Ειδήσεις

30 Απρ 2009

Η πρόταση του Greekalert για τις Ευρωεκλογές...

Από: www.greekalert.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πρώτη γραμμή επικοινωνίας για τα αδέσποτα

Η ομάδα του Αdespoto δημιούργησε μια πρωτοποριακή, νέα υπηρεσία, για τη βοήθεια των αδέσποτων φίλων μας και όχι μόνο.

Η πρώτη γραμμή επικοινωνίας στην Ελλάδα, για τους ζωόφιλους και ταπροβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι γεγονός!
Για να καταγγείλετε, για να ρωτήσετε, για να μας πείτε τη γνώμη σας ή κάποια απορία σας, για να μας προτείνετε να παρουσιάσουμε ένα θέμα που πιστεύετε ότι έχει ενδιαφέρον, για να ζητήσετε συμβουλές για το ζώο σας ή κάποιοαδέσποτο και... ό,τι άλλο έχετε στο μυαλό σας, το Adespoto.gr σας ακούει!
Καλέστε όλο το 24ωρο στο 211 800 2009 και αφήστε το μήνυμά σας.
Εμείς θα ασχοληθούμε με το θέμα είτε δημοσιεύοντάς το, αν αυτόχρειάζεται, είτε δίνοντας σας την απάντηση που χρειάζεστε.........

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς αμοίβεται η Εργατική Πρωτομαγιά

Η 1η Μαΐου ανήκει στις προαιρετικές αργίες, με απόφαση όμως του εκάστοτε Υπουργού Απασχόλησης χαρακτηρίζεται κάθε χρόνο σαν ημέρα υποχρεωτικής αργίας, βάσει του άρθρου 1 του Α.Ν. 380/68.
Για φέτος η 1η Μαΐου που συμπίπτει με εργάσιμη ημέρα (Παρασκευή), καθορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας με Υπουργική Απόφαση (αρ. πρωτ. 13764/444/08-04-09).

Συνεχίζεται…
Ειδικότερα: Α) Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου δικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση.
Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.
Β) Σε περίπτωση που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί κατά τις Κυριακές και αργίες θα λάβουν μόνο προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ αν πρόκειται για επιχείρηση που αργεί και εκτάκτως λειτουργήσει την 1η Μαΐου θα λάβουν επιπλέον της προσαύξησης 75% (επί του νομίμου ωρομισθίου τους) και τόσα ωρομίσθια του καταβαλλόμενου μισθού για όσες ώρες απασχολήθηκαν.


Από: http://kosmosnews.blogspot.com/2009/04/blog-post_4356.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

29 Απρ 2009

Μηνύματα αναγνωστών για αναρτήσεις άλλων ιστολογίων

ΛΗΣΤΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΔΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΙΜΩΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΚΟΤΙΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Έσπασε πάλι ο αγωγός του "Φράγματος της Μόρνας" Πιερίας

ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

Θέσεις των Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μάρκου Μπόλαρη, Γεωργίου Πεταλωτή & Παναγιώτη Ρήγα

Ανέκδοτο για πολύ γέλιο!

Τι γίνεται με το ΙΚΕΑ;;;;;;;;;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνελήφθησαν «μαϊμού» καλόγριες στη Βέροια

Συνελήφθησαν νωρίτερα στη Βέροια τρεις γυναίκες οι οποίες υποδυόμενες τις καλόγριες είχαν μπει στο Νοσοκομείο της πόλης και εκμεταλλευόμενες το θρησκευτικό συναίσθημα ασθενών και των συνοδών τους και την κατάσταση της υγείας τους, τους αποσπούσαν διάφορα χρηματικά ποσά, πουλώντας εικονίσματα και άλλα αντικείμενα πίστης.

Συνεχίζεται…

Μάλιστα, τις περισσότερες φορές κρατούσαν και τα ρέστα που έπρεπε να δώσουν στους ανυποψίαστους ασθενείς με την αιτιολογία ότι είναι «για το Μοναστήρι, για καλό σκοπό».

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από ασθενείς και το φύλακα του Νοσοκομείου κατάφερε και πρόλαβε τις τρεις γυναίκες, ντυμένες ως καλόγριες την ώρα που απομακρυνόταν από το Νοσοκομείο με ταξί.


Από: http://laikoyra.blogspot.com/2009/04/blog-post_5442.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για αύριο Πέμπτη 30.4.09

Άστατος καιρός προβλέπεται για αύριο στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μόνο στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 6 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και στα νότια.

Συνεχίζεται…

Πιο αναλυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες περιμένουμε για αύριο Πέμπτη στην Δυτική και Βόρεια χώρα κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με κάποιες αραιές νεφώσεις στα κεντρικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν και τα 6 Βeaufort. H θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 24 βαθμούς στην Δυτική Ελλάδα από 9 έως 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 23 βαθμούς.


Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις λίγο πιο αυξημένες τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 4 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 ίσως και 24 βαθμούς.


Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές μπόρες τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 4 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς.


Από: http://kairikaxristos.blogspot.com/2009/04/30409.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Αποκλίνουσα συμπεριφορά»... ΚΟΥ ΚΟΥ!

Όπως αναμενόταν, αθωωτικό - κουκουλωτικό το πόρισμα της πλειοψηφίας (Ν.Δ. δηλαδή) για τον Παυλίδη.

"Η πλειοψηφία της Επιτροπής αναγνώρισε στην τελευταία σελίδα του πορίσματος ότι υπάρχει πολιτικό θέμα «αποκλίνουσας συμπεριφοράς» από το επιθυμητό (?), λόγω της μη απομάκρυνσης του στενού συνεργάτη του Αρ.Παυλίδη, κ.Παν.Ζαχαρίου, μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση. Πάντως και για τον κ.Ζαχαρίου το «γαλάζιο» πόρισμα κατ' ουσίαν είναι αθωωτικό".


Συνεχίζεται...

Αν κάνετε μια αναζήτηση στο google με τον όρο "αποκλίνουσα συμπεριφορά", πρώτο πρώτο θα σας βγει το κείμενο της Δρ. Ασπασίας Τσαούση, που μεταξύ άλλων γράφει μέσα:


"Άτομα που εκδηλώνουν αποκλίνουσα ή παραβατική συμπεριφορά (δηλ. παραβατικά άτομα) είναι οι χίπις, οι άνθρωποι με ψυχικές διαταραχές ή νοητικά νοσήματα, αυτοί που πάσχουν από AIDS, οι αλκοολικοί, οι γυμνιστές, οι ναρκομανείς, οι πανκ, οι αθλητές που ντοπάρονται, οι φονιάδες, οι κλέφτες, οι μαφιόζοι, αυτοί που παραβιάζουν κατά συνήθεια τις ώρες κοινής ησυχίας, όσοι φοράνε σορτσάκια και αθλητικά παπούτσια σ’ έναν γάμο, όσοι γελάνε σε μια κηδεία, κ.ο.κ....


...Ωστόσο τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχει γίνει περισσότερο αποδεκτό ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές είναι “ιατρικά προβλήματα” και “διαταραχές” που παρουσιάζουν μεγαλύτερες ομοιότητες με σωματικές ασθένειες..."


Για να καταλάβω δηλαδή.

Βγάλατε τρελό τον Παυλίδη, η προσπαθείτε να τρελάνετε εμάς;


ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ!


Κρόγιας Γιώργος
http://krogias.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συγκροτήθηκε κίνημα για την Ευρωβουλή - Στόχος το κλείδωμα του ονόματος της Μακεδονίας στο Ευρωκοινοβούλιο

Σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29/4/09, στο ιστορικό γραφείο του αείμνηστου Προέδρου της Ενώσεως Κέντρου Γεωργίου Μαύρου, οι: Στέλιος Παπαθεμελής εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Πέτρος Σήρης εκ μέρους των Μακεδονικών Οργανώσεων, Κώστας Ζουράρης, Γιάννης Μαύρος και Γαβριήλ Αβραμίδης, αποφάσισαν να καλέσουν όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για τη συγκρότηση ενός πατριωτικού δημοκρατικού κινήματος που θα αντισταθεί στην κλιμακούμενη διάλυση του κοινωνικού ιστού και τη συνεχή υποχώρηση στα εθνικά θέματα.

Συνεχίζεται…

Ως πρώτη πολιτική ημερομηνία έχουμε μπροστά μας τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου και θα παλέψουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής, δήθεν φιλελεύθερης πολιτικής των ευρωπαϊκών ολιγαρχιών και ταυτοχρόνως θα επιδιώξουμε να κλειδώσουμε οριστικά το όνομα της Μακεδονίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

...και τότε μέσα στο βαθύ σκοτάδι ακούγεται o ήχος μιας σφαλιάρας - Ποιος την... έριξε;

Μήνυμα αναγνώστη


Στο κουπέ ενός τρένου κάθονται από τη μια μεριά ένας Έλληνας και ένας Γερμανός και από την άλλη μια γριά 80 χρονών και μια εικοσάχρονη γκομενάρα με μια σούπερ μίνι φούστα, πολύ προκλητική, χωρίς να γνωρίζει ο ένας τον άλλον.
Όλη την ώρα o Έλληνας και ο Γερμανός έτρωγαν την κοπέλα με τα μάτια τους, αλλά δεν τολμούσαν να κάνουν κάτι λόγω της γριάς. Σε κάποια στιγμή το τρένο μπαίνει σε ένα τούνελ και τότε μέσα στο βαθύ σκοτάδι ακούγεται o ήχος μιας σφαλιάρας... ΦΑΑΑΑΠ!!!!!

Συνεχίζεται…
Σκέφτεται o Έλληνας: Ο άτιμος o Γερμανός βρήκε την ευκαιρία τώρα με το σκοτάδι, έβαλε χέρι στη μικρή και αυτή του έριξε σφαλιάρα!

Σκέφτεται ο Γερμανός: Ο κωλο-Έλληνας έβαλε χέρι στη μικρή ... κι έφαγα ΕΓΩ τη σφαλιάρα!

Σκέφτεται η γκόμενα: Κάποιος απο αυτούς τους δύο μαλάκες πήγε να μου βάλει χέρι, το έβαλε κατά λάθος στην ΓΡΙΑ και η γριά του έριξε σφαλιάρα!!! Σκέφτεται και η γριά: Κουφάλα Γερμανέ ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΧΡΩΣΤAΓΑ!

Δούδης Δημήτρης

Μαθηματικός

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτός είναι ο ιός της γρίπης των χοίρων

Η εικόνα ελήφθη με μικροσκόπιο και την έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπέυθυνοι των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόσληψη των Ασθενειών των ΗΠΑ.

Περισσότερα: Το Βήμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκλεψαν τσάντα από ηλικιωμένη

Δυστυχώς οι τσαντάκηδες συνεχίζουν ανενόχλητοι την δράση τους και μέσα σε μία εβδομάδα τρία είναι τα κρούσματα. Αυτή την φορά στο μάτι έβαλαν μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Της επιτέθηκαν στο κέντρο της πόλης μπροστά στα μάτια των περαστικών. Την ακολούθησαν με μία μαύρη μηχανή και βρίσκοντας την κατάλληλη ευκαιρία της άρπαξαν την τσάντα που περιείχε 1800 ευρώ. Η σπείρα των τσαντάκηδων δεν προκαλεί πονοκέφαλο μόνο στις γυναίκες αλλά και στην αστυνομία που κάνει τα αδύνατα δυνατά για τον εντοπισμό της..........

Γιώργος Κουτσελίνης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σήμερα στο Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ μπορείτε να παρατηρήσετε τους πλανήτες και τα αστέρια

Ανοιχτή βραδιά για το κοινό της Θεσσαλονίκης διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 και ώρα 20.30, από τον Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Α.Π.Θ., με θέμα: «Σελήνη: 5 ημερών. Παρατήρηση πλανητών και αστέρων με το τηλεσκόπιο του Εργαστηρίου Αστρονομίας».

