Ειδήσεις

19 Φεβ 2009

Χίλιες μπριζόλες, 300 κιλά λουκάνικα και 400 κιλά κοτόπουλο ψήνονται στα κάρβουνα στη Βαρβάκειο και σας περιμένουν...

Σήμερα Τσικνοπέμπτη 19 Φεβρουαρίου το γλέντι ξεκινάει τώρα με πολλή μουσική και εδέσματα στη Βαρβάκειο Αγορά, ενώ το βράδυ μεταφέρεται στον στο Θησείο και στην Πλάκα.

Χίλιες μπριζόλες, 300 κιλά λουκάνικα και 400 κιλά κοτόπουλο ψήνονται στα κάρβουνα στη Βαρβάκειο αυτήν τη στιγμή και περιμένουν όσους βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας να τα απολαύσουν.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.fmvoice.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1#2!2!1162
Σουφλιάς: Τσιμέντο να γίνει ο… Υμηττός
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργος Σουφλιάς είχε δεσμευτεί κατά το παρελθόν. «Ο Υμηττός δεν πρόκειται να… βιαστεί»

Γράφει ο Λεωνίδας Πλατανάκης
Με άλλα λόγια, μας έλεγε ότι και τα αυθαίρετα θα γκρεμίσουμε, και άλλες οικοδομές (πάσης φύσεως) δεν πρόκειται να ανεγερθούν, και σε γενικές γραμμές θα προστατεύσουμε το πράσινο του Υμηττού, από τους… καταπατητές, ξέρετε, τύπου… Βασίλη Μαγγίνα, του πρώην υπουργού Απασχόλησης, που είχε αυθαίρετα «σηκώσει» κατοικία-αναψυκτήριο…

Αμ δε! Τίποτα από όλα τα… άνωθεν δεν πρόκειται να γίνει! Μάρτυρας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο πριν από λίγες ημέρες δόθηκε στους όμορους Δήμους να το μελετήσουν, και το οποίο απέχει έτη… φωτός από τις αρχικές εξαγγελίες.

Για τον απλούστατο λόγο, ότι διατηρεί (το σχέδιο) όλα τα «παραθυράκια» για δόμηση, ακόμα και στην Α΄ ζώνη, την λεγόμενη «ζώνη προστασίας»!

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο, προωθείται η διευθέτηση των αυθαιρέτων, και όχι όπως θα έπρεπε, η κατεδάφισή τους!

Αν όλα αυτά, δεν αφήνουν βάσιμες ελπίδες στους δήμους της περιοχής, να ικανοποιήσουν τις όποιες αξιώσεις έχουν, τότε μάλλον τρελαθήκαμε…

Στην τελική, το εν λόγω σχέδιο, διατηρεί στο σύνολό του, όλες τις διατάξεις που χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια (!) ως… παράθυρα παράνομης δόμησης, ακόμα και να δημιουργηθούν εμπορικοί χώροι (μήπως να γίνει και κανένα… mall;) και δεν προνοεί για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων, ούτε για την απομάκρυνση στρατοπέδων, βιομηχανιών και άλλων χώρων που είναι ασύμβατοι, ή αν θέλετε άσχετοι, με το περιβάλλον.

Για να γίνουμε ακόμα πιο σαφείς, ο Υμηττός, που έχει έκταση 81.250 στρέμματα, και στο σύνολό του κηρύχθηκε αναδασωτέα περιοχή με υπουργική απόφαση του 1954. Υπάγεται δε στο δίκτυο Natura.

Επί του παρόντος, με το Προεδρικό Διάταγμα του 1978, χωρίστηκε σε δύο ζώνες, την Α΄ η οποία καταλαμβάνει τον πυρήνα του ορεινού όγκου. Εκεί επιτρέπονται χρήσεις αναψυχής και πολιτισμού, όπως και κτίρια έως 150 τ.μ.

Υπάρχει και η ζώνη Β΄ που καταλαμβάνει περιφερειακά τον Υμηττό και επιτρέπονται εγκαταστάσεις κοινωφελών-κοινόχρηστων λειτουργιών.

