Ειδήσεις

20 Φεβ 2009

Αγγελιοφόρος, 20 Φεβρουαρίου 2009: Χτίζονται τα «βατοπεδινά» οικόπεδα!

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 26 Νοεμβρίου του 2008, στη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για το Βατοπαίδι, έλεγε πως «το ζήτημα του Βατοπαιδίου έχει τις ρίζες του στις υπουργικές αποφάσεις του 1999, του 2002 και του 2003.
Με την ανάκληση των υπουργικών αποφάσεων του 1999, του 2002 και του 2003 επηρεάζεται πλέον και το κύρος των συμβολαίων ανταλλαγής».
Είχε μάλιστα προσθέσει: «Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όσους έχουν τέτοια συμβόλαια».
Προηγουμένως ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα ανακαλούνται και όλες οι πράξεις που έχουν γίνει με τα πρωτόκολλα τα οποία παραδόθηκαν στη Μονή Βατοπαιδίου ακίνητα για το χρονικό διάστημα 2002-2003.


Η απόφαση αυτή καθιστούσε πλέον άκυρες όλες οι ανταλλαγές και οι μεταβιβάσεις από τη Μονή Βατοπαιδίου σε τρίτους, είχε πει τότε, ο κ. Αλογοσκούφης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα Ολυμπιακά Ακίνητα που είχαν «περιέλθει» στην κυριότητα της Μονής.

Σήμερα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", οι παραπάνω δηλώσεις ήταν κενές........

Συνεχίζεται...
Και ο δήμος Θέρμης, στα όρια του οποίου βρίσκονται τα 15 «αμαρτωλά» οικόπεδα, βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση, καθώς από τη μια έχει να αντιμετωπίσει τα πιεστικά αιτήματα των εργολάβων κι από την άλλη υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ που του συστήνουν εγγράφως να τηρήσει τις διαδικασίες που υπήρχαν πριν από τις νεότερες υπουργικές ανακοινώσεις και αποφάσεις!


Η πρώτη κρούση που δέχτηκε αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου για να δώσει τα υψομετρικά σημειώματα που είναι απαραίτητα, ώστε να εκδοθούν οικοδομικές άδειες, ήταν από την «Ανθεμιάς Αναπτυξιακή Εταιρεία Ακινήτων ΑΕ» το 2007 για τρία οικόπεδα. Τότε ο δήμαρχος, Θ. Παπαδόπουλος, αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα διακινδυνεύοντας να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος. Η «Ανθεμιάς» επανήλθε δριμύτερη στις 4 Ιουλίου του 2008, ενώ η υπόθεση του Βατοπεδίου μονοπωλούσε σε καθημερινή βάση την επικαιρότητα, ζητώντας αυτήν τη φορά υψόμετρα για 12 από τα 15 οικόπεδα στη Ν. Ραιδεστό.


Ο δήμος Θέρμης, μέσω της διεύθυνσης τεχνικών του υπηρεσιών του, απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ζητώντας οδηγίες.

Σημειωτέον ότι είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου περί ακύρωσης των «αμαρτωλών» συμβολαίων.


Η απάντηση του υπουργείου;


«Σας γνωρίζουμε ότι η έκδοση των οικοδομικών αδειών γίνεται σύμφωνα με το από 8-7-93 ΠΔ περί τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών από τις αρμόδιες τοπικές πολεοδομικές υπηρεσίες οι οποίες έχουν και την ευθύνη ελέγχου των προϋποθέσεων και απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη χορήγησή τους», ήταν η απάντηση.

Δηλαδή αντί ν' απαντήσει το καθ' ύλην υπεύθυνο υπουργείο Οικονομικών, μια διεύθυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ, κάλεσε το δήμο Θέρμης να εφαρμόσει όσα ίσχυαν πριν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και πριν τις αποφάσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.



Περισσότερα: http://www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=2/20/2009&page=11