Ειδήσεις

19 Ιαν 2009

Προσοχή στη διάδοση μηνυμάτων που κάνουν διάφορες εκκλήσεις

Ξανακάνει "βόλτες" στο διαδίκτυο ένα μήνυμα σύμφωνα με το οποίο ένα παιδάκι πάσχει από οξεία λευχαιμία και ζητά επειγόντως αίμα. Για το συγκεκριμένο μήνυμα γράφαμε στις 7 Μαρτίου 2008:

Λάβαμε πριν από λίγο το παρακάτω μήνυμα:
ΒΟΗΘΕΙΑ!!! ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ6 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ. ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ.
Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ).ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ...(δε γράφουμε το όνομα ούτε και τα τηλέφωνα τα οποία αναγράφονται στο μήνυμα για ευνόητους λόγους).
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.


Το συγκεκριμένο μήνυμα κυκλοφορεί μέσω e-mail, έχει δημοσιευτεί σε πολλά ιστολόγια, ακόμα και σε εφημερίδες και το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ενοχλεί την οικογένεια στην οποία αναφέρεται.
Πιο συγκεκριμένα, το παιδάκι στο οποίο αναφέρεται είναι υπαρκτό πρόσωπο, δεν πάσχει από λευχαιμία, νοσηλεύεται πράγματι στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και όπως μας είπε ο πατέρας του με τον οποίο επικοινωνήσαμε, ποτέ δε ζήτησε τη συνεισφορά του κόσμου. "Σας παρακαλώ θερμά να αποκαταστήσετε την αλήθεια" μας είπε.
Είναι γεγονός ότι και στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες ανακοινώσεις οι οποίες μέσω διαδικτύου καλούν τους ευαίσθητους πολίτες σε βοήθεια, χωρίς όμως να στηρίζοντα σε πραγματικά γεγονότα.
Μάλιστα, μέσα από την εκπομπή μας πριν λίγο καιρό, ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κ. Δημήτρης Γάκης είχε διαψεύσει παρόμοιο περιστατικό.
Για αυτό "διασταυρώστε" τέτοιου είδους μηνύματα πριν τα διαδώσετε...

1 σχόλια:

nasosgr είπε...

Ειλικρινά σας εκφράζουμε την ειλικρινή μας Συγγνώμη, για τη κοινοποίηση χωρίς διασταύρωση της έκκλησης, έστω και για ένα θέμα που ΔΕΝ σηκώνει καχυποψία και αμφισβήτηση, όταν ειδικά αναφέρεται και αφορά : "ένα παιδάκι που φέρεται να πάσχει από οξεία λευχαιμία και ζητά επειγόντως αίμα" !!!

Όταν ένας Blogger όσο και υποψιασμένος και να είναι για κακόβουλες αναρτήσεις . . . πως να αντισταθεί σε μία τέτοια έκκληση και να κάνει "διασταυρώσεις" ;

Τώρα γίναμε σοφότεροι με αυτή τη κακόγουστη φάρσα και στο μέλλον θα γίνουμε περισσότερο προσεκτικοί.

Με εκτίμηση για το : "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Νάσος.

ΥΣ : Στη θέση της ανάρτησης βάλαμε τη δική σας :

"ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ"