Ειδήσεις

4 Φεβ 2009

Ατυχές χαρακτηριστικό χαρακτηρίζει η Αμερικανική Πρεσβεία τον πυροβολισμό και τραυματισμό του ιδιωτικού φρουρού...

Ας βγάλει τώρα ανακοίνωση το State Department προσθέτοντας και την πλατεία Μαβίλη στις επικίνδυνες για επίσκεψη περιοχές από τους Αμερικανούς...

Σε εκπυρσοκρότηση όπλου αστυνομικού αποδίδουν οι πρώτες πληροφορίες τον σοβαρό τραυματισμό υπαλλήλου εταιρείας σεκιούριτι, έξω από την οικία του Αμερικανού πρέσβη, όπου εκτελούσε χρέη σκοπού.
Ο τραυματίας διεκομίσθη άμεσα στο ΝΙΜΤΣ, ενώ διενεργείται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκπυρσοκρότησε το όπλο του αστυνομικού.
Πάντως, η αμερικανική πρεσβεία κάνει λόγο για ατυχές περιστατικό που ερευνάται.

Διαβάστε: Οδηγία από το State Department διαπιστώνει επανεμφάνιση της τρομοκρατίας στη χώρα μας και Πυροβολισμοί τώρα κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, έξω από την οικία του Αμερικανού πρέσβη
............
Διαβάστε τις αναφορές για τρομοκρατία και διαδηλώσεις στην Ελλάδα, από την ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:
...........
Συνεχίζεται...

«Βαθιά ανησυχία για την αυξημένη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών πολιτών και αμερικανικών συμφερόντων», εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη σχετική ενημερωτική του ιστοσελίδα, όπου περιλαμβάνονται πληροφορίες και για την Ελλάδα.



Στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι «όπως και άλλες χώρες που είναι μέλη της συνθήκης του Σένγκεν, τα ανοιχτά σύνορα της Ελλάδας με τους ευρωπαίους γείτονές της επιτρέπουν την ενδεχόμενη είσοδο και έξοδο τρομοκρατών».



Γίνεται λόγος για «ύπαρξη εσωτερικών ριζοσπαστικών οργανώσεων, που διαπράττουν βίαιες ενέργειες στην Ελλάδα, εναντίον ελληνικών και ξένων στόχων» και προστίθεται ότι μετά την εξάρθρωση της 17Ν, «στην πορεία του χρόνου αναδείχθηκαν άλλες οργανώσεις, που συνέχισαν να δραστηριοποιούνται και έχουν επιτεθεί βίαια εναντίον ελληνικών και ξένων στόχων».



Σημειώνεται, εδώ, η επίθεση με ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2007, αλλά και η πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού κοντά στο Υπουργείο Πολιτισμού για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».


Επισημαίνεται ακόμη ότι στην Ελλάδα απεργίες και διαδηλώσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο, ενώ υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα είναι μια σταθερή δημοκρατία και οι περισσότερες από αυτές τις ενέργειες κινούνται εντός των ορίων του νόμου, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που αυτό δεν συμβαίνει, όπως μετά τον πρόσφατο θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που αποτέλεσε το έναυσμα για καταστροφές και συγκρούσεις.



Η ιστοσελίδα αναφέρει επίσης ότι ορισμένες βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώνονται σε περιοχές, στις οποίες συχνάζουν τουρίστες και ότι όταν υπάρχουν διαδηλώσεις οι επισκέπτες θα πρέπει να ενημερώνονται και να αποφεύγουν τις περιοχές, όπου οι διαδηλωτές συνήθως συγκεντρώνονται.



Αναφέρεται, τέλος, ότι γενικά δεν επιτρέπεται στην ελληνική αστυνομία να εισέρχεται στους χώρους των δημόσιων πανεπιστημίων, με αποτέλεσμα κάποιοι να εκμεταλλεύονται την κατάσταση και να διαπράττουν εγκληματικές πράξεις στους χώρους αυτούς.