Ειδήσεις

27 Μαΐ 2009

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για το δεύτερο και το τρίτο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης

Αθήνα, 27 Μαΐου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί από το Κέντρο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης και 3ο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης (Η1Ν1) σε φιλικό πρόσωπο του 2ου κρούσματος που ανιχνεύθηκε χθες στην Αθήνα. Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο, άνδρα ηλικίας 21 ετών, ο οποίος επέστρεψε προχθές από το Εδιμβούργο.
Ήταν μαζί με το 2ο κρούσμα που ανιχνεύθηκε χθες στην Αθήνα , ενώ οι εξετάσεις του τρίτου ατόμου της ιδίας συντροφιάς ήταν αρνητικές.
Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει συγκαλέσει σύσκεψη της επιστημονικής και διυπηρεσιακής επιτροπής αντιμετώπισης της νέας γρίπης στις 9.30 το πρωί στο ΕΚΕΠΥ όπου αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις.
Επαναλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας και ότι η κατάσταση τελεί κάτω από πλήρη έλεγχο.
Χθες ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας το δεύτερο κρούσμα της νέας γρίπης.
Ο ασθενής νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο.
...........
Αθήνα, 26 Μαΐου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥ Η1Ν1 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε, ότι ανιχνεύθηκε και δεύτερο κρούσμα στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να ανησυχούμε. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και είμαι βέβαιος, ότι όλα θα πάνε καλά.
Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο, εικοσιενός ετών, που ήρθε από το Εδιμβούργο. Εντοπίστηκε έγκαιρα και έχουν αναλάβει πλέον οι Ειδικές μας Υπηρεσίες την υπόθεση.
Πρέπει να είμαστε σίγουροι, ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Δεν χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις πανικός. Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία, οι επιστήμονές μας είναι καταρτισμένοι και οι μηχανισμοί μας σε ετοιμότητα.
Θέλω να πιστεύω και εύχομαι να πάνε όλα καλά».