Ειδήσεις

18 Φεβ 2009

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά έξω από τράπεζα στην Κηφισιά

Αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, πολύ μεγάλης ισχύος, εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Αστυνομίας έξω από τα γραφεία της τράπεζας Citibank στη διασταύρωση των οδών Αχαΐας και Τροιζηνίας στην Κηφισιά.
Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, πρόκειται για παγιδευμένο αυτοκίνητο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, το οποίο άφησαν άγνωστοι στον περίβολο του κτιρίου γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα.
……..
Συνεχίζεται…


Τις κινήσεις παρατήρησε ο φύλακας της Τράπεζας, ο οποίος είδε κάποιους άγνωστους να αφήνουν εκεί το αυτοκίνητο και να φεύγουν. Μετά από λίγα λεπτά, όταν είδε ότι δεν επέστρεψε κανείς στο αυτοκίνητο, ο φύλακας τηλεφώνησε στην Αστυνομία εκφράζοντας φόβους ότι πιθανόν να επρόκειτο για κάτι ύποπτο.
Τελικά, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό και κάλεσαν τους πυροτεχνουργούς, οι οποίοι κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν στις 6:40 το πρωί.
Δεν έχει διευκρινιστεί γιατί δεν εξερράγη ο μηχανισμός αυτός, ενώ αντίθετα, όπως έγινε γνωστό, δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Ο μηχανισμός θα διερευνηθεί στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