Ειδήσεις

19 Μαρ 2009

Ο Επαναστατικός Αγώνας απαντάει στα "Νέα"

Με νέα προκήρυξή του ο Επαναστατικός Αγώνας επανέρχεται – µε πρωτοφανή για την οργάνωση απόσταση από την προηγούµενη προκήρυξη – προκειµένου να απαντήσει στη διάψευση των «Νέων» για το θέμα του προειδοποιητικού τηλεφωνήματος: «Κάναμε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο τηλεφωνικό κέντρο των «Νέων» στις 4.10 π.μ.», σημειώνει. Και εκτοξεύει την κατηγορία ότι «συμψηφίζεται σκοπίμως με το έγκλημα η επαναστατική δράση».
Σχετικά με το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, που όπως ισχυρίζεται ο συντάκτης της προκήρυξης είχε γίνει στα «Νέα» για την πανίσχυρη βόμβα με τα 120 κιλά εκρηκτικά στη Citibank στην Κηφισιά, στη χτεσινή προκήρυξη αναφέρει τα εξής απαντώντας σε ανακοίνωση της εφημερίδας:
«... η ανακοίνωση των "Νέων" ότι βασίζεται στην "κατηγορηματική διαβεβαίωση της νυχτερινής βάρδιας" πως δεν έλαβε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, δείχνει ότι καλύπτει πλήρως τον υπάλληλο, ο οποίος έτσι κι αλλιώς θα έλεγε ψέματα για να μην εκτεθεί».

Και πιο κάτω προσθέτει: «Αν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία ότι ο υπάλληλος στο τηλεφωνικό κέντρο των "Νέων" δεν ελάμβανε σοβαρά υπόψιν την προειδοποίησή μας ή μας το έκλεινε -όπως έκανε η "Ελευθεροτυπία" τον περασμένο Οκτώβριο για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της Shell στο Παλαιό Φάληρο- τότε ή θα ειδοποιούσαμε άλλο δημοσιογραφικό μέσο ή θα ειδοποιούσαμε την αστυνομία όπως είχαμε κάνει στην περίπτωση της Shell...».
.......
Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης δημοσιεύεται στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί σήμερα.
.......
Από: Έθνος