Ειδήσεις

22 Απρ 2009

Πέτρος Τατούλης: Μην πληρώνετε την ΕΡΤ!

Το ζήτημα της κρατικής τηλεόρασης, της φαυλότητας, της ανηθικότητας και της μετριότητας που εξελίσσεται στην "αυλή" της τα τελευταία χρόνια με έχει πολύ απασχολήσει. Αν και συνήθως από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο σπάνια προκύπτουν συγκεκριμένες απαντήσεις, ακόμη σπανιότερα παράγονται βελτιώσεις σε τεκμαρτές ανομίες ή παρατυπίες του συστήματος, προχώρησα σήμερα σε κατάθεση δύο ερωτήσεων/ αιτήσεων κατάθεσης εγγράφων σχετικά με τη λειτουργία τόσο της ΕΡΤ όσο και του λεγόμενου καναλιού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
…….

Συνεχίζεται…

Ο λόγος για τον οποίο απευθύνομαι και πάλι στο διαδίκτυο είναι διότι μετά από μια περίοδο περισυλλογής συνεχίζω να τον θεωρώ χώρο δυνατότητων διεκδίκησης ενός καλύτερου ατομικού και συλλογικού μέλλοντος. Το τι είχε προτείνει η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη σχετικά με την ΕΡΤ (είχε προτρέψει τους πολίτες να μην καταβάλουν το σχετικό τέλος, αλλά να καταβάλουν ίσο ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών) είναι γνωστό στους περισσότερους από εμάς. Πολλοί Bloggers έχουν κινηθεί πρόσφατα στην ίδια κατεύθυνση. Δεν ξέρω τους λόγους, αλλά μετά από λίγο η πρωτοβουλία αυτή πάγωσε ή περιορίσθηκε η διασπορά της. Επανέρχομαι στην πρόταση, την προσυπογράφω, δηλώνω ρητά ότι ως πολίτης δεν είμαι καθόλου διατεθειμένος να διαιωνίζω το μικρό αυτό κομμάτι από το σάπιο κάδρο της σημερινής εικόνας της χώρας. Ως πολιτικός απαιτώ απαντήσεις και κάθαρση σε αυτό το απόστημα παλαιοκομματικής μικροπολιτικής και τριτοκοσμικού κυβερνητικού προπαγανδισμού. Η μπάλα είναι στο γήπεδο των πολιτών ή έστω εκείνων των ορισμένων που δεν έχουν ταιστεί με το παραμύθι της παραμυθίας της αρπαχτής και της ρεμούλας. Αυτοί είναι εκείνοι που πρέπει να βάλουν απέναντι τους το σάπιο σύστημα και τους πολίτες που το ανέχονται.Το πλήρες κείμενο των ερωτήσεων που κατέθεσα μπορείτε να το δείτε στην προσωπική μου ιστοσελίδα http://www.tatoulis.gr/.


Από: http://tatoulis.blogspot.com/

1 σχόλια:

Pasok poisonous είπε...

Ο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ !!!
*******************************************************************
Aνακοινώθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μας για το 2008 θα φτάσει, μπορεί τελικά και να ξεπεράσει, το 5%. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «έπεσε έξω» περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2008. Ο προϋπολογισμός εκείνος ήταν ο «προϋπολογισμός ευθύνης» για την κυβέρνηση. Ήταν ο προϋπολογισμός για τον οποίο η κυβέρνηση προσέφυγε το 2007 στις εκλογές. Ήταν ο προϋπολογισμός στον οποίο αρχικά το έλλειμμα επρόκειτο να είναι 1,6% του ΑΕΠ.
Ακούμε παράλληλα ότι το δημόσιο χρέος της χώρας αυξήθηκε τα τελευταία 5 χρόνια κατά 80 δις ευρώ και έφτασε τα 260 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει επιπλέον χρέος 8.000 ευρώ για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.
Το τραγικότερο όμως δεν είναι τα ελλείμματα. Γιατί ελλείμματα μπορεί να έχει και μία χώρα η οποία κάνει παραγωγικές επενδύσεις, ασκεί πραγματική κοινωνική πολιτική, επενδύει στην υγεία και στα νοσοκομεία, στην παιδεία στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια, επενδύει στην Περιφέρεια με δημόσια έργα. Αυτές οι ενέργειες μπορεί να δημιουργήσουν ελλείμματα, μεσοπρόθεσμα όμως θα καλύψουν και με το παραπάνω το κόστος.
- Το τραγικότερο για την Ελλάδα είναι ότι τα τελευταία 5 χρόνια τα ελλείμματα και τα χρέη εκτινάχθηκαν στα ύψη αλλά τα χρήματα δεν πήγαν ούτε στην υγεία, ούτε στην παιδεία, ούτε στην πρόνοια, ούτε στις δημόσιες επενδύσεις, ούτε φυσικά μειώθηκαν οι φόροι στους χαμηλόμισθους και στη μεσαία τάξη.
- Όλοι οι πολίτες, όλοι μας, ρωτάμε: Που πήγαν τέλος πάντων αυτά τα χρήματα; Είναι σίγουρο ότι η χώρα καταχρεώθηκε τα τελευταία 5 χρόνια σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της γαλάζιας «επανίδρυσης» - επιδρομής στο κράτος. Οι στρατιές ρουσφετιών, συμβούλων, παρασυμβούλων που πλημμύρησαν το Δημόσιο . Οι παχυλοί μισθοί και τα bonus των γαλάζιων golden boys που έφτασαν να «καθαρίζουν» ετησίως 400.000 και 500.000 ευρώ. Ένα στοιχείο είναι ενδεικτικό: η λειτουργία του κράτους το 2003 κόστιζε 31 δις ευρώ. Το 2009 θα κοστίσει τουλάχιστον 50 δις, δηλαδή, 19 δις ευρώ παραπάνω. Αυτά από μία κυβέρνηση που υποσχόταν ότι θα εξοικονομούσε 10 δις ευρώ το χρόνο.
Κάθε μέρα που περνά με τη σημερινή κουρασμένη και καταρρέουσα κυβέρνηση να παραμένει στη θέση της, είναι ακόμη μία χαμένη μέρα για τη χώρα.

‘’PASOK poisonous’’