........
Συνεχίζεται...
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα στο Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ μπορείτε να παρατηρήσετε τους πλανήτες και τα αστέρια


Θεσσαλονίκη, 29/04/2009

Ανοιχτή βραδιά για το κοινό της Θεσσαλονίκης διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 και ώρα 20.30, από τον Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Α.Π.Θ., με θέμα: «Σελήνη: 5 ημερών. Παρατήρηση πλανητών και αστέρων με το τηλεσκόπιο του Εργαστηρίου Αστρονομίας». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Έτους Αστρονομίας 2009.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.30 στο Αστεροσκοπείο του Α.Π.Θ., με την ομιλία του Διευθυντή του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., Καθηγητή Ιωάννη Σειραδάκη, με θέμα: «Ραδιοαστρονομία». Αμέσως μετά, στις 21:15 θα γίνει παρατήρηση της Σελήνης, του πλανήτη Κρόνου, του νέφους του Ωρίωνα και άλλων αστρονομικών σωμάτων.

Επίσης, σήμερα το βράδυ η ΕΤ3 θα μεταδώσει ζωντανά από το θόλο του Αστεροσκοπείου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου την εκπομπή «Ανιχνεύσεις» του δημοσιογράφου Παντελή Σαββίδη.

Το 2009 ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση καθώς σηματοδοτεί την τετρακοσιοστή επέτειο της πρώτης αστρονομικής παρατήρησης με τηλεσκόπιο από το Γαλιλαίο (Galileo Galilei). Πριν 400 χρόνια ο Γαλιλαίος, χρησιμοποιώντας το πρώτο αστρονομικό τηλεσκόπιο, έδωσε νέα ώθηση στην κατανόηση του Ηλιακού Συστήματός.

Στόχος του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν τη θέση τους στο Σύμπαν και την επίδραση της Αστρονομίας στην καθημερινή μας ζωή.

Να σημειωθεί ότι η Αστρονομία είναι η επιστήμη που μελετά τις ιδιότητες όλων των σωμάτων του Σύμπαντος. Μελετά τον Ήλιο, τους πλανήτες, τους κομήτες, τα αστέρια, τους γαλαξίες, ακόμα και το ίδιο το Σύμπαν. Μελετά το παρελθόν, το παρόν και προσπαθεί να προβλέψει το μέλλον του Σύμπαντος, από το μικρόκοσμο μέχρι τον αχανή χώρο που ονομάζουμε «Κόσμο».

Ακολουθεί το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από το Α.Π.Θ., το επόμενο χρονικό διάστημα, με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας.


Μάιος 2009
Σάββατο, 2/5/2009
Νάουσα: Αστροβραδιά στη Σχολή του Αριστοτέλη, στη Νάουσα, Σελήνη: 8 ημερών. Ομιλία του Καθηγητή Γιάννη Σειραδάκη, με θέμα: "Ημέρα – Νύχτα, Χειμώνας - Καλοκαίρι". Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο βραδινό ουρανό με φορητά τηλεσκόπια.

Δευτέρα, 4/5/2009
Λιβαδειά: Ομιλία του Καθηγητή Λουκά Βλάχου με θέμα: "Το Σύμπαν (Δημιουργία, Δομή και Εξέλιξη)’’, Βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση.

Δευτέρα, 11/5/2009
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) εκδίδουν μια νέα σειρά γραμματοσήμων με την ευκαιρία του Διεθνούς έτους Αστρονομίας.

Πέμπτη, 28/5/2009
Κεντρική εκδήλωση του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας 2009, Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Παρουσίαση των νέων γραμματοσήμων “EUROPA” με αστρονομικό θέμα, από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). Συναυλία: Συμπίλημα ασμάτων με θεματολογία από τον έναστρο ουρανό. Εισαγωγή στη θεματολογία από καθηγητές Αστρονομίας. Παρατήρηση του έναστρου ουρανού με τα τηλεσκόπια του Εργαστηρίου Αστρονομίας του Α.Π.Θ. και του Όμιλου Φίλων Αστρονομίας.

Ιούνιος 2009
Σάββατο, 27/6/2009
Αστρονομική βραδιά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. Σελήνη: 5 ημερών. Προβολή διαφανειών, Έκθεση φωτογραφίας από τον Όμιλο φίλων Αστρονομίας (ΟΦΑ), Ξενάγηση στο Μηχανισμό των Αντικυθήρων από τον Καθηγητή Γιάννη Σειραδάκη, Ξενάγηση στο βραδινό ουρανό με φορητά τηλεσκόπια του ΟΦΑ. Παρατηρήσεις διαττόντων αστέρων (δ-Υδροχόου) με γυμνό οφθαλμό.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόσκληση για έκθεση ζωγραφικής

Τα G-Hotels και η Τέχνη του Επικοινωνείν σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής με τίτλο «Άνοιγμα» της Ελένης Αναστασιάδου, το Σάββατο 9 Μαΐου 2009 και ώρα 21.30, στην αίθουσα Τέχνης του Pallini Beach Hotel στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.
Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια της διοργάνωσης «G-Hotels Culture Events».
….
Συνεχίζεται…

Διάρκεια έκθεσης 2 Μαΐου-15 Μαΐου

Ώρες λειτουργίας 18.00-24.00

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στο τηλ. 6945045125


ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

«ΑΝΟΙΓΜΑ»

Ένας πόθος φυγής στο παρελθόν που χάθηκε χωρίς επιστροφή. Μια εποχή που η καλλιτέχνης έζησε σε όμορφες γειτονιές. Περιοχές με σπίτια που από αρχιτεκτονικής, αισθητικής και χρωματικής άποψης, ήταν πραγματικά αριστουργήματα. Σπίτια που ήταν τέλεια για να ζήσουν οι άνθρωποι μέσα σε αυτά και προσέφεραν μια πιο ποιοτική διαβίωση. Τα σπίτια με τα ψηλοτάβανα δωμάτια και τα μεγάλα παράθυρα, από τα οποία ο ήλιος «έλουζε» τους εσωτερικούς χώρους όλες τις ώρες της ημέρας μέχρι τη δύση του. Σπίτια που δεν υπάρχουν πια, ολόκληρες εκτάσεις, που «θυσιάστηκαν» στο βωμό της εξέλιξης, του συμφέροντος, του χρήματος και του γρήγορου πλουτισμού. Με αυτόν τον πόθο κάνει ένα «άνοιγμα» η ζωγράφος, φιλοτεχνώντας παλιές πόρτες, ρόπτρα και εσωτερικές αυλές. Με γεωμετρικά σχήματα, χρώματα και γραμμές, θέλει να αποδώσει το ύφος και την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής. Μέσα από τα έργα της πρώτης της ατομικής έκθεσης, θέλει να κρατήσει ζωντανό το παρελθόν για τις νεότερες γενιές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο διαμαρτύρονται για το ορισμό του νοσοκομείου ως νοσοκομείο αναφοράς για την γρίπη των χοίρων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.)

Αθήνα, 28/04/2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τον ορισμό του «Σισμανογλείου» Νοσοκομείου ως Νοσοκομείου αναφοράς για τα περιστατικά που προσεβλήθησαν από τη «γρίπη των χοίρων», επισημαίνουμε τα εξής:
……..
Συνεχίζεται…

Η Ομοσπονδία μας έχει εγγράφως ενημερώσει από τις 27/04/2007 τόσο τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας αλλά και την Πολιτική Ηγεσία του ΥΥΚΑ αναφορικά με τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό που αντιμετωπίζει το εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα, και συγκεκριμένα η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ), η οποία δε διαθέτει προσωπικό, και λειτουργεί παράτυπα με το προσωπικό της Β΄ Παθολογικής.


Το νοσηλευτικό προσωπικό της Β΄ Παθολογικής Κλινικής, καλείται καθημερινά να ανταπεξέλθει στις πολλαπλές ανάγκες των 30 νοσηλευομένων ασθενών της Παθολογικής Κλινικής με αναλογία 2 Νοσηλευτές/βάρδια.


Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Υγείας αποφασίζει το άνοιγμα της ΜΕΛ, προκειμένου να υποδεχθεί τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων, χρεώνοντας τα επιπλέον 9 κρεβάτια που διαθέτει η Μονάδα, στο προσωπικό της Παθολογικής.


Η ενέργεια αυτή χαρακτηρίζεται από πλήρη προχειρότητα, ερασιτεχνισμό και έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση μιας πιθανής πανδημίας. Πρώτον, διότι όλοι οι υπεύθυνοι κώφευαν κατά το προηγούμενο διάστημα, όταν εγγράφως τους ενημερώναμε για τις τραγικές ελλείψεις, και δεύτερον, διότι η λειτουργία της ΜΕΛ με το προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής, ελλοχεύει τον κίνδυνο διασποράς της νόσου και στους υπόλοιπους ασθενείς του Νοσοκομείου.


Τέλος, θεωρούμε πως σε κάθε περίπτωση την ευθύνη φέρει εξολοκλήρου η Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου που έχουν εγκαίρως ενημερωθεί, και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προστατευθεί η ζωή και η υγεία των συναδέλφων μας αλλά και του κοινωνικού συνόλου.


Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

28 Απρ 2009

Δηλώσεις- σοκ από τον διάσημο Αμερικανό ιολόγο: «Μοιάζει με τη γρίπη του 1918 που σκότωσε εκατομμύρια»

Όπως λέει ο Αμερικανός ιολόγος- βιοχημικός, πρόεδρος της εταιρείας Recombinomics, δρ Χένρι Νάιμαν που θεωρείται κορυφαίος ειδικός σε θέματα ιών της γρίπης, το πιο επικίνδυνο είναι ότι η πρόσφατη γρίπη των χοίρων παρουσιάζει τρομακτικές ομοιότητες με την ισπανική γρίπη του 1918.
…..
Συνεχίζεται…

«Την άνοιξη του 1918, οπότε και είχαμε τα πρώτα κρούσματα, η γρίπη των χοίρων ήταν ήπιας μορφής- μεταδιδόταν με ταχείς ρυθμούς, αλλά ο κόσμος δεν παρουσίαζε σοβαρά συμπτώματα. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με την πρόσφατη γρίπη των χοίρων, τουλάχιστον στα κρούσματα που καταγράφονται στις ΗΠΑ». Σύμφωνα με τον δρα Νάιμαν, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το 1918 η γρίπη των χοίρων αντάλλαξε γονίδια με την ανθρώπινη γρίπη και έγινε πολύ πιο ισχυρή. «Τότε γεννήθηκε η θανατηφόρος ισπανική γρίπη που προκάλεσε απώλειες της τάξεως των 20- 50 εκατ. ανθρώπων παγκοσμίως. Η ανησυχία μας είναι ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και αυτή τη φορά, δηλαδή να έχουμε κάποια ανταλλαγή γονιδίων στην πρόσφατη μορφή που θα κάνει τον συγκεκριμένο ιό πολύ πιο δυνατό», επισημαίνει και τονίζει ότι «ο φόβος μας είναι πως το φθινόπωρο ο νέος ιός θα έχει προσαρμοστεί περισσότερο στον ανθρώπινο οργανισμό».


Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

27 Απρ 2009

Τι θα λέει το πόρισμα της Προανακριτικής - Οι θέσεις των κομμάτων

("κλικ" στην εικόνα για μεγέθυνση)
.......
Από: Ελεύθερος Τύπος


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιος είναι ο επτάχρονος της φωτογραφίας;

Ποιος είναι ο επτάχρονος της φωτογραφίας;
Από: Πρώτο Θέμα
..
Συνεχίζεται...









Στην πρώτη φωτογραφία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε ηλικία 7 ετών, με κοντό παντελονά- κι εποχής, ποζάρει στον φα- κό ανάμεσα σε άλλα παιδά- κια της ηλικίας του. Πίσω του, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η υπόλοιπη οικογένεια Μητσοτάκη σε απαρτία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα βασανιστήρια (ανακριτικές μέθοδοι) που εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση Μπους

Σε υπόμνημα που εστάλη τον Αύγουστο του 2002 από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στη CΙΑ, εγκρίνεται η εφαρμογή δέκα μεθόδων «ενισχυμένων ανακρίσεων» στον ύποπτο για τρομοκρατία Αμπού Ζουμπάιντα.
.....
Συνεχίζεται...

Λαβή προσοχής


Η «λαβή προσοχής» συνίσταται στο άδραγμα του υπόπτου από τον γιακά με τα δύο χέρια με μια γρήγορη και ελεγχόμενη κίνηση. Με αυτή την κίνηση ο ανακριτής τραβά τον ύποπτο προς το μέρος του.

