Ειδήσεις

10 Φεβ 2009

Η "Βαβέλ" της Ν.Δ.

Τη γαλάζια «Βαβυλωνία» συμπληρώνουν με δηλώσεις τους οι: Βαρβιτσιώτης, Γιακουμάτος, Πολύδωρας, Γιαννέλλης, Παπακώστα, Ζαγορίτης, Αλογοσκούφης. Τώρα ποιος πιστεύει τον Ευάγγελο Αντώναρο όταν λέει ότι «όλη η κυβέρνηση παράγει έργο. Αυτό ενδιαφέρει. Τα άλλα ανάγονται στη σφαίρα της παραπολιτικής», αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Προκόπης Παυλόπουλος
«Η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο δεν είναι εκλογολογία».

Ευάγγελος Μεϊμαράκης

«Η αλλαγή του εκλογικού νόμου έπρεπε να γίνει στη θητεία 2004-2007».

Δημήτρης Αβραμόπουλος
«Η Ελλάδα δεν έχει εθνικό σχέδιο δράσης για την οικονομική κρίση».

Γιώργος Σουφλιάς
«Ο κ. Αβραμόπουλος είναι καλά στην υγεία του και μπορείτε να τον ρωτήσετε».

Λευτέρης Ζαγορίτης
«Εκείνο που μετράει δεν είναι οι δηλώσεις. Με τα λόγια χτίζεις ανώγια και κατώγια».

Μάξιμος Χαρακόπουλος
«Δεν έχουμε τη πολυτέλεια προσωπικών στρατηγικών που πλήγωσαν τον κόσμο της Ν.Δ.»

Κατερίνα Παπακώστα
«Η καμπάνα έχει χτυπήσει για την κυβέρνηση... Μην αγνοήσετε τα μηνύματα της βάσης»

Γιώργος Αλογοσκούφης
«Παροχές με δανεικά είναι φαύλος κύκλος και αργά ή γρήγορα θα επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός».

Βύρων Πολύδωρας
«Δεν έχετε δει τίποτε ακόμη».

Γεράσιμος Γιακουμάτος
«Η νεκροψία θα δείξει».

Γιάννης Γιαννέλλης
«Ούτε εκβιάζω ούτε απειλώ. Ζητώ από την κυβέρνηση αυτό που έχει υποσχεθεί για τον τόπο μου».

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
«Καθυστερήσαμε. Έπρεπε να είχαμε έλθει σε συμφωνία με την Ε.Ε. την εποχή των παχιών αγελάδων».

Θανάσης Γιαννόπουλος
«Καλό θα είναι ο πολιτικός πρωινός καφές, εκ περιτροπής, να πίνεται και με κάποιους βουλευτές».

Κυριάκος Μητσοτάκης
«Δεν είμαστε πειστικοί ότι δεν θέλουμε εκλογές, όταν οι ίδιοι ανοίγουμε θέμα εκλογικού νόμου».
......
Από: Ελευθεροτυπία

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΑΚΑΣ
……………………..
Αν επιχειρήσει να αξιολογήσει κανείς την πρωθυπουργική δραστηριότητα των τριών τελευταίων μηνών, νομίζω ότι η διαπίστωση στην οποία αναπότρεπτα θα καταλήξει είναι πως το μόνο που έχει κάνει ο Κ. Καραμανλής είναι να δηλώνει βλάκας. Μπορεί να το διατυπώνει έμμεσα ή στα λατινικά, μπορεί τα τηλεοπτικά «παπαγαλάκια» του να ερμηνεύουν ως συμπαθητική ή και «έξυπνη» την ενέργειά του, αλλά η ουσία δεν αλλάζει.
Οταν κάποιος θέλει τρεις μήνες για να καταλάβει τις λαμογιές που έγιναν στο Βατοπέδι, είναι βλάκας. Οταν θέλει πέντε χρόνια για να καταλάβει ότι η οικονομική πολιτική του ήταν λανθασμένη, είναι βλάκας. Κι όταν δημόσια δηλώνει στη Βουλή ότι δεν έκανε τίποτα για την Παιδεία όλα αυτά τα χρόνια, ενώ πέρυσι νόμιζε ότι αυτό που έκανε η Γιαννάκου ήταν «μεταρρύθμιση-τομή», είναι αναμφισβήτητα βλάκας.
Η μοναδική περίπτωση να μην είναι έτσι τα πράγματα είναι να θεωρεί εμάς ως βλάκες και γι’ αυτό να καταφεύγει σε τέτοιες δικαιολογίες. Και είναι πολύ πιθανό. Και μόνο ότι υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό της κοινής γνώμης που επιμένει να τον θεωρεί κατάλληλο για τη δουλειά του πρωθυπουργού, του επιτρέπει να πιστεύει ότι έχει να κάνει με βλάκες. Οπως το πιστεύουν και άλλοι εκτός απ’ αυτόν. Ή δείχνουν ότι το Ιιστεύουν.
Πολλοί βουλευτές και υπουργοί του, πρώτοι και καλύτεροι. Και συγκεκριμένοι κι επώνυμοι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι, που, όσοι επιμένουμε να βλέπουμε τον Καραμανλή όπως πραγματικά είναι, διασκεδάζουμε αρκούντως με τα «ρεπορτάζ» και τα «σχόλιά» τους. Πώς να μη διασκεδάζεις, για παράδειγμα, όταν ακούς δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης να δηλώνει ότι απόδειξη της εργατικότητας που έχει καταλάβει τελευταία τον Καραμανλή είναι ότι «τηλεφωνεί και σε υΙουργούς».
Ή όταν παρακολουθείς τις απελπισμένες προσπάθειές τους να δικαιολογήσουν αυτές τις μέρες το γεγονός ότι η ενδοκυβερνητική και εσωκομματική φαγωμάρα εντείνεται, αλλά αυτός είναι εξαφανισμένος. Λένε πολλά και διάφορα αλλά δεν λένε τη μοναδική αλήθεια. Πως δεν επιχειρεί να παρέμβει, επειδή ξέρει πως εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν τον υπολογίζει κανένας. Και γι’ αυτό ξανακάνει τον βλάκα.

’’PASOK poisonous’’