Ειδήσεις

11 Μαρ 2009

Τι λέει η Ιερά Σύνοδος για το Νύφωνα Αναστασόπουλο, το μοναχό που κατηγορείται για ασέλγεια εις βάρος ανήλικων μοναχών

ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Αθήναι, τη 10η Μαρτίου 2009

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Μετά θλίψεως επληροφορήθημεν την σύλληψιν του φερομένου ως παλαιοημερολογίτου κληρικού Νήφωνος Αναστασοπούλου δια σοβαράς κακουργηματικάς πράξεις. Ο εν λόγω υπήρξε Κληρικός (Αρχιμανδρίτης) της Εκκλησίας των ΓΟΧ Ελλάδος μέχρι την 28-11/11-12-1998, οπόταν δια της υπ’ αριθμ. 15/1998 αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου συνεδριασάσης ως Συνοδικόν Δικαστήριον, επεβλήθη εις αυτόν η ποινή της καθαιρέσεως, απεγυμνώθη πάσης ιερατικής χάριτος και εξουσίας και επανήλθε εις την τάξιν των μοναχών, παυομένου τούτου και εκ του αξιώματος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης.
…….
Συνεχίζεται…

Δυστυχώς ο καθαιρεθείς, αντί να αποδεχθεί εν ταπεινώσει το επιτίμιον και να διάγει τον βίον του εν μετανοία ως απλούς μοναχός, αθέτησε την απόφασιν και εγκατέλειψε την Εκκλησίαν των ΓΟΧ.. Έκτοτε ο π. Νήφων ακολουθεί ιδίαν οδόν και δεν ανήκει εις την κανονικήν Εκκλησίαν των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, η οποία πλέον δεν φέρει ουδεμίαν ευθύνην δια τας οιασδήποτε πράξεις του.


Λυπούμεθα δια τα καταγγελλόμενα, δια τα οποία έχει επιληφθεί ήδη η δικαιοσύνη και θα αποφανθεί. Το γεγονός -όμως- θα δώσει εκ νέου αφορμήν δια τον διασυρμόν του ονόματος του Χριστού και της Εκκλησίας Του, η οποία όμως, ως Θεανθρώπινος οργανισμός, παραμένει αλώβητος από τας αμαρτίας των τυχόν αναξίων λειτουργών της, πολλώ δε μάλλον των καθηρημένων τοιούτων.




Εκ του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω σήμερα στον πρωινό τύπο τα κάτωθι και τα ''παίρνω'' στο κρανίο :

''Oργισμένες αντιδράσεις προκαλεί η προχθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου να «αθωώσει» τον Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, του σκανδαλισμού των πιστών και της πλεονεξίας. Χθες ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έσπευσε να πάρει αποστάσεις από την απόφαση της Συνόδου και να ανακοινώσει την πρόσληψη ειδικών εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς πλέον εκφράζονται φόβοι για την επιστροφή του έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού κ. Παντελεήμονος στη Μητρόπολη Αττικής, από την οποία είχε απομακρυνθεί το 2005 ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου και εισήγηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

«Τον αθωώσαμε» φώναζε περιχαρής, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Νικόδημος . ''



ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΡΑΣΣΟΦΟΡΟΥΣ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2009 .

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ‘’ΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ’’ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΧΟΥΝΤΟΔΟΥΛΟΣ .

ΑΥΤΟΥΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΞΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ 2004 .ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ , ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣKΥΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ………….





Με εκτίμηση

Karl Marx Jr