Ειδήσεις

6 Μαΐ 2009

Αυτοκίνητο από λαχανικά που καίει... σοκολάτα

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ, χρησιμοποιεί φυτικά έλαια και απόβλητα εργοστασίων παρασκευής σοκολάτας που έχουν μετατραπεί σε βιοκαύσιμα. Το τιμόνι του είναι φτιαγμένο από φυτικές ίνες από καρότα και άλλα λαχανικά με ρίζες. Το κάθισμα είναι κατασκευασμένο από ίνες από λινάρι και αφρώδες σογιέλαιο. Ο σκελετός είναι και αυτός κατασκευασμένος από φυτικές ίνες.


Συνεχίζεται…

Είναι σχεδιασμένο και φτιαγμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα στάνταρ που θέτει η Formula 3 όσον αφορά το μέγεθος, το βάρος και τις επιδόσεις των αυτοκινήτων. Είναι ένα από τα ταχύτερα οχήματα που χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα στον κόσμο- το ταχύτερο που χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα και ταυτόχρονα είναι κατασκευασμένο από βιοδιασπώμενα υλικά.
Φιλικό προς το περιβάλλον

Στην πραγματικότητα οι κατασκευαστές του, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Γουόργουικ στη Βρετανία, ευελπιστούν ότι μόλις γίνουν και οι τελευταίες ρυθμίσεις στη μηχανή, το αυτοκινητάκι τους θα πιάσει ή και θα ξεπεράσει τα 230 χιλιόμετρα την ώρα.


Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του πρότζεκτ, Τζέιμς Μέρεντιθ, η εφεύρεσή τους αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να κατασκευαστεί ένα γρήγορο, αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο- αρκεί να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά τους.
Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί προσεχώς σε πολλούς αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Grand Ρrix και του Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwill της Βρετανίας.



Από: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4515289&ct=2