Ειδήσεις

20 Μαρ 2009

Η εκπομπή "Blog out"

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Παρακολούθησα τελικά και προσωπικά την εκπομπή του SBC "Blog out" για τα blogs, καθώς ήθελα να έχω και τη δική μου άποψη για το περιεχόμενο της εκπομπής.
Η εκπομπή είναι κάθε Τρίτη 19.30-20.00 και μπορείτε να τη δείτε και από εδώ: sbctv.gr/live.
….
Συνεχίζεται…

Έχω να πω λοιπόν ότι είναι μια ενδιαφέρουσα εκπομπή, ειδικά για εμάς τους bloggers, που πρέπει να τη στηρίξουμε. Με έκπληξη είδα μια περιεκτική εκπομπή, με αναφορές σε πολλά blogs, λέγοντας συνεχώς τις διευθύνσεις τους και τονίζοντας ότι είναι υπέρ της ενημέρωσης του διαδικτύου, καθώς πρόκειται για νέα δύναμη.


Περιμένατε να βλέπατε τέτοια εκπομπή σε οικονομικό κανάλι;
Με τίποτα!


Κι όμως τόλμησαν αυτό που δεν είχε τολμήσει κανένα άλλο κανάλι. Κάνανε μια σωστή εκπομπή, αναφερόμενοι σε πολλά blogs και μαθαίνουν τον κόσμο του διαδικτύου και στους... αμύητους.


Τα μεγάλα κανάλια προτιμούν να είναι ενάντια στα blogs θεωρώντας τα...όπλα του σατανά!


Στην καλύτερη περίπτωση απλά τα αγνοούν (on camera γιατί off τα διαβάζουν).
Παραδειγματιστείτε από το SBC. Σε καλό θα σας βγει, πιστέψτε με!

Επικοινωνήσαμε με τον παρουσιαστή της εκπομπής τον κύριο Ανδρέα Παπακυριακόπουλο και μας είπε τα εξής:



" "οι...μεγάλοι των παραδοσιακών ΜΜΕ κάνουν τέτοιο πόλεμο στα blogs". Εδώ είναι και η πραγματική σημασία των blogs φίλοι του ourgreektv:



Οι ιδιώτες / ερασιτέχνες bloggers δεν μπορούν να ελεγχθούν ως προς την πληροφορία που θα βγάλουν ή τη γνώμη που θα εκφράσουν.


Τα ιστολόγια είναι ένα τεράστιο ηλεκτρονικό αρχείο προσβάσιμο σε όλους ώστε εάν θες να αναζητήσεις κάτι, θα το βρεις ακόμα και μετά από χρόνια. Η εφημερίδα πετιέται, η τηλεόραση δεν μαγνητοσκοπείται, το ίδιο και το ραδιόφωνο. Άρα με την πάροδο του χρόνου τα blogs θα είναι σωρευτικά ισχυρότερα από όλα τα άλλα μέσα.


Οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ έχουν στεγανά ως προς τις ειδήσεις που θα μεταφέρουν. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν τι δύναμη τους δίνει ένα blog, αλλά και τι πληροφορίες μπορούν να βγουν από ένα blog ακριβώς με τον ίδιο τρόπο!
Τα ΜΜΕ, όντας παντοδύναμα στην Ελλάδα έκαναν ένα βασικό λάθος: Θεώρησαν την παντοδυναμία τους υπερχρονική και έτσι κινήθηκαν σπασμωδικά εναντίον του press-gr. Καλώς ή κακώς, δεν το εξετάζω. Μέσα όμως από αυτή την συμπεριφορά έκαναν μιας πρώτης τάξεως διαφήμιση στα ιστολόγια που τώρα πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας.



Συμπερασματικά, τα blogs κλόνισαν το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Το σημαντικό είναι να διατηρήσουν όλοι οι bloggers τον άδολο χαρακτήρα τους, να αποβάλλουν όσους χρησιμοποιούν τους ιστοτόπους για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και λοιπές ιδιοτελείς μεθοδεύσεις. Έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποτελέσουν την κύρια πηγή ενημέρωσης για τον Έλληνα πολίτη. Από την πλευρά μου θα υπάρξει προσπάθεια ώστε επιχειρηματίες να αντιληφθούν αυτή την διεισδυτικότητα και να στρέψουν ανάλογα τη διαφημιστική τους δαπάνη. Όχι με όρους διαπλοκής αλλά με το σκεπτικό πως ένας blogger έχει περισσότερο ανάγκη την ενίσχυση για να στηρίξει την προσπάθεια του, ενώ ο επιχειρηματίας θα γνωρίζει ότι εκτός από τα συμφέροντα του βάζει και ένα λιθαράκι δημοκρατίας στην κοινωνία που δραστηριοποιείται. Αυτό θα είναι και η υπέρβαση σε πολλά επίπεδα.



Η ανωνυμία των blogs είναι κάτι που ούτε καν με απασχολεί. Όποιος θέλει μπορεί να μείνει ανώνυμος. Με ενοχλεί περισσότερο η επιλεκτική "ανωνυμία" αυτών που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα ή κινούν τα νήματα από το ημίφως εις βάρος ολόκληρης της κοινωνίας. Ας αποκαλυφθούν πρώτα αυτοί και μετά μιλάμε για τα υπόλοιπα.



Η εκπομπή είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Πολύ μεγαλύτερη από ότι περίμενα προσωπικά. Η έκπληξη είναι πως υπάρχουν εκατοντάδες τηλέφωνα από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καν τι είναι τα blogs και ρωτούν που μπορούν να τα βρουν, αν είναι δωρεάν και άλλα περίεργα μεν, ενδεικτικά δε του ενδιαφέροντος".


http://ourgreektv.blogspot.com/2009/03/blog-out_20.html