Ειδήσεις

26 Απρ 2009

Μεξικό: Ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι οι νεκροί από τη γρίπη των χοίρων πιθανώς φθάνουν τους 81, ενώ γιατροί παρακολουθούν άλλους 1.300 ασθενείς

Ο νεότερος απολογισμός της λεγόμενης γρίπης των χοίρων στο Μεξικό ανέρχεται σε 81 νεκρούς από την 13η Απριλίου, δήλωσε χθες Σάββατο ο υπουργός Υγείας της χώρας Χοσέ Άνχελ Κόρδομπα. Άλλοι 1.324 ασθενείς βρίσκονται υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση, είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.
…..
Συνεχίζεται…

Ο κ. Κόρδομπα ανακοίνωσε ότι παρατείνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημίων, αλλά και των μουσείων, τουλάχιστον έως την Παρασκευή. Θα ανοίξουν εκ νέου την 6η Μαΐου, διευκρίνισε. Το μέτρο αφορά την πρωτεύουσα, και το Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα, στο οποίο υπάγεται, όπου ζουν συνολικά πάνω από 20 εκατ. άνθρωποι. Ζήτησε παράλληλα τη "συνεργασία" όλων προκειμένου να ακυρωθούν δημόσιες συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις κ.λπ., και ακόμη και η αναστολή των θρησκευτικών τελετών, προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση της μολυσματικής ασθένειας.


Ο πρόεδρος της χώρας Φελίπε Καλδερόν εξουσιοδότησε τις υγειονομικές αρχές να επιβάλλουν καραντίνα σε ασθενείς, να εξετάζει όσους ταξιδεύουν και να εισέρχεται σε κατοικίες στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης της ασθένειας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Τέξας οι αρχές διέταξαν το κλείσιμο ενός σχολείου κοντά στο Σαν Αντόνιο μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων της γρίπης των χοίρων και σε τρίτο μαθητή του --κι ενώ "αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων", σύμφωνα με το πολιτειακό υπουργείο Υγείας. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δύο μαθητές στο γυμνάσιο Μπάιρον Στηλ της κομητείας Γουαδελούπε επιβεβαιώθηκε ότι πάσχουν από την ασθένεια. Στην Καλιφόρνια, επιβεβαιώθηκε άλλο ένα κρούσμα, το έβδομο συνολικά.

Σε αυτά περιλαμβάνεται και μια περίπτωση ασθενούς η κατάσταση της οποίας βελτιώθηκε. "Σε κανένα από τα επτά κρούσματα δεν είχε υπάρξει ταξίδι στο Μεξικό πρόσφατα, ούτε κάποιος από τους ασθενείς είχε άμεση επαφή με γουρούνια, οπότε πρέπει να προσβλήθηκαν κάπως αλλιώς", δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας των πολιτειακών αρχών, Μπόνι Σόρενσεν. Ενώ στη Νέα Υόρκη, ο Επίτροπος αρμόδιος για την Δημόσια Υγεία Τόμας Φρίντεν έκανε λόγο περί κινδύνου μετάλλαξης του ιού και μετάδοσής του από άνθρωπο σε άνθρωπο μετά την εμφάνιση 75 ύποπτων κρουσμάτων σε γυμνάσιο στο Κουήνς. Άλλα δυο κρούσματα εντοπίστηκαν στο Κάνσας. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έκανε νωρίτερα λόγο για "κατεπείγον πρόβλημα δημόσιας υγείας που προκαλεί ανησυχίες διεθνώς".

ΑΠΕ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

.... Με εξαίρεση δύο θρησκείες (Εβραϊκή και Ισλάμ), το σύνολο της ανθρωπότητας χρησιμοποιεί χοιρινό κρέας για την παρασκευή πληθώρας φαγητών ή «σκευασμάτων» που είναι περισσότερα από 1.000 με τον πιο μέτριο υπολογισμό. Αυτό συμβαίνει γιατί παρά τις λανθασμένες δοξασίες περί του αντιθέτου, το ζώο αυτό είναι το καθαρότερο θηλαστικό και το κρέας του βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των πηγών διατροφής από πλευράς οργανοληπτικών και φυσικοχημικών ιδιοτήτων....