Ειδήσεις

7 Μαρ 2009

Μήνυμα για τα πέντε χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ 5Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2004
……
Πατήστε «Συνεχίζεται» για να διαβάσετε το μήνυμα.
Στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, είναι επίκαιρες, περισσότερο από ποτέ, οι δυο αξιώσεις που προέβαλαν οι Έλληνες πολίτες, ως πρόλογο για το συμβόλαιο ευθύνης που υπέγραψαν με τη Νέα Δημοκρατία το 2004 και ανανέωσαν το 2007: Πολιτική αλλαγή και πορεία εμπρός, με αυτοπεποίθηση και σίγουρα βήματα.


Στα πέντε χρόνια που ακολούθησαν την πολιτική αλλαγή της 7ης Μαρτίου του 2004, η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Άλλαξε. Άφησε πίσω της χρόνιες παθογένειες, με τις οποίες μπόλιασε την κοινωνία και το κράτος, η καθεστωτική αντίληψη του ΠΑΣΟΚ για την εξουσία-λάφυρο, και το κράτος-ιδιοκτησία του κόμματος. Η διαδρομή δεν είναι εύκολη. Η εκκίνηση δεν ήταν εύκολη. Η Ελλάδα όμως τα κατάφερε. Στάθηκε όρθια. Ξαναβρήκε τον βηματισμό της. Αλλάξαμε κατεύθυνση. Χαράξαμε νέα διαδρομή. Με οδηγό τις προσδοκίες των πολιτών. Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Με καθημερινό αγώνα για να πάμε μπροστά, πιο γρήγορα, με λιγότερες παραλείψεις και λάθη. Με συμφωνία ευθύνης για όσα δεν έγιναν ή έγιναν με λάθος τρόπο. Τιμήσαμε τις δεσμεύσεις ευθύνης που αναλάβαμε. Συγκρουστήκαμε με χρόνια προβλήματα. Αναζητήσαμε ευρύτερες συναινέσεις για ένα κοινό μέλλον χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Δώσαμε λύσεις. Ισχυροποιήσαμε την κοινωνία και την οικονομία, ώστε να μπορούμε σήμερα, εν μέσω μιας διαρκώς μεταλλασσόμενης διεθνούς κρίσης, να προσδοκούμε βάσιμα σε ένα καλύτερο μέλλον.


Η παγκόσμια οικονομική κρίση, μας βρήκε στη μέση της προσπάθειας. Η στρατηγική μας όμως είχε ήδη μετρήσιμα αποτελέσματα. Πετύχαμε σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αποτέλεσμα της επενδυτικής, φορολογικής και αναπτυξιακής μας πολιτικής. Πετύχαμε αύξηση της απασχόλησης και κάθετη μείωση της ανεργίας. Κάθετη πτώση των ελλειμμάτων. Κάναμε στροφή στον ενεργειακό προσανατολισμό της χώρας, στην κατεύθυνση απεξάρτησης της από το πετρέλαιο. Δώσαμε έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη με δραστική στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φωτοβολταϊκά, αιολική, υδροηλεκτρική ενέργεια. Η μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια αλλάζει τη διεθνή κατάταξη της χώρας στην εκπαίδευση. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δικαιώνει απόλυτα τη στρατηγική μας, για εξυγίανση στα ασφαλιστικά ταμεία, κίνητρα παραμονής στην εργασία, αντικίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης, προστασία της μητρότητας, δημιουργία κεφαλαίου αλληλεγγύης γενεών. Προστασία της γυναίκας και του παιδιού με θεσμικές μεταρρυθμίσεις στο οικογενειακό δίκαιο. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρωζώνη στις κοινωνικές δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, γιατί η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής για εμάς, είναι εθνική ανάγκη. Κοινός παρανομαστής όλων των πολιτικών μας δράσεων είναι ο άνθρωπος. Ο πολίτης, που διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον, για τον εαυτό του και την οικογένειά του.


Αδιαπραγμάτευτη πολιτική μας δέσμευση είναι να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Και οι επιλογές μας, είναι συγκεκριμένες. Επιλογές ευθύνης. Επιλογές καθήκοντος. Επιλογές εθνικού χρέους. Επιλογές εθνικής συνεννόησης. Επιλογές σύνθεσης και συναίνεσης. Επιλογές αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία αποτελούν τους γνήσιους εγγυητές της απαίτησης των Ελλήνων πολιτών να μην μείνει στη μέση η προσπάθεια. Να μην χαραμιστούν οι θυσίες. Να περάσει η Ελλάδα τον κάβο της διεθνούς οικονομικής κρίσης με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. Αποτελεί ζωτική αναγκαιότητα η χρήση νέων εργαλείων και πολιτικών για την αντιμετώπιση του παγκοσμίως μεταβαλλόμενου τοπίου. Προχωρούμε όλοι μαζί. Με τον Πρωθυπουργό μπροστά. Με υπευθυνότητα, με ρεαλισμό, με πρόγραμμα, με όραμα, με συναίνεση. Συνεχίζουμε αταλάντευτα. Μαζί θα τα καταφέρουμε. Κανέναν δεν εξαιρούμε.Όλοι μαζί θα κερδίσουμε το Μέλλον.