Ειδήσεις

6 Φεβ 2009

Το περασμένο καλοκαίρι τρακτέρ και φορτηγά είχαν παρελάσει στο κέντρο των Βρυξελλών

Από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008
...........
Οι οδηγοί φορτηγών μεγάλων αποστάσεων και οι αγρότες απέκλεισαν σήμερα το κέντρο των Βρυξελλών διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των τιμών των καυσίμων και τις συνέπειες που έχει αυτή στο εισόδημά τους.
Περίπου 120 φορτηγά, σύμφωνα με την αστυνομία (200, σύμφωνα με τους διοργανωτές) κατέβηκαν ανά κύματα 30 οχημάτων στους δρόμους που βρίσκονται γύρω από το ιστορικό κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.

Ταυτόχρονα, πολλές εκατοντάδες γεωργικά μηχανήματα μπήκαν στις Βρυξέλλες από το νότιο τμήμα τους.
Νωρίς το μεσημέρι, τα φορτηγά και τα τρακτέρ είχαν συγκεντρωθεί στα περίχωρα της περιοχής όπου βρίσκονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, όπου αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής, η οποία θα είναι εν μέρει αφιερωμένη στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου.
Οι οδηγοί φορτηγών μεγάλων αποστάσεων ζητούν κυρίως από την κυβέρνηση να αυξήσει αυτομάτως τα τιμολόγια των πελατών τους για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την αύξηση της τιμής της βενζίνης, σύμφωνα με υπεύθυνο του τομέα, ενώ οι αγρότες, οι οποίοι υφίστανται και αυτοί τις συνέπειες της αύξησης των τιμών του πετρελαίου, καταδικάζουν την μείωση του εισοδήματός τους λόγω της στασιμότητας των τιμών πώλησης των προϊόντων τους.
......
Από: kefaloniapress.gr
Φωτογραφίες από: ΑΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΚΤΕΡΟΛΟΓΙΕΣ