Ειδήσεις

5 Μαρ 2009

Οι νεκροί δεν μπορούν να φωνάξουν!

Μήνυμα αναγνώστη
.......
Τέσσερις (4) συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους από αμέλεια του Υπουργείου Υγείας. Αν οι νεκροί είχαν φωνή θα σιωπούσαν από ντροπή για τον τρόπο που πέθαναν.
Καταγγέλλω με όση φωνή διαθέτω τούτη την κυβέρνηση αλλά και το ΠΑΣΟΚ διότι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, επέδειξε απάνθρωπη αδιαφορία να αναδείξει το θέμα και να μη χαθούν με παρόμοιο τρόπο άλλες ανθρώπινες ζωές.
Παρακάτω σας παραθέτω τις εναγώνιες προσπάθειες που έκανα επί 2,5 χρόνια για την εστίαση και διευθέτηση του προβλήματος, όπου, δυστυχώς συνάντησα παντού αδιαφορία, αλαζονικές συμπεριφορές και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και συγκάλυψη.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη φράση σημαίνοντος στελέχους του ΠΑΣΟΚ όταν του έθεσα το ζήτημα και τον ρώτησα γιατί δεν έκανε ως τώρα έστω και μια ερώτηση στη βουλή να μου απαντά με περισσό θράσος: Εγώ κυβέρνησα την Ελλάδα και δε θα ασχοληθώ με τα κ_ _ όχαρτα που μου στέλνεις!
……..
Συνεχίζεται…
Παρά την επιμονή μου, η μείζων αντιπολίτευση αρνήθηκε να συνδράμει στην ανάδειξη του θέματος και την προσπάθεια εξεύρεσης κάποιας λύσης.



Εναπομείνασα μου ελπίδα o έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, να καταδικάσει όσους είχαν και έχουν ευθύνη για όσα συνέβησαν αλλά και για όλα όσα πρόκειται να συμβούν. ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Κ.Τ.Ε. ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ
Επανειλημμένως σας έχω ενημερώσει ότι από τον Μάιο του 2006 μέχρι και σήμερα το ΕΚΑΒ στην βόρειο Ελλάδα κάνει λευκή απεργία-αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές ασθενών. Αποτέλεσμα τούτου είναι η ταλαιπωρία και μη εξυπηρέτηση των ασθενών καθώς επίσης και η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των κυρίως ευπαθών ομάδων όπως οι καρκινοπαθείς, οι νεφροπαθείς, κ.α..

Στην περιγραφόμενη κωμικοτραγική κατάσταση με τις δυσμενείς κοινωνικές προεκτάσεις ήρθαν να προστεθούν τέσσερις (4) - επίσημα καταγεγραμμένοι - θάνατοι συνανθρώπων μας σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν επανειλημμένων γραπτών και προφορικών αναφορών μου στο ΠΑΣΟΚ, οι μόνοι που ανταποκρίθηκαν και τους ευχαριστώ ολόψυχα είναι οι :

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ 2/07/2007 ΕΡΩΤΗΣΗ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΥΣΙΩΝΗΣ 5/07/2007 ΑΝΑΦΟΡΑ

ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ 31/07/2007 ΕΡΩΤΗΣΗ

ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ- ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ 14/02/2008 ΑΝΑΦΟΡΑ

ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ 2/04/2008 ΑΝΑΦΟΡΑ

Η προσωπική μου αναφορά προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Καραμανλή οδήγησε σε Ε.Δ.Ε. από το ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ (Σ.Ε.Υ.Υ.Π ) στην βόρειο Ελλάδα η οποία διήρκησε 6 μήνες και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2008 με πόρισμα- έκθεση 191 σελίδων.
Καταλήγοντας ο επιθεωρητής προτείνει:
ΣΕΛ.166

Z.3. ΛΗΨΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

3.1. Πειθαρχικός έλεγχος του πρόεδρου και των μελών Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β.

Προτείνουμε στον Υπουργό Υγείας &Κ.Α, τον πειθαρχικό έλεγχο του πρόεδρου και των μελών Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β. , για παραβάσεις:

(Α) για παραβάσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων άρθρου 107 του Ν.3528/07 ή του προηγούμενου δημοσιοϋπαλληλικού νομοθετικού πλαισίου:

Περίπτωση 1 β: Παράβαση καθήκοντος

- 1 γ: Παράβαση της αρχής της αμεροληψίας στην εξυπηρέτηση
Ασθενών

- 1 δ: Αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων

- 1 ε: Άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας

- 1 στ: Αμελής ή ατελής ή μη έγκαιρη εκπλήρωση καθήκοντος

- 1 κα: Παράλειψη δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικού παραπτώματος

- 1 κγ: Άρνηση σύμπραξης, συνεργασίας και χορήγησης στοιχείων ή εγγράφων κατά τη διεξαγωγή έρευνας, επιθεώρησης ή ελέγχου από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα ιδιαίτερα Σώματα Επιθεώρησης και Ελέγχου.