2. Χτύπημα σε τοίχο


Για αυτή την τεχνική κατασκευάζεται ένας ψεύτικος, εύκαμπτος τοίχος, ενώ ο ύποπτος τοποθετείται με τις φτέρνες του να ακουμπούν σε αυτόν. O ανακριτής τραβά τον ύποπτο προς το μέρος του και έπειτα τον σπρώχνει με δύναμη προς τον τοίχο, στον οποίο και προσκρούουν οι ωμοπλάτες του. Κατά τη διάρκεια αυτής της κίνησης το κεφάλι και ο αυχένας του υπόπτου υποστηρίζονται με μια πετσέτα προκειμένου να αποφευχθεί ο τραυματισμός του από το βίαιο τράνταγμα.

3. Λαβή προσώπου


Η λαβή του προσώπου χρησιμοποιείται για την ακινητοποίηση του κεφαλιού. Οι ανοικτές παλάμες του ανακριτή τοποθετούνται στην αντίστοιχη πλευρά του προσώπου του κρατουμένου. Τα ακροδάχτυλα του ανακριτή διατηρούνται σε απόσταση από τα μάτια του υπόπτου.

4. Χαστούκισμα


Με το χαστούκισμα ή το προσβλητικό ράπισμα ο ανακριτής χτυπάει τον ύποπτο στο πρόσωπο με τα δάχτυλά του ελαφρώς τεντωμένα.Το χέρι έρχεται σε επαφή με την περιοχή μεταξύ της άκρης της σιαγόνας του υπόπτου και της βάσης του αντίστοιχου λοβού του αυτιού του. Με αυτόν τον τρόπο ο ανακριτής εισβάλλει στον προσωπικό χώρο του υπόπτου.

5. Εγκλεισμός σε συνθήκες περιορισμού



Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την τοποθέτηση του υπόπτου σε έναν στενό χώρο, οι διαστάσεις του οποίου περιορίζουν την κίνησή του. Συνήθως αυτός ο χώρος είναι σκοτεινός. Η διάρκεια του εγκλεισμού ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του χώρου. Σε μεγαλύτερους χώρους ο κρατούμενος έχει τη δυνατότητα να στέκεται όρθιος ή να κάθεται- οι μικρότεροι χώροι επιτρέπουν στο υποκείμενο μόνο να κάθεται.

6. Ακινητοποίηση σε τοίχο



Η ακινητοποίηση σε τοίχο χρησιμοποιείται προκειμένου να προκαλέσει μυϊκή καταπόνηση. Ο ύποπτος στέκεται περίπου ενάμισι μέτρο μακριά από έναν τοίχο, με τα πόδια του ανοιχτά στο πλάτος των ώμων του, εκτείνοντας τα χέρια μπροστά και ακουμπώντας τα δάχτυλά του στον τοίχο. Τα δάχτυλα υποστηρίζουν όλο το βάρος του σώματός του. Ο ύποπτος δεν επιτρέπεται να μετακινήσει ή να επανατοποθετήσει τα χέρια ή τα πόδια του.

7. Στάσεις διάτασης

Μπορεί να εφαρμοστεί μια σειρά τέτοιου είδους στάσεων. Οι εν λόγω στάσεις δεν είναι σχεδιασμένες για να προκαλούν πόνο που σχετίζεται με τη συστροφή των μελών του σώματος. Αντιθέτως, όπως συμβαίνει και με την τεχνική του χτυπήματος σε τοίχο, είναι σχεδιασμένες για να προκαλούν σωματική δυσφορία εξαιτίας της μυϊκής καταπόνησης. Στον Ζουμπάιντα χρησιμοποιήθηκαν δύο τέτοιες τεχνικές: 1) Καθισμένος στο πάτωμα με τα πόδια τεντωμένα μπροστά και τα χέρια υψωμένα πάνω από το κεφάλι του, 2) Γονατισμένος στο πάτωμα, γέρνοντας προς τα πίσω σε γωνία 45 μοιρών.

8. Στέρηση ύπνου



Η στέρηση του ύπνου μπορεί να εφαρμοστεί. Εχετε επισημάνει ότι σκοπός αυτής της τεχνικής είναι η μείωση της αντιληπτικής ικανότητας του υπόπτου και μέσω της δυσφορίας που προκαλείται από την έλλειψη ύπνου η συνεργασία του. Οι επιπτώσεις από αυτή την τεχνική συνήθως μετριάζονται ύστερα από μία ή δύο νύχτες μη διακοπτόμενου ύπνου. Η έρευνά σας έχει δείξει ότι σε σπάνιες περιπτώσεις μερικά άτομα με προδιάθεση για ψυχολογικά προβλήματα μπορεί να εμφανίσουν μη φυσιο-λογικές αντιδράσεις στη στέρηση ύπνου. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αντιδράσεις μετριάζονται όταν επιτρέπεται στο άτομο να κοιμηθεί.

9. Εγκλεισμός με έντομα



Θα θέλατε να τοποθετήσετε τον Ζουμπάιντα σε ένα κουτί με ένα έντομο. Μας έχετε ενημερώσει ότι ο ίδιος δείχνει να φοβάται τα έντομα. Συγκεκριμένα, θέλετε να πείτε στον Ζουμπάιντα ότι θα τοποθετήσετε ένα δηλητηριώδες έντομο στο κουτί όπου βρίσκεται έγκλειστος. Εσείς φυσικά θα τοποθετήσετε στο κουτί ένα ακίνδυνο έντομο.

10. Εικονικός πνιγμός


Τέλος, θα θέλατε να εφαρμόσετε την τεχνική που ονομάζεται «εικονικός πνιγμός». Ο ύποπτος είναι δεμένος σε έναν κεκλιμένο πάγκο, με διαστάσεις 1,20 x 2,10 μ. Τα πόδια του υπόπτου είναι ανυψωμένα. Ενα ύφασμα τοποθετείται στο μέτωπο και στα μάτια του. Τότε ο ανακριτής ρίχνει το νερό με ελεγχόμενο τρόπο. Επειτα κατεβάζει το ύφασμα προκειμένου να καλύψει τη μύτη και το στόμα του υπόπτου. Οταν το ύφασμα μουσκέψει και ενώ καλύπτει τελείως το στόμα και τη μύτη, περιορίζεται η ροή του αέρα για 20 ως 40 δευτερόλεπτα. Αυτό επιφέρει αύξηση των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα, γεγονός που προκαλεί δύσπνοια. Η προσπάθεια του ατόμου να αναπνεύσει σε συνδυασμό με το ύφασμα προκαλούν αίσθημα ασφυξίας και πανικού (και το αίσθημα του πνιγμού). Το νερό δεν φθάνει στους πνεύμονες του υπόπτου. Κατά τη διάρκεια αυτών των 20 ως 40 δευτερολέπτων, το νερό ρίπτεται συνεχώς από ύψος 30 ως 60 εκατοστών. Επειτα το ύφασμα αφαιρείται και ο ανακριτής επιτρέπει στον ύποπτο να πάρει τρεις ή τέσσερις ανεμπόδιστες αναπνοές. Το αίσθημα του πνιγμού φεύγει αμέσως μετά την αφαίρεση του υφάσματος. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί.
© Τhe Τimes, 2009 Μάιος 2005-Υπόμνημα προς τον κ. Ρίτζο επισημαίνει τέσσερις επιπρόσθετες ανακριτικές τεχνικές:

Αλλαγή διαιτολογίου

Η στερεά τροφή αντικαθίσταται από υγρή,η οποία περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά αλλά δεν έχει γεύση. Αν και δεν εξισώνουμε ένα άτομο που ξεκινά εκουσίως ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους με τον κρατούμενο που υποβάλλεται σε αλλαγή διαιτολογίου, πιστεύουμε ότι αρκετά εμπορικά προγράμματα απώλειας βάρους στις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνουν παρόμοια ή και μεγαλύτερη μείωση θερμιδικής πρόσληψης. Απογύμνωση Ο κρατούμενος παραμένει γυμνός,δεδομένου ότι το επιτρέπει η θερμοκρασία και η κατάσταση της υγείας του.Αν και ορισμένοι κρατούμενοι αισθάνονται εξευτελισμένοι από αυτή την τεχνική,κυρίως λόγω πολιτισμικών ευαισθησιών ή της πιθανότητας να βρίσκονται μπροστά σε γυναίκες,δεν προκαλείται «σοβαρός ψυχικός πόνος».

Ράπισμα στην κοιλιακή χώρα

Ο ανακριτής χτυπάει την κοιλιακή χώρα του κρατουμένου με το πίσω μέρος του χεριού του.Ο ανακριτής δεν πρέπει να φοράει δαχτυλίδια ή άλλου είδους κοσμήματα.Αν και το ράπισμα στην κοιλιακή χώρα μπορεί να προκαλέσει ελαφρύ πόνο,δεν μπορεί, όπως μας έχετε περιγράψει,να προκαλέσει μέτριο, πολλώ δε μάλλον, οξύ πόνο.

Ρίψη νερού

Κρύο νερό ρίπτεται στον κρατούμενο είτε από δοχείο είτε από μάνικα χωρίς στόμιο. Το νερό που ρίπτεται στον κρατούμενο πρέπει να είναι πόσιμο, ενώ οι ανακριτές πρέπει να διασφαλίζουν ότι δεν μπαίνει στη μύτη, στο στόμα ή στα μάτια του. Όταν η τεχνική χρησιμοποιείται ορθά, δεν προκαλεί έντονο σωματικό πόνο.


Από: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=265249&dt=26/04/2009

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα πολύ σοβαρό πρωτοσέλιδο θέμα έχει σήμερα η «Αυριανή» που εάν επιβεβαιωθεί θα προκαλέσει πάταγο!

Μήνυμα αναγνώστη
.........
Ο λόγος για τον εντοπισμό από το ΣΔΟΕ κυκλώματος μεγαλοπαραγόντων του ελληνικού αθλητισμού που πόνταραν εκατομμύρια ευρώ σε εταιρεία στοιχημάτων του εξωτερικού (Σιγκαπούρη) ΚΟΝΤΡΑ στις ομάδες τους!
..

Συνεχίζεται…
Ήδη η εφημερίδα "φωτογραφίζει" δύο εκ των παραγόντων, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΏΝΥΜΑ πρόσωπα, που φέρεται να έχουν εντοπιστεί μεγάλα ποσά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από τέτοιου τύπου δραστηριότητα!Διατηρώντας τις αναγκαίες επιφυλάξεις-λόγω της σοβαρότητας του θέματος- εάν τελικάαυτή η είδηση επιβεβαιωθεί φαντάζεστε τι θα συμβεί στον χώρο τουΑθλητισμού...
Από: http://bet-gr.blogspot.com/
Πρωτοσέλιδο από http://news247.gr/Headlines.htm

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την Πέμπτη ή το αργότερο τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία, για την παραπομπή του Αριστοτέλη Παυλίδη στο Ειδικό Δικαστήριο

Η ψηφοφορία μπορεί να γίνει το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου λόγω, ή με άλλοθι την αργία της Πρωτομαγιάς και το τριήμερο γενικότερα, το οποίο θα εκμεταλλευτούν οι βουλευτές για να επισκεφτούν τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ωστόσο, σήμερα θα φτάσει στα κόμματα η έκθεση της ΤτΕ για τους λογαριασμούς της οικογένειας Παυλίδη και του εφοπλιστή Μανούση, η οποία παραδόθηκε χθες στον πρόεδρο της Προανακριτικής η οποία θα συνεδριάσει το απόγευμα παρουσία εμπειρογνωμώνων της ΤτΕ.
Το πόσρσμα της Προανακριτικής αναμένεται έως την Τετάρτη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιες ασθένειες έχουν προκαλέσει φόβους για πανδημίες στην ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια

(¨κλικ" στην εικόνα για μεγέθυνση)Από: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για τη γρίπη των χοίρων

Σε ειδική τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας (210-5212.054 και 210-5222.339), καλούνται να απευθύνονται οι πολίτες σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος


1. Τι είναι η γρίπη των χοίρων

Η γρίπη των χοίρων είναι μια αναπνευστική νόσος που προσβάλλει τους χοίρους, μέσω του ιού της γρίπης τύπου Α και μέχρι σήμερα οι επιστήμονες γνώριζαν πως μπορεί να προκαλέσει επιδημία στα ζώα. Η νόσος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1930.
…..
Συνεχίζεται…


2. Μπορεί οι άνθρωποι να προσβληθούν τρώγοντας χοιρινό;

Όχι. Ο ιός της γρίπης των χοίρων δεν μεταδίδεται μέσω της διατροφής. Όταν μαγειρεύεται το χοιρινό σε θερμοκρασίες άνω των 70 βαθμών Κελσίου, ο ιός της γρίπης των χοίρων σκοτώνεται. Επίσης, δεν επιβιώνει σε αλλαντικά, διότι υπόκεινται σε ειδική επεξεργασία.

