Ειδήσεις

31 Ιαν 2009

Ίμια: Σας θυμίζω ότι η συμφωνία ήταν "no flags, no army"

Μήνυμα αναγνώστη
................
Σχετικά με τα Ίμια...

Το 1996 πιστεύω να θυμάστε ότι η συμφωνία ήταν "no flags, no army" και ευχαριστήσαμε και τους Αμερικάνους για αυτό, άρα δεχτήκαμε ότι τα Ίμια είναι "γκρίζα" ζώνη.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κύριος Πάγκαλος, τότε υπουργός Εξωτερικών, για τον κύριο Λυμπέρη, τότε αρχηγό στρατού είπε ότι οι αξιωματικοί όταν καταληφθεί εθνικό έδαφος αυτοκτονούν και δεν δικαιολογούνται ρίχνοντας τα βάρη σε άλλους. Κάπως έτσι ήταν οι δηλώσεις του σε μια πρόσφατη εκπομπή,
Δεν μας είπε όμως τι κάνουν οι πολιτικά προϊστάμενοι που τότε παρακαλούσαν να φυσήξει αέρας να ρίξει την σημαία.

Ο κύριος Λυμπέρης δεν αυτοκτόνησε, τον έστειλαν στο στρατοδικείο για εσχάτη προδοσία; Όχι, απλώς, δέχτηκαν το "γκρίζο" καθεστώς.

Αυτό νομίζω εξηγεί γιατί απάντησε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Γιατί παραβιάσαμε ένα από τους όρους "no flags" και όσο για την ερώτηση σας, αν μπορεί Έλληνας στρατιωτικός να πάει στα Ίμια, παραβιάζουμε το δεύτερο "no army".
Αυτά νομίζω ότι σας είναι γνωστά και πολλές φορές η κυρία Κανέλλη προκάλεσε πολλούς από το ΠΑΣΟΚ να πάνε μαζί στα Ίμια μιας και υποστήριζαν ότι δεν είναι "γκρίζα" ζώνη και κανένας δεν δέχτηκε.
Καλέστε τον κύριο Πάγκαλο, τον κύριο Αρσένη και τον τότε πρωθυπουργό να σας απαντήσουν...