Ειδήσεις

15 Μαρ 2009

Η Σκότλαντ Γιαρντ αναλαμβάνει και πάλι την αναδιοργάνωση της Αντιτρομοκρατικής

Οι Βρετανοί ειδικοί στα θέματα τρομοκρατίας αναμένεται πως θα βοηθήσουν και πάλι την Αντιτρομοκρατική να βγει από το τέλμα της αναποτελεσματικότητας και της απραξίας ώστε να αντιμετωπιστεί η νέα γενιά τρομοκρατών που δημιουργεί, ιδίως μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, μείζονα προβλήματα δημόσιας ασφάλειας.

.....
Περισσότερα: Καθημερινή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν γεννάται κάμπια αμφιβολία πως οι κυριότεροι υπεύθυνοι για τα δεινά που περνά η πατρίδα μας είναι οι δημοσιογράφοι

Σε ΚΑΝΕΝΑ μέρος του Κόσμου δεν γίνεται αυτό που γίνεται με τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα. Και εδώ, έχετε δίκαιο όταν διατυμπανίζετε πως ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Στη Ελλάδα συμβαίνουν άσχημα πράγματα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες και ΕΣΕΙΣ φροντίζετε να τα προβάλλετε όσο περισσότερο μπορείτε γιατί η πρόθεσή σας είναι να κάνετε ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ζημιά μπορείτε για τους δικούς σας γνωστούς λόγους.

Βλέπετε ότι 'Έλληνες των ΗΠΑ προσπαθούν να υποβιβάσουν το μέγεθος της εγκληματικότητας στης ΗΠΑ, για να προστατέψουν την εικόνα της πατρίδας τους, αν και δεύτερη πατρίδα.
Εμείς κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, έτσι ώστε, να αμαυρώσουμε την ήδη κακή εικόνα, και να προκαλέσουμε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά.

1. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Η Αστυνομία να είστε βέβαιοι πως θα έκανε πολύ καλά και αποτελεσματικά τη δουλειά της. Θα μπορούσε εξουδετερώσει 'όποια ομάδα αναρχικών κουκουλοφόρων κ.λ.π. αλλά όχι όπως εσείς το θέλετε. Με το γάντι αυτό δεν γίνεται. Εσείς διαμαρτύρεσθε για τα κλομπ, για τα δακρυγόνα, και για κανένα σχισμένο ρούχο. Καταφέρεστε κατά της αστυνομίας γιατί δεν προστατεύει τα καταστήματα και τα αυτοκίνητα από τις επιθέσεις των αληταράδων αυτών, προβάλλετε τον τυχόν τραυματισμό κάποιου κοκουλοφόρου αλλά δεν λέτε ΚΙΧ για τον τραυματισμό των 7 αστυνομικών που συνέβη προ ημερών.
ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ μέρος του κόσμου δεν γίνονται συλλήψεις με το γάντι.


Επικαλείστε σκόπιμα την Αμερική και ότι η εγκληματικότητα είναι σε χαμηλό βαθμό σε σχέση με την Ελλάδα. ΟΥΔΕΝ ΨΕΥΔΕΣΤΕΡΟΝ. Είμαι συχνός επισκέπτης της Αμερικής και μάλιστα της Βοστώνης που είναι από τις πιο καλές περιοχές των ΗΠΑ. Υπάρχουν συνοικίες, κυρίως νέγρων, που φοβάσαι να πας ακόμα και με το φως της ημέρας. Σε πολλές πόλεις γίνονται ληστείες αιματηρές σε καταστήματα, μέσα σε τραίνα και σε σκοτεινούς δρόμους και εκεί ο αστυνομικός πυροβολεί χωρίς δεύτερη κουβέντα.
ΔΕΝ ΡΩΤΑ τον κακοποιό "μήπως θέλετε να σας συλλάβω ή προτιμάτε να σας πυροβολήσω;" όπως εμείς θέλουμε να γίνεται στην Ελλάδα. Εκεί, ο αστυνομικός θα είναι σκληρός ακόμα και στους παραβάτες της τροχαίας. Μπορεί να σε σκοτώσει γιατί σε σταμάτησε για τροχαία παράβαση και "του φάνηκε" πως είχες πρόθεση να βγάλεις κάποιο όπλο. Εσείς αναλώσατε μία βδομάδα να καταφέρεστε κατά της αστυνομίας γιατί "ενόχλησε " τον επώνυμο κ Καρβέλα και την κ. Πάνια, αντί να συνηγορήσετε ότι ΝΑΙ καλά έκανε η Αστυνομία και πως ΟΛΟΙ έχουν υποχρέωση να υφίστανται ελέγχους.

Στις ΗΠΑ, είναι αλήθεια, δεν γίνονται πολλές διαρρήξεις σε σπίτια, για δύο λόγους:

Α) Γνωρίζουν οι κακοποιοί πως χρήματα ΔΕΝ θα βρούνε γιατί οι Αμερικανοί διακινούν ΜΟΝΟ κάρτες, κοσμήματα έχουν ΜΟΝΟ σε θυρίδες Τραπεζών και

β) Γιατί είναι πιθανόν, αν υπάρχει κάποιος μέσα, να δεχθούν κάποια βολίδα ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ, και όχι σαν εδώ, που πρέπει να ρωτήσεις των κακοποιό: "Ήρθες για να με κλέψεις 'η να μου κάνεις κακό; Αν ήρθες να μου κάνεις κακό περίμενε να φέρω ένα όπλο να αμυνθώ" .

Στην Αμερική κανείς δεν ασχολείται με το έργο της αστυνομίας. Ούτε για δακρυγόνα διαμαρτύρονται ούτε οι κάμερες τους ενοχλούνε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που περιγράφεις για την Αμερική μόνο ανατριχίλα προκαλούν. Πώς μπορείς να παρουσιάζεις σαν παράδειγμα προς μίμιση την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανθρώπου επειδή ο αστυνομικός έκρινε ότι ο παραβάτης της τροχαίας πήγε να βγάλει όπλο;!; Πώς παρουσιάζεις σαν θετικό το γεγονός ότι δολοφονούνται άτομα επειδή πήγαν να κλέψουν χρήματα; Ειδικά όταν παραδέχεσαι ότι στις ΗΠΑ το επίπεδο της εγκληματικότητας είναι στα ύψη, δηλαδή τα μέτρα αυτά της αστυνομίας απλά είναι αναποτελεσματικά!

Το μόνο που προσφέρουν είναι τρόμο και λίστα από νεκρούς. Καλύτερα να έχουμε μια ληστεία τράπεζας τη μέρα, παρά να έχουμε μια ληστεία τράπεζας με 2-3 νεκρούς τη μέρα.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μέρη που φοβάσαι να πας μετά τη δύση του ηλίου ή αν υπάρχουν είναι άγνωστα σε μένα και είναι πολύ λίγα. Καλύτερα λοιπόν να ζούμε σε μια τέτοια κοινωνία που κινούμαστε χωρίς φόβο, καλύτερα να είμαστε σίγουροι ότι δε θα μας πυροβολήσει κανείς εν ψυχρώ επειδή νόμιζε ότι πήγα να κλέψω ή να κάνω κάτι άλλο παράνομο.

Αν το τίμημα είναι να καταστρέφονται τράπεζες ή αυτοκίνητα ή οτιδήποτε άλλο, ειλικρινά το προτιμώ, από το να καταστρέφονται ανθρώπινες ζωές. Αν κάτι διορθώνεται με λεφτά, μη σε τρομάζει. Κάποια πράγματα όμως δε διορθώνονται με τίποτα και τότε ο υπέυθυνος δεν μπορεί να δικαιωθεί, ό,τι επιχείρημα και να προβάλλει.

Τα λέω αυτά και δεν είμαι στον κόσμο μου. Το αυτοκίνητό μου έχει σπαστεί δύο φορές (όχι από αναρχικούς, αλλά από κλέφτες τη μία και από χούλιγκανς ομάδας την άλλη) και δεν έχω κανένα πολυτελές αμάξι. Καλύτερα να δώσω λίγα λεφτά παραπάνω στην ασφαλιστική που τα κάλυψε, παρά να δω αίμα ανθρώπων να κυλάει για να προστατευτεί η "περιουσία" μου. Αυτό θα έπρεπε να ισχύει επί 1000 όταν μιλάμε για περιουσία τράπεζας ή καμιά porse, που ο ιδιοκτήτης της σίγουρα δεν έχει τα δικά μου οικονομικά προβλήματα...