Ειδήσεις

28 Φεβ 2009

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συλλαμβάνεται αστυνομικός με λέιζερ

Διαβάστε και: 46χρονος αρχιφύλακας τύφλωνε με λέιζερ διμοιρία των ΜΑΤ
.........
Η πρώτη σύλληψη ήταν στις 23 Ιανουαρίου όταν συνελήφθη νεαρός αστυφύλακας που παρενοχλούσε με ακτίνες λέιζερ τους ποδοσφαιριστές του Άρη, σε αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Ο αστυνομικός, που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης, συνελήφθη από συναδέλφους του, γιατί «τύφλωνε» τους ποδοσφαιριστές της «κίτρινης» ομάδας.
Ο διαιτητής του ματς έκανε έντονες παρατηρήσεις στους παράγοντες της «πράσινης» ΠΑΕ για την παρουσία του οπαδού της ομάδας, που χρησιμοποιούσε συσκευή λέιζερ. Μάλιστα εντόπισε ότι βρισκόταν κάπου ανάμεσα στους θεατές της θύρας 29 του σταδίου. Ομως οι εκκλήσεις του εκφωνητή από τα μεγάφωνα του γηπέδου δεν συνέτισαν τον 21χρονο αστυφύλακα, ο οποίος συνέχισε ακάθεκτος το έργο του.
Έτσι, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του σταδίου εντόπισαν από τις κάμερες του γηπέδου τον ενοχλητικό φίλαθλο, συγκράτησαν τα χαρακτηριστικά του και όταν τέλειωσε ο αγώνας, τον περίμεναν στην έξοδο της θύρας και του πέρασαν χειροπέδες. Οταν τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα του ΟΑΚΑ, διαπίστωσαν ότι δεν είναι ένας απλός φίλαθλος, αλλά νεαρός αστυνομικός που μόλις έχει βγει από τη σχολή της αστυνομίας και υπηρετεί στην ΥΜΕΤ.
Ο νεαρός αστυφύλακας, σύμφωνα με την αστυνομία, κατηγορείται ότι διατάραξε την εύρυθμη λειτουργία του αγώνα, καθώς παρενοχλούσε ποδοσφαιριστές του Άρη με ακτίνες λέιζερ στον κυριακάτικο αγώνα. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ αναμένεται να έχει και πειθαρχικές κυρώσεις, καθώς διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
……
Λεωνίδας Καπερναράκος