Ειδήσεις

9 Μαΐ 2009

Γιώργος Καρατζαφέρης: Πιστεύω ότι κάτι περίμενε τη Δευτέρα ή την Τρίτη που έχει να κάνει με όλα αυτά τα σκάνδαλα και έτσι έκλεισε την Βουλή

O Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης αμέσως μετά την είδηση για τη λήξη της Συνόδου της Βουλής σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γιάννη Παπαγιάννη στο Αποκαλυπτικό Δελτίο, δήλωσε: «Μετά τον Παυλίδη, το Βατοπέδι, τη SIEMENS, η υπόθεση ΜΑΝ, ήρθε για τον Καραμανλή ως μάννα εξ ουρανού. Έκλεισε τη Βουλή αιφνιδιάζοντας ακόμη και τον Πρόεδρο της Βουλής για να παραγραφούν οι πομπές των υπουργών του, δικαιώνοντας έτσι την εμμονή του Παυλίδη να μην παραιτηθεί.

Συνεχίζεται…
Πιστεύω σαφέστατα ότι κάτι περίμενε τη Δευτέρα ή την Τρίτη που έχει να κάνει με όλα αυτά τα σκάνδαλα και έτσι έκλεισε την Βουλή. Είχα αυτή την πληροφορία εδώ και δεκαπέντε ημέρες και γι’ αυτό και είχα προτείνει να μείνει ανοικτή η Βουλή μέχρι τον Οκτώβριο και αν χρειαστεί να στηρίξω την Κυβέρνηση για να μην κλείσει την Βουλή και παραγραφούν τα σκάνδαλα. Και το επανέλαβα και πάλι την Δευτέρα. Επομένως ο κ. Καραμανλής είναι συνένοχος και ηθικός αυτουργός αυτών που κατηγορούνται εφόσον τους καλύπτει. Επομένως αυτός που δικαιώνεται είναι ο Παυλίδης που δεν παραιτήθηκε. Έδωσα εντολή στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας τον κ. Βορίδη να συγκληθεί εκτάκτως αύριο η Κοινοβουλευτική ομάδα και το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Έπρεπε ο κ. Καραμανλής να είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να μιλάμε στη Βουλή και ξαφνικά το απόγευμα να κλείνει η Βουλή. Είναι ανεπίτρεπτο και όχι σοβαρό. Αν ήθελε ο κ. Καραμανλής έπρεπε να το ανακοινώσει σήμερα στη Βουλή για να τοποθετηθούν οι πολιτικού αρχηγοί. Αυτό που έκανε δείχνει πολιτική δειλία. Αυτός ο χειρισμός δείχνει φοβικά σύνδρομα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών απήντησε: «Αν το κάνει αυτό θα αυτοκτονήσει. Μιλούσα πριν από δέκα μόλις λεπτά με κορυφαίο δημοσκόπο και μου είπε ότι δεν μπορεί, πρέπει να είναι σε οξεία παράνοια αν προκηρύξει τώρα εκλογές. Αν έχει αποφασίσει με τον τρόπο αυτό ο κ. Καραμανλής να αποσυρθεί, δημιουργεί συνθήκες επιστροφής του κ. Παπανδρέου στην εξουσία. Και να σημειώσω το εξής, ο κ. Βερελής αυτά που γράφει δεν είναι τυχαία. Δεν είναι ένας βουλευτής από τους 102 του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βερελής, αν μου έλεγες να σου απαριθμήσω τους πέντε καλύτερους βουλευτές του Κοινοβουλίου ένας από τους πέντε είναι και ο Βερελής. Και όταν διάβασε ο κ. Σιούφας την παραίτηση του κ. Βερελή μέσα στην αίθουσα, έπεσε μια τέτοια παγωμάρα που φοβήθηκα μήπως κάποιοι πάθουν εγκεφαλικό. Και προφανώς δεν το γνώριζε ούτε ο κ. Παπανδρέου. Η μόνη κουβέντα που είχε ο κ. Βερελής πιο πριν ήταν με τον Νομικό και πολύ καλό Συνταγματολόγο κ. Βενιζέλο. Ήθελε να καταδείξει ότι δεν νοσεί όπως κάποιοι άλλοι μέσα στη Βουλή. Με άλλα λόγια με δυνατές φράσεις σημειώνει ότι εγώ δεν είμαι Παυλίδης και επιπρόσθετα είχε συνειδητοποιήσει προφανώς πως είναι «κομμένος» από τον κ. Παπανδρέου και λέει από το να μου κάνεις εσύ την Εξόδιο ακολουθία, φεύγω μόνος μου. Δεν υπονόμευσε τον κ. Παπανδρέου με την πράξη του, αντιθέτως ο κ. Παπανδρέου υπονόμευσε το ΠΑΣΟΚ βάζοντας στην άκρη τους ανθρώπους της ομάδας του κ. Βενιζέλου. Νομίζω αρχίσανε τα όργανα και θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα προεκλογική περίοδο».