Ειδήσεις

12 Μαρ 2009

Το να σηκώνει κάποιος αλλοδαπός τη σημαία μας θα πρέπει να μας κάνει υπερήφανους;

Μήνυμα αναγνώστη

Επειδή το ακούω πολύ τώρα τελευταία, ας μας εξηγήσει κάποιος τι εννοεί όταν λέει πως το να σηκώνει κάποιος αλλοδαπός τη σημαία μας θα πρέπει να μας κάνει υπερήφανους;
Μήπως σημαίνει σε τελική ανάλυση ότι το βλέπουμε σαν εθνική νίκη (άλλος ένας πού υποτάχθηκε στη σημαία μας κ.λ.π);

Αν αυτό δεν είναι ρατσισμός και υποκρισία τότε τι είναι;
………
Συνεχίζεται…


Πάντως τα έθνη ιδιαίτερα αλλά και η ανθρωπότητα σα συνολική και διαχρονική έννοια δε θα πρέπει να ξεχνάνε. Κι αυτό όχι για να υποθάλπουν μίση και εχθρότητα αλλά για να διορθώνονται και να μην επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.



Υπ΄ αυτή την έννοια όσοι είναι ενάντια στις παρελάσεις και στις επετείους μνήμης και δε διδάσκουν τα παιδιά τους και τούς εαυτούς τους, είναι εν δυνάμει επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα.


Επίσης οι αγώνες για ελευθερία και δικαιοσύνη θα πρέπει να τιμούνται και να γίνονται παραδείγματα για όλους, έτσι δεν είναι; Δε βλέπω λοιπόν το λόγο να τιμάω τούς αγωνιστές τού πολυτεχνείου και να μη τιμώ τούς αγωνιστές της επανάστασης τού `21.


Όσον αφορά στο πρόβλημα με τις παρελάσεις, βλέπουμε ότι αφορά τους μαθητές αλβανικής καταγωγής περισσότερο και αυτό είναι φυσικό.


Δυστυχώς, επειδή ζούμε μέσα στην αποχαύνωση και στον καταναλωτισμό, ξεχνάμε το τι πέρασαν οι παλαιότεροι και τα θεωρούμαι όλα ως δεδομένα. Ξεχνάμε για παράδειγμα, τι πόνους τι δυστυχία τι σφαγές και τι αγώνες έδωσαν εκείνοι για την ελευθερία (αν αυτό σας λέει κάτι πλέον) για να μπορούμε εμείς να σχολιάζουμε και να πουλάμε πνεύμα.



Προσωπικά θα πρότεινα τα σχολεία να διδάσκουν αληθινή και τεκμηριωμένη ιστορία για να μάθουν και οι αλλοδαποί αλλά και οι ημεδαποί μαθητές το τι έπραξαν οι παππούδες και οι πατεράδες τους έτσι ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.