Ειδήσεις

25 Μαΐ 2009

Ποια κόμματα «έκοψε» ο Άρειος Πάγος από τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου

Ο Άρειος Πάγος "έκοψε" μερικά από τα μικρά κόμματα, αλλά και έντεκα υποψηφίους που δεν είχαν προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά

Μεταξύ των κομμένων κομμάτων είναι το ΔΗΚΚΙ, ενω από τους μεμονωμένους υποψήφιους κόπηκε ο διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης Ρος Ντέιλ, που κατέβαινε με τους Οικολόγους Πράσινους.
Αναλυτικότερα:
……..
Συνεχίζεται…
Συγκεκριμένα, το καθ΄ ύλην αρμόδιο Α΄ Τμήμα του ΑΠ, δεν επέτρεψε από τα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων, που είχαν καταθέσει σχετικές αιτήσεις, να συμμετέχουν στις επερχόμενες ευρωεκλογές επτά κόμματα, ενώ σε ένα συνασπισμό κομμάτων δεν επέτρεψε να συμμετέχουν επτά κόμματα. Ακόμη, δεν έκρινε νόμιμη τη συμμετοχή σε συνδυασμούς και ορισμένων υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Ειδικότερα, ο ΑΠ απέρριψε τις αιτήσεις των εξής κομμάτων: 1) Δημοκρατικοί (Μ. Μελετόπουλος), 2) Το Κόμμα του Υπεύθυνου Πολίτη (Κ. Σαρίνας), 3) Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης), 4) Οικολόγοι Εναλλακτικοί (Μιχ. Δερτούζος) και 5) Κομματικός Ξεσηκωμός Συνταξιούχων Ελλάδας.

Ακόμη, δεν ανακηρύχθηκαν, καθώς δεν υπέβαλαν συνδυασμούς, τα εξής κόμματα: 1) Πολιτικό Ελληνοευρωπαϊκό Φιλοζωικό Κίνημα (Γ. Μαυρουδής) και 2) Οικολόγοι Ζωόφιλοι Ελλάδας (Αγγ. Κουτηλέκου).

Από τον συνασπισμό των κομμάτων Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) (Α. Τσίπρας), δεν ανακηρύσσονται τα εξής κόμματα: 1) ΔΗΚΚΙ - Κεντρική Επιτροπή, 2) Κίνηση Ενεργών Πολιτών, 3) Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς, 4) Κόκκινο, 5) Ξεκίνημα, 6) Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας και 7) Ομάδα ΡΟΖΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του ΑΠ, τα επτά κόμματα δεν μπορούν να συμμετέχουν στο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν κατέθεσαν τις ιδρυτικές πράξεις τους. Διευκρινίζεται ότι το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει τους υποψηφίους των κομμάτων αυτών να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές.

Παράλληλα, δεν ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές, για τυπικούς λόγους, ο Εμμανουήλ Συντιχάκης από το ΚΚΕ ο Εμμανουήλ Χατζηεμμανουήλ από το Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Σ.Κ.Ε.), οι SCACCHI LUKA, OOMS MAURA - CRISTINA, LESTER JEREMY PAUL, Ποιμάλα Γιαν και NIEMI MIKKO από το κόμμα Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές), ο Ζαννώ Απικιάν από το κόμμα Φιλελεύθερη Συμμαχία, ο Ντειλί Ρος Μαρτιν από το κόμμα Οικολόγοι Πράσινοι, ο Νικόλαος Ντερτιλής από το κόμμα Ελληνική Ενότητα και ο Χρήστος Τζιβινίκος από το κόμμα Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι.


Από: http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/24/1667952.htm