Δείτε παρακάτω, τι προβλέπει το νέο σχέδιο-Σουφλιά., που δόθηκε προ ημερών στους δήμους. Καταρχήν, χωρίζει την περιοχή σε τρεις ζώνες (Α΄, Β΄και Ε΄), αντί για δύο που ήταν. Επίσης και σε οκτώ… υπο-ζώνες.

Η νέα ζώνη Α΄ συμπίπτει χωροταξικά με την παλιά, όμως στη… νέα ζώνη Β΄ έχει μειωθεί η έκτασή της, με την αφαίρεση δύο περιοχών με (τι άλλο) αυθαίρετα!

Όσο για τις άλλες υπό-ζώνες, ισχύουν τα εξής:
- Η ζώνη Α1 είναι απόλυτης προστασίας, στην οποία όμως διατηρούνται χρήσεις αναψυχής και επιτρέπεται η κατασκευή αναψυκτηρίων. Η μοναδική και μάλλον επουσιώδης διαφοροποίηση στην Α΄ ζώνη σε σχέση με το παρελθόν είναι η μείωση των τετραγωνικών των αναψυκτηρίων από 150 τ.μ. σε 100 τ.μ.
- Η ζώνη Α2 ονομάζεται «περιαστικό πάρκο» και σε αυτήν επιτρέπονται χρήσεις αναψυχής και πολιτισμού, η κατασκευή αναψυκτηρίων και περιπτέρων πληροφόρησης ή αναψυχής.
- Η ζώνη Β1 παραμένει ως υποδοχέας «κοινωφελών λειτουργιών», επιτρέπονται δηλαδή νοσοκομεία και θεραπευτήρια, εκπαιδευτήρια, πολιτιστικοί χώροι, αθλητικά κέντρα κ.λπ.
- Η ζώνη Β2 έχει τον ίδιο χαρακτήρα με την Β1, χωρίς όμως τη δυνατότητα ανέγερσης νοσοκομείων και θεραπευτηρίων.
- Η ζώνη Β3 έχει τον ίδιο χαρακτήρα με την Β1, χωρίς τη δυνατότητα ανέγερσης νοσοκομείων, θεραπευτηρίων και εκπαιδευτηρίων.
- Η ζώνη Β4 θα αποτελέσει μελλοντικά το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί, το οποίο θα θεσμοθετηθεί… στο μέλλον με άλλο Προεδρικό Διάταγμα.
- Η ζώνη Ε1 που καθορίζεται ως πάρκο κεραιών ραδιοφωνίας - τηλεόρασης, σε μια προσπάθεια να συμμαζευτεί το δάσος των κεραιών.
- Και τέλος η ζώνη Ε2, που περιλαμβάνει νεκροταφεία.

Ταυτόχρονα, το διάταγμα προτείνει να εξαιρεθεί από τη Β΄ ζώνη (και να νομιμοποιηθεί) έκταση 10 στρεμμάτων με πολυκατοικίες στην Αγία Παρασκευή καθώς και παράνομες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στα Μεσόγεια σε έκταση 290 στρεμμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε επιχειρήσει να νομιμοποιήσει τις δύο αυτές περιοχές, μαζί με άλλους οικισμούς παρανομούντων περί τον Υμηττό (Χέρωμα Βάρης, Σκάρπιζα, Κίτσι και Προφήτης Ηλίας Κορωπίου, Πανόραμα Παιανίας), αλλά και τις εγκαταστάσεις υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Ωστόσο, η προσπάθεια προσέκρουσε στις αντιρρήσεις του ΣτΕ.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, από όσα αναφέρουμε πιο πάνω, το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον Υμηττό, δεν έχει καμία πρόθεση να λύσει τα προβλήματα των αυθαιρέτων και των καταπατήσεων, αλλά να επιβραβεύσει στην ουσία όσους παρανομούν, δίνοντας εκ νέου «ευκαιρίες» για… ανασυγκρότηση της περιοχής!