(Β) Για αδικαιολόγητη ανοχή προς συνδικαλιστές & υπαλλήλους των Ε.Κ.Α.Β. πόλεων της Μακεδονίας, που τους επιτρέπει να απέχουν για μακρά περίοδο από μεγάλο μέρος των κύριων καθηκόντων τους για όλες τις προγραμματιζόμενες διακομιδές ασθενών και πρόκληση μεγάλης οικονομικής ζημίας στο Ε.Κ.Α.Β., λόγω μη περικοπής αποδοχών των απεχόντων υπαλλήλων( 3.360.000.00 σελ.131.),ενώ…………

(Γ) Επίσης διαπιστώνουμε αδικαιολόγητη ανοχή του Προέδρου και των μελών Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β, στις διαρκείς παραβάσεις των διατάξεων του Εσωτ. Κανονισμού Λειτουργίας του ΕΚΑΒ (βλ.σελ. 105-107 Έκθεσης)από συνδικαλιστές, οι οποίοι επιβάλουν σε υπευθύνους , ασυρματιστές και πληρώματα αποχή, όπως: ………

ΣΕΛ.171
3.2. Άσκηση Πειθαρχικού Ελέγχου σε βάρος υπαλλήλων του Ε.Κ.Α.Β.

Προτείνουμε την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου, νώπιον του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, σε βάρος των παρακάτω υπαλλήλων του Ε.Κ.Α.Β.: …….

ΣΕΛ.185

3.3. Άσκηση Πειθαρχικού Ελέγχου, σε βάρος του Γενικού Επιθεωρητή, Βοηθού Γενικού Επιθεωρητή και Επιθεωρητών του Σ.Ε.Υ.Υ.Π.

Προτείνουμε στον κ. Υπουργό Υγείας & Κ.Α., την άσκηση Πειθαρχικού Ελέγχου ,σε βάρος των παρακάτω στελεχών του Σ.Ε.Υ.Υ.Π.: ………

Για παράβαση των διατάξεων: ……..

Πειθαρχικά παραπτώματα

Περίπτωση 1 β: Παράβαση καθήκοντος

- 1 γ: Παράβαση της αρχής της αμεροληψίας

- 1 η: Άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως, γραπτώς η προφορικώς με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων.

- 1 ιστ: χρησιμοποίηση της ιδιότητας που κατέχει ο υπάλληλος λόγω της υπηρεσίας η της θέσης του, για εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων.

- 1 κγ: άρνηση σύμπραξης, συνεργασίας και χορήγησης στοιχείων ή εγγράφων κατά τη διεξαγωγή έρευνας, επιθεώρησης ή ελέγχου από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα ιδιαίτερα Σώματα Επιθεώρησης και Ελέγχου.

Ως αναγνώριση και επιβράβευση προς την βοηθό γενικού επιθεωρητή ΣΕΥΥΠ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. Μαλτά Ελένη της αφαιρέθηκαν όλες οι αρμοδιότητες ως επιθεωρητή και παραμένει μέχρι σήμερα αδρανής.

Όσο για τον επιθεωρητή κ. Αρβανίτη Νικόλαο που ανέλαβε και ολοκλήρωσε την ΕΔΕ την 16-12-2008 του ανακοίνωσαν τηλεφωνικά ότι απομακρύνεται από Επιθεωρητής.

Εν όψει των παραπάνω ερωτώνται οι κύριοι βουλευτές κ.τ.ε υγείας:

1.Γνωρίζετε για όλα τα παραπάνω;

2.Αν ναι τι έχετε κάνει;

3.Πόσοι ακόμη πρέπει να πεθάνουν για να κάνετε μια ερώτηση στην βουλή;

Λυπάμαι ειλικρινά.

Δευτέρα 05/03/2009

Ο Ερωτών

ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΙΛΚΙΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑ.Σ.Κ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ(ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ)

ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑ.Σ.Κ/Δ.Υ Ν.ΚΙΛΚΙΣ

ΜΕΛΟΣ Ν.Ο.Ε.Σ. ΚΙΛΚΙΣ

Ε-mail:- axilleask1@gmail.com