, όπως γίνεται με όλα τα υπόλοιπα μαθήματα.

Τι χάλι είναι αυτό; Να πληρώνουν οι φοιτητές για τα βιβλία τους; Και δεν είναι καινούριο αυτό… Είναι μια πάγια κατάσταση που συντηρείται και διογκώνεται με τον καιρό… Όπως διαβάσατε και σε προηγούμενο post, πολλοί επιλέγουν τα βιβλιοπωλεία και τα φωτοτυπάδικα για να δίνουν εκεί εκπαιδευτικό υλικό που θα έπρεπε να παρέχεται ΔΩΡΕΑΝστους φοιτητές… Αλλά πως θα τους μάθουμε να πληρώνουν αδρά για τα αναλώσιμα υλικά στο 40 και στο 5ο έτος, αν δεν ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ για τα βιβλία τους στο Α' έτος;;;


Επιτέλους, θα πρέπει να δοθεί μια λύση σε αυτά τα ζητήματα… Και δεν υπάρχει η δικαιολογία πως έτσι είναι τόσα χρόνια… πάγια η κατάσταση! Όλα είναι ίδια μέχρι κάποιος να τα αλλάξει ! Και όταν αυτό αφορά στην ΠΛΗΡΩΜΗ από τους ίδιους τους φοιτητές των ΒΙΒΛΙΩΝ τους… ε τότε πρέπει να αλλάξει ΑΜΕΣΑ !!! Επιτέλους !!!


Από: http://www.dentnews.net/