3. Πώς μεταδίδεται;
Από ζώα σε άνθρωπο
Ο ιός της γρίπης μπορεί να μεταδοθεί απευθείας από τον χοίρο στον άνθρωπο και από τον άνθρωπο στον χοίρο. Η μετάδοση του ιού της γρίπης από τον χοίρο στον άνθρωπο είναι πιθανότερο να συμβεί όταν οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με μολυσμένους χοίρους. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι σε χοιροστάσια που αγγίζουν δίχως γάντια, ή βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τους χοίρους και εργάζονται (και άρα αναπνέουν) σε περιβάλλον με υψηλή υγρασία.
Από άνθρωπο σε άνθρωπο
Επίσης είναι πιθανή η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο με την εποχική γρίπη. Δηλαδή με τα σταγονίδια του σάλιου που εκτοξεύονται με τον βήχα και το φτέρνισμα.
Τη μετάδοση ευνοούν αιρ-κοντίσιον, ταξίδια με αεροπλάνα και κλειστοί χώροι με κεντρικό εξαερισμό και θέρμανση, όπως σχολεία, κυβερνητικά κτίρια, εστιατόρια, καφέ, κλαμπ κ.λπ.
Οι άνθρωποι μπορεί να μολυνθούν επίσης εάν αγγίξουν αντικείμενο στο οποίο υπάρχει ο ιός και στη συνέχεια βάλουν το χέρι στο στόμα, στη μύτη ή σε άλλο βλεννογόνο (αιδοίο, πρωκτό, βλέφαρα).
4. Υπάρχει θεραπεία για τη γρίπη των χοίρων;
Υπάρχουν 4 διαθέσιμα αντιιικά φάρμακα με τις δραστικές ουσίες αμανταδίνη, ριμανταδίνη, οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη που καταπολεμούν τους ιούς της γρίπης.
Αν και οι περισσότεροι ιοί των χοίρων είναι ευάλωτοι και στα 4 φάρμακα, ο πιο πρόσφατος ιός της γρίπης των χοίρων αντιστέκεται στις ουσίες αμανταδίνη και ριμανταδίνη.
Προς το παρόν, το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων των ΗΠΑ προτείνει τη χορήγηση οσελταμιβίρης και ζαναμιβίρης για την πρόληψη και τη θεραπεία της εν λόγω νόσου.



http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4513773

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κώστας Καραμανλής από την Καστοριά: Δεν μπορεί να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ τη χώρα σε Κολοσσαίο

Το λέω ευθέως: Επιτέλους πια, έως εδώ! Δεν μπορεί να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ τη χώρα σε Κολοσσαίο. Ας ψάξει λοιπόν στο παρελθόν του. Ας ψάξει το Σύστημα που εκείνο ανέθρεψε και εκείνο συντήρησε. Την αλήθεια την ξέρουν πολύ καλά οι πολίτες. Ας μην προσποιείται το ΠΑΣΟΚ τον κήρυκα της διαφάνειας.
......

Συνεχίζεται...

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Καστοριά, 26 Απριλίου 2009
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σας ευχαριστώ θερμά γι’ αυτή τη συνάντηση. Η εμπιστοσύνη σας μου δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο δρόμο που έχουμε χαράξει για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας. Μου δίνει τη δύναμη για τη σύγκρουση με τα βάρη του χτες και βέβαια τις αντιξοότητες της διεθνούς συγκυρίας. Σας βεβαιώνω εξ’ αρχής ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε τη μάχη. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε το βάρος των αποφάσεων, που εγγυώνται ένα καλύτερο αύριο.


è Η διεθνής οικονομική συγκυρία είναι γνωστή σε όλους. Ολόκληρη η ανθρωπότητα, για πρώτη φορά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκεται αντιμέτωπη με το φαύλο κύκλο μιας παγκόσμιας ύφεσης . Αυτή είναι η αλήθεια. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη μπει στη δίνη της οικονομικής συρρίκνωσης. Η ανάπτυξη υποχωρεί παντού, με ρυθμούς που ξεπερνούν ακόμη και τις πιο αρνητικές προβλέψεις. Τα δημόσια έσοδα περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό, ενώ οι ανάγκες για αναπτυξιακές αλλά και για κοινωνικές δαπάνες αυξάνονται με εντεινόμενους ρυθμούς. Η ανεργία στην Ευρώπη καταγράφει ρεκόρ δεκαετιών. Υπολογίζεται μάλιστα ότι οι νέοι άνεργοι θα ξεπεράσουν τα έξι εκατομμύρια.

Το αρνητικό διεθνές περιβάλλον επηρεάζει όλες τις χώρες. Επηρεάζει αναπόφευκτα και τη δική μας χώρα.

Αντιμετωπίζουμε ήδη, όπως ολόκληρος ο κόσμος, σοβαρές επιπτώσεις:

- Μείωση των αναπτυξιακών ρυθμών.
- Μείωση των δημόσιων εσόδων.
- Αυξημένες ανάγκες, εξαιτίας του υπέρογκου δημόσιου χρέους, που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Κανένας δεν μπορεί να ξεχνά ότι παρέλαβαν το χρέος στο 30% του ΑΕΠ και το παρέδωσαν περίπου στο 100% του ΑΕΠ. Ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα του χτες αναγκάζουν τη χώρα να πληρώνει, μόνο για τους τόκους, περίπου 12 δις ευρώ το χρόνο. Με άλλα λόγια σχεδόν το 5% του ΑΕΠ. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
-> Παρόλα αυτά, η Ελλάδα αποδεικνύει ισχυρότερες αντοχές, σε σχέση με πολλές άλλες χώρες. Τόσο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, όσο και σε σχέση με τη συγκράτηση της ανεργίας. Οι μήνες βεβαίως που ακολουθούν είναι πολύ κρίσιμοι. Είναι καθοριστικοί, όχι μόνο για τη χρονιά που διανύουμε, αλλά και για την επόμενη δεκαετία.
Κρίνεται στο επόμενο διάστημα η δυνατότητά μας να περιορίσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης. Κρίνεται η δυνατότητά μας να χτίσουμε τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη επόμενη μέρα. Κρίνεται το σήμερα και το αύριο του τόπου. Αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε σήμερα, μπροστά μας. Αυτό είναι το διακύβευμα που καλούμαστε όλοι μαζί να κερδίσουμε.
-> Απέναντι σ’ όλα αυτά, η Κυβέρνηση αναπτύσσει συγκροτημένο Σχέδιο.
- Εγγυηθήκαμε, από τους πρώτους στην Ευρώπη, όλες τις καταθέσεις και πενταπλασιάσαμε το όριο της νομικής εγγύησης.
- Βάλαμε σε εφαρμογή, κόντρα στις σειρήνες του λαϊκισμού, πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας της Οικονομίας.
- Πήραμε πρόσθετα μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών.
- Ενισχύουμε τώρα, όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε, τους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, που είχαν πάρει δάνειο για πρώτη κατοικία.
-> Από την πρώτη στιγμή της κρίσης, ενεργοποιήσαμε όλους τους άξονες του Σχεδίου μας. Καταρτίσαμε και βάλαμε σε εφαρμογή συγκροτημένο πλαίσιο για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών, την αύξηση των κρατικών εσόδων, τη δημοσιονομική εξυγίανση.
-> Δώσαμε, ταυτόχρονα -και εξακολουθούμε να δίνουμε- ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας. Εφαρμόζουμε ήδη στοχευμένα μέτρα για τους τομείς και τους κλάδους, που αντιμετωπίζουν πιο άμεσα και πιο έντονα τις επιπτώσεις της διεθνούς συγκυρίας. Υπογραμμίζω τις αποζημιώσεις που καταβάλλονται στον αγροτικό κόσμο, ύψους 500 εκ. ευρώ, για τις ζημιές του περασμένου χρόνου.
Τα μέτρα αφορούν, ανάμεσα στ’ άλλα
-τη στήριξη τομέων και κλάδων, που υφίστανται τις πιο έντονες συνέπειες,
-την προστασία σε εργαζόμενους για τους οποίους μειώνεται ο χρόνος εργασίας,
-την ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις,
-τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης,
-την επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στην λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη».
Κάναμε και θα κάνουμε στις κατευθύνσεις αυτές, ό,τι είναι δυνατόν. Την ίδια στιγμή η έγνοια μας είναι σε δράσεις που θωρακίζουν την οικονομία. Που διασφαλίζουν καλή θέση εκκίνησης στην κούρσα προς τα εμπρός, όταν η κρίση περάσει. Προχωρούμε και συνεχίζουμε τις αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε δρομολογήσει παντού: στο κράτος, στην οικονομία, στην παιδεία, στην υγεία.
Κυρίες και κύριοι,
Φίλες και φίλοι,
Παρά τις αντιξοότητες της διεθνούς συγκυρίας, συνεχίζουμε αταλάντευτα την εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη της ελληνικής Περιφέρειας.
- Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων που γνώρισε ποτέ η χώρα, με συνολικό προϋπολογισμό 19 δις ευρώ.
- Ολοκληρώνεται τις ημέρες αυτές η Εγνατία Οδός και ενώνεται η Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα. Ένα έργο τεράστιας στρατηγικής σημασίας γίνεται πραγματικότητα και μάλιστα στους χρόνους που έχουμε δεσμευτεί.
- Η χώρα αποκτά ολοκληρωμένο Χωροταξικό Σχεδιασμό.
- Δημιουργούνται παντού σύγχρονες αναπτυξιακές και κοινωνικές υποδομές . Με μια φράση: Εγκαταλείφθηκε, οριστικά και αμετάκλητα, η αντίληψη της «μιας» και της «άλλης» Ελλάδας, που έθρεψαν οι κυβερνήσεις του χθες.
- Εδώ, στη Δυτική Μακεδονία, υλοποιήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια ένα πρωτόγνωρο αναπτυξιακό πρόγραμμα, που προσεγγίζει τα 2 δις ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Μόνο από το Περιφερειακό Πρόγραμμα προωθήθηκαν πάνω από 600 νέα έργα, μελέτες και δράσεις, για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
- Από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Θησέας» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Δυτικής Μακεδονίας, περίπου 200 εκ. ευρώ χρηματοδοτήθηκαν και ολοκληρώθηκαν περίπου 700 έργα. Ο Νομός Καστοριάς παίρνει τριπλάσιους πόρους σε σχέση με το παρελθόν.
- Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, από τα 5 εκ. ευρώ που έπαιρναν καθαρά το 2004, ενισχύονται τώρα με 25 εκ. ευρώ. Οι πόροι για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς επταπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2004 και ξεπερνούν τώρα τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.
-> Σε ό,τι αφορά τις υποδομές, σημειώνω τα έργα που ήδη ολοκληρώθηκαν και αυτά που συνεχίζονται -ξεχασμένα από τις κυβερνήσεις του χτες- κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού «Σιάτιστα – Αλιάκμων – Καστοριά».
Ειδικότερα:
- Το τμήμα Αλιάκμων – Νέο Κωσταράζι, που είχα και την ευκαιρία να επισκεφθώ, πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία αυτό το καλοκαίρι.
- Σε ό,τι αφορά το τμήμα που απομένει για την ολοκλήρωση του άξονα, το τμήμα Κορομιλιά – Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή, έγινε μελέτη για νέα χάραξη, εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίοι κοινοτικοί πόροι και προετοιμάζεται η δημοπράτηση του έργου.
Σημειώνω ακόμη...
- τη μελέτη που εκπονείται για τη σύνδεση Καστοριάς – Πτολεμαΐδας.
- Τη δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου σε μια έκταση 300 στρεμμάτων.
- Τον Περιφερειακό Πόλο Καινοτομίας.
- Τα έργα που γίνονται -στο πλαίσιο του INTERREG - στα σύνορά μας με την Αλβανία και τα Σκόπια.
- Το πρωτοποριακό πρόγραμμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Πίνδου.
-> Σημειώνω, ακόμη, ότι υπογράφηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ -και βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας- το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο χαρακτηρίζεται η ευρύτερη περιοχή της λίμνης Καστοριάς ως Περιοχή Προστασίας της Φύσης και προβλέπεται η σύσταση φορέα για τη διαχείρισή της. Στο μεταξύ ολοκληρώνεται και η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για το Γράμμο, έτσι ώστε να θεσμοθετηθεί η ευρύτερη περιοχή ως Εθνικό Πάρκο.
-> Στον αγροτικό τομέα σημειώνω...
- τα φράγματα στο Σισάνι, την Πραμόριτσα, τη Βασιλειάδα, την Κολχική, το Βράχο, τη Γέρμα.
- Την ένταξη στο ΕΣΠΑ του Φράγματος Νεστορίου και του Φράγματος Διποταμίας, καθώς και μιας σειράς έργων αναδασμού, αρδευτικών δικτύων και εγγειοβελτιωτικών δράσεων.
-> Στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού:
- Ιδρύθηκαν νέα τμήματα ΤΕΙ στην Καστοριά, τα Γρεβενά, την Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη.
- Προχωρά η ίδρυση, με έδρα την Καστοριά, Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
- Κατασκευάστηκε νέο κτίριο για το ΤΕΙ στην Καστοριά και ολοκληρώνεται άλλο ένα στα Γρεβενά.
- Δημιουργήθηκαν πάνω από 100 νέες σχολικές αίθουσες και 40 εργαστήρια πληροφορικής και φυσικών επιστημών.
- Αναδείχθηκαν αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία του Πολιτισμού της Μακεδονίας μας.
- Σημειώνω ακόμη την ολοκλήρωση, αυτές τις ημέρες, είχα την ευκαιρία να το επισκεφθώ πριν από λίγη ώρα, του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικό.
-> Σε ό,τι αφορά τη στήριξη της επιχειρηματικότητας:
· Εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο πάνω από 200 επενδυτικά σχέδια, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 300 εκ. ευρώ.
· Ενισχύθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» 550 επιχειρηματικά σχέδια, από τα οποία τα 160 στο Νομό Καστοριάς.
· Από το πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ εγκρίθηκαν στο Νομό Καστοριάς δάνεια σε 180 επιχειρήσεις και έπεται συνέχεια.
-> Από το 2008 υλοποιούμε ειδικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για την τόνωση της απασχόλησης στο Νομό. Μπαίνουν σε εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ προγράμματα επιδότησης για τη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας και 100 επιχειρήσεων.
· Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού, υποστηρίζοντας τις εναλλακτικές μορφές, που μπορούν να δίνουν σημαντικούς καρπούς σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
· Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη των τοπικών προϊόντων και ιδίως τη βιομηχανία γούνας, για την οποία είναι γνωστό ότι η Καστοριά έχει αποκτήσει διεθνή φήμη. Θέλω, στο σημείο αυτό, να υπογραμμίσω ότι προσεγγίζουμε με υπευθυνότητα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Δώσαμε το 2006 εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε 200 επιχειρήσεις γούνας της Δυτικής Μακεδονίας, για τη ρύθμιση των οφειλών τους, μέσα από τη σύναψη δανείου με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Συμπληρωματικά, το Δημόσιο ανέλαβε και την εγγυητική ευθύνη για την απόκτηση νέων κεφαλαίων κίνησης από τις επιχειρήσεις αυτές. Το συνολικό ύψος της εγγυητικής ευθύνης του Δημοσίου ξεπέρασε τα 70 εκ. ευρώ. Εξετάζουμε, τώρα, στο πλαίσιο βεβαίως των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, αλλά και των περιορισμών της κοινοτικής νομοθεσίας, τη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης του κλάδου. Και αυτό μπορεί να γίνει είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από τον Αναπτυξιακό Νόμο, είτε με τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε τη μελέτη που κατάρτισε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, προκειμένου να οριστικοποιήσουμε τα νέα μέτρα. Αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του κλάδου και το αποδεικνύουμε στην πράξη.
Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί φίλοι,
Καθημερινά οι πολίτες βιώνουν τα προβλήματα και την ανασφάλεια που προκαλεί η παγκόσμια κρίση. Οι πολίτες απαιτούν από τις πολιτικές ηγεσίες υπεύθυνη στάση. Η χώρα βρίσκεται απέναντι σε μια μεγάλη εθνική πρόκληση. Πρόκληση που δεν αντιμετωπίζεται, ούτε με μαγικές συνταγές, ούτε με ευχολόγια, ούτε με εύκολες αποφάσεις. Εάν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα υπήρχε καμία οικονομική κρίση. Δεν θα βρίσκονταν σε αδιέξοδο ακόμη και οι πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου. Δεν θα μιλούσαμε για τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 80 χρόνων.
Η πρόκληση αυτή απαιτεί, πρώτ’ απ’ όλα, συνειδητοποίηση της πραγματικότητας απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όλους τους κοινωνικούς εταίρους, όλους τους πολίτες. Απαιτεί σοβαρή προσέγγιση. Απαιτεί τη λήψη δύσκολων αποφάσεων. Αποφάσεων που δεν χαϊδεύουν αυτιά, αλλά παράγουν θετικά αποτελέσματα. Αποφάσεων που δεν ακούγονται ευχάριστα, αλλά εγγυώνται μια καλύτερη προοπτική.
-> Απέναντι σ’ όλα αυτά, ανεύθυνες ηγεσίες επιδίδονται σε ανταγωνισμό μικροπολιτικού καιροσκοπισμού. Αποφεύγουν κάθε αναφορά στη λήψη αναγκαίων μέτρων. Βάζουν τις κομματικές και τις προσωπικές τους σκοπιμότητες πάνω από το συμφέρον του Τόπου. Η ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι όλα είναι, δήθεν, εύκολα, ότι για όλα υπάρχουν ανέξοδες συνταγές, ότι για κάθε δύσκολο πρόβλημα αρκούν οι ευχές.
Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με την αντιμετώπιση των πραγματικών προκλήσεων. Δεν έχει καμιά πολιτική απέναντι στην κρίση. Δεν προτείνει κανένα συγκεκριμένο μέτρο. Δεν διαθέτει ούτε καν στοιχειώδη πρόταση διακυβέρνησης. Λέει μονότονα «όχι» σε όσα δυσάρεστα και δύσκολα είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της κρίσης και το τελικό συμφέρον των πολιτών. Λέει μονότονα «ναι» στα ευχάριστα και εύκολα, που, αν γίνουν, θα βαθύνουν την κρίση, θα πολλαπλασιάσουν τα αδιέξοδα και θα στοιχίσουν σε όλη την ελληνική κοινωνία. Αυτός ο λαϊκισμός, αυτή η ανευθυνότητα, αυτή η έσχατη επιπολαιότητα, είναι επικίνδυνη για το μέλλον του τόπου. Ακόμη περισσότερο τώρα, στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης.
Κυρίες και κύριοι,
Σε τέτοιες ώρες, ο τόπος χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους. Χρειάζεται υπεύθυνη αντιπολίτευση, που να καταθέτει σοβαρές προτάσεις και να μην κλείνει την πόρτα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
Το ΠΑΣΟΚ, όμως, κάνει κάτι ακόμη χειρότερο: Επενδύει στην πόλωση, στον πολιτικό διχασμό, στην παραπληροφόρηση. Συμπεριφέρεται ανεύθυνα, τόσο στα οικονομικά, όσο και στα πολιτικά. Αναπτύσσει μια ατελείωτη, υστερική προσπάθεια μετατόπισης του δημόσιου διαλόγου, πέρα από τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα του τόπου. Καλλιεργεί μια νοσηρή ατμόσφαιρα που δεν ταιριάζει στον τόπο μας. Την ώρα που κρίνονται μείζονα ζητήματα (οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά) η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κινείται αλλού. Επιμένει σε μια στείρα απόπειρα μηδενισμού και διαστρέβλωσης των πραγμάτων. Κατρακυλά σε πρακτικές που συνιστούν θεσμική εκτροπή. Κάνει περίεργες και ανεύθυνες προαναγγελίες για υποτιθέμενες προθέσεις δικαστικών. Επιδίδεται σε παρεμβάσεις με αντισυνταγματικά αιτήματα. Επιδίδεται σε διαστρέβλωση του περιεχομένου δικαστικών εγγράφων. Επιδίδεται σε μια απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης.
Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει άλλα ενδιαφέροντα. Αποδεικνύει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υπευθυνότητα που απαιτούν τα μεγάλα οικονομικά και εθνικά μας ζητήματα. Δεν ασχολείται με κανένα από τα κρίσιμα, τα δύσκολα προβλήματα που κρίνουν το μέλλον του τόπου. Επιχειρεί να διαγράψει το αμαρτωλό παρελθόν του κόμματός του και να πετύχει συμψηφισμούς.
Το λέω ρητά και κατηγορηματικά. Δεν έχουμε να συμψηφίσουμε τίποτα! Η κυβέρνηση δεν έκρυψε και δεν κρύβει τίποτα! Ύποπτες υποθέσεις αποκαλύφθηκαν και παραπέμφθηκαν με δική μας πρωτοβουλία. Σε κάθε περίπτωση, είτε υπαρκτές, είτε κατασκευασμένες καταγγελίες, οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Και αυτό συμβαίνει, κυρίες και κύριοι, για πρώτη φορά στον τόπο.
Αντιμετωπίσαμε θεσμικά και υπεύθυνα κάθε ζήτημα που προέκυψε. Δεν διστάσαμε, δεν υποχωρήσαμε, δεν κρύψαμε τίποτα.
Αναλάβαμε τις ευθύνες μας στο ακέραιο και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο. Στα παιχνίδια, όμως, της ανευθυνότητας δεν πρόκειται να συμπράξουμε.
Το λέω ευθέως: Επιτέλους πια, έως εδώ! Δεν μπορεί να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ τη χώρα σε Κολοσσαίο. Ας ψάξει λοιπόν στο παρελθόν του. Ας ψάξει το Σύστημα που εκείνο ανέθρεψε και εκείνο συντήρησε. Την αλήθεια την ξέρουν πολύ καλά οι πολίτες. Ας μην προσποιείται το ΠΑΣΟΚ τον κήρυκα της διαφάνειας. Δεν είναι αμέτοχο ευθυνών, ούτε για τις υποθέσεις που έρχονται από το χτες, ούτε για τη συγκάλυψή τους στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Ας μην προσπαθεί να κρύψει την απόλυτη αδυναμία του για οποιαδήποτε θέση ουσίας, καταφεύγοντας στα άκρα και σε ακρότητες.
Το είπα και το επαναλαμβάνω: Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την ανευθυνότητα μιας ηγεσίας, που εγκλωβίστηκε στην παραπολιτική και έβαλε στο περιθώριο την πραγματική πολιτική. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Από τη μια, εκείνους που δεν έχουν το θάρρος να πουν τίποτε απ’ όσα χρειάζεται ο τόπος και, από την άλλη, μια Κυβέρνηση που παίρνει δύσκολες αποφάσεις, αναγκαίες για το καλό του τόπου. Από τη μια εκείνους που επέλεξαν «ατζέντα» ανευθυνότητας και από την άλλη μια Κυβέρνηση που επιμένει σε δράσεις πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης.
Εμείς δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου. «Ατζέντα» της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα της χώρας και των ανθρώπων της. Είναι οι επιπτώσεις που φέρνει η παγκόσμια οικονομική θύελλα. Είναι τα εθνικά μας δίκαια, οι διεθνείς συνεργασίες, η εξωστρέφεια της πατρίδας. Σ’ αυτά επικεντρώνουμε την προσπάθειά μας. Σ’ αυτά είναι η έγνοια μας. Αυτά είναι το μόνο μέλημά μας. Αυτά συνδιαμορφώνουν το Σχέδιό μας.
Φίλες και φίλοι,
Έχουμε κάνει μια ξεκάθαρη επιλογή, ανάμεσα στο δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας και τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας. Κάναμε επιλογή ευθύνης και προοπτικής. Και η επιλογή μας αυτή δεν αλλάζει, δεν μεταβάλλεται. Η επιλογή μου –θέλω να ξέρετε- είναι δεδομένη. Πάνω από όλα η Πατρίδα. Πάνω από όλα το συλλογικό καλό, το εθνικό συμφέρον.
Μ’ αυτόν το γνώμονα προχωρούμε! Μ’ αυτά τα προτάγματα είμαι -και θα είμαι- στην πρώτη γραμμή του αγώνα, του πιο δύσκολου αγώνα. Αποφασισμένος να τα καταφέρουμε. Αποφασισμένος να περάσουμε, με τις λιγότερες συνέπειες, την τρικυμία της παγκόσμιας κρίσης. Αποφασισμένος να πάμε, μαζί την Πατρίδα μας στο μέλλον που μπορεί, στο μέλλον που της ανήκει, στο μέλλον που δικαιούνται όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

26 Απρ 2009

Μεξικό: Ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι οι νεκροί από τη γρίπη των χοίρων πιθανώς φθάνουν τους 81, ενώ γιατροί παρακολουθούν άλλους 1.300 ασθενείς

Ο νεότερος απολογισμός της λεγόμενης γρίπης των χοίρων στο Μεξικό ανέρχεται σε 81 νεκρούς από την 13η Απριλίου, δήλωσε χθες Σάββατο ο υπουργός Υγείας της χώρας Χοσέ Άνχελ Κόρδομπα. Άλλοι 1.324 ασθενείς βρίσκονται υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση, είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.
…..
Συνεχίζεται…

Ο κ. Κόρδομπα ανακοίνωσε ότι παρατείνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημίων, αλλά και των μουσείων, τουλάχιστον έως την Παρασκευή. Θα ανοίξουν εκ νέου την 6η Μαΐου, διευκρίνισε. Το μέτρο αφορά την πρωτεύουσα, και το Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα, στο οποίο υπάγεται, όπου ζουν συνολικά πάνω από 20 εκατ. άνθρωποι. Ζήτησε παράλληλα τη "συνεργασία" όλων προκειμένου να ακυρωθούν δημόσιες συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις κ.λπ., και ακόμη και η αναστολή των θρησκευτικών τελετών, προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση της μολυσματικής ασθένειας.


Ο πρόεδρος της χώρας Φελίπε Καλδερόν εξουσιοδότησε τις υγειονομικές αρχές να επιβάλλουν καραντίνα σε ασθενείς, να εξετάζει όσους ταξιδεύουν και να εισέρχεται σε κατοικίες στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης της ασθένειας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Τέξας οι αρχές διέταξαν το κλείσιμο ενός σχολείου κοντά στο Σαν Αντόνιο μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων της γρίπης των χοίρων και σε τρίτο μαθητή του --κι ενώ "αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων", σύμφωνα με το πολιτειακό υπουργείο Υγείας. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δύο μαθητές στο γυμνάσιο Μπάιρον Στηλ της κομητείας Γουαδελούπε επιβεβαιώθηκε ότι πάσχουν από την ασθένεια. Στην Καλιφόρνια, επιβεβαιώθηκε άλλο ένα κρούσμα, το έβδομο συνολικά.

Σε αυτά περιλαμβάνεται και μια περίπτωση ασθενούς η κατάσταση της οποίας βελτιώθηκε. "Σε κανένα από τα επτά κρούσματα δεν είχε υπάρξει ταξίδι στο Μεξικό πρόσφατα, ούτε κάποιος από τους ασθενείς είχε άμεση επαφή με γουρούνια, οπότε πρέπει να προσβλήθηκαν κάπως αλλιώς", δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας των πολιτειακών αρχών, Μπόνι Σόρενσεν. Ενώ στη Νέα Υόρκη, ο Επίτροπος αρμόδιος για την Δημόσια Υγεία Τόμας Φρίντεν έκανε λόγο περί κινδύνου μετάλλαξης του ιού και μετάδοσής του από άνθρωπο σε άνθρωπο μετά την εμφάνιση 75 ύποπτων κρουσμάτων σε γυμνάσιο στο Κουήνς. Άλλα δυο κρούσματα εντοπίστηκαν στο Κάνσας. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έκανε νωρίτερα λόγο για "κατεπείγον πρόβλημα δημόσιας υγείας που προκαλεί ανησυχίες διεθνώς".

ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο πόλεμος στον 21ο αιώνα - Τα επτά θανάσιμα σενάρια

Ο πόλεμος στον 21ο αιώνα θα είναι τελείως διαφορετικός απ’ ότι τον έχουμε γνωρίσει. Τα συμβατικά πεδία μάχης και οι γνωστές αντιπαραθέσεις ανήκουν πλέον στην ιστορία και είναι για τα χρονοντούλαπά της. Οι εχθροί είναι πλέον υβριδικοί και ασύμμετροι, ενώ κάποιας μορφής συρράξεις θα είναι όμοιες με τις επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ (2006) και Χαμάς (2008). Τα πεδία μάχης θα είναι μη-γραμμικά, ενώ οι αντιπαραθέσεις 4ης προς 5ης γενιάς. Τα όπλα αρκετά διαφορετικά, ενώ τα αποτελέσματα των πολέμων άγνωστα, με τη νίκη ομιχλώδη και δυσδιάκριτη.
……..
Συνεχίζεται…

Γράφει: ο Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ
Ο πόλεμος στον 21ο αιώνα θα είναι τελείως διαφορετικός απ’ ότι τον έχουμε γνωρίσει. Τα συμβατικά πεδία μάχης και οι γνωστές αντιπαραθέσεις ανήκουν πλέον στην ιστορία και είναι για τα χρονοντούλαπά της. Οι εχθροί είναι πλέον υβριδικοί και ασύμμετροι, ενώ κάποιας μορφής συρράξεις θα είναι όμοιες με τις επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ (2006) και Χαμάς (2008). Τα πεδία μάχης θα είναι μη-γραμμικά, ενώ οι αντιπαραθέσεις 4ης προς 5ης γενιάς. Τα όπλα αρκετά διαφορετικά, ενώ τα αποτελέσματα των πολέμων άγνωστα, με τη νίκη ομιχλώδη και δυσδιάκριτη.
Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμασθε να κατευθυνθούμε, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας που έχει μείνει επικίνδυνα πίσω στην κατανόηση των νέων εξελίξεων στην τακτική, τη στρατηγική, την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, τα απαιτούμενα οπλικά συστήματα, την πολεμολογία, κ.ά. Αγοράζουμε όπλα για την τελευταία μάχη και όχι γι αυτή που έρχεται. Οι εξελίξεις θα είναι δραματικές και τα πεδία μάχης τύπου Σομαλίας, Χαμαστάν, νοτίου Λιβάνου, Μεσοποταμίας, AFPAK και νοτίου Ταϋλάνδης. Οι κρίσεις και τα “πλήγματα” θα σημαδευτούν με τις ενέργειες του Ισραήλ κατά του Ιράν, αλλά και των εξελίξεων στην Κορεατική Χερσόνησο. Είναι απαραίτητο και άμεσο “να ανοίξουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας γιατί έρχονται απίστευτες αντιπαραθέσεις”.Ο γνωστός (από τις αναλύσεις του για το Βιετνάμ αλλά και για τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις) και φίλος, Δρ. Άντριου Κρεπίνεβιτς, είναι από τους λίγους που έχουν μελετήσει μελλοντολογικά τον πόλεμο το 2013. Καταγράφει 7 φονικά / θανάσιμα σενάρια, τα οποία πιθανότατα (σε κάποια μορφή τους), θα συναντήσουμε (δυστυχώς). Ο υπογράφων (που απόλυτα συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του εκ των κορυφαίων στρατηγικών αναλυτών) θέτει και άλλο ένα υποψήφιο σενάριο προς υλοποίηση (πριν το 2013) και το οποίο αναφέρω ως “λίγα λεπτά πάνω από την Περσέπολη. Πώς το Ισραήλ θα θέσει εκτός τις πυρηνικές βάσεις των Αγιατολλάχ της Τεχεράνης”, (υπενθυμίζω ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, απλά είναι θέμα χρόνου – συγκυριών και τελικών αποφάσεων).
Τα σενάρια αποκάλυψης και Αρμαγεδδώνα (μέσα από την 334σέλιδη μελέτη του Άντριου), είναι:

Πρώτο: Διάλυση του Πακιστάν. Εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Ορισμένα πυρηνικά όπλα στα χέρια των Ισλαμιστών τρομοκρατών. Σε δύσκολη θέση οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Το Πακιστάν γίνεται FAILED STATE και η Ινδία είναι έτοιμη για όλα. Τι θα κάνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ; (THE COLLAPSE OF PAKISTAN). Ο υπογράφων προσθέτει: Μήπως η εξελισσόμενη Ταλιμπανοποίηση του Πακιστάν οδηγεί προς τα εκεί; Τι θα κάνει ο Στρατός και ο επικεφαλής των Ε.Δ. Στρατηγός ASFAQ PERVEZ KAYANI;

Δεύτερο: Ο πόλεμος έρχεται στις ΗΠΑ. Εφιαλτικό σενάριο. 9 μίνι-ατομικές βόμβες έχουν κλαπεί από το οπλοστάσιο των Ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων από πυρηνικούς μισθοφόρους και Μουσουλμάνους τρομοκράτες. Σε σειρά Αμερικανικών μεγαλουπόλεων πραγματοποιούνται επιθέσεις με ατομικά όπλα με χιλιάδες νεκρούς. WAR COMES TO AMERICA. Το σύστημα Χειρισμού Κρίσεων των ΗΠΑ είναι σε οριακό σημείο, οι επιθέσεις συνεχίζονται, ενώ δύο από τις βόμβες εντοπίζονται. Σε ποιους να επιτεθούν οι ΗΠΑ, αφού οι τρομοκράτες δεν έχουν διεύθυνση; Κάποιοι συστήνουν στον τότε Αμερικανό Πρόεδρο επίθεση εναντίον του Ιράν, της Συρίας κ.ά. Είναι όμως αυτή η λύση;

Τρίτο: PANDEMIC. Πανδημία. Πολλαπλασιάζεται η AVIAN FLU, επεκτείνεται σε όλη την Κεντρική Αμερική, ενώ διαδίδεται μέσω Μεξικού προς ΗΠΑ. Οι τελευταίες κλείνουν σύνορα σε Καλιφόρνια – Αριζόνα – Τέξας – Ν. Μεξικό. Το Μεξικό μπαίνει σε καραντίνα και παραπαίει ως κράτος. Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν τακτικό στρατό στα σύνορα με Μεξικό, ενώ ομοσπονδοποιούν τις Πολιτειακές Εθνοφρουρές. Αποκλείονται τα λιμάνια του Μεξικού, ενώ ο 4ος Στόλος των ΗΠΑ δεν επιτρέπει τίποτα να περάσει. Οι ΗΠΑ βρίσκονται επί ποδός πολέμου με το Μεξικό να απειλείται. Τι κάνει τότε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ;

Τέταρτο: MIDDLE EASTERN ARMAGEDDON. Το Ιράν, η Συρία, το Σουδάν και οι Χαμάς – Χεζμπολάχ προκαλούν το Ισραήλ, το οποίο έρχεται σε πολεμική αντιπαράθεση ταυτόχρονα μαζί τους. Οι άλλες Αραβικές χώρες δεν εμπλέκονται. Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να επέμβουν αλλά την ίδια στιγμή έχουν ακόμα ανοικτά μέτωπα σε Ιράκ – Αφρική – Β. Κορέα – Αφγανιστάν. Αντιπυραυλικά συστήματα είναι σε πλήρη δράση στο Ισραήλ και από την Ανατ. Μεσόγειο μέχρι το Αφγανιστάν η κατάσταση είναι εκρηκτική. Ισραηλινοί σκέφτονται εκ νέου επίθεση κατά του Ιράν, ενώ η κατάσταση θυμίζει 1914. Και μάλιστα τώρα με πυρηνικά και νέου τύπου βιολογικά όπλα.

