Ειδήσεις

10 Απρ 2009

Διαβιβάστηκε στη Βουλή δεύτερη δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Αιγαίου για τις άγονες γραμμές

«Τρικυμία» προκαλεί στην κυβέρνηση η διαβίβαση στη Βουλή και δεύτερης δικογραφίας για τη «ζούγκλα» των άγονων γραμμών με εγκαλούμενο και πάλι τον πρώην υπουργό Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη για παράνομες αναθέσεις που αφορούν διαγωνισμούς του 2005 για την επιδοτούμενη σύνδεση μικρών νησιών της Δωδεκανήσου. Η νέα δικογραφία, που αφορά το αδίκημα της απιστίας και λειτουργεί ενισχυτικά προς τις καταγγελίες του «γαλάζιου» εφοπλιστή κ. Φ. Μανούση, ο οποίος συνέχισε και χθες το «κατηγορώ» κατά του πρώην υπουργού, περιπλέκει πολιτικά την υπόθεση και δημιουργεί νέα δεδομένα για την έρευνα της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.
……..
Συνεχίζεται…

«Τρικυμία» προκαλεί στην κυβέρνηση η διαβίβαση στη Βουλή και δεύτερης δικογραφίας για τη «ζούγκλα» των άγονων γραμμών με εγκαλούμενο και πάλι τον πρώην υπουργό Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη για παράνομες αναθέσεις που αφορούν διαγωνισμούς του 2005 για την επιδοτούμενη σύνδεση μικρών νησιών της Δωδεκανήσου.
Η νέα δικογραφία, που αφορά το αδίκημα της απιστίας και λειτουργεί ενισχυτικά προς τις καταγγελίες του «γαλάζιου» εφοπλιστή κ. Φ. Μανούση, ο οποίος συνέχισε και χθες το «κατηγορώ» κατά του πρώην υπουργού, περιπλέκει πολιτικά την υπόθεση και δημιουργεί νέα δεδομένα για την έρευνα της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.
Έπειτα από απανωτές συσκέψεις που είχαν οι ιθύνοντες της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέληξαν στην απόφαση«να τηρηθεί το γράμμα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής» και να μη γίνει ενοποίηση των δύο υποθέσεων.
Στο πλαίσιο αυτό θα απαιτηθεί νέα πρωτοβουλία από τουλάχιστον 30 βουλευτές που θα διατυπώσουν πρόταση για σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και η οποία θα κληθεί με μυστική ψηφοφορία να λάβει σχετική απόφαση με πλειοψηφία 151 θετικών ψήφων.
Ωστόσο σήμερα η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για τις πασχαλινές διακοπές και, ακόμη κι αν σπεύσει η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει αίτημα εντός της ημέρας, η συζήτηση και η ψηφοφορία δεν θα οριστούν πριν από τη Δευτέρα 27 Απριλίου που θα επαναλειτουργήσει το Σώμα και είναι η καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση του πορίσματος της ήδη λειτουργούσας Προανακριτικής, το οποίο η πλειοψηφία της επιδιώκει να είναι «απαλλακτικό» για τον κ. Παυλίδη.
Ως «Παυλιδιστάν» εμφάνισε ο εφοπλιστής κ. Μανούσης κατά τη δεύτερη πολύωρη κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή το καθεστώς που επικρατούσε επί υπουργίας του κ. Παυλίδη στον τομέα ανάθεσης των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών. «Όλες οι αναθέσεις γίνονταν προσωπικά από τον υπουργό Αιγαίου φέρεται να είπε συγκεκριμένα.
Επιπλέον ο κ. Μανούσης ενέπλεξε, σύμφωνα με πληροφορίες, και τον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη, τον οποίο, όπως υποστήριξε, ενημέρωσε «για τα βάσανα και τις περιπέτειες» που είχε με τον κ. Παυλίδη, την ίδια μάλιστα περίοδο που «έπαιρνα κανονικά δρομολόγια από το ΥΕΝ». Ισχυρίστηκε δε ότι εκείνος τον άκουσε δίχως να κάνει το παραμικρό σχόλιο, αλλά ο κ. Κεφαλογιάννης με δήλωσή του διέψευσε ότι είχε τέτοια συζήτηση με τον «γαλάζιο» πλοιοκτήτη.
Ο κ. Μανούσης κατέθεσε ακόμη ότι στην επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών για την ανάθεση των δρομολογίων στις άγονες νησιωτικές γραμμές μετείχε ο στενός συνεργάτης του κ. Παυλίδη και μετέπειτα γενικός γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου κ. Αν. Βαρδουλάκης, ο οποίος εμπλέκεται στη μεταφορά χρημάτων για την αγορά του σπιτιού της θυγατέρας Παυλίδη στο Ψυχικό που έχουν δικαιολογηθεί ως «δωρεά» από τον αδελφό του πρώην υπουργού.
Αναφορικά με τη «μίζα» των 100.000 ευρώ την οποία καταγγέλλει ότι παρέδωσε στον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του κ. Παυλίδη κ. Π. Ζαχαρίου,υποστήριξε ότι τα χρήματα μπήκαν σε βαλίτσα την οποία έφερε στο γραφείο του, παρουσία του κ. Ζαχαρίου, ο υπάλληλός του κ. Μακρής (ο τελευταίος έχει καταθέσει ότι είδε τον συνεργάτη του κ. Παυλίδη να φεύγει με τη βαλίτσα).
Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Μ. Μπόλαρης, Π. Ρήγας και Γ. Πεταλωτής διατύπωσαν επίσημο αίτημα για το άνοιγμα όλων των λογαριασμών της οικογένειας Παυλίδη, καθώς και του πωλητή του επίμαχου ακινήτου, ώστε να φανεί η πραγματική κίνηση των ποσών της συναλλαγής.
Αργά το βράδυ η Επιτροπή εξέτασε τον βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Αν. Καραμάριο,ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο κ. Μανούσης στα τέλη του 2006 τον είχε επισκεφθεί ως πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας καταγγέλλοντας ότι«δεχόταν εκβιασμό» αλλά δεν του παρέδωσε στοιχεία- «δεν μπορώ να αποκαλύψω τα όπλα μου»φέρεται να του είπε και εκείνος τον προέτρεψε να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των μικρών νησιών

Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε από τον ανακριτή Ρόδου κ. Λ. Βαλσαμή και απεστάλη την Τετάρτη στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα - χωρίς να επιβεβαιώνεται από το γραφείο του ως αργά χθες η παραλαβή- αφορά καταγγελίες του δημάρχου Τήλου κ. Αν. Αλιφέρη και του εφοπλιστή κ. Γ. Σπανούγια «μεθοδεύσεις» ώστε οι γραμμές Κως- Νίσυρος- Τήλος, Σύμη- Ρόδος και Ρόδος- Καστελόριζο να δοθούν σε συγκεκριμένη εταιρεία.
«Μετά πάροδο πενταετίας από τη διενέργεια διαγωνισμού, που τον επήρε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λαϊκής Βάσης της Σύμης, χωρίς καμία απολύτως ένσταση τότε, και η οποία κατάφερε να λύσει μόνιμο πρόβλημα μικρών νησιών της Δωδεκανήσου, διαβιβάζεται ο σχετικός φάκελος στη Βουλή αμελλητί»ήταν το σχόλιο του κ. Αρ. Παυλίδη, ο οποίος πρόσθεσε: «Καλώς να ορίσει κι αυτός. Απλώς, διερωτώμαι τι άλλο ακόμη θα ακολουθήσει».



Από: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=263201