Ειδήσεις

18 Μαΐ 2009

Ανακοίνωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το πρώτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Ελλάδα

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από τη Γενεύη, όπου διεξάγεται η 62η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα:

«Ευρισκόμενος στη Γενεύη, στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενημερώθηκα πριν από λίγα λεπτά από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ότι στο Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ εξετάζεται αυτή τη στιγμή και αναμένεται να επαληθευτεί με το δεύτερο έλεγχο, ο εντοπισμός στη χώρα μας του πρώτου κρούσματος του νέου ιού της γρίπης Η1Ν1. Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο που επέστρεψε στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.....

Συνεχίζεται...
Έτυχε αυτή πληροφορία, να μας δοθεί τη στιγμή που η Παγκόσμια Κοινότητα με όλες τις χώρες μέλη του ΟΗΕ εξετάζει το παγκόσμιας σημασίας αυτό ζήτημα. Θέλω να διαβεβαιώσω, ότι όλα τα προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί, σύμφωνα με τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ότι το ύποπτο περιστατικό βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο και προστασία και ουδείς απολύτως φόβος υπάρχει για τη δημόσια υγεία των πολιτών μας. Και βέβαια, να ευχηθούμε να μην επαληθευτεί το ύποπτο αυτό κρούσμα».Αναμένεται να εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ.