Ειδήσεις

10 Φεβ 2009

Είναι δυνατόν να ταλαιπωρούν αυτόν τον άνθρωπο;

Αφήνουν νεφροπαθή και ανάπηρο επί ώρες στο νοσοκομείο μετά την αιμοκάθαρση γιατί τα ασθενοφόρα είναι υποχρεωμένα να τον πηγαίνουν μόνο από το σπίτι στο νοσοκομείο

Το δικό του δράμα ζει ένας νεφροπαθής ασθενής και ανάπηρος με ένα πόδι από την Παραλία Κατερίνης, ο κ. Γιώργος Τοπουζλής, αφού πρέπει τρεις φορές την εβδομάδα να πηγαίνει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης για αιμοκάθαρση στις οχτώ το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.
Ο κ. Τοπουζλής με ένα σωρό άλλα προβλήματα, καρδιοπαθής με τρία μπαϊπάς και με το ενδεχόμενο να του κόψουν και το άλλο πόδι, υφίσταται αφόρητη ταλαιπωρία, όταν συμβαίνει να μην υπάρχει ασθενοφόρο του νοσοκομείου να τον επιστρέψει μετά την αιμοκάθαρση στο σπίτι του, αφού τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αρνούνται να τον μεταφέρουν στην οικία του, γιατί όπως ισχυρίζεται ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κατερίνης κ. Δουλγεράκης, κάτι τέτοιο το απαγορεύει ο κανονισμός.
Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είπε ο διευθυντής μπορούν μόνο να μεταφέρουν επείγοντα περιστατικά μόνο προς το νοσοκομείο και όχι από το νοσοκομείο προς το σπίτι.
........
Συνεχίζεται...
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα του νοσοκομείου έχουν αντίθετη άπoψη και δηλώνουν ότι είναι υποχρεωμένοι από το ΕΚΑΒ να εξυπηρετούν τους ασθενείς και να τους μεταφέρουν στα σπίτια τους, όταν δεν υπάρχει ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και μάλιστα σοβαρές περιπτώσεις όπως αυτή του ασθενούς Γιώργου Τοπουζλή, ο οποίος συχνά αναγκάζεται να περιμένει επί ώρες για να τον επαναφέρουν στο σπίτι του, όπως έγινε και σήμερα που χρειάστηκαν πάνω από τέσσερις ώρες να μεταφερθεί στο σπίτι του μια και το ένα από τα δύο ασθενοφόρα ήταν χαλασμένο, ενώ το άλλο έλλειπε στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε διακομίσει ασθενή.

Η σύζυγος του ασθενούς, η κ. Χριστίνα - Χρυσάνθη, αφού περίμενε επί ώρες για ασθενοφόρο, κάλεσε το ΕΚΑΒ, αλλά αυτοί αρνούνταν να μεταφέρουν τον βαριά ασθενούντα σύζυγο της στο σπίτι, επικαλούμενοι ότι το ΕΚΑΒ είναι για "άλλους ασθενείς".

Η κ Τοπούζλη μη ξέροντας τι να πράξει, αναγκάστηκε να καταφύγει στον εισαγγελέα και κάλεσε και την αστυνομία, αλλά λόγω του πεπερασμένου της ώρας ο εισαγγελέας είχε αποχωρήσει από το γραφείο του."Η ταλαιπωρία που υφίσταται ο σύζυγος μου συχνά - πυκνά είναι αφάνταστη" λέει κ Τοπουζλή, "αφού το ΕΚΑΒ αρνείται να τον μεταφέρει σε μια απόσταση κοντινή όπως είναι η Παραλία από την Κατερίνη. Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Από τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου και το προσωπικό τους δεν έχω κανένα παράπονο.

Το πρόβλημα είναι με το ΕΚΑΒ που ενώ υπάρχουν αραγμένα τα ασθενοφόρα εκεί, αυτοί αρνούνται να εξυπηρετήσουν τον σύζυγο μου. Μα υπάρχει πιο επείγον περιστατικό από την σοβαρότατη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο άντρας μου. Είναι δυνατόν να αφήνουν τον άνθρωπο να περιμένει επί ώρες, για να πάει στο σπίτι; Την στιγμή που βρίσκεται από το πρωί στο νοσοκομείο και δεν έχει φάει καν, ούτε έχει πάρει τα φάρμακα του".

Εμείς έχουμε να πούμε ότι το "μπάχαλο" αυτό με τα ασθενοφόρα πρέπει να σταματήσει τώρα και η ταλαιπωρία των ασθενών να λάβει ένα τέλος, διότι δεν μπορεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα να συμβαίνουν αυτά τα απαράδεκτα πράγματα.

Το υπουργείο Υγείας τι έχει να απαντήσει στους ασθενείς που υφίστανται την απάνθρωπη αυτή μεταχείριση;

Απόστολος Λέινας


Από: http://lefteria.blogspot.com/2009/02/blog-post_151.html
Και
http://argomme.blogspot.com/2009/02/blog-post_5192.html