Πέμπτο: ALL WARS ARE BASED ON DECEPTION. Το Κινέζικο ρόπαλο. Η Κίνα προκαλεί τις ΗΠΑ στον Ειρηνικό με κρίση στα Στενά της Ταϊβάν, ανάπτυξη πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, παρεμβάσεις με αντιδορυφορικά όπλα και καθολική επίθεση κατά των C4I των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο. Οι Ρώσοι δεν παίρνουν θέση, ενώ το ΝΑΤΟ, η Ιαπωνία και η Αυστραλία είναι στο πλευρό των ΗΠΑ. Η Κίνα μεταφέρει πυρηνικά όπλα στα ανατολικά της όρια και απειλεί το Γκονάμ, τις Φιλιππίνες, την Αλάσκα και τον 7ο Αμερικανικό Στόλο. Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν περιορισμένη πυρηνική αναμέτρηση για να σταματήσει η Κινεζική προώθηση. Δεν είναι μακριά ένα τέτοιο σενάριο. Απόρρητες μελέτες των ΗΠΑ το έχουν ως ιδιαίτερα πιθανό.

Έκτο: THE WAR ON THE GLOBAL ECONOMY. Μήπως μας έχει ήδη έρθει; Οι ΗΠΑ μελετούν σε βάθος τον οικονομικό πόλεμο, ενώ οι οικονομίες πολλών χωρών καταρρέουν (λόγω παρατεταμένης ύφεσης). Κοινωνικές εκρήξεις παντού. Και ενώ συμβαίνουν αυτά, οι Κινέζοι επιτίθενται κατά των ΗΠΑ με WORMS στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και Μουσουλμάνοι τρομοκράτες με “BABY NUCLEAR BOMBS”. Η κατάσταση είναι χαώδης, με τις ΗΠΑ να μην είναι οικονομικά ακμαίες. Μέσα σε όλα ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ κηρύττει πόλεμο κατά Ισλαμιστών και Κινέζων με FORCES OF ORDER να αναπτύσσονται παντού. Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν πολλά CHOKE-POINTS σε Ασία – Μ. Ανατολή, ενώ όλα είναι πιθανά…. Δεν σας κρύβω φίλοι μου, ότι τέτοια σενάρια έχουν “παιχθεί” από PACOM και CENTCOM. Κάποια άλλα την περίοδο 1998 – 2000 παίζονταν με κύριο θέμα τη Μεσοποταμία και τη κατάσταση στο Κέρας της Αφρικής. Τα βλέπετε σε εξέλιξη από το 2003…

Έβδομο: PREDICTING IS DIFFICULT – ESPECIALLY ABOUT THE FUTURE (N. BOHR), αλλά και PEOPLE ONLY SEE WHAT THEY ARE PREPARED TO SEE (RALPH EMERSON). Ποιος έχασε το Ιράκ; WHO LOST IRAQ? Η κατάσταση στο Ιράκ παρά τη σχετική ηρεμία το 2013 χειροτερεύει, με τους Τούρκους και τους Σαουδάραβες να εποφθαλμιούν περιοχές. Οι Ιρανοί υποστηρίζουν τους Σιΐτες της Βασόρας και οι Αμερικανικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση (είναι πλέον 40.000, αφού οι περίπου 115.000 αποχώρησαν το 2010). Η κυβέρνηση της Βαγδάτης καταρρέει και οι γείτονες του Ιράκ εποφθαλμιούν τον πετρελαϊκό πλούτο του Κουρδιστάν και της Ρουμάϊλα. Οι ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ έρχονται σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, η οποία έχει τη δική της AGENDA και το Ιράκ οδηγείται στο χάος. Αμερικανοί και Ισραηλινοί προετοιμάζονται για τα χειρότερα,, ενώ στον ΟΗΕ διάφορα κράτη ζητούν να φύγουν και οι τελευταίο Αμερικανοί από το Ιράκ (μέσω Ιορδανίας). Και τότε όλοι διερωτώνται “πώς χάθηκε η Μεσοποταμία”;
Τα ανωτέρω είναι σενάρια που συζητούνται και μελετώνται. Κάποια θα παραμείνουν σενάρια, ενώ κάποια θα έχουν εξελίξεις σε περαιτέρω εφαρμογή. Για κάθε ένα υπάρχουν 40 σελίδες λεπτομερειών….
Ο υπογράφων πάντως σε πρώτη φάση ασχολείται με την αντιπαράθεση Ισραήλ – Ιράν. Το 2009 είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για τους Ισραηλινούς να προχωρήσουν σε προληπτική αεροπορική – πυραυλική επίθεση. Κορυφαίοι αναλυτές των ΗΠΑ αναφέρουν κάποιες OPTIONS. Όμως, όταν γίνει, αυτό που θα γίνει, δεν θα έχει ξαναγίνει. Και η ανησυχία μου δεν είναι αν θα πετύχει, αλλά ούτε τι γίνεται τώρα BEFORE THE GULF D-DAY. Ανησυχώ για την DAY AFTER THE GULF D-DAY και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την εμμονή της Τεχεράνης να κατασκευάσει ατομική βόμβα.

Από: http://anacondagr.wordpress.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν ήταν...

- Πώς θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν ήταν άνεργος;

- Μπομπ.

- Πώς θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν ήταν ιερέας;
- Μπομπ ο πάστορας.

- Πώς θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν ήταν ζώο;
- Μπομπ ο κάστορας.

- Πώς θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν ήταν είδος καθαρισμού;
- Μπομπ ο Σφουγγαράκης.

- Πώς λέγεται ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης αν τον πατήσει νταλίκα;
- Vetex

- Πώς θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν κάπνιζε ένα μπάφο;
- Μπομπ ο μάστουρας.

- Πώς θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν κάπνιζε ΠΟΛΛΑ μπάφα;
- Μπομπ Μάρλεϋ. ........

Αντώνης Λιούτας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το αστυνομικό δελτίο της Χαλκίδας

ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΣΑΝΤΑΚΗΔΩΝ
Μέσα σε τρεις ημέρες είχαμε και άλλο κρούσμα τσαντάκια με θύμα για άλλη μια φορά γυναίκα. Ίσως είναι για αυτούς εύκολη λεία ενώ εκείνο που τους οδηγεί στην πράξη είναι η τσάντα.
Σε κεντρικό σημείο της Χαλκίδας και αυτή την φορά ακολούθησε για μερικά μέτρα το ανυποψίαστο θύμα και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου της αφαίρεσε την τσάντα. Η γυναίκα δεν πρόλαβε να αντιδράσει ενώ αυτό που είδε ήταν τον δράστη πάνω σε μία μαύρη μηχανή.


ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Βάνδαλος χτύπησε σε εκκλησία κοντά στο Αλιβέρι. Ήταν πρωί όταν για άγνωστο λόγο πλησιάσε το προαύλειο της εκκλησία και άρχισε να πετά πέτρες και υαλότουβλα. Αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν τα τζάμια του ναού. Ο δράστης αφού έριξε τις πέτρες εξαφανίστηκε. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η αστυνομία την επόμενη μέρα οδηγήθηκε στα ίχνη του δράστη έπειτα από καταγγελίες και τον συνέλαβε.


ΤΟΝ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΗΣΤΕΨΑΝ

Μια απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε σε χωριό. Όχι μόνο το θύμα το λήστεψαν αλλά το έσπασαν και στο ξύλο. Το θύμα διατηρεί μαγαζί στο χωριό και έτσι οι δράστες μπήκαν στο μαγαζί του. Για άγνωστο λόγο λογομάχησαν με αποτέλεσμα ο καβγάς να φέρει το άγριο ξυλοφόρτωμα. Οι δράστες άρχισαν να χτυπούν ανελέητα το θύμα με μπουνιές και κλωτσιές. Ο άνθρωπος φώναζε βοήθεια. Το γεγονός αυτό έκανε τους δράστες να φύγουν αμέσως από το μαγαζί του. Βέβαια δεν έφυγαν με άδεια χέρια μιας και πήραν μαζί τους το πουκάμισο που φορούσε και όπου μέσα στο τσεπάκι υπήρχαν 4500 ευρώ. Η αστυνομία αναζητά τα ίχνη των δραστών.
........
Γιώργος Κουτσελίνης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

25 Απρ 2009

Ελλάδα έχεις ταλέντο: Ελένη Καριολάκη - Χορός με μπουρμπουλήθρες...

Μήνυμα αναγνώστη

seline0ne

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

25-04-2009: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σχετικά με πυροβολισμούς στο Περιστέρι

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αθήνα, 25 – 04 - 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την 11.20 ώρα σήμερα 25-04-09 στην οδό Αγ. Παρασκευής στο Περιστέρι, ρίχτηκαν πυροβολισμοί από άγνωστο άτομο, διερχόμενο με άγνωστο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
Περισυλλέγησαν επί της ανωτέρω οδού, έμπροσθεν του αριθμού 54, τρεις (3) κάλυκες των 9 mm , έμπροσθεν του αριθμού 40, όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του Τ/Σ ALTER , τέσσερις (4) κάλυκες του ιδίου διαμετρήματος και έμπροσθεν του αριθμού 34, άλλοι δύο (2) κάλυκες επίσης του ιδίου διαμετρήματος.
Η υπόθεση ερευνάται.
Προανάκριση διενεργείται από Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πολύ βιαστική και σήμερα η κυβέρνηση (δια του εκπροσώπου της) στις δηλώσεις της

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να κάνει δήλωση για το "χτύπημα" στο Alter το οποίο μάλλον δεν είναι τρομοκρατικό, μιλώντας για "τυφλή βία" .


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάποιοι θεωρούν ότι, καταφεύγοντας στην τυφλή βία και τον εκφοβισμό, θα καταφέρουν να πλήξουν την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου και κατ’ επέκταση την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Η καταδίκη της κοινωνίας σε τέτοιου είδους θρασύδειλες ενέργειες και σε όσους κρύβονται πίσω από αυτές, είναι, όπως είναι αυτονόητο, ρητή και καθολική. Εκ μέρους της Κυβέρνησης εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς και τους λοιπούς εργαζόμενους του ALTER. Είμαι βέβαιος ότι, όπως έχουν ήδη αποδείξει, τέτοιες ενέργειες χαλυβδώνουν περισσότερο τη δέσμευσή τους να υπηρετούν την ενημέρωση των πολιτών.

Όπως είναι αυτονόητο, οι αρχές θα διερευνήσουν εξονυχιστικά αυτή την υπόθεση».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έφυγε η Αντιτρομοκρατική από το Alter - Μάλλον δεν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα

Η Αντιτρομοκρατική αποχώρησε από το σημείο πριν λίγη ώρα αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, δεν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τίποτα δεν είναι απίθανο - Δείτε τον 21 χρόνια πίσω στο σπίτι της γιαγιάς του και δείτε τον και σήμερα...

Αυτή η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πριν 21 χρόνια, στο σπίτι της γιαγιάς του.
Δείτε τον σήμερα...










Από την καρέκλα μιας από τις φτωχότερες οικογένειας στην πιο... δυναμική καρέκλα του κόσμου!


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για ελλειπή μέτρα φύλαξης του καναλιού κάνουν λόγο στο δελτίο του Alter

Για ελλειπή μέτρα φύλαξης του καναλιού κάνουν λόγο στο δελτίο του Alter.
Ενώ τις πρώτες μέρες μετά την επίθεση της 17ης Φεβρουαρίου υπήρχαν αστυνομικοί που φρουρούσαν το σταθμό, λίγες μέρες αργότερα έφυγαν όλοι με αποτέλεσμα το κανάλι να μείνει αφύλαχτο αν και η "Σέχτα Επαναστατών" είχε προειδοποιήσει για επόμενα χτυπήματα σε ΜΜΕ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Ξαναχτύπησε» ο… αντάρτης βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Γιαννόπουλος

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» λέει ότι δεν αποκλείει σοκ στις ευρωεκλογές καθώς οι ψηφοφόροι του κόμματος έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια της υπομονής τους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έχετε πέσει θύμα εξαπάτησης ή απαράδεκτης συμπεριφοράς από κάποιο δημόσιο φορέα ή ιδιώτη; Γνωστοποιήστε το πάθημά σας!

