Ειδήσεις

23 Φεβ 2009

Σταύρος Κασιμάτης, δήμαρχος Κορυδαλλού: "Να απομακρυνθούν οριστικά οι φυλακές από την περιοχή πριν θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα"

Σχολιάζοντας την απόδραση Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού ο δήμαρχος επισημαίνει ότι "μετά τις εξεγέρσεις του 1995, το κλίμα αστυνομοκρατίας στη διάρκεια της δίκης της "17 Νοέμβρη" το 2002, την πρώτη απόδραση με ελικόπτερο τον Ιούνιο 2006, τις συχνές εξεγέρσεις κρατουμένων σημειώνεται ένα ακόμα συμβάν που εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας και φόβου που βιώνουν οι δημότες εξαιτίας της παρουσίας των φυλακών".

......
Συνεχίζεται...

Ερωτηθείς για το εάν η απόδραση καθιστά ακόμα πιο έντονο το ερώτημα μεταφοράς των φυλακών από τον Κορυδαλλό δεδομένου μάλιστα ότι στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής αναμένεται να συζητηθούν αυστηρότερα μέτρα περιφρούρησης αλλά και αποσυμφόρησης των φυλακών αναφέρει "τα αυστηρότερα μέτρα περιφρούρησης έχουν αξία για το σωφρονιστικό σύστημα αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, ιδιαίτερα για εμάς τους πολίτες του Κορυδαλλού. Όλες οι κυβερνήσεις, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όλοι οι υπουργοί Δικαιοσύνης έχουν επανειλημμένως αναγνωρίσει ότι οι φυλακές δεν μπορούν να βρίσκονται μέσα στην πόλη και έχουν δεσμευθεί για την απομάκρυνσή τους, ξεκινώντας από την εφαρμογή μέτρων αποσυμφόρησης. Για ποια μέτρα αυστηρότερης περιφρούρησης μιλάμε όταν έχουμε 2.200 κρατούμενους σε μια φυλακή που κατασκευάστηκε ως φυλακή υποδίκων για 600 κρατούμενους;


Όμως από την προηγούμενη απόδραση τον Ιούνιο του 2006 δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα, παρά τις δεσμεύσεις των υπουργών Δικαιοσύνης. Πριν από λίγες μέρες απέστειλα στον πρωθυπουργό σχετική επιστολή με συγκεκριμένη πρόταση: με αφορμή το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών και την ανακοίνωση ότι θα αποφυλακιστούν 5.500 κρατούμενοι είναι μοναδική ευκαιρία να φύγουν τώρα οριστικά οι φυλακές από τον Κορυδαλλό. Καλούμε την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της πριν θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα και να θέσει το θέμα της απομάκρυνσης των φυλακών στις άμεσες προτεραιότητές της. Ο Κορυδαλλός δεν μπορεί να περιμένει άλλο!».



Περισσότερα: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=1934