Ειδήσεις

9 Φεβ 2009

Πλειστηριασμοί - Όμηροι των τραπεζών χιλιάδες μικροοφειλέτες αφού το ακίνητό τους κινδυνεύει ακόμη και αν χρωστούν ποσά κάτω των 20.000 ευρώ

Με νέο νόμο με τον γενικό τίτλο «Προστασία δανειοληπτών και άλλες διατάξεις», το δήθεν απαγορευτικό για τους πλειστηριασμούς ποσό αυξήθηκε σε 20.000 ευρώ, χωρίς όμως να αρθούν οι προϋποθέσεις που καθιστούν εκ των πραγμάτων αναποτελεσματική τη ρύθμιση.

Για να υπαχθεί ο οφειλέτης στις διατάξεις του, πρέπει κατ΄ αρχήν να τις γνωρίζει, δηλαδή η πληροφόρησή του να μην έχει περιοριστεί σε ό,τι έχει διαφημιστεί από την κυβέρνηση, που συνήθως περιλαμβάνει μόνο τα θετικά μιας ρύθμισης χωρίς τις επιμέρους λεπτομέρειες.
Πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης ότι ακόμη και αν η οφειλή του δεν υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ, απειλείται με κατάσχεση εφόσον δεν πληροί όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Να έχει μεριμνήσει ώστε εντός 15 ημερών από την πρώτη ειδοποίηση της τράπεζας (δηλαδή από την επίδοση της διαταγής πληρωμής) να έχει ασκήσει ανακοπή και να έχει προνοήσει κατά τη σύναψη του δανείου να μη συναινέσει σε εγγραφή προσημείωσης ή υποθήκης υπέρ της δανείστριας τράπεζας.
Παράλληλα πρέπει να βρίσκεται αποδεδειγμένα σε αδυναμία εκπλήρωσης της υποχρέωσής του και, τέλος, αν πρόκειται για το σπίτι του που εκπλειστηριάζεται, αυτό να είναι το μοναδικό του σπίτι.
........
Περισσότερα: Τα Νέα

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΈΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
Όλη μέρα παίζει την ίδια κασέτα για το πώς αισθάνεται ο Ελληνικός λαός, μας ζάλισε τα ούμπαλα.
Όλη μέρα ευχές, νέα οράματα και καινούργιες ιδέες, ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΑ.
Όταν ερωτάται πως θα χρηματοδοτηθούν όλα αυτά, απαντά τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα, θα τα πάρουμε από τους πλούσιους.
Νομίζουν οι πασόκοι ότι είναι ακόμη η δεκαετία του 80.
Δεν είναι όλος ο λαός ερωτευμένα κοριτσάκια των 15 χρονών που τσιμπάνε στα γλυκόλογα και τις αόριστες υποσχέσεις, κύριε Παπανδρέου.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τα εμπεδώσαμε από τα 20 χρόνια που κυβερνήσατε.
Κάνετε σαν την πουτάνα που επειδή έκανε παρθενοραφή νομίζει ότι οι γείτονες ξέχασαν τι δουλειά έκανε πριν.