Μήνυμα αναγνώστη

....
Έχετε πέσει θύμα εξαπάτησης ή απαράδεκτης συμπεριφοράς από κάποιο δημόσιο φορέα ή ιδιώτη; Μη μένετε άπραγοι! Γνωστοποιήστε το πάθημά σας.
Αυτό θα προστατεύσει τους συμπολίτες σας.
Είναι δύσκολο να παραδεχθεί κάποιος πως έχει εξαπατηθεί, όμως σίγουρα θα προτιμούσατε να προλάβαινε κάποιος να σας ειδοποιήσει, πριν την «πατήσετε». Βοηθήστε, λοιπόν, τους υπολοίπους. Άλλωστε μπορεί κάποια στιγμή να είστε εσείς το θύμα.
H μοναδική δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης παραπόνων, επικρίσεων
και καταγγελιών στο διαδίκτυο, ανώνυμα – επώνυμα: www.criticaroom.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτά είναι τα σχέδια της κυβέρνησης για τα καταπατημένα

· Η τιμή εξαγοράς ανά στρέμμα κυμαίνεταιαπό 600 έως 4.000 ευρώ.
· Η αγοραία αξία θα μειώνεται κατά 1% /κατά έτος και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι κάτω από το 70% της αξίας.
· Οι καταπατητές θα πληρώσουν φόρο μεταβίβασης.
· Το τίμημα θα καταβληθεί σε 20 ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις και το ποσό θατοκίζεται με 5% κατ' έτος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πυροβολισμοί έξω από το Alter - Τέσσερις κάλυκες ερευνά η Αστυνομία και ψάχνει για ένα μαύρο τζιπ και ένα άσπρο φορτηγάκι

Πυροβολισμοί έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter πριν από μια ώρα

Δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός.
Οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για πάνω από τέσσερις πυροβολισμούς στην κεντρική είσοδο του σταθμού.
Στο σημείο έχουν βρεθεί τέσσερις κάλυκες.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha, ένα άσπρο γιαπωνέζικο φορτηγάκι που εθεάθη να κινείται ύποπτα στην περιοχή «συνοδευόμενο» από ένα όχημα τύπου τζιπ, εξαφανίστηκαν στα στενά πέριξ του τηλεοπτικού σταθμού με κατεύθυνση προς Εθνική Οδό και η επίθεση ξεκίνησε μακρύτερα από τον τηλεοπτικό σταθμό και συνεχίστηκε όταν έφτασαν στην κεντρική είσοδο του σταθμού.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, στις 17 του περασμένου Φεβρουαρίου είχαμε και πάλι επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό "Alter".
Τότε οι δράστες είχαν διαφύγει με μηχανάκια ενώ την επίθεση είχε αναλάβει η "Σέχτα Επαναστατών".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πυροβολισμοί έξω από το Alter - Τέσσερις κάλυκες ερευνά η Αστυνομία

Πυροβολισμοί έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter πριν από λίγο.


Δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός. Οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για 4-5 πυροβολισμούς στην κεντρική είσοδο του σταθμού και για ένα άσπρο φορτηγάκι που εθεάθη να κινείται ύποπτα στην περιοχή.Στο σημείο έχουν βρεθεί τέσσερις κάλυκες.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha, to άσπρο γιαπωνέζικο αυτοκίνητο έφυγε με κατεύθυνση προς Εθνική Οδό και η επίθεση ξεκίνησε μακρύτερα από τον τηλεοπτικό σταθμό και συνεχίστηκε όταν έφτασαν στην κεντρική είσοδο του σταθμού.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πυροβολισμοί έξω από το Alter

Πυροβολισμοί έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter πριν από λίγο.

Δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός.
Οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για 4-5 πυροβολισμούς στην κεντρική είσοδο του σταθμού και για ένα άσπρο φορτηγάκι που εθεάθη να κινείται ύποπτα στην περιοχή.
Στο σημείο έχουν βρεθεί τέσσερις κάλυκες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αστυνομικός εν ενεργεία, μέλος συμμορίας ληστών τράπεζων

Αστυνομικός που μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι υπαρχιφύλακας και υπηρετεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στη διεύθυνση Αλλοδαπών, είναι ανάμεσα στα μέλη της σπείρας που είχε κάνει δεκάδες ληστείες σε τράπεζες τους τελευταίους μήνες, φορώντας τζόκεϊ, κρατώντας όπλα και οδηγώντας μοτοσικλέτες.
.....
Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι λέει το Σύνταγμα σχετικά με το αν θα έπρεπε να πάει στη Βουλή η επίμαχη δικογραφία για το Βατοπέδι





Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτές είναι οι τελικές εισηγήσεις για τους ημιυπαίθριους και ποια θα είναι η διαδικασία της τακτοποίησής τους

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Δημητρομανωλάκη στην εκπομπή μας οι τελικές εισηγήσεις για τους ημιυπαίθριους θα είναι:

  • Αντικειμενική άξια έως 2.000 ευρώ: Κόστος 100 -200 ευρώ /τμ
  • Αντικειμενική άξια 2.001 έως 3.000 ευρώ: Κόστος 200 -400 ευρώ /τμ
  • Αντικειμενική άξια 3.001 -3.500 ευρώ: Κόστος 300 -600 ευρώ / τμ
  • Αντικειμενική άξια από 3.501 - 4.000 ευρώ: Κόστος 350 - 700 ευρώ /τμ
  • Άξια από 4.000 ευρώ και άνω: Κόστος 400 - 800 ευρώ /τμ

Παραδείγματα ακινήτων
Αιγάλεω με 15 τμ ημιυπαιθριο, κόστος 1.500 -3.000 ευρώ.
Εκάλη με 30 τμ ημιυπαιθριο, κόστος 12.000-24.000 ευρώ.

Ποια θα είναι η διαδικασία της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων
· Υποβολή αίτησης
· Υποβολή σχεδίου αποτύπωσης του ακινήτου και του προς τακτοποίηση χώρου, από διπλωματούχο μηχανικό
· Υπολογισμός από την πολεοδομία και καταβολή μέσω της εφορίας του εφάπαξπροστίμου και
· Έκδοση της απόφασης τακτοποίησης και εξαίρεσης από την κατεδάφιση

Οι διαδικασίες ξεκινούν τον προσεχή Ιούλιο και ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπέρ της παραπομπής Παυλίδη θα ψηφίσει ο Πέτρος Τατούλης

Ο Πέτρος Τατούλης είπε σήμερα το πρωί με την εκπομπή μας:


Όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε τέτοιου είδουες υποθέσεις πρέπει να οδηγούνται σε παραίτηση ή αποπομπή.Ψηφίζω πάντοτε με το κριτήριο της πολιτικής ενοχής και υπέρ της διελεύκανσης τέτοιου είδους υποθέσεων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

25 Απριλίου:Παγκόσμια ημέρα κατά της Ελονοσίας

Ομολογώ ότι δεν ήξερα πάρα πολλά για την Ελονοσία. Ήξερα τα βασικά αλλά όχι λεπτομέρειες.
Με αφορμή όμως την σημερινή παγκόσμια ημέρα έψαξα στο ίντερνετ και έμαθα αρκετά πράγματα και στοιχεία για αυτήν την μάστιγα που πάει να εξελιχτεί σε επιδημία και εμείς, οι «εξελιγμένες χώρες» δεν κάνουμε τίποτα για να σταματήσει ή έστω να βοηθήσουμε.
……
Συνεχίζεται…

Από ελονοσία πεθαίνουν πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι και από αυτούς το 90% είναι παιδιά κάτω των 5 ετών που ζουν στην υποσαχάρια Αφρική.


Κάθε χρόνο καταγράφονται 300 έως 500 εκατομμύρια νέα περιστατικά. Η ελονοσία μεταδίδεται από τον κώνωπα των ανωφελή και από τους τέσσερις τύπους τους το πλασμώδιο falciparum είναι το ποιο θανατηφόρο.

Τα συμπτώματα είναι υψηλός πυρετός πονοκέφαλος και πόνος των μυών και τον αρθρώσεων ενώ αν δεν αντιμετωπιστεί με αγωγή η μόλυνση μπορεί να μετατραπεί σε εγκεφαλική αιμορραγία που οδηγεί σε κώμα και τελικά σε θάνατο. Η ελονοσία πλήττει κυρίως της φτωχότερες περιοχές και έτσι οι άνθρωποι δεν έχουν τις περισσότερες φορές εισόδημα για φαρμακευτική αγωγή.


Μπορεί να θεραπευτεί με χλωροκίνη αλλά ένας αριθμός παράσιτων που μεγαλώνει συνεχώς και γίνει ανθεκτικός σε αυτό το φάρμακο.


Υπάρχουν και άλλες θεραπείες αλλά είναι πολύ ακριβές και αυτόματα αποκλείονται από τους φτωχούς της Αφρικής και της Ασίας που έχουν και το μεγάλο πρόβλημα. Το ποιο εξοργιστικό όμως που διάβασα είναι ότι με χρήση ειδικών εμποτισμένων κουνουπιέρων σε περιοχές υψηλής εξάπλωσης της μόλυνσης μπορεί να μειώσει τους θανάτους παιδιών από κάθε αιτία έως και 25% και από ελονοσία έως και 50% αλλά μέχρι τα τέλη του 2004 λιγότερο από το 5% των παιδιών στην Αφρική κοιμόντουσαν κάτω από αυτές τις κουνουπιέρες!

Πόσο μικρά φαίνονται τα προβλήματα που έχουν οι σύγχρονες κοινωνίες με τα παραπάνω.. Την ίδια ώρα που σε αυτόν τον πλανήτη κάποιοι διαμαρτύρονται επειδή τους κόβονται οι πολλές ανέσεις κάποιοι άλλοι δεν ξέρουν τι πάει να πει «άνεση».Όλοι εμείς που λέμε ότι έχουν προβλήματα, που στεναχωριόμαστε και χαλάμε την διάθεση μας για μπούρδες ας κοιτάξουμε «δίπλα» μας να δούμε τι συμβαίνει.


Μικρά παιδιά πεθαίνουν επειδή οι σύγχρονες κοινωνίες και χώρες αδιαφορούν για τους «τριτοκοσμικούς» που έκαναν το λάθος να γεννηθούν σε άλλη ήπειρο!
Κλείνουμε τα μάτια μας και προσπαθούμε να ξεχάσουμε τι γίνεται δίνοντας που και που σε κανένα έρανο λίγα λεφτά μόνο και μόνο για να μην μας κυριεύουν οι τύψεις.
Η ελονοσία είναι κάτι που γιατρεύεται και εμείς αντί να πιέσουμε να μειωθεί το κόστος για τις φαρμακευτικές αγωγές και να δοθούν παραπάνω κονδύλια για έρευνες τους αφήνουμε στην μοίρα τους, να αρρωστήσουν… να πεθάνουν… να τιμωρηθούν για κάτι που δεν φταίνε!
Δεν είναι μόνο η ελονοσία το πρόβλημα, είναι και αυτοί που πεθαίνουν από την έλλειψη φαγητού. είναι η μάστιγα του HIV... είναι τόσα πολλά προβλήματα που εμάς μας φαίνονται πολύ μακρινά αλλά όταν βλέπεις φωτογραφίες με μικρά παιδιά να βασανίζονται κυριολεκτικά δεν γίνεται να σε αφήσει αδιάφορο.

\
Φτάνει όμως αυτό; Πρέπει να απαιτήσουμε να δοθεί βοήθεια σε αυτές τις χώρες, τόσα λεφτά δίνουμε από την τσέπη μας ουσιαστικά χωρίς ποτέ να μας ρωτήσουν, για στρατιωτικό υλικό… για πυραύλους… για ανέσεις πολιτικών... για χίλια δυο ανούσια πράγματα μπροστά στα πραγματικά προβλήματα.


Γιατί να εξερευνήσουμε τους άλλους πλανήτες όταν ένα κομμάτι από τον δικό μας πεθαίνει;

Έχω ακούσει ότι στις «πολιτισμένες» και «εξελιγμένες» κοινωνίες αυτές τις χώρες τις λένε.. «τριτοκοσμικές»..Τελικά ποιοι είναι οι «τριτοκοσμικοί»; Αυτοί που δεν έχουν αλλά κάνουν ότι μπορούν για να ζήσουν ή αυτοί που τους περισσεύουν αλλά προτιμάνε να τα σπαταλάνε παρά να βοηθήσουν συνανθρώπους που τους έχουν ανάγκη;
Οι περισσότερες πληροφορίες που πήρα είναι από τoυς «Γιατρούς χωρίς σύνορα».


http://sofoscrete.blogspot.com/2009/04/25.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...