Ειδήσεις

4 Ιαν 2009

Blogs VS ΜΜΕ


Μήνυμα αναγνώστη
-----
Τους τελευταίους μήνες, με την άνοδο της επισκεψιμότητας των blogs, σε αντίθεση με τις πωλήσεις των εφημερίδων αλλά και των νούμερων της AGB στα δελτία ειδήσεων, έχουμε όλοι οι Έλληνες παρατηρήσει την επίθεση των δημοσιογράφων στα blogs.
Ακόμα και δημοσιογράφων που "κρυφά" ή "φανερά" διατηρούν blogs ή κρύβονται πίσω από αυτά.
Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ερασιτέχνες στην ενημέρωση έχουν καταφέρει να έχουν μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα από τους ίδιους, οι οποίοι έχουν σπουδάσει, έχουν μελετήσει, έχουν κουραστεί για να γίνουν δημοσιογράφοι και να εργάζονται σε μία εφημερίδα ή έναν τηλεοπτικό σταθμό. Όμως αυτό το οποίο συμβαίνει είναι άδικο ή δίκαιο;
...
Συνεχίζεται...

Θα ξεκινήσουμε λέγοντας σας ότι ένας επώνυμος δημοσιογράφος, ο οποίος εργάζεται σε μια εφημερίδα ή έναν τηλεοπτικό σκοπό, με τη θέληση του, ή άθελα του εξυπηρετεί πρώτα απ' όλα τα συμφέροντα του εκδότη ή του καναλάρχη αντίστοιχα. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας που να μπορέσει να μας το αρνηθεί αυτό. Η ενημέρωση λοιπόν που λαμβάνει ο πολίτης από τα ΜΜΕ είναι πέρα για πέρα κατευθυνόμενη. Εδώ λοιπόν ήρθαν τα blogs τα οποία πρόσφεραν στο πολίτη την ενημέρωση όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Παρουσιάζει καθημερινά την αλήθεια και τα γεογονότα όπως ακριβώς αυτά συμβαίνουν.


Δεν θα αρνηθούμε ότι όπως σε όλους τους τομείς της ζωής μας υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί έτσι και στην blogoσφαιρα υπάρχουν και οι δύο πλευρές. Όμως ο κόσμος που επιλέγει τα blogs για την ενημέρωση του μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ποια blogs είναι αντικειμενικά και ποια υποκειμενικά. Διαβάζει, συγκρίνει, αναζητά και βρίσκει στο τέλος την αλήθεια.


Πιστεύουμε ότι από το να προσπαθούν οι δημοσιογράφοι να σταματήσουν τα blogs θα έπρεπε να θυμηθούν όλοι τους τι ακριβώς σπούδασαν στα φοιτητικά τους χρόνια. Τι ακριβώς σημαίνει η λέξη ρεπορτάζ και η λέξη ρεπόρτερ. Γιατί όπως ξεκάθαρα φαίνεται το έχουν ξεχάσει. Όταν το αντιληφθούν και το κάνουν πράξη τότε οι πολίτες θα είναι ακόμα πιο κερδισμένοι. Διότι θα λαμβάνουν την ενημέρωση που τους αξίζει και από τα blogs αλλά και από τα ΜΜΕ.
http://enimerwsi-gr.blogspot.com/

4 σχόλια:

EK είπε...

Κανένας δημοσιογράφος δεν προσπαθεί να σταματήσει τη δημιουργία των blogs.

Δεν υπάρχει λόγος για έναν δημοσιογράφο να θέλει να μην υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι χωρίς καν να του στερούν θέσεις εργασίας, του προσφέρουν, αν και όταν του προσσφέρουν, έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση "στο πιάτο".

Στέλιος είπε...

@ΕΚ: θα με συγχωρέσετε, αλλά αν αναλογιστείτε την ιστορία της λογοκρισίας των επικριτικών σχολίων του Αρατε Πύλας και του Κρόγια από τους "Ανεργους Δημοσιογράφους" επειδή ο μεν Κρόγιας ξεσκέπασε την "πατάτα" που έκαναν και εγώ συνέχισα τον αρνητικό τους σχολιασμό, τότε αποδεικνύεται ότι όντως υπάρχουν δημοσιογράφοι που "ζηλεύουν" τους μπλόγκερς. Σας υπενθυμίζω ότι, προς τιμήν σας, αναγνωρίσατε πως εμείς είχαμε δίκιο στην περίπτωση αυτή.

EK είπε...

Δε βρίσκω να έχουν σχέση το ένα με το άλλο.

Οι "Άνεργοι Δημοσιογράφοι" δεν ξέρω ποιοι είναι αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτοί που έχουν το μέσον, εν προκειμένω το blog και όχι κάποιοι που συμμετέχουν επί πληρωμή στο "στήσιμό" του.

Με άλλα λόγια, αν όπου "δημοσιογράφος" στη συγκεκριμένη ανάρτηση έμπαινε το "δημοσιογράφος - ιδιοκτήτης ΜΜΕ" δεν θα είχα αντίρρηση, τουλάχιστον τη συγκεκριμένη...

Ανώνυμος είπε...

Μαζευτηκατε εδω τωρα ολοι οι αφισοκολλητες του ΠΑΣΟΚ για να γαυγισετε; Αντε ρε κοληστε καμια αφισα και αφηστε τα παραμυθια...