Ειδήσεις

20 Ιαν 2009

Τι είναι το Heliskiing;

Σκι εκτός πίστας

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μοναδική εμπειρία του Heliskiing, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πισοδερίου Φλώρινας.
Τι είναι το Heliskiing; Πρόκειται για το άθλημα, της μετάβασης με ελικόπτερο σε απάτητες χιονισμένες βουνοκορφές για σκι εκτός πίστας. Οι ενδιαφερόμενοι σκιέρ και snowboarders έχουν δυο επιλογές.
Η πρώτη, να ξεκινήσουν από το ελικοδρόμιο στο Χιονοδρομικό του Πισοδερίου και να πετάξουν ως την κορυφή "Καλό Νερό" σε ύψος 2.300 μέτρων, συνοδεία τριών οδηγών βουνού, γιατρού, snowmobile διάσωσης και μηχανήματος διάνοιξης χιονιού, κι από κει να ξεκινήσουν καταβάσεις σε απάτητο χιόνι συνολικού μήκους 8 χλμ (για όσους θέλουν υπάρχει και λωρίδα πατημένης πίστας). Στη συνέχεια μεταφέρονται με ski bus σε δασικό δρόμο με χιόνι από τον οποίο ξεκινάει κατάβαση έως την βάση του Χ/Κ (συνολικά 15 χλμ κατάβαση). Την κατάβαση μπορούν να κάνουν μέσου και άνω επιπέδου σκιερ και snowboarders, διαρκεί συνολικά 1.30 με 2 ώρες και ενδιάμεσα γίνεται στάση σε ορεινό καταφύγιο, όπου προσφέρονται γλυκά και κονιάκ. (Κόστος συμμετοχής 100 ευρώ).

Η δεύτερη επιλογή, για τους λιγότερο τολμηρούς, προβλέπει πτήση με το ελικόπτερο με αφετηρία το Χιονοδρομικό διάρκεια 15'-20' πάνω από τις πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας Πισοδερίου και το καταπληκτικό τοπίο πάνω από τη Μεγάλη και τη Μικρή Πρέσπα στο τριεθνές. (Κόστος: 50 ευρώ).
Το heliski πραγματοποιείται τα Σαββατοκύριακα κατόπιν συνεννόησης.
Πληροφορίες και κρατήσεις στο www.vigla-ski.gr
ή στα τηλέφωνα 23850 45800-1.