Ειδήσεις

6 Μαρ 2009

Τι ζήτησε κ Καραμανλής από τους πολιτικούς αρχηγούς

1ον: Τήρηση των κανόνων της ΕΕ. Κανόνες που έχουν συναποφασισθεί και με τη δική μας συμμετοχή και ισχύουν για όλα τα μέλη της.

2ον: Κεντρικό πρόβλημα της χώρας μας αποτελεί διαχρονικά το υψηλό δημόσιο χρέος. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με προγραμματισμό και συντονισμένη προσπάθεια.

3ον: Η σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με κεντρικό εργαλείο τον αποτελεσματικό περιορισμό των δαπανών στο δημόσιο.

4ον: Το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα ορίζουν τις πραγματικές αντοχές της οικονομίας μας. Η υπέρβαση αυτών των ορίων θα ήταν πράξη ανευθυνότητας και πιθανόν επικίνδυνη για την οικονομική σταθερότητα.

5ον: Μέσα στα όρια αυτά, είναι αναγκαίες ειδικές και στοχευμένες δράσεις, αφενός αναπτυξιακές στους τομείς και τους κλάδους που πλήττονται πιο άμεσα (όπως ο τουρισμός και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις), και αφετέρου κοινωνικές δράσεις με την εξάντληση κάθε δυνατότητας να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

6ον: Όλοι έχουμε υποχρέωση αυτοσυγκράτησης. Να μην ενθαρρύνουμε εξωπραγματικές διεκδικήσεις. Βεβαίως, κάθε κοινωνική, κάθε επαγγελματική ομάδα έχει δικαίωμα να διατυπώνει τα δικά της αιτήματα.
Ωστόσο, στις κρίσιμες περιστάσεις που διανύουμε δεν υπάρχουν περιθώρια για ανταγωνισμό πλειοδοσίας.