Ειδήσεις

6 Μαρ 2009

Έκρηξη στη Βούλα με σοβαρό τραυματισμό

Έκρηξη σε παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό αυτοκίνητο έγινε πριν περίπου 20 λεπτά, στη Βούλα, στην οδό Καβάφη 6, κοντά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.
Η έκρηξη έγινε σε τζιπ επιχειρηματία της περιοχής ο οποίος είναι σοβαρότατα τραυματισμένος και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο γιατί ο μηχανισμός εξερράγη μόλις ο ιδιοκτήτης μπήκε στο αυτοκίνητο και προαπάθησε να το ξεκινήσει.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=689914
ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟΠαρασκευή, 6 Μαρτίου 2009 - 08:23
Δεν πάει άλλο...


Μασκοφόροι καίνε βαγόνια του ΗΣΑΠ για... επαναστατικούς λόγους. Άλλοι εισβάλλουν στο Πανεπιστήμιο και δέρνουν ανενόχλητοι τους καθηγητές. Συμβασιούχοι κλείνουν με το έτσι θέλω την Ακρόπολη. Έχουμε ξεφύγει εντελώς. Επόμενη στάση το θηριοτροφείο. Ή είμαστε ήδη εκεί;

Η ατιμωρησία είναι το κύριο χαρακτηριστικό σε αυτή τη χώρα. Όποιος θέλει κάνει ό,τι θέλει και είναι σίγουρος ότι με κάποιο τρόπο θα την γλιτώσει. Ή ακόμη χειρότερο είναι βέβαιος ότι δεν θα τον ενοχλήσει κάποιος...

Οι μασκοφόροι τρομοκράτες δίνουν μια αποκρουστική εικόνα για μία κοινωνία που θέλει να λέγεται σύγχρονη και «ανοικτή». Το ίδιο αποκρουστική είναι η εικόνα των ατιμώρητων μιζαδόρων, των επαγγελματιών πολιτικών που έκαναν αμύθητες περιουσίες με μόνο τους εισόδημα τη βουλευτική... «αποζημίωση», των αυτόκλητων «προστατών» της κοινωνίας μας που κάθε φορά φτιάχνουν τους κανόνες στα μέτρα τους.

Σε αυτή τη χώρα όποιος έχει μία φαεινή «ιδέα» την εφαρμόζει, ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις που έχουν οι πράξεις του στο κοινωνικό σύνολο. Όποιος θέλει κλείνει τους δρόμους, κλείνει την Ακρόπολη, καταλαμβάνει σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια, κατεβάζει τους διακόπτες του ρεύματος.

Η κλοπή είναι πλέον καθημερινός τρόπος ζωής. Όποιος μπορεί κλέβει εν ψυχρώ τους άλλους ή εκβιάζει τους συμπολίτες του. Δεν πάει κάποιος σε δημόσια υπηρεσία, σε νοσοκομείο, σε πολεοδομία, σε Δήμο, αν δεν έχει γεμάτο το πορτοφόλι.

Η εικόνα της χώρας μας, του σπιτιού μας, είναι αποκρουστική. Μοιρολατρικά παρακολουθούμε θλιβερές μειοψηφίες να καταστρέφουν τις ζωές μας, να υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Δεν πάει άλλο. Είναι κατάντια αυτό που συμβαίνει.

Δεν μας φταίνε οι ξένοι, δεν μας φταίει η κρίση, δεν μας φταίει η μοίρα ή η ώρα η κακή. Εμείς φταίμε που δεν αντιδρούμε. Κατέβηκε ο κόσμος στους δρόμους για τον άδικο χαμό του Αλέξη. Δεν είδαμε κάποιον να προσκαλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα όσα απίστευτα συμβαίνουν γύρω μας.

Τα έχουμε συνηθίσει; Ίσως. Αλλά η ιστορία διδάσκει ότι ένας τόπος που βρίσκεται σε ένα τέτοιο τέλμα δεν μένει ατιμώρητος για τις ανομίες των πολιτών του...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr