Ειδήσεις

3 Μαρ 2009

Τραυμάτισε τραυματιοφορέα στο νοσοκομείο Κατερίνης

Απίστευτο και όμως αληθινό. Συνέβη την Δευτέρα το βράδυ στις 8 στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Συνοδός ασθενούς, αλβανικής καταγωγής, επιτέθηκε με βάναυσο τρόπο και τραυμάτισε με γροθιές τον μεταφορέα ασθενών Βασίλη Τσαγκαλίδη την ώρα που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία απογευματινής βάρδιας.
Το θύμα της επίθεσης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
….
Συνεχίζεται…

"Έχοντας τελειώσει τις διακομιδές από και προς το νοσοκομείο, κατευθύνθηκα μαζί με συνάδελφο μου στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και μπαίνοντας στην είσοδο με πλησίασε ένας κύριος που ετύγχανε να τον έχω γνωρίσει από παλιά, Αλβανός στην καταγωγή, και μου ζήτησε να τον βοηθήσω να περάσει ο πεθερός του για εξέταση από ορθοπεδικό ιατρό. Του εξήγησα πως πρέπει πρώτα να περάσει από διαλογή και όταν μου είπε ότι το έκανε αυτό, τότε εγώ για να τον βοηθήσω μπήκα στο ορθοπεδικό ιατρείο και ενημέρωσα τον γιατρό για το περιστατικό, ο οποίος μου είπε ότι θα έμπαινε με την σειρά του, όπως ακριβώς έπρεπε.
Ενημέρωσα τον κύριο αυτόν ότι ο πεθερός του θα πρέπει να περιμένει τη σειρά του για εξέταση, καθώς ο γιατρός έκρινε πως δεν ήταν επείγον το περιστατικό.


Τότε αυτός μου επιτέθηκε φραστικά, βρίζοντας με με χυδαίο τρόπο, βρίζοντας την μάνα μου, τον πατέρα μου, το σπίτι μου, απειλώντας ότι θα μας κάψει όλους και πολλά άλλα.


Προσπάθησα να τον ηρεμήσω, λέγοντας του πως εδώ είναι νοσοκομείο και να σεβαστεί το χώρο και τους ασθενείς. Αυτός όμως όχι δεν σταμάτησε να βρίζει, αλλά ξαφνικά όρμησε πάνω μου και τραβώντας με από τα μαλλιά βιαίως, με έριξε κάτω και με χτύπησε δυνατά με γροθιές στο κεφάλι και στο δεξί μάτι, όπως και στον λαιμό, όπου έχω εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης μου".


Το θύμα της άγριας επίθεσης εισήχθη κατόπιν στην χειρουργική κλινική, αφού οι γιατροί το έκριναν αναγκαίο, καθώς είχε εμφανείς τους μώλωπες στο δεξί του μάτι και στον λαιμό από τον ξυλοδαρμό που υπέστη.
Ο δράστης πριν την επίθεση εναντίον του μεταφορέα ασθενών είχε δημιουργήσει και άλλο επεισόδιο σε βάρος της υπεύθυνης επί της υποδοχής των Τ.Ε.Π. του νοσοκομείου Κατερίνης.


Κλήθηκε η αστυνομία, όπου μετά τη σύλληψη του δράστη, ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία από την εισαγγελία Κατερίνης. Με ποιον τρόπο θα προστατευθούν αυτοί οι σκληρά εργαζόμενοι πολίτες στον τομέα υγείας κ. Εισαγγελέα από τέτοιες επιθέσεις και μάλιστα εν ώρα εκτέλεσης του λειτουργήματος τους;



Το Σωματείο Εργαζομένων καταδικάζει την βάναυση επίθεση:



"Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης καταδικάζει την άδικη επίθεση εναντίον του συναδέλφου κ. Τσαγκαλίδη Βασιλείου (Μεταφορέα ασθενών), ο οποίος χτυπήθηκε βάναυσα και χωρίς λόγο από συνοδό ασθενή του νοσοκομείου μας.


Τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν συνάδελφο και ειδικότερα κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων".



Μετά τιμής


Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.



Απόστολος Λέινας


Από: http://lefteria.blogspot.com/2009/03/blog-post_3536.html